HABERLER>POLİTİKA
4 Haziran 2016 Cumartesi - 14:22

Erdoğan'dan Özdemir'e tepki: Çocuk o, anlamaz!

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya'nın "soykırım" kararını eleştirdi. "Soykırım" tasarısını destekleyen Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir'i de eleştiren Erdoğan, 'Çocuk o, anlamaz o işlerden' dedi.

Erdoğan dan Özdemir e tepki: Çocuk o, anlamaz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nde yaptığı konuşmasında, Alman Parlamentosu'nun aldığı " soykırım kararıyla ilgili açıklamalar yaptı.

Erdoğan, "Hala Gezi olaylarına ağaç meselesi diye, 17-25 Aralık darbe girişimine hukuk operasyonu diye, bölücü terör örgütünün eylemlerine demokratik tepki diye bakanlar varsa, izanından şüphe ederim. Türkiye’yi yeniden eski sancılı günlerine götürmek için yapılan tezgahları görüyoruz. Alman Parlamentosu'nun aldığı son karar da bu zincirin son halkasıdır. Dünyada soykırım konusunda en son söz söyleyebilecek ülkenin bize bu konuda laf söylemesi, hukukçuların tabiriyle hayatın akışına uygun değildir.Onlar önce Holocaust’ı yeniden tanımlasın, Namibya katliamını gözden geçirsinler. Ermeni meselesi dünyanın her yerinde Türkiye’ye karşı elverişli bir şantaj aracı, adeta bir sopa olarak kullanılmaya başlandı." ifadelerini kullandı.

"ALNI EN PAK ÜLKE TÜRKİYE'DİR"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa'nın tavrını da eleştirirken "Türkiye’den kaçan tüm çete elemanları, Almanya başta olmak üzere Batı ülkelerinde rahatça yaşayabilir. Özdemir Sabancı’nın katiliyle ilgili henüz yeni adım atıldı. Kaç yıl geçti? Onun da nasıl sonuçlanacağı belli değil. Şayet geçmişin muhasebesi yapılacaksa, bu konuda alnı en pak ülke Türkiye’dir. Şimdi biz de onlar üzerinde çalışmaya başlayalım. Kıbrıs Rumlarının Ada’da yaptıkları soykırımların şahitleri hala hayattta. Ermenilerin Karabağ’da yaptıkları vahşete tanık olanları dinlemek bugün mümkündür. Almanya’da soykırımdan kaçanları biz içimizde misafir ettik. Ey Alman Parlamentosu, bundan haberin var mı? Son 150 yıldır ülkemizin dört bir yanında zulümlerden kaçanların milyonlarcası ülkemizde yaşıyor. Bizim geçmişimizle ilgili utanacağımız hiçbir meselemiz yoktur. İlk defa burada konuşuyorum. Tüm dünyaya sesleniyorum. Beğenirler, beğenmezler. Bizim Ermeni meselesindeki tavrımız en başından beri nettir. Biz soykırımın ithamını asla kabul etmiyoruz."

"ÇOCUK O, ANLAMAZ BU İŞLERDEN"
"Soykırım" tasarısını destekleyen Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir'i de eleştiren Erdoğan "Birinci Dünya Savaşı şartlarında, ülkemizin dört bir yandan kuşatma altına alındığı bir dönemde, elbette Anadolu'da asayişi sağlamak amacıyla birtakım tedbirler alınmıştır. Eğer bu meseleyi gündeme getirenlerin amacı, ki çocuk o, anlamaz o işlerden, çıkmış Alman Parlamentosu'na böyle bir metni gönderiyor. Senin bunlardan haberin var mı ya? Tarih bilincin nedir senin? Arşiv bilincin nedir senin? Acaba hangi arşive girdin. Bunları bunlara bir sormak lazım. Almanya'da doğmuş, Almanya'da büyümüş veya burada doğmuş ondan sonra Almanya'ya gitmiş. Nereye gidersen git? Tayyip Erdoğan'a küfür etmek sana bir şey kazandırmaz. Fakat ben bu kadar koskoca bir Alman Parlamentosu'nun bunların arkasına takılmasına hayret ediyorum. Eğer samimiyseniz, eğer dürüstseniz, ey Alman siyasileri sizlere sesleniyorum. Biz bütün arşivlerimizi açtık, açık tutuyoruz. Varsa sizin arşivleriniz siz de açın. Gelin çalıştıralım buradan karar verelim." (a.a/ntv)

 
Avukat kazada boğularak hayatını kaybetti
 
O ülke Rusya'ya karşı 35 bin kişilik ordu kuruyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eski Başkan Kürüm’den o açılışta 'vefasızlık' sitemi!
Uzundere Rekreasyon Alanı’nın açılışında Karabağlar Belediyesi eski başkanı ...
"Türkiye'nin başbakanıyım ama Erzincanlıyım"
Başbakan Binali Yıldırım Erzincan'da Almanya Parlamentosu'nun aldığı kararı ...
Erdoğan'ın mesajını neden ayakta dinlediler?
Ak Partili Mehmet Ali Şahin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajı okunurken ...
 
Sındır’dan ‘Alsancak Forumu’nda doğa için mücadele mesajı!
“İzmir’de Ekolojik Yıkıma Karşı Dayanışma Var” çağrısıyla bir araya gelen ...
CHP'li Çam: AKP çiftçiyi de eve kapatıyor!
Türkiye’nin patates ambarı Ödemiş’te üreticiyle buluşan CHP İzmir örgütüyle ...
Flaş! Delican o başkanı görevden aldı!
AK Parti Urla İlçe Başkanı Safiye Özcan görevinden alındı. Parti Özcan’ın ...
 
AK Parti İzmir’de Ramazan mesaisi: Her gün…
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, 6 Haziran Pazartesi günü başlayacak ...
Erdoğan’dan ‘Almanya’ çıkışı: Bir üst akıl var!
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Afrika ziyaretinin Nairobi durağında beraberindeki ...
Başbakanlıktan ‘Fidan-Sinirlioğlu’ açıklaması
Başbakanlık kaynakları Hakan Fidan'ın görevden alındığı iddiaları yalan açıklamasında bulundu.
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bu adam yine mi başkan seçilecek?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
57 yıllık gururun şerefine!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva