HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
31 Aralık 2015 Perşembe - 11:54

Büyükşehir’de yılın son eylemi: Balçova Arsa Mağdurları Noel Baba oldu!

Balçovalı Arsa Mağdurları 2015 yılının son eylemi için yine Büyükşehir Belediyesi önünde toplandı. ‘1. Uluslararası Noel Baba Konseyi Toplantısı’ adlı eylemde Başkan Kocaoğlu pankart ve dövizlerle protesto edildi. Noel Baba kıyafetli arsa mağdurları adına avukatları Mustafa Kemal Turan, 'Baş Noel Baba Aziz Paftos Adasus Parseloğlu’nun İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na yazdığı mektubu okudu.

Büyükşehir’de yılın son eylemi: Balçova Arsa Mağdurları Noel Baba oldu!

Yeşim YAVUZER/EGEDESONSÖZ – Yıl boyunca dikkat çeken eylemlerle Büyükşehir Belediyesi’ne seslenen Balçova Arsa Mağdurları 2015 yılının son protesto buluşmasında Noel Baba oldu!

40 yıldır yaşadıkları imar sorununa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde çözüm arayan Balçovalı arsa mağdurları, avukatları Mustafa Kemal Turan’ın çağrısıyla ‘1. Uluslararası Noel Baba Konseyi Toplantısı’ adında eylem yapmak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplandı.
 


‘Manisa Büyükşehir Belediyesine bağlanmak istiyoruz’, ‘imdat’, ‘S.O.S’, ‘Allah bizi Balçova Belediyesi’nden korusun’, ‘İmar adaleti istiyoruz’, ‘Aziz Kocaoğlu ile canlı yayına çıkmak istiyoruz’ yazılı pankart ve dövizlerle toplanan Balçovalı arsa mağdurları giydikleri noel baba kıyafetleri ve çaldıkları yılbaşı şarkılarıyla basın açıklaması yaptı.
 
Balçovalı Arsa Mağdurları İnsani Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği avukatı Avukat Mustafa Kemal Turan, “‘Baş Noel Baba Aziz Paftos Adasus Parseloğlu’nun İzmir’de bu yıl ilki düzenlenen ‘1. Uluslararası Noel Baba Konseyi Toplantısı’ münasebetiyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu’na şu mektubu göndermiştir” diyerek yazılan mektubu okudu. Belediyenin imar kararlarının eleştirildiği mektupta, Aziz Kocaoğlu’nu istifaya çağırdılar.


 
DÜNYANIN HİÇBİR ÜLKESİNDE...
‘Aziz Dostum Aziz Kocaoğlu’ diye hitap edilen mektupta, “Dünyanın hiçbir ülkesinde, hiçbir belediye halkının 45 sene süreyle imar mağduru etmemiştir. Dünyanın hiçbir ülkesinde hiçbir belediye 4 bin aileden toplanan bedellere baraj, teleferik ve otel yapıp bunları belediyeye mal ettikten sonra bu insanlara verdiği imar hakkı sözünü hiçe sayrak ‘size bir şey veremiyorum, adım Hıdır elimden gelen budur’ basitliği içinde saygısızlıkta bulunmamıştır. Dünyanın hiçbir yerinde bu belediye bu manada 4 bin aileyi imar hakkı bakımından ‘rezil’ ederken aynı zamanda tam tersi bir yaklaşımla aynı kentte üç beş holding arsasına haksız rant vererek bunları ‘azizler azizi’ yapmamıştır” ifadeleri kullanıldı.
 
‘ÇAKMA AZİZLEŞTİRME’ PROJESİNE ‘ÇAKMA RESİM’
Belediyenin imar kararlarının ve projelerinin eleştirildiği mektupta, “ ‘Çakma azizleştirme’ projesine ‘çakma resim’ hediyesinin uygun gördüğümden mektubumun ekinde sana yeni yıl hediyesi olarak, çakma bir Leonardo da Vinci’nin ‘son akşam yemeği’ tablosunu gönderdim. Bu tabloda Hz. İsa havarileriyle son kez buluştuğu akşam yemeğinde aralarındaki haini ifşa etmektedir. Bu hediyemden umudum şudur ki, tablonun içindeki ‘hain kim’ sorusunun şifre gizemi belki seni harekete geçirecek ve senin ‘azizleştirme projelerinde’ rol alan büyükşehir meclis komisyon üyelerinin ‘en aziz yapılan maliklerden’ hukuka ve ahlaka aykırı olarak iş takip etmek için bizzat noterden vekalet almaları gibi anormal bir durumu araştırmaya sevk ettirebilecektir” denildi.
 
KOCAOĞLU’NU İSTİFAYA DAVET ETTİLER
Kocaoğlu’nun istifaya davet edildiği mektup şu sözlerle bitirildi: “Kendi adıma yeni yılını tebrik ederek gelecek seneki ‘2. Uluslararası Noel Baba Konsey Toplantı’ tarihi olan 31 Aralık 2016 gününe kadar ya Balçova arsa mağdurları sorununu tümüyle çözmeni, yok eğer çözemezsen çözebilecek bir insanın önünü açmak adına istifa etmeni ve eski işine tekrar geri dönmeni temenni ederim. Tanrı tüm İzmir halkını ve Balçova arsa mağdurlarını aziz eylesin. Amen.”
 


KOCAOĞLUNA HEDİYE: DA VİNCİ’NİN ‘SON AKŞAM YEMEĞİ’ TABLOSU
Basın açıklamasının ardından belediye binası girişine yönelen arsa mağdurları, Büyükşehir meclis üyeleri ve Başkan Aziz Kocaoğlu için hazırladıkları hediyeler ve Leonarda da Vinci’nin ‘Son Akşam Yemeği’ adlı tablosunu bırakmak istedi. Güvenlik görevlilerinin belediyenin hediyeyi kabul etmediğini söylemesi üzerine arsa mağdurları bina önünden ayrılarak eylemlerini sonlandırdılar.
 

 
Kemeraltı Günleri’ne kahveli kapanış
 
Bakanlıktan Çeşme’ye bir RES vizesi daha!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tevfik 31 Aralık 2015 Perşembe 16:18

renkli bir protesto olmus,basarilar,destekliyorum

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemeraltı Günleri’ne kahveli kapanış
Konak Belediyesi ile Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği’nin işbirliğinde bu ...
Bornova’da havalar soğuk çorbalar sıcak!
Bornova Belediyesi’nin vatandaşların içini ısıtan ücretsiz sıcak çorba ...
Başkan Kocaoğlu: Gelin bu gece bir dilek tutalım…
Büyükşehir Belediye Başkanı çalışanlarının yeni yılını kutlarken önemli ...
 
Karşıyaka’da 2015 raporu: 28 milyonluk yatırım
Karşıyaka’yı kültür, sanat, spor ve turizmde marka kent yapmak için var ...
Başkan İnce personelin yeni yılını kutladı
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, belediye personeliyle yeni yıl ...
Bornova’da yeni yıla yeni muhtarlık binaları
Bornova Belediyesi’nin muhtarların daha iyi şartlarda hizmet verebilmesi ...
 
Konak'ta yeni yılda çifte kutlama
Konak Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi ...
Başkan Soylu’dan yeni yıl mesajı
Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, yeni yıl dolayısıyla bir kutlama ...
Büyükşehir mültecilerin içini ısıtıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, restore ettiği Emir Sultan Türbesi’nde yemek ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva