HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Şubat 2022 Pazartesi - 13:12

Tören öncesi Başkan Kılıç'tan bir müjde daha: Buca Metrosu Karabağlar'a uzanacak!

Buca Metrosu sonrası Buca'da trafiğin tek yön olabileceğini vurgulayan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, "300-400 bin kişilik nüfusun trafik yükünü alacak. Çamlıkule'de metro bitiyor ancak bir metro hattı daha var Karabağlar Metrosu. Garajdan gelip Karabağlar'dan havaalanına bağlanan hat. Bizim Çamlıkule Metro hattının bu metro hattı ile bağlantısı yapılacak ileride" dedi

Tören öncesi Başkan Kılıç tan bir müjde daha: Buca Metrosu Karabağlar a uzanacak!

EGEDESONSÖZ- Türkiye’nin kamu kaynaklı en büyük ihaleleri arasında yer alan ve tamamı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öz sermayesinden karşılanacak olan 3 milyar TL’lik Buca Metrosu için geçtiğimiz aylarda imzalar atılmıştı.

İmzaların ardından ise Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımı ile bugün gerçekleştirilecek Buca Metrosu temeli öncesi Sonsöz TV'ye konuk olan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç önemli açıklamalarda bulundu.

İZMİR'İN EN BÜYÜK YATIRIMI
Buca metrosunun sadece İzmir'in değil Türkiye'nin en büyük altyapı yatırımlarından biri olduğunu belirten Kılıç, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun programı hakkında da bilgi verirken şu ifadeleri kullandı:

"Hem İzmir'in en büyük yatırımı hem de Türkiye'nin en büyük altyapı yatırımlarında bir tanesi. Her yönü ile çok önemli. Sadece bunu Buca olarak düşünmek lazım. Buca kentin oteli olarak adlandırabileceğimiz noktada. Buca'nın büyük bir bölümü OSB'lerde çalışan vatandaşlarımızın oluşu ve ciddi bir trafik yükünü oluşturuyor. İzmir için çok önemli. Biz bir an önce bitmesini diliyoruz. Saat 14:00-14:30 gibi genel başkanımız geliyor. İl Binamızın açılışını gerçekleştireceğiz. Ardandan Buca'da belediyemizin yapmış olduğu ek hizmet binası var orada bir çiftimizin nikahını kıyacağız.  Nikahtan sonrada saat 17'de alana geçeceğiz."

BUCA TRAFİĞİ VE İZMİR TRAFİĞİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
Metro hattının 4-5 yıllık bir süreçte tamamlanmasını beklendiğini dile getiren Kılıç, "Çok yeni bir sistemle çok hızlı ilerleyecek. Şu ana kadarki metro çalışmalarından çok farklı yürüyor. Tamamen otonom bir sistem. Makinist olamayacak. 21'inci yüzyıl teknolojisinin uygulanacağı bir hat olacak. Çamlıkule'de son bulacak. Buca'nın ana yükünü metro hattımız alacak. Menderes caddesinin paralelinde devam eden bir metro, oradan Hasanağa ve kampuse giden sonra Çamlıkule'ye giden metro... 300-400 bin kişilik nüfusun trafik yükünü alacak. Çamlıkule'de metro bitiyor ancak bir metro hattı daha var Karabağlar Metrosu... Garajdan gelip Karabağlar'dan Havaalanı'na bağlanan hat. Bizim Çamlıkule metro hattının bu metro hattı ile bağlantısı yapılacak ileride. Bu Buca trafiği ve İzmir trafiği için çok önemli. Öngörülen süre 4-5 yıl arası. Ancak yapılan sistem, çalışacak 'Köstepek' yani tüneli kazacak makine yeni teknoloji. Eskilere göre 1,5 kat daha hızlı çalışan bir cihaz. Ancak öngörülen süre 4-5 yıl. Firmada İzmir tecrübesi olduğu için daha hızlı hareket edebilecek" diye konuştu.

BUCA NÜFUSU 800 BİN'E YAKLAŞIYOR
Göreve gelmesinin ardından Buca Metrosu çalışmalarının hızlandığının hatırlatılması üzerine en büyük önceliklerinin Buca Metrosu olduğunu dile getiren Kılıç şunları söyledi:

"Bizim en büyük önceliklerimizden biri Buca metrosuydu. Hepimizin yaşadığı bir sorun. En büyük sorunlardan bir tanesi trafik sorunu ve trafikte geçen sürenin fazlalığı. Bununla ilgili çok ciddi sorunlarımız vardı. Buca İzmir'in 7'de 1 nüfusunu barındıran bir ilçe. Buca'da yaşayan vatandaşlarımızın büyük bir çoğunluğu sürekli seyahat eden ve Buca dışına çıkan vatandaşlardan oluşuyor. Resmi nüfus 517 bin ancak resmi makamlarla görüşmemizde bu nüfus 800 bine yaklaşıyor. Üniversiteden mezun olan ve Buca'da kalmaya devam eden çok ciddi bir çoğunluk var. Çok ciddi bir mülteci nüfusu var. Bildiğimiz resmiyette 40 bin ancak fiiliyatta 40-50 bini bulan sayılarda. Suriyelilerden sonra Afganlar da geldi."

METRO HATTI YAPILIRSA…
Cezaevi'nin kaldırılması konusunun sadece alanın kaldırılması konusunda değil trafik konusunda da önemli olduğunu dile getiren Kılıç sözlerini şu ifadeler ile sürdürdü:

"Cezaevi kalksın derken; Buca'ya yakışmıyor, çok büyük bir kitle, insan haklarına aykırı gibi konular vardı... Ancak asıl konu trafikti. Cezaevinin tam ortasından geçen; ucundan geçen Adnan Kahveci Caddesi, Menderes Caddesi paralelinden geçen caddeyi ortadan ikiye ayırıyor. Biz bu yolu açtığımızda yeni bir yol ortaya çıkıyor. Çok daha kullanışlı ve elverişli bir yol. Menderes Caddesi en son Dumlupınar Mahallesi'ne geldiğinde Uğur Mumcu Mahallesine geçip tek geliş gidiş olan bir yol. Ancak Adnan Kahveci caddesinde uçan yoldan gelen Onat Caddesine Bağlanan Erdem Caddesi'nden de direkt Doğuş Caddesi'ne bağlantı... Yani Buca'yı baştan sona kateden bir yol. Şu an için bir alternatif ortaya çıkmış olacak. Bizim bir önerimiz var; bununla ilgili ancak otobüs ile ilgili sorunlar çıktı. Tek yol çalışması… Doğuş Caddesi'nden gelen Erdem'e devam eden, Adnan Kahveci'den devam edip oradan uçan yola bağlanan yol, geliş yönünde NATO'dan başlayıp Uğur Mumcu, oradan Demokrasi Meydanı olan bir geliş yolu. Böyle bir sistem aklımızda var ancak buradaki handikap otobüsler. Bu ancak metro yükü aldıktan sonra tek yön çalışması yapılabilir."

 
Siyasi Partiler Kanunu'nda sona gelindi
 
BAE ile 12 anlaşma imzalanacak
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hüseyin kırıklar 15 Şubat 2022 Salı 19:28

Başkanım, keşke Buca gölet alanı sonra kırıklar köyü cezaeveni . Buraları gözden geçirseniz. İnanılmaz yolcu kapasitesi ne sahip

Yorumu oyla      3      3  
Hüseyin Hüseyin 15 Şubat 2022 Salı 19:24

Başkanım, Buca göletni alanına yılda 1,5 2 milyon insan Ziyaret ediyor. İlerde kırıklar f tipi açık cezaevi var.metro veya İZBAN buralara daha kolay olur. Bunu gözden geçirseniz.

Yorumu oyla      3      3  
Hacer 15 Şubat 2022 Salı 01:00

Rabbim kolaylık versin çok iyi olacak inşallah bittiği günü gösterir mevlam ben görmeyi çok isterdim iyi geceler

Yorumu oyla      3      3  
Ali Ali 14 Şubat 2022 Pazartesi 20:14

Garaj metrosunu yapmıyor çünkü kendilerine oy vermeyen İzmirliyi cezalandırıyor aklınca..40-50 bin mülteci sadece Buca'da..Urfa'da, Antep'te yerli halkı geçtiler buna kim dur diyecek. Kapısı, bacası kalmadı. Ahh güzel ülkem, ne hale getirdiler.

Yorumu oyla      2      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Koştu'dan açıklama geldi... Bergama'da metro afişleri toplatıldı mı?
Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu CHP Bergama İlçe Başkanlığı tarafından ...
Selçuklu çocuklardan müzik resitali
Selçuklu çocuklar “Çağdaş Türk Bestecileri” piyano resitalinde dinleyicilere ...
Seferihisar'da unutkanlığa şah çekildi!
Seferihisar Belediyesi köylerde yaşayan vatandaşlara “Satranç Oyna Alzheimer ...
 
'Aşkımız Levrek' diyenler Mordoğan'da buluştu
Karaburun Belediyesi tarafından bu yıl 12’nci kez düzenlenen Levrek Avı, ...
Bornova uluslararası ilişkilerini geliştiriyor
Bornova’yı geleceğe taşıma hedefiyle kentteki tüm kurum ve kuruluşlarla ...
Odalar dava açmıştı... BİLFEN planlarına mahkeme şoku!
İzmir’de tartışmalara neden olan BİLFEN Koleji’ne ait Karşıyaka Atakent’teki ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... O başkanın hayatı matematik!
Mehmet KARABEL yazdı... O başkanın hayatı matematik!
Aydın'ın Sultanları'ndan rahat galibiyet
“Aydın’ın Sultanları”, misli.com Sultanlar Ligi'nin 19. hafta maçında ...
Başkan Sandal'dan esnaf turu
Esnaf ziyaretlerini sürdüren Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva