HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Ağustos 2021 Salı - 08:33

Başkan İduğ'dan kentsel dönüşüm mesajı: Kızılay Mahallesi'nden başlıyoruz!

Yaklaşık 20 bin kişinin yaşamını yitirdiği 17 Ağustos Depremi’nin yıl dönümünde Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından hazırlanan fotoğraf sergisinin açılışında konuşan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Bornova’da kentsel yenilemeye Kızılay Mahallesi’nden başlayacaklarını söyledi. Bölgede 1.238 adet tek ve çift katlı riskli bina olduğuna dikkat çeken İduğ, “Burada yaklaşık 8 bin bağımsız haneyi ilçemize kazandıracağız. Ardından sıra Doğanlar, Pınarbaşı ve nüfusu 500 bini bulan Altındağ-Çamdibi bölgesine gelecek” dedi.

Başkan İduğ dan kentsel dönüşüm mesajı: Kızılay Mahallesi nden başlıyoruz!

“17 Ağustos’u Unutma” sloganıyla “Depreme Duyarlılık ve İzmir Depremi Sergisi” TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından Bornova Belediyesi ev sahipliğinde Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı.

Serginin açılışında konuşan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Eşi Ufuk İduğ’un Yalovalı olduğunu belirterek, “Depremden 3 saat sonra Yalova’daydık. O geceki feryatlar hala hafızımda. Binlerce kişi yaşamını yitirdi. Milyonlarca insanımız evsiz kaldı. Rafineri yangını günlerce sürdü. Konutların yanısıra böylesi yatırımların yapılacağı yerler de çok önemli.

Bu konuyu hem yerel yönetimler, hem devlet stratejisi olarak ele almak mutlaka şart” diye konuştu.

Meclisimizden oybirliği ile geçti

Bornova Belediyesi olarak bu alanda yaptıkları çalışmalardan söz eden Başkan Mustafa İduğ, kentsel yenilemeye Kızılay Mahallesi’nden başlayacaklarını söyledi. Bölgede 1.238 adet tek ve çift katlı riskli bina olduğuna dikkat çeken İduğ, “İlçenin en eski mahallelerinden olan Kızılay’da yaklaşık 8 bin bağımsız haneyi ilçemize kazandıracağız. Süreç sorunsuz bir şekilde işliyor. Planlarımızı Bornova Belediyesi Meclisi’nden oy birliğiyle geçirip, sorunsuz bir şekilde Büyükşehir Belediyemize gönderdik. Ardından sıra Doğanlar, Pınarbaşı ve nüfusu 500 bini bulan Altındağ-Çamdibi bölgesine gelecek” dedi.

Birlikte çalışmaya hazırız

Yapılacak çalışmalarda ilgili oda ve meslek kuruluşları ile birlikte çalışılması gerektiğini söyleyen Başkan İduğ, “Bu çalışmalar bir devlet stratejisi olarak yürütülmeli. Biz Bornova Belediyesi olarak hazırız ve sizlerle de birlikte çalışmak istiyoruz. Depremlerin ve böylesi acıların tekrar yaşanmamasını diliyorum ama doğru işler yaparak böylesi felaketlere hazırlıklı olmak durumundayız. Bornova Belediyesi olarak çalışmalarımızı bu anlayışla sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

17 Ağustos milat oldu

İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Eylem Ulutaş ise 22 yıl önce meydana gelen 17 Ağustos Depremi’nin Türkiye Cumhuriyeti’nde 1939 yılındaki Erzincan Depremi’nden sonra en çok can kaybı yaşanan deprem olduğunu hatırlatarak “Erzincan’da 33 bin Marmara Depremi’nde ise yaklaşık 20 bin insanımızı kaybettik ama 17 Ağustos etkilediği nüfus, alan ve ekonomik kayıpları da düşündüğümüzde tabi ki daha büyük etki yarattı. 2001 yılında yaşadığımız ekonomik krizde de Marmara Depremi’nin etkisi olduğunu düşünüyoruz. Bu deprem bir milat oldu. Hepimiz deprem sonrası yapılan çalışmalardan çok deprem öncesi yapılması gerekenlerin çok daha fazla önemli olduğunu gördük” dedi.

İzmir Depremi’ni unutmayalım

30 Ekim Depremi’nin merkez üssünün İzmir’e uzaklığının 70 km olduğuna dikkat çeken Eylem Ulutaş, “Mesafeye rağmen büyük yıkım ve can kayıpları yaşadık. Demek ki hala büyük eksikliklerimiz var. Bu noktada sorunun siyaset üstü bir şekilde ele alınmalı. Çünkü her vatandaşın güvenli bir konutta yaşamaya hakkı, devletinde bu konuda sorumluluğu vardır. Biz Marmara Depremi sonrası deprem öncesi, anı ve sonrası yapılması gereken çalışmalar şeklinde 3 ana başlıkta stratejik plan hazırladık ama ne yazık ki  gerekleri halen yerine getirilmedi. İnşaat Mühendisleri Odası olarak tabi ki bize düşen görev duyarlılığın kaybettirilmemesi noktasında çalışmalar üretmek, asla unutmamayı sağlamak. Sergide fotoğraflar 30 Ekim İzmir Depremi’nde yıkılan binalara ait. Bu depremi hiç unutmamalıyız, bunu bizi yönetenlerde asla unutmamalılar. Bu noktada sergimiz için bize destek olan değerli Başkanımız Dr. Mustafa İduğ’a ve Bornova Belediyesine teşekkür ediyorum” dedi.

 
Elektrik üretiminde Güneş'in payı yüzde 7.5'e yükseldi
 
DEVA İzmir'den temizlik etkinliği
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmir 17 Ağustos 2021 Salı 10:53

yıllardır dönüştüremediniz ... ne dönüşümmüş arkadaş...

Yorumu oyla      2      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer'den 'mülteci okulu' iddiasına yanıt: Hesabını hukuk önünde soracağız!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bostanlı'da yapılması planlanan ...
Başkanlar imzaladı... 'Acil İzmir' Türkiye'ye yayılıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin geliştirdiği “Acil İzmir” uygulamasını ...
Soyer'den Gediz için 12 maddelik çağrı!
Ege Belediyeler Birliği ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ...
 
Ödemiş Belediyesi’nde yeni atamalar
Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, belediyenin yönetim kadrosunda yeni ...
Gediz için Çiğli'de güç birliği
Çiğli Belediyesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, İzmir Ekolojik Denge ...
Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin yüzme kursları başladı
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin yaz etkinlikleri kapsamında düzenlediği ...
 
‘İzmir Baba’nın ismi Güzelbahçe’de yaşayacak
İzmir’in değerlerinden Sancar Maruflu’nun hayatını kaybetmesi üzerine ...
Aydın'ın Sultanları yeni sezon hazırlıklarına başladı
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Sultanlar Ligi’nde mücadele eden kadın ...
Büyükşehir'in mobil mutfağı binlerce kişiye aş dağıttı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in dayanışma anlayışı kapsamında ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva