HABERLER>POLİTİKA
7 Şubat 2013 Perşembe - 15:34

CHP Buca’da muhalefete birlik çağrısı

CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül’ün istifalarla düşürülmesinin ardından başlayan kongre süreci devam ederken muhalefet cephesi bir türlü bir araya gelemedi. Gül’ün karşı cephesinde yer alan en etkili isim Umut Orkun Uğraş birlik çağrısında bulundu. Uğraş, “Tüm kesimleri birlikte olmaya davet ediyorum. Diğer adaylar da önerileri ile gelsinler. Dayatmaya her zaman karşı oldum” dedi.

CHP Buca’da muhalefete birlik çağrısı

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - CHP’de Karşıyaka’da yaşanan sancılı süreç gerçekleştirilen kongre ile son bulurken Buca’da istifalarla gelen yönetim krizi ise tam gaz devam ediyor.

İlçe Başkanı Bektaş Gül’ün yönetiminde bulunanlar tarafından düşürülmesi ile birlikte başlayan 24 Şubat’ta gerçekleştirilecek kongre sürecinde sorunlar bir türlü giderilemedi. Belediye Başkanı Ercan Tatı, İlçe eski Başkanı Hüseyin Yüzer gibi isimlerin desteğini alarak tekrar seçilmek isteyen Gül’ün karşısında bulunan yapılar aday sayısını bir türlü teke indiremedi. Gül’ün rakibi olan isimler İl Genel Meclisi Üyesi Umut Orkun Uğraş, Harun Düşenkalkan ve Çiğli Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Benzer arasında güç savaşı da devam ediyor. Gül’ün karşısına tek aday olarak çıkmak için çalışan üç isim delegelerle toplantılar yapıyor, kendilerini anlatıyor.
 
BİRLEŞME ÇAĞRISI
Bektaş Gül’ün kazandığı geçen kongrede 10 oy farkla seçimi kaybeden Uğraş’tan birlik çağrısı geldi. Henüz birleşemeyen kendisi dışındaki iki isme ‘birlikte hareket edelim’ diyen Uğraş, “Ben daha önce de adaylığımı açıklamıştım. Çalışmaları sürdürüyorum. Bir problem yok. Geçtiğimiz kongrede bana oy vermeyen yapılar bana destek vermeye başladı. Daha önce aday olduğumda destek aldığım yapılar parçalı ve dağınık değildi. Tek başıma çıkıp seçimi zorladım. Ben buradan çağrıda bulunuyorum. Gelsinler hep birlikte oturup gerekeni yapalım. Kesinlikle bu zamana kadar dayatmalara karşı durdum. İnsanların ellerinde imza ile gelip dayatma yapmasına da izin vermem. Geçen kongrede yanlış bir anlaşılma oldu. Birileri benim başkaları tarafından yönlendirildiğimi söyledi. Kimsenin adamı değilim. Buna ne ekonomik, ne siyasi ne de ahlaki anlayışım müsaade etmez. Bütün yapıları yanıma almaya çalışıyorum. Geçen kongrede Bektaş Gül’ü destekleyen parçalı yapılar yanıma gelmeye başladı” dedi.
 
DÜŞENKALKAN’DAN İMZA HAMLESİ
Gül’ün karşısında yer alan isimlerden biri olan Harun Düşenkalkan da kararından vazgeçmiyor. Muhalefetin kendi etrafında birleşmesini isteyen Düşenkalkan alan çalışmalarına ağırlık verdi. Düşenkalkal mahalle mahalle gezerek imza toplamaya başladı. Bazı mahallelerden destek bulan Düşenkalkan’ın bazı mahallelerde umduğunu bulamadığı öğrenildi. Adaylık kararında ısrar eden Düşenkalkan’ın çekilip çekilmeyeceği de henüz netleşmedi.
 
BENZER ALANDA
Gül’ün bir başka rakibi Çiğli Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Benzer de tabandaki temaslarını sürdürüyor. Bir grup partilinin desteğini alarak siyaset yaptığı ilçede etkili olmaya çalışan Benzer, süreç içinde ‘ben de varım’ derken destek bulmaya çalışıyor. Çiğli Belediyesi Meclis Üyeliği görevi devam eden Benzer’in Buca dışında başka yerde çalışma yapması dezavantaj olarak görülüyor.
 
HERKES YANIMDA
İstifalarla düşürüldükten sonra kaybolan itibarını yeniden kazanmak için büyük gayret gösteren İlçe eski Başkanı Bektaş Gül, güçlenerek geri gelme konusunda kararlı olduğunu ifade etti. Gül, “Karşı taraf henüz uzlaşamadı. Parçalı oldukları için benim şansım çok yüksek. Zaten bir sıkıntım da yoktu. Hüseyin Yüzer ve Belediye Başkanı Ercan Tatı benim arkamda. Belediye yapısından müthiş destek alıyorum. Ali Hıdır Uludağ’ı aday yapan ekip bana destek veriyor. Kayyum Başkanı Bahri Dal’ın da yanında bulunan isimler benim ilçe başkanı olmamı istiyorlar. İstifa edenler en fazla benden 30 oy götürürler. Bu durumda yapılan hesaba göre zaten artı olarak yüz kişi daha yanıma geldi. İlçede oy kullanacak delege sayısı 385 kişi. Ben seçimde en az 230 oyla yeniden başkan olurum” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
1974 BUCA LİSELİLER 8 Şubat 2013 Cuma 17:34

BEKTAŞ GÜL BU İLÇENİN HAMALIDIR.HER DERDİ OLANIN DERDİ BEKTAŞ GÜL'ÜNDÜR.TOPLUMCU,İNSANCILDIR.POPÜLİST DEĞİLDİR.TABAN DEDİĞİMİZ GÜL'DÜR.

Yorumu oyla      14      13  
BUCA YA 8 Şubat 2013 Cuma 16:46

sen beni güldürdün allahta seni güldürsün ilahi komedya:)))

Yorumu oyla      16      7  
Hüso 8 Şubat 2013 Cuma 14:49

Siz adamın değerini bilmezseniz O'da gider Çiğli'ye hizmet eder. Bakın yine büyüklük göstermiş, dağınık Buca'yı toparlamak için özveride bulunuyor,Buca'ya dönüyor. Ayağınıza gelen bu büyük kısmeti tepmeyin Hüseyin Benzer'in önünü açın. Benzemeyin kadir kıymet bilmeyenlere siz.

Yorumu oyla      16      15  
devrimci 8 Şubat 2013 Cuma 10:30

ALİ HIDIR ULUDAĞ TAM ARANAN İLÇE BAŞKANI HUKUKÇU DÜRÜST ÇALIŞKAN DAHA NE OLSUN.........BUCAYI TOPARLAYACAK Bİ ARKADAŞ.....

Yorumu oyla      14      22  
BUCA YA 8 Şubat 2013 Cuma 09:23

buca mıza yakısan ıkı ısım var 1 cısı rıza zayıfoğlu...2 cısı veli balyemez...ıkısıde calıskan ınsanlar

Yorumu oyla      16      18  
DEMOKRAT 8 Şubat 2013 Cuma 08:38

Şu Hüseyin Yüzer Adlı Şahıs,Geçen Dönem Buca Belediye Başkanlığına Aday Olup,Bucalılar"dan Boyunun Ölçüsünü Almadımı.bektaş gül Ve Bu Tiplerin Buca"da Sevilmediğini,Ve de Bucalıların Sırf Bunlara İnat AKP ye Oy Verebileceğini Bilmiyormusunuz.Aklınızı Başınıza Alın Ve Umut Adlı Tertemiz,Pırıl Pırıl Bu Delikanlının Arkasında Olun.CHP mizi Bazılarının Ucuz Hesaplarına Kurban Etmeyin.

Yorumu oyla      29      12  
1001 7 Şubat 2013 Perşembe 23:31

ilahi gül sen geçen kongereyi ercan tatı karşıtı olduğun için kazanmadınmı delege salakmı ne değiştide kankaoluverdiniz secil elele verir tatıyla birlikte partiyi batırırsınız

Yorumu oyla      29      14  
savaş umut 7 Şubat 2013 Perşembe 22:59

vallahi dediğinizden bir şey anlamıyoruz..kaliteli yıpranmamış.. ister delege olsun ister partili...bucayı seven ve bucada sevilmiş..ve sevililen..insansanlar var..lütfen TEMİZ VE TEMİZLİĞİ SAYGIN İNSANLARI YÖNETİME GETİRİN..AMA TEMİZ İNSANLARIDA KOBAY OLAMIYACAK YÖNETİMDE OLSUNLAR..GERÇEK BUCALILAR OLUSA AKP YÖN VERMEYİZ..TŞK.

Yorumu oyla      17      5  
buyuran 7 Şubat 2013 Perşembe 22:43

chp nin belediye bşklığı bittiği gibi ilçe örgütüde de bitti boşuna uğraşmayın

Yorumu oyla      14      11  
anti önder savcı 7 Şubat 2013 Perşembe 18:55

Ya Mehmet Süne ekibi gelmesin de Bektaş mı gelir Ahmet mi gelir samet mi gelir umrumda değil..Umut Orkun Uğraş çıksın ben Mehmet Süne'ye karşıyım desin..Aksi taktrde kendine oy moy yok..

Yorumu oyla      31      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BMC işçilerine CHP desteği: Krizin ardındaki şüphe!
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Türkiye'de mayına dayanıklı araç da üreten ...
Vekillere 150 bin liralık özel bütçe!
Milletvekillerine yanlarında çalıştırdıkları personel ve giderlerini karşılamak ...
CHP’de dev seçim zirvesi: Veremeyeceğimiz hesap yok!
Partinin tüm başkanları Ankara Sheraton Oteli’ndeki zirvede buluştu. Genel ...
 
CHP İzmir, Rize ile kardeş örgüt oldu
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetim Kurulu yaptığı son toplantıda ...
Şengül'den Karabağlar'da kentsel dönüşüm mesaisi
AK Parti İl Genel Meclisi Grubu, kentsel dönüşüm konulu toplantı düzenledi. ...
'Barış'ın ödülü başkanlık mı olacak?
İngiliz Guardian gazetesinde yayımlanan baş makalede Kürt sorununa kalıcı ...
 
Ve MHP sahaya iniyor: 9 mitingli program
MHP yerel seçim startını 1 Mart'ta veriyor. Mitinglerin sloganı, "Milleti ...
Koltuktan inen Günay İstanbul’a baktı: AVM çıkışı
Kültür ve Turizm Eski Bakanı, “Taksim ve Sultanahmet Meydanlarına AVM ...
Bakan Şahin'den CHP'li Güven'e yine yanıt yok!
CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven’in ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva