HABERLER>POLİTİKA
7 Şubat 2013 Perşembe - 13:24

BMC işçilerine CHP desteği: Krizin ardındaki şüphe!

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Türkiye'de mayına dayanıklı araç da üreten BMC'de uzun süredir ücretlerini alamadıkları iddiasıyla eylem yapan işçileri ziyaret etti. Engin, "Böyle büyük bir kuruluş için sizlere ödenecek 30- 40 milyon lira devede kulak. Umuyorum başka bir hesap olmasın. Geçici bir finansal kriz olsun ki sizler de yeniden işinize dönün. Geç de olsa ücretlerinizi alın ve fabrikalar yeniden çalışmaya başlasın. Umarım buralar alışveriş merkezi haline getirilmesin" dedi.

BMC işçilerine CHP desteği: Krizin ardındaki şüphe!

İZMİR - Altı ay önce üretimin durduğu BMC, 150 milyon dolarlık kredi anlaşması yaparak, Aralık ayında her işçiye 3 bin 250 lira ödeme yaptı. Yaklaşık 2 bin 300 işçi, biriken alacaklarını tahsil edemeyince 10 Ocak'ta iş bıraktı. İşveren 31 Ocak'ta ödeme yapacağını söyleyince, işçiler yine tezgahın başına geçti, ancak ödeme o tarihte de gerçekleşmeyince ay başında üretim durdu.
 
Geçen hafta fabrikanın önündeki yolu trafiğe kapatan işçileri bugün CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ziyaret etti. Engin, hükümetin toplumu üretimi dışarıya kaydıran, ithalata dayalı bir ekonomiye özendirdiğini, taşeronlaşmayı artırdığını, yerli sermayeyi zayıflattığını, tarlaların, fabrikaların boş kaldığını, küçük esnafın dükkan kapattığını öne sürdü. Ali Engin şöyle konuştu: "İş, ekmek kavgasının ne kadar değerli olduğunun parti olarak farkındayız. İktidar gündemi sürekli başka yerlere kaydırıyor. Oysa bir iktidarın işi, ülkesinde yaşayan insanın refahı, mutluluğu, barışı, dirliği ve huzurudur. AKP gelmiş geçmiş iktidarlar içinde en acımasız hükümetlerden biri. 250 milyar dolar yıllık ithalat yapıyor. Artık üretemiyoruz Asya'dan ucuz üretim alıyoruz. O yüzden isşiz kalıyorsunuz. Sistem buraya doğru gidiyor."
 
"UMARIM BURASI AVM OLMAZ"
CHP İzmir İl Başkanı Engin, büyük kuruluşların 'kapatalım fabrikayı başka yerde açalım', 'kıdem tazminatlarını ödeyelim orada ucuz işçiler çalıştıralım' mantığı içinde hareket ettiğini de iddia ederek şunları söyledi: "Böyle büyük bir kuruluş için sizlere ödenecek 30- 40 milyon lira devede kulak. Umuyorum başka bir hesap olmasın. Geçici bir finansal kriz olsun. Sizler de yeniden işinize dönün, geç de olsa ücretlerinizi alın ve fabrikalar yeniden çalışmaya başlasın. Umarım buralar alışveriş merkezi haline getirilmesin. Sizler işsiz kalmayın. Bu mahalledeki esnaf da dükkanlarını kapatmak zorunda kalmasın. 10 yıldır aynı film tekrarlanıyor. Fabrikalar AVM oluyor. İşçiler sokağa atılıyor. Aldığınız kıdem tazminatı size ancak bir yıl yeter. Sistem bu. Türkiye'ye yabancı sermaye gelir tabi, burayı 50 milyon dolara alacak, 100 milyon dolara AVM yapacak. Siz işsiz kalacaksınız, esnaf işsiz kalacak. Buradaki kar transferi yurtdışına gidecek. Geçen yıl yurtdışına yapılan yabancı kar transferi 21 milyar dolar. Bu filme 'hayır' diyeceğiz. Yeniden fabrikalarımız çalışacak çocuklarımız ülkeyi yönetecek."
 
MUHALEFET DE SAHİP ÇIKMALI
Türk Metal İş İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Halil İbrahim Tosun da, "Bir şirketin en değerli varlığı çalışanlarıdır. Holdingin sahibi bu şirkete sahip çıkmadı. BMC milli servet. Bu fabrikaya patron sahip çıkmıyorsa, işçinin sahip çıktığı gibi iktidarı ve muhalefetiyle bu şirkete sahip çıkılmalı" diye konuştu
 
150 KİRPİ DAHA ÜRETECEKTİ
Milli Savunma Bakanlığı ile BMC arasında 2009 yılında 300 milyon Euro'luk, bin 859 araçlık `taktik tekerlekli araçlar porjesi'nin sözleşmesi imzalandı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyacı olan bin 859 adet taktik tekerlekli araç ile mayına karşı korumalı zırhlı araçları üretip 2.5 yıl içinde teslim etmesi beklenen şirket, Mayıs 2012'de mali sıkıntayı girdi. Savunma Sanayi Müsteşarlığı, üretimdeki gecikmeler nedeniyle firmaya 7 milyon Euro ceza kesti. Yaklaşık 150 kirpi daha üreterek Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim etmesi gereken BMC'de, bunun için ayda ortalama 40 araç imal edilmesi gerekiyor. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
buyuran 7 Şubat 2013 Perşembe 22:40

chp nin başka işi kalmadı bunlarla uğraşıyor n yapsınlar başka konuları yok chp bu çalışanların maaşlarını öde sin ozaman daha çok oy alma olanağı olur

Yorumu oyla      11      8  
Birol Kaya 7 Şubat 2013 Perşembe 17:16

BMC PKK İŞBİRLİĞİ SÖZKONUSU. HEM KİRPİLERİN ÜRETİMİ HEMDE PİYASAYA VE ÇALIŞANLARA ÜCRETLERİNİ ÖDEMEMESİ KASTİ. CHP BİR SONUÇ ALAMAYACAKTIR.

Yorumu oyla      13      11  
private35 7 Şubat 2013 Perşembe 17:10

bmc nin durumu dipsiz kuyu, umarım en kısa sürede düzelir.Ne ilginçtir ki böyle bir kuruluşla ilgili ne başbakan ne sanayi bakanı nede milli savunma bakanı bişey yapmıyor.Yapamıyorlar onlarda biliyorlarki kürt bölgesindeki petrol herseyden önemli bu yüzden hepsi sus pus olmuş, işçi perişan, yan sanayi perişan.

Yorumu oyla      20      5  
Kazım EMİR 7 Şubat 2013 Perşembe 14:36

tebrikler CHP,tebrikler BAŞKAN yakışanı yapıyorsunuz EMEK EN YÜCE DEĞERDİR 50 milyon nüfus 3 milyon sendikalı işçi nüfus 75 milyon 600 bin sendikalı işçi İŞTE AKEPE nin emeğe saygısı uyan örgütsüz toplum UYANNNNNNNN

Yorumu oyla      27      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vekillere 150 bin liralık özel bütçe!
Milletvekillerine yanlarında çalıştırdıkları personel ve giderlerini karşılamak ...
CHP’de dev seçim zirvesi: Veremeyeceğimiz hesap yok!
Partinin tüm başkanları Ankara Sheraton Oteli’ndeki zirvede buluştu. Genel ...
CHP İzmir, Rize ile kardeş örgüt oldu
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetim Kurulu yaptığı son toplantıda ...
 
Şengül'den Karabağlar'da kentsel dönüşüm mesaisi
AK Parti İl Genel Meclisi Grubu, kentsel dönüşüm konulu toplantı düzenledi. ...
'Barış'ın ödülü başkanlık mı olacak?
İngiliz Guardian gazetesinde yayımlanan baş makalede Kürt sorununa kalıcı ...
Ve MHP sahaya iniyor: 9 mitingli program
MHP yerel seçim startını 1 Mart'ta veriyor. Mitinglerin sloganı, "Milleti ...
 
Koltuktan inen Günay İstanbul’a baktı: AVM çıkışı
Kültür ve Turizm Eski Bakanı, “Taksim ve Sultanahmet Meydanlarına AVM ...
Bakan Şahin'den CHP'li Güven'e yine yanıt yok!
CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven’in ...
Erdoğan'dan İmralı ve TSK'da istifa açıklaması
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa seyahati dönüşü düzenlenen basın ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva