HABERLER>EKONOMİ
14 Mart 2016 Pazartesi - 14:15

EBSO’daki Alman zirvesinde teröre karşı birlik çağrısı

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, Almanya’nın, Mittlerer Niederrhein Sanayi ve Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Wolfram Lasseur’un başkanlığındaki 15 kişilik heyeti ağırladığı toplantıda teröre karşı birlik çağrısı yaptı.

EBSO’daki Alman zirvesinde teröre karşı birlik çağrısı

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), Mittlerer Niederrhein Sanayi ve Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Wolfram Lasseur’un başkanlığındaki 15 kişilik Alman heyetiyle bir araya geldi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıda Türk- Alman dostluğunu ve ticaretini karşılıklı olarak yoğunlaştırmak üzerine görüş alışverişleri aktarıldı.

BİR ŞEY YAPAMAMANIN ACISI
Toplantıda konuşan EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, önceki gün Ankara Kızılay’da yaşanan ve 37 kişinin yaşamını yitirdiği kanlı terör saldırısını gündemine aldı. 



Terörün bir an önce son bulması gerektiğini söyleyen Yorgancılar, “Yüzümüz gülüyor ama içimiz ağlıyor. Dün olan olaydan dolayı hırsımdan gece 2’ye kadar evde oturdum. Bir şey yapamamanın getirdiği acıyı çektim. Bu ülke bunları hak etmiyor. Biz bunlara alışmadık. Biz terörle yaşamak, alışmak mecburiyetinde olan bir ülke değiliz. Biz, yılda 40 milyar dolar turist getiren, büyüme hedefi olan bir ülkeyiz. Türkiye, çok büyük bir devlet... Buna benzer çok olaylar yaşandı. En büyük olay da Kurtuluş Savaşı’ydı. Oradan buraya gelindiyse, bu durum hükümetin akıllı politikalarıyla çözülebilir” şeklinde konuştu.

BUGÜN TÜRKİYE’DE YARIN ALMANYA’DA
Geçtiğimiz aylarda Fransa’da gerçekleşen terör saldırısı sonrası ortak sesin sürmesi gerektiğini dile getiren Yorgancılar, tüm dünyanın birlik içinde terörü yok etmek için çalışması gerektiğini söyledi. Yorgancılar, “Fransa’da meydana gelen olaydan sonra tüm dünya liderleri yürüyüş yapmışlardı. Dünden beri Rusya, Amerika, İran, Fransa, İngiltere gibi ülkeler saldırıyla ilgili mesajları gönderdiler. Bu işin sadece beyanlarla değil, Fransa’da olduğu gibi mutlaka ortak bir çalışmayla sonlandırılacağını düşünüyorum. Bu olaylar sadece Fransa’da, Türkiye’de değil dünyanın her yerinde yaşanıyor. Yarın Almanya’da da olabilir, dünyanın her yerinde olabilir. Dünyanın her yerinde bu işe sahip çıkılması gerekir” diye konuştu.

İŞ BİRLİĞİ MESAJLARI
Terör gündeminin ardından Almanya ile Türkiye arasındaki ticaret ilişkisi hakkında bilgi veren Yorgancılar, “Türkiye ile Almanya arasında 35 milyar dolarlık bir ticaret hacmi var. Bunun 2 milyar doları İzmir’de gerçekleşiyor. Türkiye’de yaklaşık 6 bin 200 ortak veya yatırım yapan Alman firma var. Bunların 494 tanesi İzmir’de lokal olmuş bir şekilde faaliyet gösteriyor. Almanya’da 3 milyon Türk yaşıyor. Bu Almanya için önemli bir potansiyel. O zamanlar oraya çalışmaya giden Türkler orada yatırım yapan bir duruma geçti. Özellikle Mittlerer Niederrhein bölgesinde 100 bine yakın faaliyet gösteren KOBİ bulunmakta. Bunlardan 8 bin tanesi yabancı. Bin 300 KOBİ’nin Türk işletmeci olması çok önemli. Bu bölge Almanya’nın en zengin bölgelerinden biri. Türkler olarak çok iyi biliyor ve değerlendiriyoruz. Yaklaşık 1 buçuk yıldır iş birliğimiz devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Almanya’daki sanayi büyümesini örnek gösteren ve Türkiye’deki mesleki eğitim sorununa dikkat çeken Yorgancılar, “Almanya’nın başarılı olmasının tek nedeni meslek lisesindeki kaliteleridir” dedi.

Ziyaretin ardından tekstil ve metal işleme makineleri, uluslararası taşımacılık, nakliye, lojistik, gümrükleme, depolama, hukuki ve mali danışmanlık, makine montaj ve kurulum alanlarında faaliyet gösteren firma temsilcileri ve Egeli sanayiciler arasında ikili görüşmeler gerçekleşti.

 
Anne karnında terör kurbanı!
 
İzmir'de belediye otobüsünde bomba paniği
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muhalif 14 Mart 2016 Pazartesi 16:36

evet "dün" paris te saldırı oldu ama bu saldırı karşısında "yasak" gelmedi haftasında tekrar bombalar patlamadı.sorumlusu belçikada operasyonla öldürüldü.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EGİAD: Gelecek nesillere bakacak yüzümüz kalmadı
EGİAD Başkanı Seda Kaya, “Bu yaşanılanlara dur denilmez, sorumlular yükümlülüklerini ...
Sektöründe eşsiz iki fuar İzmir'de!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen ...
BASİFED'den teröre lanet açıklaması
Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) Yönetim ...
 
Tarım ve hayvancılık devleri Denizli'de buluştu
Tarım ve Hayvancılık sektörünün Ege Zirvesi olarak nitelendirilen Aegeanagri ...
Bakanlık'tan RES vizesi: İzmir'e 10 türbin daha!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Türkiye’nin en büyük rüzgâr enerjisi yatırımcılarından ...
Merkez bankalarından tüm zamanların rekoru!
Dünyanın en büyük 6 merkez bankasının varlıkları, son 10 yılda yüzde 239'luk ...
 
Bu kez 2 yakanın denizcileri buluşuyor!
Başbakan Davutoğlu ile Yunanistan Başbakanı Çipras’ın İzmir zirvesinin ...
Benzin baş döndürüyor: Bu kez indirim!
Akaryakıt dağıtım şirketleri, bu gece yarısından itibaren geçerli olmak ...
Emekliler promosyonu ne zaman alacak?
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu, emeklilere banka promosyonu ile ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Göçmenler Avrupa’yı faşizme taşır mı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
CHP’nin muhafazakârlarla sınavı
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim için çok mu 'erken'?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette Meral Akşener gündemi...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva