HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Şubat 2022 Salı - 09:58

Çalışmalarda sona yaklaşıldı... Trafiğe tramvay ayarı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı süren Çiğli Tramvay Hattı çalışmaları kapsamında Nazım Hikmet Ran Bulvarı’nda trafik akışı değişecek. Bulvarın Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ne giden bölümü yarından (16 Şubat 2022) itibaren trafiğe kapatılacak. Trafik akışı karşı şeritten geliş ve gidiş olmak üzere çift yönlü sağlanacak.

Çalışmalarda sona yaklaşıldı... Trafiğe tramvay ayarı!

Çiğli Tramvay Hattı’nın yapımı kapsamında Nazım Hikmet Ran Bulvarı’ndaki ray döşeme çalışmaları nedeniyle trafik akışı değişecek. 4 ay sürmesi planlanan çalışmaların öncesinde bulvarın Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ne giden bölümü yarından (16 Şubat 2022) itibaren trafiğe kapatılacak. Çift geliş, çift gidiş olarak hizmet veren bulvarın bu bölümünün trafiğe kapatılması ile trafik akışı karşı şeritten tek geliş tek gidiş olarak çift yönlü sağlanacak. Yolun karşı tarafındaki imalatlar tamamlandığında orta refüjün her iki tarafında ikişer şerit trafik akışı tekrar sağlanacak. Çevre düzenlemesi de yapılarak bulvar yepyeni bir görünüme kavuşacak.

Ağaçlar tramvay gelince dikilecek
Ray döşeme çalışmaları nedeniyle orta refüjde bulunan ağaçlar tekniğine uygun sökülerek İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Buca’da bulunan fidanlığına götürülecek. Burada bakımları yapılarak yaşatılacak ağaçlar, çalışmaların bitmesiyle birlikte yeniden hat çevresindeki uygun yerlere dikilecek. Peyzaj düzenlemeleri doğrultusunda ekstra ağaçlandırmalar da yapılacak.

Yüzde 43’ü tamam
Geçen yıl Şubat ayında temeli atılan Çiğli Tramvay hattında imalat çalışmaları kısa sürede yüzde 43 seviyesine geldi. Çiğli Tramvayı’nda kullanılmak üzere 26 elektrikli tramvay aracının da alımı için sözleşme yapılırken, bu araçlar için yatırım miktarı 750 milyon lira oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Çiğli Tramvayı’na toplam yatırımı 1 milyar 250 milyon lirayı bulacak. 11 kilometre ve 14 istasyondan oluşacak tramvay hattının 2022 sonunda tamamlanmasının ardından test sürüşlerine başlanması planlanıyor. Çiğli Tramvayı; bölgeye nefes aldıracak, trafiği rahatlatacak, bölgede yer alan hastane, üniversite, sanayiye ulaşımı kolaylaştıracak.

Tramvay hatları 33,6 kilometreye çıkıyor
Karşıyaka Çevreyolu İstasyonu’ndan başlayacak hat, bağlantı köprüsü ile Çiğli İstasyonaltı Mahallesi’ne bağlanacak. Yaklaşık 500 metrelik bağlantı köprüsü, çevre yolunun üzerinden geçecek ve köprüde tramvay hattının yanı sıra yaya ve bisiklet yolları da bulunacak. Güzergâhın büyük bölümü mevcut cadde ve yolların orta refüjlerinden geçecek şekilde çift hat olarak planlandı. Hat güzergâhı Karşıyaka Çevreyolu İstasyonu, Ataşehir, Çiğli İstasyonaltı Mahallesi, Çiğli İZBAN Durağı, Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi, Ata Sanayi Bölgesi, Katip Çelebi Üniversitesi ve Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ne hizmet edecek şekilde planlandı. Ayrıca Karşıyaka Tramvayı yapımı esnasında, mülkiyet problemleri nedeni ile yapılamayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki Ataşehir-Mavişehir İZBAN bağlantısı da bu hattın yapımı çerçevesinde gerçekleştirilecek. Hattın devreye girmesinin ardından İzmir’deki tramvay hatlarının uzunluğu Konak ve Karşıyaka ile 33,6 kilometreye ulaşacak.

 
Konak'ta kaçak kesim operasyonu: 10 katır, 3 eşek kurtarıldı!
 
Bergama çiçek açtı
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 16 Şubat 2022 Çarşamba 12:18

Kullanmasın zaten. Esas olan kentin o bölümleri dolmadan önce yol, metro, tramvay gibi altyapıların ayrı ayrı geçışlerinin planda ayrılmasıdır. Bizde plancı odalar ülke siyasetiyle uğraşıyor. Belediyeler rant paylaşim haritalarıyla uğraşıyor. Bak çiğlinin mahalleleri gecekondu planıyla dönüşüyor. Bütün ara sokaklar yamuk yumuk.

Yorumu oyla      2      3  
16 Şubat 2022 Çarşamba 11:10

Geniş bulvarlar trafiğe çözüm değil, bunu anlamak çok mu zor? Şehir içinde her yere metro-tramvay olsa kim araç kullanır?

Yorumu oyla      2      3  
Lombak 15 Şubat 2022 Salı 19:10

Geniş bulvarları daracık hale getirdiniz. Çiğli Alsancak oldu. Ucube zihniyet işte! Bugün baktım döşenen tüm rayların içleri asfaltla doldurulmuş.

Yorumu oyla      3      5  
Kamucu 15 Şubat 2022 Salı 16:33

Hastane önünden tramvay geçmesi ne kadar sağlıklı soru işareti, zira stratejik nokta olduğundan trafiğin rahat akması ve ulaşımın hızlı olması gerekir. Tramvay geçince mevcut yol daralacak, trafik daha ağır işleyecek gibi. Bu durum hesaba katıldı mı bilemem, bir açıklaması olan varsa yazsın.

Yorumu oyla      2      3  
Ağzı olan konuşuyor 15 Şubat 2022 Salı 12:28

Yolcu potansiyeli metroyu karşılamayan yere metro yapamazsın; yaparsan vatandaşın parasını çarçur edersin. Yolcu başına taşıma maliyeti günümüzde 10 lira olan otobüs yerine, çevreci ve taşıma maliyeti çok daha ucuz olan tramvay yapmanın neresi çarçur? Benzin 15 lirayı geçmiş, hâlâ daha yol deniyor. Metro yolcu potansiyeli olmayan her yere keşke tramvay yapılsa. Gelişmiş ülkelerde kmlerce tramvay ağı var; bizde de vatandaş çarçur diyor.

Yorumu oyla      12      5  
ali 15 Şubat 2022 Salı 11:22

Geçici sıkıntılar üzücü ancak uzun vadede geçtiği her yere değer katacak, trafik rahatlayacak. Düşünüp uygulayanlara teşekkürler.

Yorumu oyla      10      4  
Lombak-Metro,metro,metro! 15 Şubat 2022 Salı 10:19

Metro yerine ucuz ve yol daraltan yöntemlerle vatandaşın parası çarçur ediliyor. Güzergahlarda zaten zorda olan esnaf kan ağlıyor. Sonuç rezalet! Kalıcı çözüm metrodur.

Yorumu oyla      4      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak'ta kaçak kesim operasyonu: 10 katır, 3 eşek kurtarıldı!
Konak’ta kaçak kesim ihbarı üzerine Konak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, ...
Bornova'nın dünya şampiyonu coşkuyla karşılandı
Trampolin Cimnastik Dünya Kupası'nda altın madalya kazanan Bornova Belediyespor ...
Narlıdere'de 7 çift 14 Şubat'ta dünyaevine girdi
Narlıdere Belediyesi, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde 7 ayrı nikaha ev sahipliği ...
 
Buca'da coşku zirve yaptı... Metro töreni şölene döndü
İzmir tarihinin en büyük yatırımı Buca Metrosu’nun temel atma töreni şarkıcı ...
Büyükşehir Meclisi'nde gündem 'salon' atışması
Şubat ayı olağan meclis oturumunu gerçekleştirilen İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde ...
İzmir'de tarihi gün… Buca Metrosu’nun temeli atıldı!
İzmir tarihinin en büyük yatırımı olma özelliğine sahip Buca Metrosu’nda ...
 
Aydın'dan Koçarlı'ya bir dev yatırım daha!
Altyapı yatırımları ile kente altın çağını yaşatan Aydın Büyükşehir Belediyesi, ...
Bornova aşka geldi... 'Hediyelik Eşya Günleri' yoğun ilgi
Bornovalılar 14 Şubat Sevgililer Günü hediyelerini üreten kadınların el ...
Tören öncesi Başkan Kılıç'tan bir müjde daha: Buca Metrosu Karabağlar'a uzanacak!
Buca Metrosu sonrası Buca'da trafiğin tek yön olabileceğini vurgulayan ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva