HABERLER>POLİTİKA
5 Haziran 2016 Pazar - 13:07

CHP'den İzmir'e Çevre Günü hediyesi: Hatıra ormanı!

CHP İzmir İl Örgütü, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde doğaya önemli bir hediye armağan etti. Uzundere’de hatıra ormanı oluşturan partililer, çevre gününde çevreye verilen zararın boyutlarını da açıkladı

CHP den İzmir e Çevre Günü hediyesi: Hatıra ormanı!

CHP İzmir İl Örgütü, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Uzundere TOKİ konutları yakınlarında bir araya geldi, ağaç dikti. 2 bin 500 çam fıstığı ağacını torakla buluşturan partililere, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı, CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ve Ali Yiğit ile Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla da eşlik ettik. Partililer, ağaçları tek tek toprağa dikerek, ‘CHP Hatıra Ormanı’na hayat verdi. Ev sahibi CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, partisinin her konuda olduğu gibi doğa ve çevre konusunda da duyarlı olduğunu söyledi. CHP İzmir İl Başkanı Alattin Yüksel ise yaşanan çevre katliamlarına dikkat çekti.

Yüksel; “CHP olarak önemsediğimiz değerlerimiz var. Cumhuriyet, laiklik, Atatürk devrimleri, demokrasi… Bunların yanında yine önemsediğimiz en önemli değerlerimizden birisi de çevre. İzmir’de yerel yönetimlerimiz, İzmir Büyükşehir Belediyemiz dünyanın en büyük çevre yatırımlarını yaptı. Ve bu yatırımlar nedeniyle dünyada dikkat çekti, defalarca ödül aldı. Yerel yönetimlerimizin en çok önem verdiği şey çevre” dedi.

İZMİR’DE ÇEVRE KATLİAMLARI YAŞANIYOR
Geleceğimiz toprakta, suda ve havadadır, ifadelerini kullanan Başkan Yüksel; “Ama bu son AKP Hükümetleri dönemimde özellikle Türkiye’de çevre katliamı yaşanmakta. Doymak bilmez iştahları nedeniyle her şeyi ranta dönüştürme anlayışı ile Türkiye’yi de talan ediyorlar. En son yaşadığımız Urla Ovacık’ta RES projesi nedeniyle dünyanın en güzel ormanlarından biri katledildi. Kemalpaşa Akalan’da okulun, zeytin ağaçlarının dibine taş ocağı yaptılar. Gaziemir’de benzer çevre katliamları yaşadık. Erdoğan Bayraktar, ‘Bursa bitti, İstanbul bitti, sıra İzmir’de’ demişti. Onlara İzmir’i hedef gösterdi. Atatürk; ‘İlk hedefiniz Akdeniz’dir, diye bir komut verdi, hedef gösterdi. Erdoğan Bayraktar ise İzmir’i yok etmek için hedef gösterdi. Sonra bütün yandaş müteahhitler İzmir’e akın etti. Her tarafta çevre katliamları yaşanıyor” dedi.

ALTIOK: "BÖLGEMİZ SALDIRI ALTINDADIR"
CHP İnsan ve Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı ise, çevre konusunda çıkardıkları risk haritasını paylaştı. İnsanın kendi geleceğini kendi yaşamını katleden en vahşi yaratık olduğunu savunan Akatlı, şunları söyledi: “Dünya çevre gününde Türkiye’nin çevre katliamı yaşadığı 178 noktayı belirledik. Bunlardan en fazla pay alan yerlerden biri İzmir başta olmak üzere Ege yöresidir. Ege’de yoğun saldırı yaşıyoruz. Her toprak parçası peşkeş çekildi. CHP olarak sürdürülebilir enerjiye ve gelişen çağın gerektirdi şekilde uygulamalara karşı değiliz. Ancak bu uygulamaların, RES’lerin, nükleer santrallerin, jeotermal enerji kullanımının insanın yaşam hakkını tehdit etmeyecek şekilde belli bilimsel kontrol mekanizmaları ve tanımlar çerçevesinde yapılması gerekiyor. Ne yazık ki bizim ülkemizde buna uyulmuyor ve insan sağlığını tehdit eder şekilde, yaşam alanlarının çok yakınında olamaması gereken alanlarda ve olağanüstü yoğunlukta yapılıyor. Bunun en güzel örneklerinden biri Yarımada’da kurulan RES’lerdir. 9 tane için izin alınıp 49 tane kurulmuş olması bir örnek. Yanına da 50 tane daha eklenmek isteniyor. İnsan kendi geleceğini kendi yaşamını katleden en vahşi yaratık olsa gerek." Partililer, konuşmaların ardından CHP Hatıra Ormanı tabelası önünde hatıra fotoğrafı çekti.

 
Manisa'da bisiklet yarışı heyecanı
 
Bir ilginç dava: 3 hakim karar veremedi!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tayfun 6 Haziran 2016 Pazartesi 09:23

Agac dikenlerin ellerine saglık. kucuk bir not: bundan sonra agac dikim islerini Ekim-Nisan arasında yaparsanız dikeceginiz kucuk fidanların yuzde yuz tutma yasama sansı olacaktır. Bolgemiz cok sıcak iklime sahip, yazın dikilen fidanlar iyi sulanmazsa tutma sansları cok az olacaktır.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Kaya'dan Tire-Belevi arasına duble yol müjdesi
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, 31 kilometre uzunluğundaki ...
CHP Gaziemir Gezi sonrası Türkiye’yi tartıştı
CHP Gaziemir İlçe Başkanlığı ‘Gezi Sonrası Türkiye Başkanlık Laiklik’ panelini gerçekleştirdi.
MHP'li Tanrıkulu 'kapanan kepenkleri' meclise taşıdı
MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu Ahilik Haftası nedeniyle ...
 
Cumhurbaşkanı'ndan 'diploma iddiaları'na yanıt!
Erdoğan, Marmara Üniversitesi (MÜ) İlahiyat Fakültesi 2015-2016 Akademik ...
1 haftanın ardından ilk izlenim: Farkları neler?
Son bir haftada, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Başbakan Binali Yıldırım ...
MHP'den Alman Konsolosluğu önünde yumurtalı eylem
İzmir'in Urla, Balçova ve Narlıdere MHP ilçe başkanları ile bir grup partili, ...
 
Yüksekdağ'dan İzmir'de birlik mesajları
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "İzmir ile Diyarbakır'ın el ele ...
Yüksel: Başbakanın sözleri tüyler ürpertici
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, katıldığı bir ...
Erdoğan'dan Özdemir'e tepki: Çocuk o, anlamaz!
Türkiye İhracatçılar Meclisi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya'nın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva