HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Mayıs 2022 Cuma - 21:09

Çernobil tartışması Gaziemir meclisine sıçradı!

Kurşun Fabrikası tartışmaları Gaziemir Belediye Meclisi'ne taşındı... Meclis üyeleri karşılıklı açıklamalarda bulunarak süreç hakkında bilgi verirken zaman zaman gerginlikler oluştu, konu hakkında konuşan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'nın hedef saptırdığını söyledi. Arda ayrıca alanın kamulaştırılması konusunda kullandığı ifadelerin yanlış olduğunu mecliste tekrar etti. 

Çernobil tartışması Gaziemir meclisine sıçradı!

EGEDESONSÖZ- Gaziemir Belediyesi'nin Mayıs ayı meclisinin ikinci oturumu Belediye Başkanı Halil Arda Başkanlığı'nda toplandı. 5 Mayıs tarihinde gerçekleşmesi gereken meclis oturumu Divan Katip Üyelerinin katılım sağlamaması dolayısıyla gerçekleştirilememiş ve bu durum muhalefet cephesinden gelen sert eleştirilere neden olmuştu. Muhalefet partilileri meclisin gerçekleştirilememesini Başkan Halil Arda ve CHP İl Başkanı Deniz Yücel'in yönetiminin sonucu olduğunu ifade etmişti. Meclisin açılışında konuşan Arda, meclisin dün gerçekleşmesi gereken oturumu hakkında "Bir tesadüf oldu. Bir daha olmasını dilemiyoruz. Çok yoğun bir ayı geride bıraktık. Nisan ayı çok yoğun bir şekilde geçti. Herkesin geçmiş bayramını kutluyorum" dedi.

Meclisin ana gündeminde ise Aktepe-Emrez bölgesinde İZBETON aracılığıyla, kooperatif eliyle yapılan konutlar ve içerisinde nükleer atık bulunan Kurşun Fabrikası konuları yer aldı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) cephesi, konuya ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'ya tepki gösterirken, Cumhur İttifakı cephesi Arda'ya "Büyükşehir, şirkete ruhsat vermeden önce çevre lisansını sorguladı mı?" diye sordu. 

ARDA: ARAMIZA NİFAK SOKAMAYACAKSINIZ!
Gündem maddelerine geçilmeden önce Arda, AK Partili Meclis Üyesi Uğur İnan Atmaca'nın Temizlik İşleri Müdürü'ne "Adını not aldım, ayağını denk al" dediğini söyledi ve "Aramıza nifak sokmak için elinizden gelen her şeyi yapıyorsunuz ama bunu başaramayacaksınız. Başarılı kadın arkadaşlarımızla çalışmaya devam edeceğiz. Size de bu konuda izin vermeyeceğiz. Ben sizin bir şans olduğunuzu düşünüyorum. AKP'yi tam da bu şekilde sunuyorsunuz. İşçinin aşına kan doğradığımızı söylemişsiniz. Biz bal doğramak için her şeyi yaptık. Siz emekli maaşlarını asgari ücretin altında tutmuş bir iktidar olarak nasıl böyle bir söz söyleyebilirsiniz? Bu kabul edilemez. Siz kabul edebiliyor musunuz, sayın meclis üyeleri? Bu nasıl söylenir, bu yakışıyor mu? Bütün çalışanlarımız canla başla çalışıyor, asla aramıza nifak sokamayacaksınız" diye konuştu.

TEMİZLEMEK BİZE NASİP OLACAK!
Ayrıca AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'nın Kurşun Fabrikası'na ilişkin açıklamaları hakkında konuşan Arda, "'Nükleer atıkta battıkça batıyorsunuz' gibi saçma sapan açıklamalar... Ben 3 ay duracağım dedim ve durdum. Farkındalık yaratmaya çalışıyoruz... Mücadelemize devam ediyoruz. Her an oradayız. Milletvekili hedef saptırıyor. Siz 15 yılda bu atıkların nereden geldiğinin üstüne gitmemişsiniz. Bu atıklar nereden geldi bir üstüne gidin. Bunu yapın sonra çıkın konuşun. Bu araziye devlet el koysun diyen benim. Neymiş belediye başkanı şirketle ilgili konuşmuyormuş... Bana ne şirketten, ben o şirketi koruyacak olsam sesimi çıkarmazdım. Orayı temizlemek bizlere nasip olacak" dedi.

Arda'nın açıklamalarının ardından meclis üyelerinden gelen soru önergeleri görüşüldü. Bu görüşmeler esnasında Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu ve arasında soru önergesi gerginliği yaşandı, gündem dışı ve anma konuşmasını talep eden Arda, aksi takdirde sözünü keseceğini Çağlarsu'ya iletti. Bu durum üzerine Çağlarsu sadece soru önergelerini meclis üyelerine yöneltti.

ATMACA: ÇEVRE İZNİ BELGESİ İSTENDİ Mİ?
Ardından AK Partili Atmaca, Kurşun Fabrikası'na ilişkin bir belge okumak istediğini söyledi ve "Bu belge Büyükşehir'in işyeri ruhsatlarıyla ilgili normlarını belirleyen bir belge... Bu belgede 16. maddede çevre izni belgesi istenir diyor... 5 Mart 2007 tarihinde Kurşun Fabrikası'na ruhsat verildiğinde bu belge var mıydı?" diye sordu.

ARDA: HEDEF SAPTIRMAYIN
Arda ise Atmaca'ya yüklenerek, "Hiç hedef saptırmayın. 15 yıldır bu atıkların nereden geldiğinin üstüne geldiniz mi? Küçücük bir adım attınız mı? Fabrika sahibi hurdacıdan aldım diyor... Siz sordunuz mu? Atilla Kaya biz yapacağız demiş... Bu sizin yapacağınız bir iş zaten... Siz önce bir sorun kim getirmiş. Bunun sorumlularını bulun, ceza verin. Sonra temizlemesini yaparsınız. Hiç hedef saptırmayın. Ben çok masum bir eylem yaparak, farkındalık yaratmaya çalışıyorum... Oradaki vatandaşlar sizin seçmeniniz değil mi? Ben çok merak ediyorum... Ucunun elbet birine dokunacağı belli" dedi.

Komisyonlardan gelen maddelerin, komisyonlara geri gönderilmesi gerektiğini ifade eden AK Partili Meclis Üyesi Ali Gönen, komisyon seçimleri hakkındaki mahkeme sonucunun oylama için beklenmesi gerektiğini ifade etti. Aksi takdirde, olumsuz oy kullanacaklarının altını çizdi. CHP Grup Başkan Vekili İzel Zenginobuz Derinsu konu hakkında, "Söz konusu komisyonlara üye verip vermemek kendi takdirleriydi. Mahkeme kararı ne gerektiriyorsa o şekilde hareket edilir. Ancak şu an aksi bir durum olmadığı için komisyon raporlarının gündemde görüşülmesini talep ediyoruz" dedi.

Derinsu'nun ardından konu hakkında değerlendirmede bulunan Arda, "Bu kararlar Kaymakam Bey tarafından onaylanmış durumda... Komisyonun verdiği kararlar tavsiye kararları, komisyonlara üye vermeyerek bilgi sahibi olmaya bilirsiniz ama çalışmalarına katılıp bilgi sahibi olabilirsiniz, oy hakkınız olmadan... Bu konuları araştırabilirsiniz, hepsi sizin görevleriniz dahilinde. Bunu yapmadıysanız benim söyleyecek bir şeyim yok" diye konuştu. 

KIRMAZ: YAZIKLAR OLSUN!
Gaziemir'de TOKİ tarafından satışa çıkarılan otopark alanına ilişkin konuşan CHP'li Meclis Üyesi Necati Kırmaz, "Milli Emlak tarafından satışa çıkarıldı... Gaziemir tarihinin en talihsiz satışı yapıldı. Sonucu bilmiyoruz. Buranın zayiatını sorgulamaya başladılar Milli Emlak'tan... AK Parti iktidarı en çok otoparka ihtiyaç olan yerde özel şahsa bir yeri satmaya kalktıysa vay halimize... Ekonomik olarak ne hale geldik... Biz birkaç aydır rekreasyon alanı olarak kullanalım derken, Milli Emlak satmaya kalktı, yazıklar olsun" dedi. Ardından konuşan Arda, "Satan Milli Emlak değil herhalde, TOKİ'nin pankartı var. Kamu arazilerini kullanın diyor yatırımlarda devlet ama bu şekilde bir satış olması çok vahim. Ülkenin geldiği noktayı gösteriyor..." ifadeleriyle tepki gösterdi.

ATMACA: VATANDAŞIN MÜLKİYET HAKKI ENGELLENİYOR
İlgili alana ilişkin konuşmak üzere söz alan AK Partili Atmaca, "Basında yer alan beyanlarınızda söz konusu alanın otopark olduğunu ve inşaat yapacağınızı söylüyorsunuz. Buraya nasıl inşaat yapılır bilmiyoruz. Kamulaştıracaksanız önce Beyaz Evler'de bir pazar yeri var... Halen onu yapamamışsınız. Biz yapılan işte böyle bir imkan olmadığını ve insanların en temel hakkı olan mülkiyet hakkının engellendiğini söylüyoruz. Satma ve hançer saplama işini çok güzel yaptınız siz zaten. Ormanda çok güzel sattınız, ağaçlar kesildi... Niye iptal etmediniz buradaki ruhsatı? Hançer değil miydi? Ağaç rövelyesini istedim verilen cevap çok komikti... Vatandaşın dosyasından anca vatandaş evrak alır dendi... Siz araştıramıyorsunu bırakın biz gideriz..." ifadelerini kullandı.

ARDA: SATIŞA KARŞI MISINIZ DEĞİL MİSİNİZ?
Araya giren CHP'li Kırmaz'ın tepkisi üzerine Atmaca, "Çocuk meclisine..." ifadesini kullandı. Arda ise duruma müdahale ederek Atmaca'nın konuşmasına devam etmesini istedi. Atmaca'nın sözlerini sonlandırmasının ardından konuşan Arda, "Uğur Bey otoparkı 5 milyon liraya birisi neden alır? Evet korkuyorum, sizin elinizde plan yapabilirsiniz... Siz satışa karşı mısınız değil misiniz? Önce bunu kabul edin. Otopark alanını TOKİ vasıtasıyla sattınız. Oranın kamulaştırıp kamulaştırılmayacağını biliyorum. Benim param var mı yok mu görürsünüz... Siz bunu sattınız mı? Fikriniz var mı? Başka bir yere gitmeyin... Ulaş villaların mimarı olduğunuzu duydum... Hançeri saplayan ormana... Şu anda yapılan planlar, benden önceki yönetimin ruhsatıyla yapılan şeyler... Siz otoparkı sattınız. İnsanlar sizinle ilgili düşüncelerini görün..." diye konuştu.

DERİNSU: GAZİEMİR'İN KALBİNE HANÇER SAPLANMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ
Derinsu ise konuya ilişkin; "Bugün tapudan aldığım bilgiye göre 2021'in Kasım ayında arsa TOKİ'ye bedelsiz devrediliyor. Apar topar işlemler yapılıyor, nisan ayında satış yapılıyor. Gayrimenkul tanımında; konut, yeşil alan, yol alanı ibaresi var... Bitişik nizam, 4 kat yazıyor ilanda. TOKİ bu bilgileri vermiş, taşınmazla ilgili olarak... Alan şahış veya her kimse... Bundan sonraki süreci kamulaştırmayı yaptığımızda görecekler... Gaziemir'in kalbine hançer saplanmasına izin vermeyeceğiz!" dedi.

BAYRAMI VATANDAŞA ZEHİR ETTİLER
Komisyon raporlarının oylanmasının ardından dilek ve temenniler kısmına geçilmesiyle söz alan CHP'li Derinsu, "900 metrekarelik alandan gelecek 3 kuruşa Türkiye'yi muhtaç ettiler... Faizi düşereceğiz diyorlar her gün basında. Enflasyon almış başını gidiyor... Yüzde 48'i mumla arar olduk... Cep bile kalmadı vatandaşta. Bu durumda bile çözümü boşaltılan kasalar ve şatafata harcanan paralar... Sarnıç'ta 2021 yılının son günlerinde verilen sözlerden sonra, bayram arifesinde insanların aşına kan doğradılar... Sarnıç'taki vatandaşa peyderpey işlemleri yapıyoruz, size de aynı rakamlardan gelecek denildi... 29 Nisan'dan beri telefonum susmuyor. Bayramı zehir ettiler. Metrekare birim fiyatları 2 bin 500- 3 bin lira... Yaptıkları şatafatlı iftarları vatandaştan çıkarıyorlar. Yan komşuya 3 ay önce 700 liradan gelen rakamlar bugün 3 4 katına çıkmış durumda. Vatandaşın geliri çıktı mı 3 4 kata? Biz yarın yine bir yol haritası belirlemek üzere halkımızla olacağız..." açıklamasında bulundu.

SADECE KENDİNİZİ KANDIRIYORSUNUZ!
Kurşun Fabrikası'na ilişkin AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'nın ifadeleri üzerinden konuşarak sözlerini sürdüren Derinsu, "Maalesef, talihsiz bir açıklama geldi milletvekilinden... Siz zaten kendi kendinize çalıp oynuyorsunuz, boş atıp dolu tutmaya çalışıyorsunuz ama tutamıyorsunuz. Milletvekilinize şak şakçılık yaptınız herhalde... Bizim eylemimizin süresinin 3 ay olduğu zaten belliydi... Herkes biliyordu ya bunu kurabilmek için özellikle son dakikaya bıraktınız ya da siz yine bir algıyı milletvekilinize şak şakçılık yapmak uğruna söylediniz... Yazık kendinizi sadece kandırıyorsunuz. Milletvekilinizin söylemleri var fakat kimse kusura bakmasın. AK Parti hükümetinin Türkiye'ye 1 gram faydası dokunmadı. Palavra atmayın. Temizleyemeceğiniz gün gibi ortada. 15 senedir yanaşmıyorsunuz bile. 1 gecede kararname çıkarıyorsunuz, mahalle ağzıyla siyaset yapıyorsunuz sonra da 'Onu da biz temizleriz' temizleyemezsiniz. Bizim iktidarımızda bu işi yapcağız, temizleyeceğiz.

BEN BU BELEDİYEYE SEÇİLDİM, KAPAK ATMADIM!
AK Partili Atmaca'nın, şahsı hakkında yaptığı eleştirilere de yanıt veren Derinsu, şu sözleri kullandı:

"Sosyal medyadan açıkça beyan ettiğim üzere kadın müdürümüze yapılan bu tehdidi kabul etmiyoruz. Bir kadın personelimize, müdürümüze böyle bir tehdidin yapılmasına müsaade etmeyiz. Karşınızda bizi bulursunuz. Yine bu arkadaşımız, (Uğur İnan Atmaca) paylaşımımdan sonra, sanıyor ki gizlediğimiz sakladığımız bir şey... Bizim her şeyimiz apaçık ortada... Ne ben bu belediye kapak attım, ne de eşimi büyükşehir'e yerleştirdim. Benim eşim liyakatiyle Manisa Büyükşehir Belediyesi'nde çalışmaya başladı, gidin başkanına sorun. Nasıl girmiş... Seçim zamanında bize baskı yapıldı, ikametimizi aldırmamız konusunda Manisa'ya... Biz bunu yapmadık. Savunmamızı da sunduk. Bunun ardından gül bahçelerinde ağırlanmadık. Baş kaldırınca huzur bırakmadılar ve İzmir'e 2019 yılında geçiş yaptı. Manisa Büyükşehir'den... Zamanında liyakatle aldığı personeli kaybetti Manisa. Gidin araştırın. Ben eşimle gurur duyuyorum. Biz başarılı bir çiftiz. Gidin geçmişimizi araştırın, disiplinli bir aileyiz. Bir bir yere kapak atmadık. Eşimin mesleği belli. Liyakatiyle ben daha siyasete girmemişken, Manisa'da çalışmış... Ben seçildim, kapak atmadım bu belediyeye. Bu da böyle bilinsin. Siyaseten vurmaya çalışıyorsunuz ya... Özür dileyerek burada Selahattin Bey'in ismini zikredeceğim... Eşi Büyükşehir'de işe girdi, Selahattin Bey eşini Büyükşehir'e mi yerleştirdi? Hepinize soruyorum...." 

ATMACA: İHALEYE GİREN OLMADI SÖZÜ KOSKOCA BİR YALAN
Aktepe-Emrez bölgesindeki kooperatif aracılığıyla yapılan konut projesine ilişkin açıklamalarda bulunan AK Partili Meclis Üyesi Atmaca, "Aktepe-Emrez bölgesi, İzmir'de kentsel dönüşüm proje alanlarının tamamı yasaya istinaden ilan edilmişti. 10 yılda bölgenin bütüncül planları yapılmamış. Burası 122 hektar olması nedeniyle İzmir'in en büyük kentsel dönüşüm alanı. Ne hikmetse Milli Emlak'tan satın alınan 80 dönüm var. Burada 2 adaya imar planı yapmışlar... Diğer bölümlerle ilgili plan yok. Yarışma yapılmış, birincisi belli değil. Günümüze kadar gelen süreçte, eski dönem İBB Başkanı döneminde bir kez ihale yapıldı bir de 2019 yılında, katılan olmadı. Ekonomik koşullardan dolayı ihaleye giren olmadı denmesi koskoca bir yalan. 2886'yla çıkılıyor bu ihalelere. Muhammen bedel de açıktır. Teklif verecek firma yüzdelik kat karşılığı alan sunacak. Bu teklifi sunan olmamış. Sebebi ise inşaatları yaptık, imar planı yok, yolu belli değil, okulu belli değil, alt yapısı yok nasıl satacak? Müteahhitler bu yüzden teklif vermediler. 

KAPALI KAPILAR ARDINDAN İŞ YAPIYORSUNUZ
Hokus Pokus var burada. Geçtiğimiz sene İZBETON'a protokol kararı alınmış. Hangi kanuna göre 6306'ya göre? Bu nereden çıktı? Devletimiz afet riski altında olan bölgelerde can ve mal güvenliği sağlanması amacıyla bu kanunun 8. maddesinde ihalesiz iş yapmaya olanak sağlıyor. Diyor ki; kendi şirketinle protokolü yap, kanuna tabii değilsin. 5393 tabi yerde, bu alanlarda inşaat yapma ve yaptırma yetkisi sadece belediye. Ama bizim daire başkanlığı bir icat yapıyor. 50 metrekarelik bir tuvalet var buna riskli bina tespiti yapıyorlar. Koskoca alanda can ve mal güvenliğini riske atacak bir şey yok... Sonra biz tespit ettik, ihalesiz protokolle vereceğiz diyor. Sen tabii olduğun kanunu bırakıp, riskli alan diyemezsin. Aktepe'yi çok iyi biliyorum. 50 metrekarelik tuvaletle kafanıza göre kanun değiştiremezsiniz. Sonrasında kooperatifle protokol yapılıyor... Önerge verdik cevap alamıyoruz. Bu nasıl şeffaflık. Siz hep kapalı kapılar ardından iş yapıyorsunuz. Niye halka kurdurmadınız? Orada dert başka. 

UYGUNSA DESTEKLERİZ...
Bu 80 dönüm yer, Büyükşehir'e rayiç bedel üzerinden satılıyor. 12 milyon TL bedelle. Yarısını plan yapıyorlar, 600 konutluk bir proje... 6 milyon verdiniz 600 konutluk bir arsanın sahibi oldunuz. Bunu da kooperatife yüzde 50'yle verdiğinizi farz edelim... Bir konutun Büyükşehir'e maliyeti 20 bin lira. Bunu 800 binin üzerinde bir rakamla satıyorsunuz. Bu lansman fiyatı. Sonrasında ne olacağı muamma. Hukuki bir sorun var burada. İZBETON'un Büyükşehir'den alışında sıkıntı var. Siz buna alışık olabilirsiniz ama böyle bir şey yok. Milyonlarca lira rant var bunu neden bölge halkıyla paylaşmıyorsunuz... İtirazımız buna. Kooperatifi halkla kurarsınız, uygunsa biz de destekleriz... Siz hiçbir açıklama yapmadan, bu işlemleri yaparsanız biz de gideriz yasal hakkımızı kullanırız" açıklamasında bulundu.

AYAĞINIZI DENK ALIN!
CHP'li Derinsu'nun açıklamaları üzere konuşan Atmaca, "Benim takip ediyorsunuz... Bu sizin adınıza olumlu. Elinize aldığınız metni bile doğru okumuyorsunuz. Ben paylaşımımda  "Temizlik işleri personeli, pazar yerinin altında yapılan bayramlaşmaya ilgi göstermemiş. Diğer belediyelerde verilen zam oranlarını gördükten sonra, çok da iyi yapmışlar tebrik ediyorum. Aşlarına kan doğrayanlara az bile yapmışlar. Katılım az olunca, müdür katılmayanların isimlerini not almış. Bana bak müdür, biz de senin ismini not aldık. Emekçi kardeşlerimize en küçük kötülük yapanın karşısında bizi bulacağını unutmayın. Ayağınızı denk alın" ifadelerini kullandım. Bu müdüre yönelik söylenmiş bir söz değil. O yetkiyi veren sizsiniz. Mesaj atılmış gruba, "Arkadaşlar müdüre hanımın listesini yapıyor, bilginize..." siz kimi tehdit ediyorsunuz? Kadın erkek fark etmez, emekçimize kim yan gözle bakarsa biz de bakarız. Tekrar söylüyorum ayağınızı denk alın" dedi.

BİR DE ADAMA PAYE Mİ VERECEĞİZ?
Atmaca sözlerine Kurşun Fabrikası hakkındaki açıklamalarıyla devam ederek, şu ifadeleri kullandı:

"Sizi bu konuyla ilgili daha önce tebrik etmiştik, samimi bulmadığımı da söylemişti. Bu konunun ortaya çıkmasında Selahattin Şahin ve Yüksel Bey'in büyük emeği var. Siz de o dönemde bir tane beyanda bulunmamışsınız. Halil Arda yazınca; Porta ve Çernobili çıkarın başka bir şey yok. Murat Bakan dedi ki biz temizleriz... Sonra Tunç Soyer, 'Hayır bu bizi aşar', sonra yine 'Temizleriz...' önce ne yapacağınıza karar verin. Milletvekilimiz Kaya çok önemli açıklamalar yaptı. Burası kamulaştırılsın dediniz... Neden kamulaştırılsın? Bir de adama paye mi vereceğiz? Buraya kesilen ceza yeterli demiyorum. Buranın temizlenmesini diliyorum. Bir gün öyle bir gün böyle konuşarak temizlik yapamayacağınızı biliyoruz. Vekilim Gaziemir ziyaretinde sonuca yaklaşıldığını söyledi... Teşekkür ediyorum. Tehlikeli atıkların işlenmesiyle ilgili bir işyeri açacaksanız bakanlık sizden çevre lisansı istiyor, Büyükşehir ruhsatı vermiş, lisans var mıydı, yok muydu? Çevre lisansı; teknik yeterliliği tanımlar diyor... Siz yeterliliği olmayan yere ruhsat veriyorsunuz. Bu ehliyeti olmayanı otobüse şöför diye oturtmaya benziyor... BASEL sözleşmesine göre bu atıkları kimin getirdiği tespit edilirse bütün sorumluluk firmaya, ülkeye aittir. Bununla ilgili neden bir komisyon kurulup, çalışma yapılmasını düşünmediniz? Mahalli idarelere görevler verilmiş; bunlar bertaraf tesisi kurması, gerekli önlemleri alması, ilgili imar planlarını alması gibi içerikleri içeriyor. Bunlar hava civa olmuş... Polemik yapmaya gerek yok. Biz size soru soruyoruz... Biz Gaziemir az oy çok oy, bu bizim kitabımızda yok her oy kıymetlidir... Benim sorduğum sorulara bana cevap verin... Ama geçiştirmeyin."

ARDA: FESATLIKTAN ÇATLIYORSUNUZ
Bağımsız Meclis Üyesi Çağlarsu, "Sesimin kesildiği söylendi, inşallah sesim duyuluyordur şu an... Burada hakkım gasp ediliyor. Burada konuşmam istenmiyor" dedi ve sesi duyulamadı. Çağlarsu'nun 5 Mayıs'ta gerçekleşemeyen meclis hakkındaki ifadeleri üzerine konuşan Arda, "Divan üyeleri belediye meclisi içinden seçiliyor. Benim üyelerim değil. Gelip gelmemeleri mazeretlerini bilemem. Tesadüf de olabilir. Bunun meclis başkanıyla alakası yok. Biliyorum fesatlıktan çatlıyorsunuz. Dün akşam buradan çıkıp veryansın ediyorsunuz. Sizin divan katipleriniz meclise meclise gelmemiş... Böyle bir fesatlık yok. Çatlayacaksanız çatlayın. Bu onların sorumluluğudur. Ben isterdim ki bana iletsinler. Eminim onlar da buradan ders çıkaracaklardır. Ben 3 yıldır soruşturuluyorum. Aynı konular pişirilip pişirilip sunuluyor. Hiç merak etmeyin konuşacaksınız burada, hakaret etmeyeceksiniz. Her şeye bir cevabım var" dedi.

ŞAHİN: KAÇAK TUVALET RİSKLİ ALAN OLARAK GÖSTERİLMİŞ
MHP'li Meclis Üyesi Selahattin Şahin ise Aktepe-Emrez bölgesinde yapılması planlanan kooperatif modeliyle dönüşüm hakkında "Aktepe-Emrez önergemizi verdik, Foça'da Karabağlar'da aynı şey yapılmış... Şu anda konut yapmak üzere söz konusu olan iş insanlara verilen yer yerleşim yeri değil. Orasının insanlara hiçbir faydası yok. Yapılanmanın başlaması konusunda fayda var... Bizler meclis üyeleri Gaziemir'in sorunlarını dile getiriyoruz. Şahıslarla işimiz yok. Bu iyi bir şey değil. Faydalı olmak adına çalışıyoruz. Biz muhalefet etmeyelim mi? Siz İzmir'de de Gaziemir'de de iktidarsınız. Diyecek sözümüz yok. CHP İzmir'i 20 yıldır yönetiyor. Buna sözümüz yok. Bundan rahatsız olmamak gerekiyor. Biz Cumhur İttifakıyız siz de ittifaksınız. Buna kim ne diyebilir. Siyaset kurumsal bir hadise, benim kimsenin şahsıyla bir işim yok. Daha iyi bir hizmet verilsin başka bir amacım yok. Durumları kişiselleştirmeye gerek yok. Benim geçmişten bugün partimin kapısı hep açıktı. Hiç kimseyi ayırmadım. Gaziemir'in sorunundan bahset, sonra Selahattin Şahin'e ne oldu. Şahin aynı. Bunları doğru bulmuyorum.

İzmir için hep birlikte çalışıyoruz evet biz ittifakız, çalışmalarımızı birlikte de yapıyoruz bundan rahatsız olunacak bir şey yok... Siyaset kurumsal bir hadise. Partiler kurumsal yapılar. 80 dönümlük arazi kooperatife usulsüz bir şekilde verildi. Bu anlaşılacak. Bakanlık söylemiş, çabuk yapabilirsin diye. İZBETON burayı bir kooperatife verildi. Biz bölgemizi iyi biliyoruz. Burası boş arazi, riskli bina yok. Kaçak tuvalet riskli bina olarak gösterilmiş. Burada 276 daire yapılıyor... Yüzde 50 verilmiş...860 bin TL'den satışı başladı. Bunun Aktepe Emrezliye hiçbir faydası var mı? Nasıl oturacak? Yarısı kooperatifin. Buranın planı yapıldı mı? Aktepe ve Emrez'in bir ilçe kadar nüfusu var. Biz itiraz etmiyoruz, başlasın planlar yapılsın. Biz hadi diyoruz. Büyükşehir'in yaptığı açıklamalar... Her yerde bir an önce mesafe alınsın. Bölgedeki herkes, merkeze geliyor; yolda tehlikeyle yürüyorlar, yürüme yerleri yok. Bakıldığında bir üst geçit yapılmış, Sarnıç'a yakın bir yerde... Bu üst geçit havaalanının orada yapılsaydı... Yani ilçeyi bir bütün olarak ele almak gerekiyor. Yayaların da rahat edeceği düzenleme yapmak gerekiyor. Biz ilçemizin sorunlarını anlatıyoruz, rahatsız olmayın, kişilerle işimiz yok" diye konuştu.

BİZ KONULARI KİŞİSELLEŞTİRMİYORUZ
İzmir'in Çernobili olarak bilinen alana ilişkin konuşarak sözlerinin devamında Aktepe-Emrez bölgesindeki tartışmalara yönelen Şahin, "Kurşun Fabrikası hakkında çok çabaladık. Yüksel Demirsoy vardı... Bütün partilerin ilçe başkanlarıyla mücadele verdik. Zararlı mı zararlı, kaldırılsın. Evet, Gaziemir güzel bir ilçe. Bünyesinde dünyaya açılan bir pencere var. Oldukça büyük bir ilçe. Onun için biz diyoruz ki; eksikler giderilsin, insanlar daha etkin hizmet alsın. Kooperatifle ilgili Mimarlar Odası Başkanı Ege'de Son Söz'de dile getirdi. Bunlardan rahatsız olmanın anlamı yok ki" dedi ve SONSÖZ TV'deki programda İlker Kahraman'ın ifadelerini dinletti. Kahraman'ın yayındaki 'yanlış buluyoruz' ifadeleri meclis üyeleri tarafından dinlendi. Sözlerini sürdüren Şahin, "Bakın, Gaziemirli bize muhalefet görevi vermiş. Burada çoğunluk psikolojisiyle bağlamak doğru değil. Biz İzmir ve Gaziemir'in sorunlarını gündeme getirmeye devam edeceğiz. Konuları kişiselleştirmiyoruz, bizim işimiz yapılan işlerle. Başka bir derdimiz yok. Hiçbir meclis üyesi arkadaşımızın konuşmasından da rahatsız değiliz. Hiçbir arkadaşımıza da kişisel bir şeye girmiyorum. Biz hizmet için buradayız. Hizmet etmek için seçildik. 140 ada 4 parsel satışı... Sevgi yolundaki duyduk deniliyor... Daha somut bir şey yok... Bu neden bugüne kadar netleşmedi. Belediyemiz hızla harekete geçseydi belki bunlar olmazdı... Eşit hizmet, bugün Sarnıç'ta dört mahallemiz var buralarda sorunlar var. Rezerv alanı gibi... Yaklaşık 3 yada 4 ayrı modelde... Sorunlar çözülüyor... Canla başla hep varız, elimizden geleni yapıyoruz... Yolların asfaltlarında sorun var, tüm İzmir'de olan bir şey. Bu sorunları gündeme hep birlikte getirmeliyiz. Fidanlıkla ilgili... Buca'daki... Burası Gaziemir'in arazisi... Burası niye verilsin Büyükşehir'e? Biz fidanlığımızı neden verelim? Benzeri konular... Bunun için bunlardan rahatsız olmamak lazım. Aynı şeyi söylemeyebiliriz. Kimsenin şahsıyla derdimiz yok. Burada hep birlikte İzmir'i, Gaziemir'i konuşalım. Daha çok hizmet üretelim. Mezarlık konusu hepimizin sorunu..." diyerek sözlerini sonlandırdı.

ARDA: BURADA SATIŞ YOK!
Şahsına yöneltilen eleştirilere yanıt vermek üzere konuşan Arda, "Belediye adım attı, bu belediye meclisine 140 adayla ilgili plan getirdik, 9 ay komisyonda bekledi. Bu tadilat geldi diye satın aldı TOKİ. Kurşun Fabrikası konusunda gelseydiniz bir güncük yanımda dursaydınız. Gelin mücadeleye katkı koyun... Atatürk Kültür Merkezi'yle açıklamalarınız hakkında geldim çağırdım, geldiniz gördünüz yapılanları... Takdir ettiniz. Lütfen gerçekçi olun. Eksik varsa eleştirin. Açığız. Bu dönüşümü AKP'li bir belediye yapıyorsa aynı şeyi söyler misiniz? Burada satış diye bir şey yok. Kooperatif yarı üyesi kadar üye kaydedecek. Dairelerin yarısını Büyükşehir'e veriyor. Büyükşehir'de bölge insanına verecek. Burada sizden kopya çekiliyor aslında. AKP'li belediyelerinin yaptığı bir yöntem bu. Orada bir satış yok. Üye kaydı var.

YANLIŞ İFADE KULLANDIĞIMI KABUL ETTİM!
Nükleerle ilgili masumane bir isteğimiz var; burası temizlensin... Neden bunlar bugün tartışılıyor... Ben belediye başkanı olarak sahip çıktığım için... Sahip çıkanlara her açıklamamla teşekkür ettim. Kamulaştırılsın dedim inkar etmiyorum. Ertuğrul Barka da benim aleyhimde yazı yazdı... Haklıydı. Kendisini aradım o günden itibaren uyarı üzerine kamulaştırılarak ödüllendirilmesin, devlet el koysun dedim. 5 milyon küsür kesilen ceza tahsil edildi mi açıklansın, ben merak ediyorum... Ben yanlış bir ifade kullandığımı her yerde dile getirdim. Sarnıç'taki tapu meseleleriyle ilgili... Siz konuya değinmediniz ama onlar sizi unutmuyor. Ben tamamı rezerv alan ilan edilsin, para istemiyorum demiştim. Ben hep yapıcı dil kullandım ama bugün ne oldu bu rakamlar? Bu zihniyet otoparkı satan zihniyet. Israrla vatandaşlar benimle görüşmek istiyor, siz de gelin anlatın bu fiyat farkını... Siz eleştirileri yok sayıyorsunuz ama insanlar sizi unutmuyor. Onlar bizi izliyorlar" dedi.

BU ÇARK NASIL DÖNÜYOR, BİR SORUN!
Meclisin sonunda tekrar söz alan Arda, "Okul sorunumuz var, TOKİ dünyanının parasını vatandaşlarımızdan kazanıyor ama bu parayı okul yapmak için kullanmıyor. Bunu Gaziemirliler, Sarnıçlılar, Aktepe-Emrezliler unutmuyor. Bu atıkları buraya kim getirdi? Neden sorulmuyor? Devletin istihbaratı bunu ortaya çıkaracak güçte. Ben 15 yıldır bunun üstünün örtüldüğüyle ilgili şüphelerim iyice uluştu. 3 değişik kuruma resmi yazı yazdık, gelecek cevapları merak ediyorum. Cevap gelirse herkesle paylaşacağım. Kadın cinayetleriyle ilgili önerge veriliyor, bu bile reddediliyor... Çoğunluk psikolojisi... Nükleere karşı herkes bizimle birlikte hareket ediyor, kimseye hakaret etmiyoruz. Biz burası temizlensin istiyoruz. Kimseye küfretmiyoruz. Kamuoyu oluşturuyoruz. Görevimi layıkıyla yapmaya çalışıyorum, karşılığını da layıkıyla görüyoruz. Gaziemir'in sorunları var biliyoruz... Hepsini biliyoruz. İller Bankası'ndan gelen para 6 milyon. Bu çark nasıl dönüyor bunu bir sorun... Kesin hesabı konuşacağız... 236 bin metrekare yer satıyor Bergama, 1 metrekare yer satmadık. 3 yıl önce kamyon almak için kredi kullandık başka da kullanmadık. Kimseye borcumuz yok kamu borcundan başka. Kamu borçları da ödenemeyecek durumda bu sadece biz de değil AKP'de de MHP'de de aynı. Belediye gelirlerinin artılması gerekiyor. Güvenlik soruşturulması diye bir şey çıkarıldı... Emniyet zaten soruşturma yapıyor, bize bunu neden yüklüyorsunuz? Buradaki komisyon hangi araştırmayı yapabilir, hangi soruşturmayı yapabilir. Sakıncalı biri çıkarsa o komisyon yanacak mı? Bunu yapacak olan devletin kendisi. Biz hala Porta aşağı, Porta yukarı... Ben biliyorum rahatsızlığınızı... Orada 26 kadın çalışıyor, 13 istihdam sağlamışız. Gaziemir'e ait bir tanecik yer oldu. Misafirlerimizi orada ağırlıyoruz... İyi ki böyle bir tesisi yapmışız. İstediğiniz kadar şikayet edin, hala aynı konu farklı farklı müfettişler. Biz yaptığımızdan eminiz. Hiç gocunduğumuz yok her şey belegeye dayanıyor. Hepsini herkes gidip araştırabilir. Ben Sarnıç'taki fiyatların bu kadar yükselmesini kabul edemiyorum, sorumlusu ben değilim ama vatandaşlar yardım isteniyor. Vatandaşın ödeme şansı yok. 600-700 makul rakamlardı... Yarın onların sıkıntılarını dertlerini dinleyeceğim" ifadelerini kullandı ve meclise gelmeyen üyelere tepki göstererek, katılım sağlamayan meclis üyelerine yaptırım uygulanması gerekliliğini vurguladı. 

 
Başkan Soyer 3 fidanı gençlerle andı... 'O ruh ölmedi!'
 
Gizemli hepatit virüsü bir ülkede daha görüldü
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Objektif Yorum 7 Mayıs 2022 Cumartesi 03:47

Sayın Atmaca lütfen artık kayıkçı kavgalarını bırakın , Gaziemirliler sizi Gaziemir'e hizmet edin diye seçti.

Yorumu oyla      3      21  
vatandaş 6 Mayıs 2022 Cuma 22:55

Yine cıvık cıvık bir gaziemir belediye meclisi.abdullah arda torunu halil arda yönetince GERİLİM !!! toplantıya gelmeyen bir sürü meclis üyeleri. Yarab nolursun 22 ay çabucak bitsin tüm hepsinden KURTULALIM...

Yorumu oyla      21      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer 3 fidanı gençlerle andı... 'O ruh ölmedi!'
Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın yaşamdan koparılışının 50’nci ...
Bayraklı “3 Fidanı” andı
Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan idam edilişlerinin 50’nci yılında ...
Başkan Çerçioğlu'na anneler günü ziyareti
Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Aydın İl, Kadın ve Gençlik kolları örgütleri ...
 
Karabağlar'da gündem hizmet... 'Hedefimiz kaliteyi artırmak!'
Karabağlar Belediye Meclisi'nin mayıs ayı ilk toplantısı ana hizmet binasındaki ...
Seyrek için ikinci raund... Satış için önce 'iptal' sonra 'kabul' kararı
Menemen Seyrek'teki 1 milyon 600 bin metrekarelik arazinin satış yetkisi ...
Bergama'da gündem uluslararası kermes... Başkan Koştu iddiaları yalanladı!
Bergama Belediyesi Mayıs ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. ...
 
Karabağlar'da Anneler Günü Kermesi
Karabağlar Belediyesi'nin Anneler Günü etkinlikleri kapsamında Selvili ...
Selçuk'ta 'Başka Bir Siyaset Okulu' başlıyor
Sıfır Ayrımcılık Derneği tarafından Efes Selçuk Belediyesi’nin ev sahipliğinde ...
Pazar günü ulaşıma 'koşu' düzenlemesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi omurilik felcine çare bulacak araştırmaları ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva