HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Eylül 2022 Çarşamba - 09:44

Büyükşehir düğmeye bastı... Selçuk için 50 yıllık plan!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Selçuk’ta mülkiyeti İZSU’da bulunan ‘tarla’ nitelikli taşınmaza Atıksu Arıtma Tesisi yapma kararı aldı. 9 milyon TL’ye mal olması beklenen projenin 2 aşamalı olarak yapılması ve projenin hayata geçmesi ile birlikte Selçuk’ta yer alan Doğal Atıksu Arıtma Tesisi’nin kapatılacağı belirtildi.

Büyükşehir düğmeye bastı... Selçuk için 50 yıllık plan!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – Atık su Arıtma Tesisi sayısı anlamında Türkiye'de lider konumda bulunan İzmir’de, İzmir Büyükşehir Belediyesi yeni tesisler için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Mordoğan’da hayata geçirdiği arıtma tesisi ile İzmir’deki atık su arıtma tesisi sayısını 70’e çıkaran İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu kez Selçuk’ta bir tesisi daha yapmak için düğmeye bastı.

9 MİLYONA MAL OLACAK
Selçuk ilçesi sınırları içerisinde yer alan Atatürk Mahallesi’nde bulunan ve ‘tarla’ niteliğindeki yer alan taşınmaz için harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, mülkiyeti İZSU’ya ait olan 58 bin 405,15 metrekarelik taşınmaza 9 milyon 87 bin 123 TL’ye Atıksu Arıtma Tesisi yapma kararı aldı.

Proje kapsamında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na ÇED başvurusunda bulunan Büyükşehir Belediyesi, Barutçu, Havutçulu ve Sultaniye mahallelerinde fosseptikler yer aldığını, foseptiklerden alınan atıksuların vidanjörler ile Selçuk Atıksu Arıtma Tesisine iletilerek bertaraf edilmesinin planlandığını belirtti.

DOĞAL ARITMA TESİSİ KAPATILACAK
Yayımlanan raporda ayrıca Acarlar, Atatürk, Cumhuriyet, İsabey, Zafer, Zeytinköy ve 14 Mayıs Mahallelerinin atıklarının kanalizasyon ile toplanılarak mevcut Selçuk Doğal Arıtma Tesisine iletildiğini, Selçuk AAT işletmeye alındığında ise Selçuk Doğal Atıksu Arıtma Tesisi devre dışı bırakılacak ve İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından sahanın rehabilitasyonu yapılarak kapatılacağı bilgisine yer verildi.

İKİ KADEMELİ OLACAK
Raporda ayrıca Selçuk Atıksu Arıtma Tesisi (AAT), 20.03.2010 tarih ve 27527 sayılı “Atıksu Arıtma Tesisleri Teknik Usuller Tebliği” Madde 6’da belirtildiği üzere nüfus artış hızına bağlı olarak 2 kademeli olarak planlandığı, Selçuk Atıksu Arıtma Tesisi (AAT) 1.Ünite İnşaat çalışmalarına 2023 yılında başlanacağı ve 1. Kademe ünitelerin 2025 yılında devreye alınacak şekilde yürütüleceği, 2. Kademe ünitelerin inşaatına ise 2044 yılında başlanacağı ve 1 yılda tamamlanarak 2045 yılında devreye alınacağı ve 2.Kademe ünitelerinin de 2060 yılına kadar işletilmesi planlandığı belirtildi.

KÜÇÜK MENDERES’E DÖKÜLECEK
Selçuk AAT çıkış sularının, 27.06.2009 tarih ve 27271 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Kentsel Atıksu Arıtımı Yönetmeliği Hassas ve Az Hassas Su Alanları Tebliği Madde 6 ve Madde 7’de belirtilen hükümlere uygun şekilde arıtımı ve dezenfeksiyonu yapıldıktan sonra Küçük Menderes Nehrine deşarjı planlandığı, deşarjın yapıldığı Küçük Menderes Nehri yaklaşık 8.2 km sonra denize döküldüğü belirtildi.

 
Başkan Anne’den çocuklara eğitim desteği!
 
Ödüllü film gerçek oldu... Bu da İstanbul 'Parazit'i
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Selçuklu 14 Eylül 2022 Çarşamba 10:53

Selçuk her zaman büyük şehir belediyesinden gerekli yatırımları alamadı ve alamıyor,bazen büyük şehir belediye başkanı bazen ilçe belediye başkanı arasında pürüzler çıkıyor hizmetler maalesef gerektiği şekilde olmuyor,ızban seferleri ağır aksak gidiyor,bu konuda geçmiş dönemlerde diğer ilçelere bir çok yatırımlar yapıldığı halde Selçuk gereken yatırımları alamadı ayrıca yerel seçimlerin birinde büyük şehir belediye başkanlığına ilçe belediye başkanlığı oylarından daha fazla oy almıştı,buna rağmen gereken yatırımları alamadı,olsun yapıldığında görürüz belki garajlar hikâyesi ortadadır...

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Anne’den çocuklara eğitim desteği!
Eğitimde Adalet hedefiyle, eğitim kurumlarına desteğiyle toplumun tüm ...
Başkan İduğ, öğrencilerin yanında
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, yeni eğitim öğretim yılının ...
Karabağlar Belediyesi'nden asfalt hamlesi!
Karabağlar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, bu yaz asfaltlama ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Hem şahin hem barış güvercini!
Mehmet KARABEL yazdı... Hem şahin hem barış güvercini!
Güzelbahçe Belediyesi'nden kırtasiye desteği
Güzelbahçe Belediyesi, yeni eğitim-öğretim yılında öğrencilere kırtasiye malzemeleri dağıttı.
Kınık'ta down sendromlu Berkant'tan davul şov!
Kınık Belediyesi tarafından düzenlenen 6’ncı Hasat Festivali’nin 3. gününde ...
 
Ahilik Haftası başladı... Esnaflardan Büyükşehir'e ziyaret
İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ve Ahilik ...
Konserler, söyleşiler, şovlar, yarışmalar... Fuar dolu dolu geçti!
Türkiye’nin ticari ve kültürel hafızasını içinde barındıran 91 yıllık ...
İzmir’in CHP’li başkanı ‘ilişkileri dondurduk’ dedi: Yunan ile ‘kardeş’lik bozuldu!
Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, kardeş belediye oldukları Sakız Adası’nın ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva