HABERLER>EKONOMİ
31 Ekim 2021 Pazar - 11:21

CarrefourSA 'fahiş fiyat' cezasını yargıya taşıyor

CarrefourSA, Rekabet Kurulu'nun şirkete 142 milyon 469 bin liralık ceza vermesiyle sonuçlanan 'fahiş fiyat' soruşturmasında yöneltilen hususları kabul etmediğini açıkladı. Kararın iptali için yargıya gideceğini bildirdi. Söz konusu soruşturma kapsamında BİM, CarrefourSA, Migros, ŞOK, A101 ve Savola Gıda'ya toplam 2 milyar 671 milyon lira idari para cezası verilmişti.

CarrefourSA  fahiş fiyat  cezasını yargıya taşıyor

CarrefourSA, Rekabet Kurulu'nun şirkete verdiği 142 milyon 469 bin liralık cezayla ilgili açıklamada bulundu. Firma KAP'a yaptığı açıklamada ileri sürülen hususların hiçbirini kabul etmediğini ve kararın iptali için yargı yoluna başvuracağını bildirdi.

CarrefourSA'nın KAP açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

Rekabet Kurulu (Kurul)'nun 07.05.2020 tarih ve 20-23/298-M sayılı kararı uyarınca COVID-19 salgını sürecinde, perakende gıda ve temizlik ürünleri ticareti ile iştigal eden zincir marketler ile bunların tedarikçileri konumunda olan üretici ve toptancı seviyesindeki teşebbüslerin fiyatlama davranışlarının incelenmesine yönelik olarak açılan soruşturma neticesinde, Kurul'un 28.10.2021 tarih ve 21-53/747-360 sayılı kararı uyarınca; Şirketimizin 2020 mali yılı sonunda oluşan ve Kurul tarafından belirlenen yıllık gayri safi gelirlerinin takdiren %1,8'i oranında olmak üzere, Şirketimiz hakkında 142.469.772,07 TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.

Söz konusu karar ile Şirketimiz aleyhine ileri sürülen hususların hiçbiri Şirketimiz tarafından kabul edilmemekte olup yasal haklarımız süresi içinde kullanılarak kararın iptali için yargı yoluna başvurulacaktır."

11 BİN ÇALIŞAN
"CarrefourSA olarak ilk mağazamızın açıldığı 1993'ten bu yana doğru ürün doğru fiyat doğru hizmet misyonumuz ile hizmet ettiğimizi 11 bin çalışanımız ile günde 500 bin kişiye mağazalarımızda hizmet verirken ayda 8 milyon ziyaretçi ile online operasyonlarımıza devam ediyoruz. Müşterilerimize fiyatın, kalitenin, hizmetin doğrudoğrusunu ulaştırmayı kendimize misyon edinirken şirketimiz bu doğrultuda çalışmalarına hız kesmeden devam etmektedir."

TOPLAM 2 MİLYAR 671 MİLYON TL CEZA
Rekabet Kurulu 'fahiş fiyat soruşturması sonucunda, BİM, CarrefourSA, Migros, ŞOK, A101 ve Savola Gıda'ya toplam 2 milyar 671 milyon lira idari para cezası verilmesine karar vermişti.

BİM'e 958.1 milyon TL, Migros'a 517.6 milyon TL, A101'e 645.5 milyon TL, ŞOK'a 384,3 milyon TL, Savola Gıda'ya ise 22.2 milyon TL ceza verilmişti.

ŞOK, Rekabet Kurulu'nun verdiği 384 milyon TL'yi aşkın cezanın iptali için tüm yasal haklarını kullanacağını duyurdu. Şirket KAP'a yaptığı açıklamada, yasal süreç için gerekçeli kararın beklendiğini belirtti.

BİM de konuyla ilgili açıklamasında kendisine verilen 958 milyon TL'lik cezayı 'tarihte görülmemiş' olarak niteleyerek, karar için "Ülkemizde yatırım ortamının ve serbest piyasanın gelişimine hizmet etmeyen, haksız ve adaletsiz bir karar" ifadelerini kullandı. Şirket, Türkiye'de enflasyonun düşmesine katkıda bulunduğuna vurgu yaparak kararın haksız olduğunu belirtti ve yargıya gideceğini duyurdu.

Migros da benzer şekilde Migros cezayı mahkemeye taşıyacağını açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada, "Açıklanan kararda aleyhimize yöneltilen hususlar şirketimiz tarafından kesinlikle kabul edilmemektedir. Bu çerçevede, gerekçeli kararın tarafımıza tebliğini takiben, yasal haklarımız süresi içinde kullanılarak kararın iptali için dava açılacaktır" denildi

 
Zeytinde yeni rekor kırıldı!
 
Deniz patlıcanı avcılarından bakanlığa çağrı: Kota aynı kalsın, alan genişletilsin
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ANKARA 31 Ekim 2021 Pazar 14:03

Bu Cezaları E Ticaret Firmalarına Neden Uygulamazlar!

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uzaktan satışlarda 'poşetsiz teslimat'a ilişkin tavsiye kararı
Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), uzaktan satışlarda tüketicilere alternatif ...
AK Parti'den asgari ücret ve emekli aylık açıklaması
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, asgari ücret ve emekli ...
Sportif balıkçılığın ekonomiye katkısı büyük olacak
Tarım ve Orman Bakanlığı, gelecek yıl sportif balıkçılığın geliştirilerek ...
 
Otelciler çifte bayram yaptı!
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile hafta sonunu birleştirip üç günlük tatil ...
O pazaryerinde her şey ucuz!
163 tezgahın dörtte birini üreticilerin kullandığı Kibar Pazaryeri, Cuma ...
Migros'tan 'fahiş fiyat' cezasına itiraz!
Migros, Rekabet Kurumu'nun verdiği fahiş fiyat cezasına ilişkin açıklama ...
 
5 zincir markete para cezası verildi
Rekabet Kurumu, fahiş fiyat soruşturmasında 5 zincir market ve bir tedarikçiye ...
Merkez Bankası enflasyon tahminini yükseltti
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, yılın ...
Sardalya ithalatında gümrük vergisi sıfırlandı
Resmi Gazete'de yayımlanan karar göre, konserve imalatında kullanılmak ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva