HABERLER>EGE
3 Kasım 2010 Çarşamba - 00:00

CHP’’de kritik PM günü: Yeni bir MYK

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın genel merkeze gönderdiği 2008 yılında hazırlanan tüzüğün uygulamaya konulması yönündeki yazısının ardından PM bugün toplanıyor.’

CHP’’de kritik PM günü: Yeni bir MYK

ANKARA - CHP Parti Meclisi (PM) toplantısında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun tüzük uyarınca en az 13 Genel Başkan Yardımcısı ile bir genel sekreterden oluşan yeni MYK'yı görevlendirmesi bekleniyor.
Öte yandan aralarında eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın da bulunduğu bazı partililerin, 'yeni tüzüğün kurultay yoluyla yürürlüğe girmesi talebi'nin de PM toplantısında gündeme gelebileceği belirtiliyor.
Konuyla ilgili dün bir açıklama yapan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, ’‘tüzük tartışmalarının gölgesindeki CHP’’de kurultaya gerek olmadığını söylemişti.

Başsavcının açıklaması için tıklayınız’…

CHP'nin 14. Olağanüstü Kurultayı'nda kabul edilen tüzük, MYK yapısı ile Genel Sekreter’’in görev ve yetkilerini yeniden düzenlenmesini öngörüyor.
Sav konuştu: Kılıçdaroğlu ile aralarında sorun var mı?.. haberi için tıklayınız’…

13 GENEL BAŞKAN YARDIMCISININ GÖREVLERİ
Yeni tüzüğe göre, MYK'da Genel Başkan ve Genel Sekreter’’in yanı sıra görev alanları belirlenen 13 Genel Başkan Yardımcısı görev yapacak. Genel Başkan Yardımcıları’’nın görev alanları, ''Örgütlenme ve Örgüt Yönetimleri'', ''Seçim ve hukuk işleri'', ''Partinin Tanıtımı, Basın ve Propagandası'', ''Yerel Yönetimler'', ''Meslek Kuruluşları, Sendikalar ve Diğer Sivil Toplum Kuruluşları'', ''Dış İlişkiler ve Yurtdışı Örgütlenme'', ''Kadın Örgütlenmesi ve Kadın Kolları'', ''Gençlik Örgütlenmesi ve Gençlik Kolları'', ''Ekonomik ve Mali Politika'', ''Halkla İlişkiler, AR-GE'', ''Bilim Yönetim ve Kültür Platformu'', ''Parti İçi Eğitim'', ''İdari ve Mali İşler'' şeklinde olacak.

GENEL SEKRETERİN ’‘YENİ ŞEKLİ’’
Yeniden düzenlenecek Genel Sekreter’’in görevleri de bütün yargı mercilerinde özel ve resmi daire, kurum ve kuruluşlarda, gerçek kişiler, özel ve resmi tüzel kişilerle olan ilişkilerde Genel Başkan adına bizzat veya vekille partiyi temsil edecek. Resmi kurumlarda partinin temsil edilmesi, yazışmalar, hukuk işleri ve örgütten sorumlu olacak. Genel evrak kaydının tutulması, partinin yazışma ve haberleşme işlerinin yürütülmesi, partinin bütün resmi ve parti içi yazışmalarının gözetim ve denetimi de genel sekreterin görev alanı içine alınacak. Ayrıca Genel Sekreter, partinin üye genel kütüğünün tutulmasını ve parti arşivinin düzenlenmesini de sağlayacak.

DIŞARIDA KALANLAR OLACAK!
CHP’’de mevcut MYK’’nın 20 üyesi bulunuyor.13 kişilik yeni Genel Başkan Yardımcıları listesi oluşunca 7 kişi dışarıda kalacak. Kemal Kılıçdaroğlu’’nun şu an MYK’’da bulunmayan birkaç ismi degörevlendirebileceği öngörülüyor. Bu durumda dışarıda kalanların sayısı artacak.
GENEL MERKEZDEN AÇIKLAMA
Hayata geçirilme şekli parti içinde farklı görüşlerin ortaya çıkmasına neden olan tüzükle ilgili, dün gece geç saatlerde Genel Merkez'den yazılı bir açıklama geldi.
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılan değerlendirme toplantısının ardından gelen açıklamada, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın tüzükle ile ilgili uyarısı üzerine yapılan değerlendirmeler sonunda, 'Bu süreçte kurultay düşünülmediği' bildirildi.
Açıklamada şunlar kaydedildi:
’— Bu süreçte kurultay düşünülmemektedir.
’— 2011 genel seçimlerinden sonra toplanacak Kurultayda CHP Tüzüğü, Sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun daha önce kamuoyuna duyurduğu şekilde değiştirilecek ve beklentilere uygun olarak daha demokratik bir yapıya kavuşturulacaktır.
’— Sayın Genel Başkan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının uyarısı doğrultusunda uygulanması ertelenen tüzük uyarınca Genel Başkan Yardımcıları ile Genel Sekreteri belirleyecek ve bugün 14.30'da toplanacak olan CHP Parti Meclisinin bilgisine sunacaktır.''

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’’de HAS DP kökenli Şenbaş’’a emanet
 Saadet Partisi’’nden (SP) istifa ederek Halkın Sesi Partisi’’ni ...
Salihli'de intihar girişimi
Manisa'nın Salihli ilçesinde bir kişi, 2 bin TL'lik borcu nedeniyle ...
Benzin istasyonunda kaza: 1 ölü
Manisa'nın Salihli ilçesi Durasıllı beldesinde, çalıştığı benzin ...
 
Edremit'te katliam gibi kaza: 19 yaralı
Balıkesir'in Edremit ilçesini Dereli köyüne bağlayan yolda, zeytin ...
Küçük sürücü kaza yaptı kaçtı!
Balıkesir’’in Edremit ilçesinde yaşlı adamı ezen küçük sürücü kaçtı. ...
Muğlalıların gözü Uzakdoğu’’da
Muğla’’nın yeni pazarlar eklenmesi için başlatılan çalışma çerçevesinde ...
 
Milas-Söke yolu 2 gün kapalı
Milas-Söke karayolu devam eden genişletme çalışmaları kapsamında yarın ...
Denizli'de ihracat rekoru
Denizli'de bu yılın Ekim ayında gerçekleştirilen 158 milyon dolarlık ...
Ayvalık’’ta hırsızlık alarmı!
Balıkesir’’in Ayvalık ilçesinde son dönemlerde artış gösteren hırsızlık ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva