HABERLER>GÜNCEL
13 Kasım 2015 Cuma - 12:44

İzmir’i kana bulayacaktı, adliyeye gülerek gitti!

İzmir’e saldırı için gelen ve ormanlık alanda gizlenen bombaları alırken yakalanan terör örgütü PKK üyesi İ.E. ile kendisine yardım eden 4 arkadaşı, sorgularının tamamlanmasıyla adliyeye gönderildi. Poliste susma hakkını kullanan bombacı İ.E., Emniyet Müdürlüğü'nden çıkartıldığı sırada kameralara gülmesi dikkat çekti. Yardım yataklık suçlamasıyla 2'si kadın 5 kişiyi daha gözaltına alan polis, 17.5 kilogram RDX patlatıcı ile 10 el bombasının ise kente, kargoyla gönderildiğini belirledi.

İzmir’i kana bulayacaktı, adliyeye gülerek gitti!

Geçen 1 Kasım'da yapılan genel seçimlerinde, İzmir'deki parti mitinglerinde bombalı eylem yapmak isteyen ancak bunu başaramayınca kentten ayrılan 10 Kasım törenleri öncesinde ikinci kez gelen İ.E., İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince takibe alındı. Polisin kendisini fark ettiğinden habersiz olan PKK'lı bombacı İ.E., iki arkadaşıyla, Gaziemir EVKA 7 bölgesindeki ormanlık alanda patlayıcıyı topraktan çıkardığı sırada yanındaki arkadaşları B.İ. ve M.A. ile gözaltına alındı. Teröristlerle birlikte de, C4 plastik patlayıcının gübreyle güçlendirilmesinden elde edilen 17.5 kilo RDX tipi patlayıcı, 10 el bombası, fünyeler ve patlatmada kullanılacak cep telefonu ele geçirildi. Terör örgütüne yardım ve yataklık suçundan kaydı bulunan Kadifekale semtinde esnaf M.A. adlı şüphelinin üzerinde ise sahte 'Polis Haber Gazetesi' diye düzenlenen tanıtım kartı çıktı.
 
KUZEY IRAK VE KOBANİ'DE BOMBA EĞİTİMİ ALMIŞ
Terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak ve Kobani'deki kamplarında bomba eğitimi aldığı belirtilen 36 yaşındaki İ.E.'nin, hem 1 Kasım genel seçimleri öncesi hem de 10 Kasım törenleri öncesinde, bombalı eylem için, kentteki birçok noktada, keşif yaptığı öğrenildi. İ.E.'nin 10 Kasım törenlerinde bombalı saldırı için harekete geçtiği ileri sürüldü.


 
ADLİYEYE GÜLE GÜLE GİTTİ
Bombacı teröristin ve iki suç ortağının yakalanmasından sonra, kullandıkları adreslerde ve kendilerine yardım edenlere yönelik çalışma yapıldı. Bu aramalarda da, B.D. ile E.D. de gözaltına alındı. İ.E.'nin, ifade vermediği ancak diğer zanlıların verdiği bilgiler doğrultusunda, önemli ayrıntılar da ortaya çıktı. 17.5 kilo RDX tipi patlayıcının, 4 ay önce kargo paketi olarak kente gönderildiği tespit edildi. Kargo firmasından koli içerisinde teslim alınan patlayıcının daha sonra örgüt elemanlarınca, önceden belirlenmiş olan ormanlık alana götürülüp gömüldüğü saptandı. Polisteki sorguları tamamlanana 5 kişi, adliyeye gönderildi. Emniyet binasından çıkartıldıkları sırada İ.E.'nin rahat hareketleri ve gazetecilere doğru bakıp gülmesi dikkat çekti. Bu arada elde edilen bu yeni bilgiler ışığında operasyon genişletildi. Dün akşam saatlerinde yapılan yeni operasyonda ikisi kadın toplam 5 kişi daha gözaltına alındı. Gözaltına alınan bu zanlıların Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki ifade işlemlerinin devam ettiği açıklandı.

3 KİŞİ TUTUKLANDI
Saldırı için gelen ve ormanlık alanda gizlenen bombaları aldıkları sırada yakalanan PKK'lı İ.E. ile kendisine yardım eden arkadaşları B.İ. ve M.A. çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.(dha)
 

 
CHP’den Ege İlleri Tanıtım Günleri’ne çıkarma
 
Manisa’daki paralel operasyonda flaş gelişme
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
G-20’ye gelen Suudi Kral’a 546 oda, 400 lüks araç!
Dünya liderlerinin 15 Kasım başlayacak Antalya’daki G-20 buluşması için ...
Yeni yönetmelik: Asker artık soyunmayacak!
Türkiye'de pek çok kez gündeme gelen askerlik yükümlüsü gençlerin askere ...
Ahmet Hakan: Manisa Valisi başı açık kadınlardan…
Kelepçe krizinde Valilik açıklamasındaki ‘hele de toplumda çok olumlu ...
 
Flaş! Van’da çatışma: 1 astsubay şehit
Erciş ilçesinde teröristlerin bulunduğu eve operasyon düzenleyen güvenlik ...
İstanbul bir sabaha daha 'terör operasyonu' ile uyandı
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından ...
Ambulans şoförü Dursun çoklu ateşle öldürülmüş!
Beytüşşebap'ta çıkan çatışmada yaralıları almaya giden ambulansın taranması ...
 
İzmir'de Silvan'ı protesto eylemi
İzmir'de, Barış bloğu üyeleri, Silvan'da yaşanan olayları, protesto etti. ...
İzmir'deki taş ocağı direnişine yargı müjdesi!
İzmir 5. İdare Mahkemesi Kemalpaşa Akalan Köyü sınırları içerisinde kurulmak ...
Fazıl Say’ın duruşmasında hakimden ‘konser’ esprisi
Ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say'ın sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva