HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Temmuz 2022 Salı - 13:45

Büyükşehir'in planları askıda... Bornova nefes alacak!

Bornova’nın Kemalpaşa ve Gürpınar mahallelerinin çehresini değiştirecek imar planları İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından askıya çıkarıldı. Yeni planlarla birlikte bölgedeki çalışma alanları dikkat alındı ve konut dışı kentsel çalışma alanları genişletildi. Hazırlanan planlarla birlikte bölgenin nüfusu, 2030 yılına kadar 23 binden 3 bine düşürülecek.

Büyükşehir in planları askıda... Bornova nefes alacak!

Metehan UD / EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediyesi Bornova’nın Pınarbaşı bölgesinde yer alan Kemalpaşa ve Gürpınar mahallelerinin bir bölümüne ilişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu’nu yayımladı. 1/25000 Ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı doğrultusunda hazırlanan planlar askıya çıkarıldı.

251 hektarlık alanı kapsayan imar planının açıklama raporunda plansız, sık ve yoğun yapılaşmalar ile sosyal ve teknik altyapı alanlarının yetersizliğine dikkat çekilirken ve niteliksiz gelişmiş olması nedeniyle yaşam ve çalışma standartlarının düştüğü de vurgulandı.

NÜFUS YOĞUNLUĞU AZALTILIYOR
Askıya çıkarılan planlarla birlikte bölgede konut alanlarının oranı azaltılarak nüfus yoğunluğunun düşürülmesi amaçlanıyor. Halihazırda planlama alanın 23 bin 462 kişilik olan nüfusu 2030 yılında 3 bin 150’ye düşürülmesi hedefleniyor. Planlama alanı yoğun olarak konut dışı kentsel çalışma olarak düzenlendi.



KONTROLLÜ GELİŞİM SAĞLAYACAK
Planlamanın gerekçeleri arasında yaşanan hızlı kentleşmenin, parçacı ve sektörel planlamanın yarattığı sorunların ortadan kaldırılması, kentleşmenin kontrollü gelişiminin sağlanması ve gelişmelerin sürdürülebilir kılınması yer aldı.

KONUT DIŞI ALANLAR ARTTIRILDI
Plan açıklama raporunda “Bu doğrultuda, söz konusu bölgede yer alan imalathaneler, depolama alanları ve toptan ticarete yönelik kullanımlar dikkate alınarak kentin bu noktasında yer seçen bu fonksiyonların planlı ve sağlıklı bir kentsel çalışma alanları oluşturabilmesi adına, bölge yoğunluklu olarak Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı olarak düzenlenmiştir. Yine üst ölçekli planlarda alan içerisinde yer seçen tır kullanıcıları göz önünde bulundurularak belirlenmiş olan “Tır Parkı, Kamyon Garajı, Garajlar” kararı plana aktarılmıştır. Bununla birlikte üst ölçekli planlarda “Küçük Sanayi Alanı olarak belirlenmiş olan Pınarbaşı Mezarlığının güneyinde yer alan bölgede üst ölçekli planlarda belirlenmiş olan kullanım kararlarına uygun şekilde küçük sanayi alanları kurgulanmıştır. Ek olarak Turizm Tesis Alanı kararı korunarak plana aktarılmıştır. Planlama alanında kurgulanan konut dışı kentsel çalışma alanlarının yaratacağı istihdam ve mevcut konut yapıları göz önünde bulundurularak, planlama alanının doğusunda, mevcut yerleşmeler ile bütünleşecek şekilde orta yoğunlukta gelişme konut alanları kullanımı belirlenmiştir. ” ifadeleri yer aldı.

 
Adliyeyi birbirine katmıştı... 'Akıl sağlığı' sorgulanacak!
 
Başkanvekili Erkan Özkan’dan ilk mesaj: Ben emanetçiyim!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Magdur 23 Temmuz 2022 Cumartesi 13:03

Balcova arsa mağdurlarının sorunlarını neden çözmüyorsunuz.isinize gelen yerleri plânlayın gelmeyeni sallayın nasıl olsa koyun çok hani 3 ayda çözüyordunuz.insanlar ölüyor ölüyor parasını verip aldığı yıllarca körü körüne vergisini ödediği yerleri görmeden kiralarda sürünerek ölüyor

Yorumu oyla      2      3  
Mehmet Taşdemir 21 Temmuz 2022 Perşembe 12:51

Bengür pınar mahalle sınde oturuyorum 7001 Sk no 17 Gürpınar mahallesi pınarbaşı mahalle arasında otobüs yolu var biz mahalle olarak bu yolu istemiyoruz sayın başkanıma arzederim

Yorumu oyla      2      3  
Recep nama 21 Temmuz 2022 Perşembe 02:55

Taş ocakları ile ilgili nasıl bir önlem alınmış. Gürültü kirliliğine sebep olan Yarış pisti için ne düşünülüyor. Pınarbaşının en büyük iki sorunu bunlar değil mi.

Yorumu oyla      2      3  
Besra Girgör 20 Temmuz 2022 Çarşamba 10:09

Nüfus u nasil 23 binden 3 bine düşüreceklermiş acaba? ?????? onların da mı bir plandemi planı varmış?? Insanları zehirleme mi bomba ile mi imha edecekler. Kafasi çalışan hiç insan yok sanırım bu belediyelerde

Yorumu oyla      2      3  
Sabriye kk 19 Temmuz 2022 Salı 22:28

Expo dediniz 9 mahallenin yarısını alıyorsunuz Kemalpaşa pınarbaşı Gürpınar mahallelerin nüfusunu 23000 binden 3500 indiriyor sunuz gürçeşme caddesini genişleteceğiz diye evleri yıkıp vadandaşı evlerinden ettiniz cadde genişlemedi kaldırımlar genişledi bu kadar insanların ahını alarak nasıl yapacaksın izmir bb si

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemalpaşa'da çalışanlara ek zam müjdesi!
Kemalpaşa Belediyesi ile DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası arasında 491 ...
Pamucak Sahili'nde bu yaz iki büyük festival
What A Fest 20- 24 Temmuz tarihleri arasında Efes Selçuk Pamucak Sahili’nde ...
Çiğli'de “Dijital İmar Ruhsatı” Uygulaması hizmete girdi
Çiğli Belediyesi, kurum içi dijital dönüşüm çalışmaları kapsamında Dijital ...
 
Depremi bir daha yaşadılar... İzmirlileri bu eğitim kurtaracak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilen ...
Avrupalı gençler Bayraklı'da ‘tarımı’ konuştu
Uluslararası Gençlik Çalıştayı kapsamında Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden ...
Bergama'nın incisinde çalışmalar tam gaz devam!
Proje büyüklüğü ve kıymeti ile Bergama sınırlarını çoktan aşan bir Türkiye ...
 
Menemen'in ekibi sahaya indi!
Menemen Belediye personelinden oluşan Menemen Belediyesi Arama Kurtarma ...
Karşıyaka'dan çocuklara kurs müjdesi!
Karşıyaka Belediyesi, çocukların yaz tatilini verimli geçirebilmesi adına ...
Belediye çalışanının şüpheli ölümü!
Kemalpaşa Belediyesi’nin Sütçüler’deki şantiyesinde çalışan işçiler, sabah ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva