HABERLER>GÜNCEL
13 Kasım 2015 Cuma - 13:38

Çarptı, ölümüne neden oldu, “Çuval zannettim” dedi!

Aydın-İzmir Karayolu'nda 3 Mayıs'ta yolun karşısına geçmek isteyen, 62 yaşındaki Remzi Dora'ya çarpıp ölümüne neden olduğu iddiasıyla, Aydın 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'Taksirle ölüme neden olma' suçundan 2-6 yıl hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan Mehmet Ş., ilk kez hakim önüne çıktı. Sanık Mehmet Ş., “Yerde çarptığım cismi çuval zannettim" dedi. Ölenin yakınları sanığın bu sözlerine tepki gösterdi. Duruşma, ertelendi.

Çarptı, ölümüne neden oldu, “Çuval zannettim” dedi!

Kaza, Ömerbeyli Mahallesinde meydana geldi. İncirliova'da oturan iki çocuk babası emekli Remzi Dora, bir yakınını ziyaret etikten sonra İncirliova'daki evine gitmek için yaya geçidinden yolun karşısına yürürken plakası alınamayan bir otomobil çarpıp kaçtı. Yolun ortasında ölen Remzi Dora'nın üzerinden başka araçlar da geçti. Dora, olay yerinde yaşamını yitirdi. Jandarma olay yerinde düşen tampon parçasından kazayı yapan kişinin Kuşadası İlçesi'nde oto tamircisi Mehmet Ş., (44) olduğunu belirleyip 15 gün sonra yakaladı. Adliyeye sevk edilen Mehmet Ş., denetimli serbest bırakıldı. Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı sanık Mehmet Ş., hakkında 'Taksirle ölüme neden olma' suçundan 2-6 yıl hapis cezası istemiyle yargılanması için Aydın Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açtı.
 
Aydın 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanan davaya, tutuksuz yargılanan sanık Mehmet Ş., avukatı ile ölenin eşi Hafize Dora, çocukları Deniz ve Rasim Dora ile yakınları olan avukatları Ozan Dora katıldı. Hakim huzurunda ifade veren Mehmet Ş., “Olay günü yanımda 13 yaşında oğlum vardı. Aracım ile Kuşadası'na gidiyordum. Yerde bir cisim farkettim. Kaçabildiğim kadar sol tarafa kaçtım. Ancak aracımın sağ ön sis farı kısmından çarptım. Aracımı durdurup sağ tarafa çektim. El fenerini alıp geri geldim. Çünkü hava karanlıktı. Olay yerinde iki şahıs daha vardı. Bir tanesi bana 'sen İzmirlisin plakan 35 senden önce bu kişiye 3-4 kişi çarptı. Senin başına kalır, sen buradan git' dedi. Ben de bunun üzerine çarptığım cismin insan olduğunu öğrendim. Ben çarptığımda ayakta dikilir vaziyette değildi, yerde çuval gibi bir cisimdi. Ben başkası çarpmasın diye kazaya neden olmaması için o cismi almaya gittim. Benim çarpmam sonucunda aracımda farlarımda bir kırık oluşmamıştır. Suçlamayı kabul etmiyorum. Ben ölenin yakınlarını tanımıyorum. Duruşma öncesi dışarıda karşılaştık. Tepki verirler diye yanlarına gitmedim. Hepinizden özür diliyorum, başınız sağolsun" dedi.
 
Sanığın bu sözü üzerine ölen Remzi Dora'nın yakınları tepki gösterdi. Eşini kaybeden Hafize Dora ile babalarını kaybeden Deniz ve Rasim Dora, sanıktan şikayetçi olduklarını cezalandırılmasını istediklerini, ölümün 'Bilinçli taksirle' gerçekleştiğini, sanığın ağır ceza mahkemesi'nde yargılanmasını istedi.
 
Ailenin avukatı Ozan Dora, sanığın yerleşik Yargıtay kararları gereği yaya geçitlerine yaklaşırken hızını azaltmadığını, olayın olduğu yerin kavşağa yakın olmasına rağmen sanığın çarptığını görmeyecek derecede hızlı gittiğini, bu nedenle bilinçli taksir hükümlerinin uygulanma ihtimalinin bulunduğunu, sanığın olaydan sonra kaçması, delilleri yok etmesi, suçun vasfının değişme ihtimali bulunduğundan tutuklanmasına karar verilmesini istedi.
 
Hakim Ahmet Aydın, tutuklama talebini reddedip duruşmayı şubat ayına erteledi. Kardeşini kaybeden Osman Dora, duruşma sonrası kalp kirizi geçirip hasteneye kaldırıldı. (dha)

 
Göztepe’de Gökhan’ın kulübe sırrı ortaya çıktı!
 
Altınordu ders verdi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bedelliye 30 bin TL verenler için karar çıktı!
'Bedelli Askerlik' yapmak için 2011’de 30 bin TL ödeyen ve 10 Aralık 2014’de ...
İzmir’i kana bulayacaktı, adliyeye gülerek gitti!
İzmir’e saldırı için gelen ve ormanlık alanda gizlenen bombaları alırken ...
G-20’ye gelen Suudi Kral’a 546 oda, 400 lüks araç!
Dünya liderlerinin 15 Kasım başlayacak Antalya’daki G-20 buluşması için ...
 
Yeni yönetmelik: Asker artık soyunmayacak!
Türkiye'de pek çok kez gündeme gelen askerlik yükümlüsü gençlerin askere ...
Ahmet Hakan: Manisa Valisi başı açık kadınlardan…
Kelepçe krizinde Valilik açıklamasındaki ‘hele de toplumda çok olumlu ...
Flaş! Van’da çatışma: 1 astsubay şehit
Erciş ilçesinde teröristlerin bulunduğu eve operasyon düzenleyen güvenlik ...
 
İstanbul bir sabaha daha 'terör operasyonu' ile uyandı
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından ...
Ambulans şoförü Dursun çoklu ateşle öldürülmüş!
Beytüşşebap'ta çıkan çatışmada yaralıları almaya giden ambulansın taranması ...
İzmir'de Silvan'ı protesto eylemi
İzmir'de, Barış bloğu üyeleri, Silvan'da yaşanan olayları, protesto etti. ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva