HABERLER>EKONOMİ
15 Mart 2016 Salı - 09:52

Çeşme'de balıklara yuva, turizme rota!

Çeşme’de balık varlığını artırmak ve dalış turizmini geliştirmek için 10 yıl önce hazırlanan “Çeşme Yapay Resif Projesi” hayata geçiyor. Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, hazırlanan beton blokların Karaada (Eşek Adası) açıklarında denize indirerek, projede ilk adımı attı.

Çeşme de balıklara yuva, turizme rota!

İZMİR - Hazırlanan yaklaşık 50 beton blok, Kaymakam Mustafa Erkayıran, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, DTO Meclis Üyeleri Ahmet Subay ve Meslek Komitesi Üyesi Köksal Hantal, E. Koramiral Ekmel Totrakan, Çeşme Liman Başkanı Nihat Tozman, DTO İzmir Şube Müdürü Halil Hatipoğlu, İlçe Gıda ve Tarım Müdürü Ümit Alkoç tarafından Karaada açıklarına atıldı.

Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Çeşme’de su altı şehri kurmak için ilk adımı attıklarını açıkladı. Erkayıran, “Göreve başladığım Temmuz 2015’te ilk işim, 10 yıl önce hazırlanmış ama hiç uygulanmamış yapay resif projesini ele almak oldu. Proje ile hem sualtı canlılığının artırılması hem de turizm açısından görsel zenginlik yaratılması hedefleniyor. Bu konuda bir çok kurum ve kuruluşa izin için başvurduk. İzinleri aldıktan sonra hiç vakit kaybetmeden projenin uygulanmasına geçtik. Yaklaşık 125 beton bloktan 50 tanesini su altına indirerek projenin ilk ayağını gerçekleştirdik” dedi.

ÖNCE GEMİ; SONRA SUALTI ŞEHRİ
Balık varlığını artıracak, kaçak avcılığın önüne geçecek ve yeni bir dalış noktası yaratacak proje için diğer adımları hızla atacaklarını belirten Erkayıran, projenin ikinci ayağında sualtına bir ya da iki gemi indirmeyi planladıklarını ifade etti. Erkayıran; Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan talep ettikleri geminin yaz sonunda geleceğini, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden de 66 metrelik bir araba vapuru talep ettiklerini söyledi. Erkayıran, “Görüşmelerimiz devam ediyor. Onay alırsak, bu yaz sezonunda gemiyi Çeşme turizmine kazandırmak istiyoruz. Efes Antik Kenti’nin bir örneğinin sualtına indirilmesi projesinin hazırlık süreci tamamlanmak üzere. Önemli olan kaynağını temin etmek. Sayın İzmir Valimiz Mustafa Toprak ve İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreterimiz ile görüştük. Güdümlü proje desteği almayı planlıyoruz. Sualtı kentini, 2017 turizm sezonunda ülkemiz turizmine kazandırmak istiyoruz” diye konuştu.

 

Erkayıran, bu çalışmaları yaparken yanlarında olan Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, sivil toplum kuruluşları, dalış okulları, çeşitli kurum, kuruluş ve müdürlüklere teşekkür etti. Erkayıran, “Umarım bu birliktelik daha sonra yapacaklarımızın teminatı olur. İnşallah Çeşmemiz için güzel hedeflere hep birlikte ulaşırız” dedi.

ÇEŞME ÖRNEK OLSUN
İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk ise Çeşme’yi dalış turizminde örnek bir merkez yapmak için herkesin özveri ile çalıştığını söyledi. Öztürk, “Proje üreten, her safhasını titizlikle inceleyen, her noktasında bu projeyi takip eden ve Çeşme’ye çok güzel bir eser hediye eden Sayın Kaymakamımıza çok teşekkür ediyorum. Bu proje kamu, sivil toplum kuruluşları ve özel şirketlerin büyük gayretleriyle gerçekleşti. Çeşme’de yapılanların bir çok yere örnek olacağına inanıyoruz. Bizler denizleri atalarımızdan nasıl devraldıysak, daha zengin ve daha temiz bir şekilde torunlarımıza devretmekle sorumluyuz. Deniz Ticaret Odası olarak, denizlerdeki hayatı zenginleştirmek için çalışan herkesin yanında ve arkasında olacağız” diye konuştu.

 
Tire’ye büyük tütün yatırımı
 
Karşıyaka’da hayvan sevgisine engel yok!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tire’ye büyük tütün yatırımı
Sigara devi British American Tobacco’nun yıllar önce Tire’den çekildiği ...
Egedesonsöz'e EBSO onuru!
Egedesonsöz muhabiri Onur Deniz, EBSO Aytaç Sefiloğlu Gazetecilik Yarışması’nda ...
EBSO’daki Alman zirvesinde teröre karşı birlik çağrısı
EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, Almanya’nın, Mittlerer Niederrhein Sanayi ...
 
EGİAD: Gelecek nesillere bakacak yüzümüz kalmadı
EGİAD Başkanı Seda Kaya, “Bu yaşanılanlara dur denilmez, sorumlular yükümlülüklerini ...
Sektöründe eşsiz iki fuar İzmir'de!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen ...
BASİFED'den teröre lanet açıklaması
Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) Yönetim ...
 
Tarım ve hayvancılık devleri Denizli'de buluştu
Tarım ve Hayvancılık sektörünün Ege Zirvesi olarak nitelendirilen Aegeanagri ...
Bakanlık'tan RES vizesi: İzmir'e 10 türbin daha!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Türkiye’nin en büyük rüzgâr enerjisi yatırımcılarından ...
Merkez bankalarından tüm zamanların rekoru!
Dünyanın en büyük 6 merkez bankasının varlıkları, son 10 yılda yüzde 239'luk ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva