HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Ağustos 2021 Salı - 13:12

Büyükşehir itfaiyesi gurur kaynağı oldu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Antalya ve Muğla’daki yangın söndürme çalışmalarına katılan belediye çalışanlarıyla buluştu. Tüm personelle ayrı ayrı iftihar ettiğini söyleyen Başkan Tunç Soyer, “Siz yangın bölgesinden döndüğünüzden beri ben teşekkür telefonlarına yetişemiyorum. Gittiğiniz bölgelerdeki küçük ilçelerin belediye başkanları, muhtarları arayıp teşekkür ediyorlar bana. Bu gurur tarif edilemez” diye konuştu.

Büyükşehir itfaiyesi gurur kaynağı oldu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Antalya ve Muğla bölgelerinde yangın söndürme çalışmalarına katılan personelle bugün İzmir İtfaiye Dairesi Başkanlığı'nda bir araya geldi. Başkan Tunç Soyer yangına müdahale eden İtfaiye Dairesi Başkanlığı’dan 27, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’ndan 10, İZSU’dan 13, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’ndan 2,  İZBETON’dan 2 olmak üzere 54 personele teşekkür belgesi takdim etti.

Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini belirten Başkan Tunç Soyer, “Türkiye zor günler yaşıyor. Bu süre içinde İzmir herhalde bütün bu badireleri en ağır şekilde yaşayan kentlerden biri oldu. İzmir olarak çevremizdeki başka kentlerin de yardımına yetiştik. Bir arkadaşımın lafı var, 'Sakin sulardan iyi kaptan çıkmaz' diye. Bu fırtınalı sular belki de hepimizi daha fazla olgunlaştırdı, pişirdi, yetiştirdi” dedi.

“Teşekkür telefonlarına yetişemiyorum”
Başkan Tunç Soyer sözlerini şöyle sürdürdü: “Bütün olumsuz koşullara, sıkıntılara rağmen İzmir olarak biz alnımız ak, başımız dik ve gururluyuz. Bütün bu felaketlerin altından kalkmayı, herkese umut olmayı başardık. Bununla iftihar ediyoruz. Seller, yangınlar, depremler felaketler arasında bugüne kadar bildiğimiz ne varsa, gördüğümüz ne kadar örnek varsa hepsinden daha iyisini, fazlasını başardınız. Bu gururumuzun, onurumuzun boşuna olmadığını söylemek istiyorum. Gerçekten hepinizle ayrı ayrı iftihar ediyoruz. Siz yangın bölgesinden döndüğünüzden beri, ben teşekkür telefonlarına yetişemiyorum. Gittiğiniz bölgelerdeki küçük ilçelerin belediye başkanları, muhtarları arayıp teşekkür ediyorlar bana. Bu gurur tarif edilemez.  Hiç karşılaşmadığımız, tanışmadığımız insanlar telefonlarımızı bulmuşlar ve teşekkür için adeta sıraya girmişler” diye konuştu.

“Kalıcı izler bıraktınız”
İzmirlilerin de büyük gurur yaşadığını söyleyen Soyer, “Bütün İzmir takip etti sizin oradaki çalışmalarınızı. Neler yaptığınızı, başardığınızı herkes izledi. Bundan sonra diliyorum ki, böyle büyük felaketler yaşamayız. Ama ne olursa olsun siz varsınız, başımıza gelecek ne kadar büyük felaket olursa olsun onu en hafif hasarla ortadan kaldırmak için siz yine elinizden geleni yapacaksınız. Sizlerin evlatları, torunları da ortaya koyduğunuz fedakâr çalışmalar nedeniyle sizlerle gurur duyacak. İnsan evladını diğer türlerden ayıran en büyük özelliklerden biri iz bırakma çabasıdır. Sizler çok güzel izler bıraktınız. Bu izler kalıcı izler” dedi.
Buluşmada İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız Devran, İzmir İtfaiye Dairesi Başkanı İsmail Derse de yer aldı.

 
Azeri ateş savaşçılarına uğurlama: Sağol qardaş
 
Karşıyaka'da bekleyiş sürüyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Torbalı’da ‘Tiyatro Festivali’ başlıyor
Daha önce ilçede  ‘Tiyatro Günleri’ ile tiyatro severlerin gönlünde taht ...
Aliağa’ya mesleki hastalık hastanesi yolda… Yüzde 30 tamam!
Aliağa’da yapımı devam eden Dokuz Eylül Üniversitesi Mesleki ve Çevresel ...
Buca'ya 17 yeni otopark
Buca’da park yeri sıkıntısına son vererek trafiği rahatlatmak için çalışmalar ...
 
Seferihisar'dan çevreci enerji hamlesi
Seferihisar Belediyesi enerji verimliliği ve yeşil çevre kapsamında örnek ...
Karaburun’da edebiyat ve sanat söyleşileri
2020 yılı yazında pandemi nedeniyle ara verilen “Karaburun Edebiyat ve ...
Başkan İduğ'dan kentsel dönüşüm mesajı: Kızılay Mahallesi'nden başlıyoruz!
Yaklaşık 20 bin kişinin yaşamını yitirdiği 17 Ağustos Depremi’nin yıl ...
 
Başkan Soyer'den 'mülteci okulu' iddiasına yanıt: Hesabını hukuk önünde soracağız!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bostanlı'da yapılması planlanan ...
Başkanlar imzaladı... 'Acil İzmir' Türkiye'ye yayılıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin geliştirdiği “Acil İzmir” uygulamasını ...
Soyer'den Gediz için 12 maddelik çağrı!
Ege Belediyeler Birliği ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva