HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
31 Aralık 2015 Perşembe - 09:56

Konak'ta yeni yılda çifte kutlama

Konak Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi ile belediyede görevli memurlar yeni yıla zam müjdesiyle girdi.

Konak ta yeni yılda çifte kutlama

 Konak Belediyesi çalışanları 2016’yı düzenlenen eğlenceyle karşıladı. Dr. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’ndeki kutlamada toplu iş sözleşmesi sevinci de yaşandı. Çifte kutlamanın yapıldığı törende Konak Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında gerçekleşen toplu iş sözleşmesinin imzaları Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ile Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Ömer Salih Erol tarafından atıldı.
 
YENİ YIL YENİ SÖZLEŞME
Yaklaşık 500 memuru ilgilendiren ve Ocak ayından itibaren iki yıl geçerli olacak toplu iş sözleşmesi gereğince Konak Belediyesi’nde çalışan memurların maaşlarına ilave verilen ek ödeneğe yüzde 12,5 ila 19 oranlarında zam yapıldı. Buna göre en düşük memur aylığına ek olarak bin 450 lira ödeme yapılacak. Yeni sözleşme ile sosyal yardımların oranları da arttırıldı. Evlenme ve doğum yardımı bin 40 lira, ölüm yardımı bin 910 lira olurken, engelli çocuğu olan memura ise her ay ek olarak 350 lira ödenecek. Üniversitede çocuğu okuyan memurlar ise bir defaya mahsus 730 lira yardım alacak.


 
CESUR YÜREK BAŞKANLAR
Meclis üyeleri, sendika temsilcileri, muhtarlar ve belediye çalışanlarının katıldığı törende konuşan Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Ömer Salih Erol, imzalanan sözleşme ile çalışanların yeni yıla coşkulu ve mutlu girdiğini söyledi. Erol, “Ciddi mücadeleler verdik ve büyük bedeller ödedik. Tek güvencemiz olan 657 sayılı devlet memuru kanunun içini boşaltmak istiyorlar. Asla müsaade etmeyeceğiz. Meydanlardaki bu mücadelemizde Sema Pekdaş gibi cesur yürek belediye başkanlarımız her zaman bizlerin yanında oldu. Güzel bir sözleşme ile 2016 yılına giriyoruz. Sözleşmemiz tüm memur arkadaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.
 
KONAK AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da toplu iş sözleşmesi ile memurlara yeni yıl müjdesi verdiklerini belirterek, “Yeni yıla hem bir kutlama hem de yeni bir sözleşme ile girelim istedik. Arkasından gelecek yeni sözleşmelere de öncü olsun. Konak Belediyesi’nde iş barışını göstersin istedik. Birlikte ve örgütlü olursak güçlü oluruz. Türkiye’nin bu zor günlerinde örgütlü olmaya, güçlü olmaya ihtiyacımız var. Sadece belediyede değil, tüm şehirde örgütlü olmaya ihtiyacımız var. Toplu sözleşme çalışanlarımıza hayırlı olsun” dedi. Başkan Pekdaş, 2016 yılının tüm Türkiye’ye barış, mutluluk ve aydınlık günler getirmesi dileğinde de bulundu. Atılan imzalar sonrasında Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Erol, Başkan Pekdaş’a plaket ve çiçek sundu. 
 
2016’YA EĞLENEREK GİRDİLER
Yeni sözleme sevincinin yaşandığı kutlamada Konak Belediyesi çalışanları da doyasıya eğlendi. Yeni yılı Grup Özgürce’nin şarkıları eşliğinde dans ederek adan çalışanların sevincine Başkan Pekdaş da ortak oldu. Kutlama boyunca tüm personelle tek tek tokalaşarak sohbet eden Pekdaş, gelen fotoğraf çekilme taleplerini de geri çevirmedi. Bir yılı geride bırakmanın sevincini yaşayan Konak Belediyesi personelleri 2016’ya mutlu girdi. 

 
Manisa'da TÜİK anketini yanıtlamayana ceza yağdı!
 
Bornova’da yeni yıla yeni muhtarlık binaları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soylu’dan yeni yıl mesajı
Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, yeni yıl dolayısıyla bir kutlama ...
Büyükşehir mültecilerin içini ısıtıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, restore ettiği Emir Sultan Türbesi’nde yemek ...
Flaş! Büyükşehir’den ‘Kent Konseyi’ açıklaması: Şube neden dağıtıldı?
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu hafta sonu yapılan seçimde Çağrı ...
 
Başkan Uğurlu’dan ‘Akalan’a güvence: Gerekirse ihaleyi…
Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Akalan Köylülerini ağırladığı ...
Konak'ta yeni yıla coşkulu kutlama
Konak Belediyesi’nin semt merkezlerinde kurs gören kadın ve çocuklar düzenlenen ...
İzmir’de ulaşıma yılbaşı ayarı: Sabaha kadar vapur
Yılın son gecesi için hazırlıklarını tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ...
 
Bornova’da 2015 yatırım yılı oldu
Bornova Belediyesi, 2015 yılında 234 milyon liralık bütçesiyle hem fiziki ...
Menderes’te sahil yolu tartışması: CHP’ye yanıt eski CHP’liden!
Menderes Belediyesi’nin Özdere Çukuraltı Sahil Yolu Projesiyle ilgili ...
Büyükşehir'den kritik 'ısınma' uyarısı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı hava kirliliği denetim ekipleri, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Buraya kadarmış!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ah Alaçatı vah Alaçatı!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Dünya Gıda Güvenliği Günü…
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Vasatlar Baharı
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva