HABERLER>POLİTİKA
7 Şubat 2013 Perşembe - 12:50

CHP’de dev seçim zirvesi: Veremeyeceğimiz hesap yok!

Partinin tüm başkanları Ankara Sheraton Oteli’ndeki zirvede buluştu. Genel Başkan Kılıçdaroğlu, açılış konuşmasında “Hiçbir CHP’li belediye başkanı hukuk içinde kalmak koşuluyla hiçbir zaman denetimlerden şikayet etmemiştir. Niye etsin? Veremeyeceği hesabı yok” dedi.

CHP’de dev seçim zirvesi: Veremeyeceğimiz hesap yok!

ANKARA -  CHP dev bir seçim zirvesi için Ankara Sheraton Oteli’nde bir araya geldi. Partinin tüm büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanları Fransa’dan gelecek kamuoyu araştırma şirketi görevlilerinin brifing vereceği, Mayıs ayı sonunda yapılacak Sosyal Demokrat Belediyeler Hizmet ve Proje Fuarı için seçilmiş 300 projenin masaya yatırılacağı ve ‘Bütünşehir Yasası’nın etkilerinin konuşulacağı toplantıda buluştu.

- FOTO GALERİ: ZİRVEDEN EN ÖZEL KARELER...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin belediye başkanları toplantısının açılış konuşmasını yaptı.

Kılıçdaroğlu, "Hiçbir CHP’li belediye başkanı hukuk içinde kalmak koşuluyla hiçbir zaman denetimlerden şikayet etmemiştir. Niye etsin? Veremeyeceği hesabı yok. Gelsinler denetlesinler, defterler zaten açık, alınan paralar zaten belli, toplanan paralar, nerelere harcandıkları da zaten belli. Demokrasinin özünde denetim yatar; ama denetim hukuk içinde kaldığı sürece anlam ifade eder" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Bir demokratik ülkede bir siyasal parti seçimlere nasıl hazırlanıyorsa biz de öyle hazırlanıyoruz dedik. Hukuk içinde, yasaların güvencesi altında, evrensel kuralları dikkate alarak, belediye başkanlarımız çaba harcayarak, genel merkez, yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcılığı çaba harcıyor, emek harcıyor ve biz seçimlere hangi yolla hangi yöntemle daha iyi hazırlanırız bunun arayışı içindeyiz. Biz böyle hazırlanıyoruz. Bir de iktidar kanadı var. Onlar nasıl hazırlanıyorlar? CHP’li belediye başkanları üzerinde nasıl sistemli bir baskı uygularız. Onları nasıl itibarsızlaştırırız. Onları halkın gözünde nasıl küçük düşürürüz. Bunun arayışı içindeler. CHP adına söylemiyorum ben bunu demokrasi adına söylüyorum. Bizim üzerimizde baskı kurmalarının bizim açımızdan hiçbir önemi yok. Biz bu baskıları aşa aşa bugünlere geldik" dedi. 

 
"DENETİM HUKUK İÇİNDE KALDIĞI SÜRECE ANLAM İFADE EDER"
Toplumun endişe içinde olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Oysa demokrasilerde toplum endişe içine sürüklenmez, sürüklenmemelidir. Eğer siz yurttaşın hakkını yurttaşın oylarıyla seçtiği belediye başkanının haklarını ellerinden alırsanız, baskı uygularsanız ve bu baskıları sistemli bir projeyle sürdürürseniz orda sorunumuz var demektir. Seçimle gelen belediye başkanının ancak ve ancak seçimle gitmesi gerekir demokrasilerde. Seçim yapıyoruz niçin? Halkın katılımcı demokrasi anlayışını güçlendirmek için yapıyoruz. O zaman seçimle gelene dışarıdan sistemli baskı uygularsanız, önce belde halkına saygı duymuyorsunuz demektir. Neden bunu söylüyorum? Seçimle gelen önce belde halkına hesap verir. Kimsenin aklına şu gelmesin. ’Efemdim CHP’li belediyeler hiç denetlenmesinler.’ Öyle bir talebimiz yok. Öyle bir iddiamız da yok zaten. Demokrasinin özünde denetim yatar; ama denetim hukuk içinde kaldığı sürece anlam ifade eder. Hiçbir CHP’li belediye başkanı hukuk içinde kalmak koşuluyla hiçbir zaman denetimlerden şikayet etmemiştir. Niye etsin? Veremeyeceği hesabı yok. Gelsinler denetlesinler, defterler zaten açık, alınan paralar zaten belli, toplanan paralar, nerelere harcandıkları da zaten belli. Ama denetimi baskıya dönüştürürseniz o zaman farklı bir tablo ortaya çıkar demektir" diye konuştu.
 
"HALKTAN TOPLANAN PARALARIN HESABI VARDIR"
"Denetimin temel kuralı objektif olmasıdır" diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi : "Belediye başkanlarının seçildikleri partilere göre denetlenmesi doğru bir kural değildir. Seçildikleri partilere göre iktidar partisinin davranışlarını endekslemesi doğru bir kural değildi. Çünkü belediye başkanı bir siyasal partiden seçilir ama seçildikten sonra siyasi görüşü ne olursa olsun belde halkını kucaklar. Denetim objektif olacak, denetim hukuk içinde olacak. Hukuksuz denetim olmaz. Eğer siz bir belediyeyi denetliyorsunuz diyelim. O belediyeye hiçbir belediyeye uygulamadığınız tutarda 100 denetim elemanını eş zamanlı gönderiyorsanız, hiçbir belediyeye uygulamadığınız bir denetim modelini o belediyeye uyguluyorsanız bu doğru bir kural değildir. İş yapmasın bu belediye, hizmet etmesin bu belediye, ben bu belediyeye nasıl çelme takarım anlayışıdır. Denetim aynı zamanda demokrasinin de temelidir, çünkü denetimin özünde halktan toplanan paraların nerelere harcandığının hesabı vardır. Bir belediye başkanı ister merkezi hükümetten gelsin, ister yerelde toplasın halktan toplanan vergileri yani kamu kaynaklarını yasların öngördüğü şekilde harcamak durumundadır. Denetimin özü bu harcamalar sağlıklı yapılmış mı yapılmamış mı? Eğer bir siyasal iktidar kamu kaynaklarının nerelere harcandığı konusunda duyarlıysa TBMM’ne kesin hesap yasası geldiği zaman Sayıştay’ın raporunun da gelmesi gerekir. Sayıştay raporu geldi mi? Gelmedi. Gayrimeşru bir bütçeyle hükümet şu an Türkiye’yi yönetiyor. İlk kez bir siyasal iktidar TBMM adına denetim yapan Sayıştay’ın raporu gelmeden ki yasalara göre gelmesi gerekiyordu. Bütçe tasarısını yasalaştırdılar."
 
ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE YAPILAN OPERASYON
Kılıçdaroğlu, "En son operasyonun yapıldığı yer Eskişehir Büyükşehir Belediyemiz. 2011’in 25 Ocağında da bir operasyon yapılmıştı Eskişehir’e. Gerekçe neydi biliyor musunuz? Bir şikayet dilekçesi geliyor. Engelliler, tramvaya ve otobüse ücretsiz biniyorlar. Ama bazıları engelli olmadığı halde onlarda paso almışlar onlarda biniyorlar. Uzun uzun araştırmalar, incelemeler, gözaltılar böyle bir şey yok. Bu mu denetim? Bütün baskılara rağmen yine Eskişehir’de engelliler belediye araçlarına ücretsiz binip iniyorlar" dedi.

Sheraton’daki zirveye İzmirli başkanların tamamı da katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’le yan yana oturması dikkat çekti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Müjdat Bircan 9 Şubat 2013 Cumartesi 02:12

Seferihisar'da Ümit cingöz ak parti adayı olursa chp kimi koyarsa koysun seçimi kazanır.Ama ümit Cingöz akıllı davranır ve Hamit Nişancıyı aday çıkarırsa partisinden Seferihisar'da Ak parti zafer kazanır kendisinde Ak partinin başarısı için samimi fedakarlık yapan,kendisinden önce partisini düşünen siyasi olarak uzun yıllar siyasette var olacağını ispatlar.Ama şimdilik hiç öyle gözükmüyor 2009 dan sonra partiyi 2014tede uçuruma iten ilçe başaknı olacak gibi.Ak parti Seferihisar ile ilgilenen yok

Yorumu oyla      11      5  
OBJEKTİF 8 Şubat 2013 Cuma 09:36

Bütün belediye başkanları toplamışda!!! medyadaki bütün resimlerde Antalya belediye bşk. sayın Prof. Dr. Mustafa AKAYDIN ı göremiyoruz.Zira ona destekde!!!(ne ise) verilmedi.Niye? Ayrıca belleği chp li belediyelere hükümet baskı yapıyor purogramında formatlanmış olanlara bir haber.Son 4 yılda soruşturma geçiren belediyelerden 1535'i AK Parti,1026'sı CHP'li.415'i MHP'li, 158'i BDP'li ve 257'si diğer partili,AK Parti ve CHP'den 5,BDP'den 19,DemokratParti ve MHP'den 2'şer..başkan görevden alındı.

Yorumu oyla      13      5  
AK Partili Yorumcu 7 Şubat 2013 Perşembe 22:03

Fotoğrafa dikkatlice bakıyorum. Bir daha bakıyorum. Yok arkadaşlar, harbiden Türkiye’yi ileriye götürecek, çağdaş bir ülke olma yolunda ilerlememizi sağlayabilecek bir kadro göremiyorum. Hadi ben göremiyorum benim gözümde, algımda problem var diyelim dört kişiden biri bile bu kadroya güvenemiyor. Oy veriyorlar ama naçarlıktan. Gelin Büyük Usta’nın açtığı yoldan ilerleyelim. Bırakın bu kadroyu. CHP Süperlig takımı değil. Dünya liginde oynayamaz. Bizi dünyaya mahcup eder. Olmuyor işte zorlamayın.

Yorumu oyla      16      12  
BUCALI 7 Şubat 2013 Perşembe 20:24

Vallah Ben Bucada Tatı Büyükşehirde Aziz Aday Olursa Kessinlikle Boş Oy Atar Yinede Vermem Bunlara !!

Yorumu oyla      35      12  
KILIÇTAROGLU...Önce TUNCELİ MİLLETVEKİLİ... 7 Şubat 2013 Perşembe 18:55

Dayısının oglu Hüseyin AYGÜNi'ün HESABINI VERSİN...Sonra da ( İZMİR GAVURDUR,GAVUR KALACAK )Diyen Kendi deyimi ile MİLİTAN Yardımcısı Emine Ülker TARHAN ın HESABINI VERSİN...Yoksa ilk seçimlerde MİLLET C.H.P. nin CEZASINI VERECEK...

Yorumu oyla      28      18  
yazık 7 Şubat 2013 Perşembe 18:48

başbakan ne demişti chp li beledyeler pkk ya yardım ediyorlar peki niye mahkemeye vermezsiniz aslı yoksa bunun neyi bekliyorsunuz chp=bdp olmuş hüseyin aygün 24 nisan ermeni yas günü ilan edilsin diyor izmirde yunanlılara etnik soykırın yapıldı diyor atatürk dersimde soykırım yaptı diyor kimseden ses çıkmıyor birgül hoca doğruları söylüyor hepininiz ayaklanıyorsunuz yeni chp nedemek kılıçdaroğlu na dersimden dolayı özür dilecekmisiniz diyorlar madur özür dilermi diyor madem neden chp desin

Yorumu oyla      25      12  
KILIÇTAROGLU...Önce TUNCELİ MİLLETVEKİLİ... 7 Şubat 2013 Perşembe 18:25

Dayısının oglu Hüseyin AYGÜNi'ün HESABINI VERSİN...Sonra da ( İZMİR GAVURDUR,GAVUR KALACAK )Diyen Kendi deyimi ile MİLİTAN Yardımcısı Emine Ülker TARHAN ın HESABINI VERSİN...Yoksa ilk seçimlerde MİLLET C.H.P. nin CEZASINI VERECEK...

Yorumu oyla      27      13  
ibrahim baytak 7 Şubat 2013 Perşembe 18:15

CHP li belediyelerin hiç birinde yolsuzluk yok. Hükümet eğer CHP li belediye başkanlarından bir tanesinin bile yolsuzluğunu "hele KAYSERİ'DEKİ gibi bir yolsuzluk" bulsaydı artık sonucu siz düşünün.

Yorumu oyla      19      20  
partizan 7 Şubat 2013 Perşembe 17:31

SAYIN KILIÇLAR OĞLU İZMİR AKP Yİ ELEŞTİREBİLEN İZMİRE YÜKSEL ÇAKMUR GİBİ GERÇEK CHP Lİ BECERİLİ BAŞKAN İSTİYOR..

Yorumu oyla      35      10  
private35 7 Şubat 2013 Perşembe 17:12

şehirçilik bakanı tokide yolsuzluk var demişti ne oldu o iş.

Yorumu oyla      25      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir, Rize ile kardeş örgüt oldu
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetim Kurulu yaptığı son toplantıda ...
Şengül'den Karabağlar'da kentsel dönüşüm mesaisi
AK Parti İl Genel Meclisi Grubu, kentsel dönüşüm konulu toplantı düzenledi. ...
'Barış'ın ödülü başkanlık mı olacak?
İngiliz Guardian gazetesinde yayımlanan baş makalede Kürt sorununa kalıcı ...
 
Ve MHP sahaya iniyor: 9 mitingli program
MHP yerel seçim startını 1 Mart'ta veriyor. Mitinglerin sloganı, "Milleti ...
Koltuktan inen Günay İstanbul’a baktı: AVM çıkışı
Kültür ve Turizm Eski Bakanı, “Taksim ve Sultanahmet Meydanlarına AVM ...
Bakan Şahin'den CHP'li Güven'e yine yanıt yok!
CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven’in ...
 
Erdoğan'dan İmralı ve TSK'da istifa açıklaması
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa seyahati dönüşü düzenlenen basın ...
Çelik’ten ABD’li Büyükelçiye sert çıkış
Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone'nin Türkiye'deki yargı sistemine ...
Vekil Denizli’ye ‘karşı çıkan’ Kuçhan: Yanlış enformasyon!
Karabağlar Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Serdar Kuçhan, AK Parti İzmir ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva