HABERLER>POLİTİKA
4 Haziran 2016 Cumartesi - 15:16

Yüksel: Başbakanın sözleri tüyler ürpertici

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, katıldığı bir radyo programında açıklamalarda bulundu. Yüksel Başbakan Binali Yıldırım'ın Anayasayla ilgili sözlerinin, tüyler ürpertici olduğunu söyledi.

Yüksel: Başbakanın sözleri tüyler ürpertici

Katıldığı radyo programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Alaattin Yüksel, Başbakan Yıldırım'ın İzmir'e yapacakları veya yapmayacaklarını da yakından takip edeceklerini ve İzmir'in ödediği verginin, ne kadarını yatırım olarak aldığını da bir yılın sonunda açıklayacaklarını söyledi. Yüksel sözlerini şöyle sürdürdü:

YILDIRIM'IN GÖREVİ, ERDOĞAN'A BAŞKANLIK YOLUNU AÇMAK
"AKP'nin seçimle gelmiş, milli irade tarafından başbakan seçilmiş başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun yerine, Milli iradeyi hiçe sayarak cumhurbaşkanının isteği üzerine başbakan yapılmış ,yeni bir başbakan var bugün Türkiye'de. Kendisi bazı etiketlerle, sloganlarla sempatik gösterilmeye çalışılıyor ama millet iradesini hiçe sayanları elbette görüyor. Sayın Binali Yıldırım İzmir'e ilk ziyaretinde yine bir hayal kırıklığı yaratmıştır. Kendisinden İzmir halkının çok büyük beklentileri de yoktur aslında, çünkü bakanken de İzmir ile ilgili projeler konusunda etkili olmamıştır. Bizler İzmir'e yapılacak yatırımlardan elbette mutlu olur destekleriz.  Yeni kamu yatırımlarından memnun oluruz kentimiz adına. Umuyoruz ki, Yerel yönetimlerimizin engellenen, bekletilen projelerinin önü de açılır. Ama daha ilk ziyarette gördük ki, ne İzmir'e yeni yatırım var, ne de AKP'nin İzmir'e bakışında bir değişiklik. Sayın Binali Yıldırım, kendisine cumhurbaşkanı tarafından verilen görevine çoktan başlamış. O görevde, Tayyip Erdoğan'a başkanlık sistemini getirecek yolu, anayasaya, kanunlara aykırıda olsa, zorlamak."

'BAŞBAKANIN SÖZLERİ TÜYLER ÜRPERTİCİ'
Başbakan Binali Yıldırımın "Anayasa ne söylerse söylesin, cumhurbaşkanının fiili olarak siyasi sorumluluğu doğmuştur" sözlerinin tüyler ürpertici olduğunu ifade ederek "Türkiye'de Anayasaya aykırı söylemleri ve Anayasa'yı değiştirme istekleri olduğu iddiasıyla 3 fidan dar ağacına yollandı. Kaldı ki, o fidanların Anayasayı değiştirme gibi bir istekleri yoktu. Tam tersine, Anayasa uygulansın, özgürlük ve demokrasi sağlansın, bağımsızlığımız uğruna  emperyalist güçlerle iş birliği içinde olan hainler cezalandırılsın istiyorlardı. Ama onları idam etmenin tek yolu Anayasal düzeni yıkmak suçlaması olacağı için, o iftirayı atmışlardı, bu ülkeye demokrasi isteyen yol arkadaşlarımıza. Bugün hem başbakan koltuğunda oturacaksın, hem de "Anayasayı boş ver, diyecek parlamenter sistemi getiren ve koruyan anayasayı kafana göre değiştirmeye çalışacaksın. Bu gerçekten tüyler ürperticidir, tam bir akıl tutulması halidir" dedi

"DOKUNULMAZLIKLARDA AKP KENDİ ÇIKARINA ÇALIŞTI"
Milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili olarak sorulan bir soruyu da cevaplayan CHP İzmir il başkanı Alaattin Yüksel, "Bunlar iktidar olmadan öncede biz dokunulmazlıkların kürsü dokunulmazlığıyla sınırlandırılmasını, adi suçların hırsızlığın, yolsuzluğun bu kapsama alınmamasını hep söyledik. Genel Başkanımızın dokunulmazlıklarla ilgili tavrı, Kamuoyu nezdinde, özellikle havuz medyasında "AKP dokunulmazlıkları kaldırmaya çalışıyor, CHP bunu engelliyor" algısını engellemek için, dokunulmazlıkların kaldırılmasına evet denmesi yönündeydi. Bunun için dokunulmazlıklara evet diyeceğimizi açıkladı Sayın Genel Başkanımız. Ama AKP ne yaptı, sadece meclisteki fezlekelerle sınırlı tuttu ve aslında herhangi bir dokunulmazlık kaldırılmadı. Yani 17-25 Aralık ta AKP'nin Başbakanıyla, bakanlarıyla ve onların çocuklarıyla birlikte karıştığı iddia edilen, demokrasi tarihinin en büyük yolsuzluk iddialarında, bakanların dokunulmazlığı kaldırılmadı. Bunlar yargı önünde hesap verip aklanmak yerine, Mecliste çoğunluklarıyla fezlekelerini reddedip, iddiaları kapatmayı seçtiler.   AKP'nin samimiyetsizliği, kendi çıkarı için bu işin peşine düştüğü ortaya çıktı. Ama bunun ortaya çıkması içinde, bunların yaşanması gerekiyordu" dedi

"AKP İL BAŞKANI VE VEKİLLERİ, BANA LAF YETİŞTİRECEKLERİNE..."
CHP İzmir İl Başkanlığının  çok geniş bir katılımla gerçekleştirdiği, Ödemiş çıkarmasına da değinen Yüksel, AKP il başkanı ve milletvekillerine "Bana laf yetiştireceğinize  gidinde hükümetlerinizin mahvettiği  Ödemişli üreticilerin sorunlarını çözün" dedi. Yüksel "Kaybettiğimiz belediyeliklerin olduğu ilçelere güçlü bir şekilde gidip bu ziyaretleri yapmak zaten programımızda vardı. Bunu Ödemiş'ten başlattık. Milletvekillerimiz, Parti Meclisi üyelerimiz, Büyükşehir ve İlçe Belediye başkanlarımız ve meclis üyelerimizle çok faydalı ve Ödemişlilerin büyük coşkuyla karşıladığı, çözüm odaklı bir çalışma gerçekleştirdik. AKP 14 yılda en çok hangi sektöre zarar verdi derseniz hiç düşünmeden tarım derim. İktidarları boyunca çiftçiyi, tarımı yok etmek için ne gerekiyorsa yaptılar. Ödemişte patates ile ilgili büyük bir kriz var. Patatesin satış fiyatı, tarladan toplanma masraflarını bile karşılamıyor. Patates pazarına gittik, eskiden kalabalıktan bu pazara girilmezdi. Üretici, alıcı herkes orada olurdu. Ama dün o pazarda adeta, in cin top oynuyordu. Ortada patates bile yoktu. Üretici, işçi, esnaf çok zor durumda. İzmirli Başbakan lafları güzel. AKP İl Başkanı Sayın Delican bana laf yetiştireceğine, alsın İzmirli başbakanı Ödemiş'e gitsin. Beni eleştirmeye çalışan  AKP milletvekilleri gitsin de bir Ödemişli üreticiyi dinlesin. Ama anca laf üretiyor,  çamur atıyorlar. Peki biz ne yaptık, gittik üreticiyi dinledik ve çözüm ürettik. Büyükşehir belediye başkanımız,  krizde olan, patatesini tarladan toplayamayan Ödemişli üreticiye can suyu olsun diye, Ödemiş'ten 1000 ton patates alacak. O patateslerde ihtiyaç sahibi insanlarımıza ücretsiz dağıtılacak. Yani bu bizin işimiz değil aslında, bunu iktidarın yapması gerek ama onlar tarımı bitirmek, çiftçiyi yok etmek derdinde. Bizde belediyelerimizle, AKP'nin krize soktuğu üreticimizi ve tarımı kalkındırmak için, destek vermeye, tarımı kalkındırmayı inatla sürdürüyoruz. Ödemiş halkı ve İzmir halkı da tüm bunları görüyor" dedi.

 
O ülke Rusya'ya karşı 35 bin kişilik ordu kuruyor
 
Fuar İzmir’de ‘balık’ günleri
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan Özdemir'e tepki: Çocuk o, anlamaz!
Türkiye İhracatçılar Meclisi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya'nın ...
Eski Başkan Kürüm’den o açılışta 'vefasızlık' sitemi!
Uzundere Rekreasyon Alanı’nın açılışında Karabağlar Belediyesi eski başkanı ...
"Türkiye'nin başbakanıyım ama Erzincanlıyım"
Başbakan Binali Yıldırım Erzincan'da Almanya Parlamentosu'nun aldığı kararı ...
 
Erdoğan'ın mesajını neden ayakta dinlediler?
Ak Partili Mehmet Ali Şahin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajı okunurken ...
Sındır’dan ‘Alsancak Forumu’nda doğa için mücadele mesajı!
“İzmir’de Ekolojik Yıkıma Karşı Dayanışma Var” çağrısıyla bir araya gelen ...
CHP'li Çam: AKP çiftçiyi de eve kapatıyor!
Türkiye’nin patates ambarı Ödemiş’te üreticiyle buluşan CHP İzmir örgütüyle ...
 
Flaş! Delican o başkanı görevden aldı!
AK Parti Urla İlçe Başkanı Safiye Özcan görevinden alındı. Parti Özcan’ın ...
AK Parti İzmir’de Ramazan mesaisi: Her gün…
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, 6 Haziran Pazartesi günü başlayacak ...
Erdoğan’dan ‘Almanya’ çıkışı: Bir üst akıl var!
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Afrika ziyaretinin Nairobi durağında beraberindeki ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bu adam yine mi başkan seçilecek?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
57 yıllık gururun şerefine!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva