HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Şubat 2021 Cuma - 22:11

Büyükşehir'de gergin meclis: Neler konuşuldu?

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı olağan Meclisi'ne 'Foça Bilim Köyü' tartışmaları damga vurdu. AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal 'Bilim Köyü' ile ilgili sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşıma dikkat çekerken, Cumhuriyet Halk Partisi Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç ise ortaya atılan iddiaları gereksiz bulduğunu belirtti.

Büyükşehir de gergin meclis: Neler konuşuldu?

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Şubat ayı olağan Meclis toplantısının üçüncü oturumu gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yokluğunda Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu idaresinde gerçekleştirilen Meclise, Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi ev sahipliği yaptı.

 Meclisin gündeminde ise Foça'da yapılması planlanan Bilim Köyü ve ilçe belediyelere yapılacak araç hibeleri yer aldı. Mecliste ayrıca 'sel' ve 'hortum' felaketlerinde zarar gören üreticilere de destek kararı alındı.

Gerçekleştirilen Meclis oturumunda ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 25 Şubat tarihinde olağanüstü meclis ile toplanması kararı alındı.

BÜYÜKŞEHİR’DEN ARAÇ HİBESİ
ESHOT Genel Müdürlüğü dayanıklı taşınır kayıtlarında bulunan ve ekli Teknik Raporda durumları belirtilen otobüslerden, plakalı Isuzu O-Bus tipi 2008 model otobüsün, Erzurum Şenkaya Belediye Başkanlığına, BMC Belde CB 260 tipi 2003 model otobüsün, Sinop Ayancık Belediye Başkanlığına, Isuzu O-Bus tipi 2008 model otobüsün, Aksaray Saratlı Belediye Başkanlığına, BMC Belde CB 260 tipi 2004 model otobüsün, Manisa Alaşehir Belediye Başkanlığına, BMC Belde CB 260 tipi 2004 model otobüsün, Uşak Banaz Belediye Başkanlığına, BMC Belde CB 260 tipi 2004 model otobüsün, Aydın Germencik Belediye Başkanlığına bedelsiz olarak hibe edilmesine dair madde Meclis’te gerekli komisyonlara gönderildi.

8 MART'A ANLAMLI İNDİRİM
Oturumda, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir Belediyesine ait ve ESHOT Genel Müdürlüğü denetimindeki toplu ulaşım araçlarında sadece 8 Mart günü Dünya Emekçi Kadınlar Günü için geçerli olacak yüzde 50 indirime gitme kararı aldı. Alınan kararda, mevcut sistemdeki aktarma kuralların aynı şekilde geçerli olacağı üzere yüzde 50 indirimli şeklinde tarifenin uygulanması Plan ve Bütçe Komisyonları'ndan oy birliği ile gelerek Mecliste oy birliği ile kabul edildi. Gerçekleştirilecek yüzde 50'lik indirimden ise Havalimanı, Baykuş, Bilet 35, Kontörlü Ulaşım Kartları, Yerleşke Öğrenci Tarifesi ile Oto Tahsis ve Bağlı Kalma Tarifeleri hariç tutulmasına karar verildi.

TARIMA DESTEĞİ KOMİSYONLARDA
İzmir’de yer alan kırsal mahallelerde üretim yapan çiftçilerin ve üreticilerin, yok olma riski olan yerel buğday çeşitlerinin devamlılığının sağlanmasında etkin rol oynayacak olmasının yanı sıra geleneksel üretim yöntemleri ile buğday biyolojik çeşitliliği korunacak ve buğday tarlaları oluşturulması; yerel buğday üretiminin devamlılığını sağlayarak kırsal alanlarda gelir getirici alternatif faaliyetlerde bulunmak ve dolayısıyla yaşam standardını yükselterek köyden kente göçün önüne geçilmesine yönelik hazırlanan projenin görüşülmesine dair madde Plan ve Bütçe, Hukuk, Tarım ve Göç Komisyonlarına gönderildi.

ÜRETİCİYE 'SEL' DESTEĞİ
Büyükşehir Belediyemiz sorumluluk alanında bulunan çevre ilçelerimiz, Aliağa, Bayındır, Menderes, Seferihisar, Selçuk, Torbalı ilçelerinde 2 Şubat günü yaşanan yoğun yağış, derelerin ve sulama barajlarının taşması sonucu; köy yerleşim alanlarında ve tarımsal üretim alanlarında önemli hasarlara neden olmuş ve üreticilerimizin bu kayıplarını bir parça olsun gidermek ve özellikle bir sonraki sezon yapacakları üretim giderlerine destek olmak amacıyla, küçük ölçekli üreticilerimizin girdi kayıplarının %50’sinin ödenmesi ve bu ödemenin Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Yardımlar Şube Müdürlüğünce ilgili bütçe tertibinden ödenmesinin Hukuk, Tarım, Orman ve Hayvancılık, Sosyal Hizmetler Komisyonlarınca oybirliği ile uygun bulunduğuna, Plan ve Bütçe Komisyonunca “İzmir ili sınırları içerisinde zarar gören vatandaşlarımızın zararlarının İl Tarım Müdürlüğü ve Tarım Sigortaları dikkate alınarak mükerrer ödemeye sebep verilmemesi” şeklindeki görüş doğrultusunda oybirliği ile uygun bulunan madde, Mecliste de oy birliği ile kabul edildi.

'HORTUM' FELAKETİ'DE DESTEĞE DÂHİL EDİLDİ
Maddenin Meclis'te oylanmasından önce söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Nilay Kökkılınç 11 Şubat'ta yaşanan felakete dikkat çekti., “Dün akşam büyük bir felaket yaşandı. Bu komisyon maddesine 11 Şubat 12 Şubata bağlayan gecede, Urla bölgesinde dolu, Çeşme bölgesinde hortumda etkilenen üreticinin de yüzde ellisi aynı gündem kapsamında sayılarak oylanması istiyoruz” dedi. Meclis salonunda acil kaydıyla toplanan Plan ve Bütçe Komisyonu, ilgili maddeyi oy birliği ile geçirdi. Madde Büyükşehir Belediye Meclisi'nde de oy birliği ile kabul edildi.

'BİLİM KÖYÜ' TARTIŞMA YARATTI
Foça Belediye Meclisinin 4 Aralık 2020 tarihli ve 200 sayılı Kararı ile uygun görülen; Yeniköy Mahallesi, 516145 ada, 386 numaralı parselin “E=0.15 Yençok=8.50 metre Belediye Hizmet Alanı (Eğitim Tesisleri Yer Alabilir), Genel Otopark Alanı, Park ve Yeşil Alan” olarak belirlenmesine yönelik hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı önerisinin oy çokluğu ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık, Çevre ve Sağlık, Ulaşım Komisyonları Raporu Meclis’e sunuldu.

BURASI NE ZAMAN TAHSİS EDİLDİ?
Komisyonlardan oy çokluğu ile gelen madde sonrası söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal,  sosyal medyada açılan hesaptan gerçekleştirilen paylaşımlara dikkat çekti. Hızal, “Esasında 5 binlik planları yapıldı. O günden itirazlarımız oldu. Temelinde yatan husus bunun kadar büyük alanın Foça Belediyesi tarafından bilemediğimi bir vakıfa tahsis yönünde eleştirimiz vardı. Bu vakfın ne olduğunu kim olduğunu noktasında herhangi bir çalışma yapmaksızın yangından mal kaçırırcasına kanunu yanında dolanılarak bir hüküm altına almak niyetinde olduğunu gördüğümüz için itiraz ettik. 23 Aralık 2019 yılında İnstagram'dan Bilimler Köyü adında bir sayfa kurulmuş. Burada şu denilmiş. “İş makineleri çalışıyor, bilimler köyü olarak doğaya zarar vermeden inşaat çalışmalarını başlattık. Kayalık alanı geçmek için çalışmaya başlandı.” Burası ne zaman tahsis edildi? Bu tarihten bahsediyorum. Bu bilimler köyü dediğimiz vakıf neye dayanarak bu çalışmayı yaptı? Bu şehrin herhangi bir yerinde bir alanda bir inşaat faaliyetine geçilebilir mi? İki yıl önce bir plan tadilatı yapılmaksızın bu vakıf bu çalışmayı nasıl yürütebildi? Merakla soruyorum? Bu vakfa Foça Belediyesine ait 74 bin metrekarelik bir alanı belediye hizmet alanı adı altında nasıl tahsis etti? İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinde plan tadilatı yapılmaksın bu çalışmalar nasıl yapıyorlar?" diye konuştu.

BÜTÜN RESMİ KURUMLARIN BİLİM KÖYÜ DİYE İZİN VERDİĞİNİ GÖRDÜM
AK Partili Hızal'ın ardından söz alan CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç, iddiaları gereksiz bulduğunu açıkladı. Kökkılınç, “CHP’de eğitime de sanata da kültüre de destek verir. Ama bunları her zaman hukuki çerçevede yapar. Foça Meclis Üyeleri gittiler mi gördüler mi diyerek bir iddia ortaya getiriyor. Üyeler buradayken bu saygı durumunu aşan bir durum. Bizde aynı şüphe ile mi yaklaşalım? Bir fotoğraf gösteriyor. Oranın mı bilemiyoruz. Ben iddiaları gereksiz buluyorum. Dosyaya baktığımız zaman oy çokluğunu neden vermiş diye incelediğimde bütün resmi kurumların bilim köyü diye izin verdiğini gördüm. Tüm resmi kurumlar izin vermiş” dedi.

EĞİTİM AMAÇLI GÜZEL BİR ŞEY YAPILACAĞINA İNANIYORUZ
AK Partili Hızal'ın iddialarına yanıt veren Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Raşit Dirim ise, “Biz nereye verdiğimizi gayet iyi biliyoruz. Ağaçlık bir kısmı ve kayalık olan bir yer. Biz oraya eğitim amaçlı güzel bir şey yapılacağına inanıyoruz. Matematik Köyü gibi toplumumuza hizmet edecek. Gayet bilinçli bir şekilde belediye meclis üyeleri tarafından oylandı” ifadelerini kullandı.

'HATIRLI KİŞİ' SÖYLEMİ GERGİNLİK YARATTI
AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe'nin mecliste 'hatırlı kişi' iddiasında bulunmasını ardından CHP üyelerden tepki geldi.

Boztepe'nin iddialarına yanıt veren CHP'li Nilay Kökkılınç “Meclis itham altında. Ne demek hatırlı kişi. Öyle bir şey yok. Tüm vatandaşlardan gelen tüm işlemler eşit yaklaşılır. Bunun ötesi yok” ifadelerini kullanırken,  CHP'li Osman Mert de “hatırlı kişi” söylemleri için, “Hatırlı işi kim? Ben okumak isteyen eğitim almak isteyen üniversiteyi kazanmak isteyen öğrenciler adına benim evet dedim. Evet dememdeki tek hatır budur” ifadelerini kullandı.

KİM NASIL NE ŞEKİLDE KATKI KOYABİLECEKSE KOYACAKTIR
Gündem maddesi hakkında son olarak söz alan Başkan Vekil Mustafa Özuslu ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni örnek gösterdi. Özuslu, “Yasada da karşılığı var. Bunun yaptırımlarını protokollerinin içinde yer alır. Hiç kimse burada farklı bir noktada niyet okumaya kalkmasın, buna gerek yok. İlk tartışma olduğu dönemde 2018’den itibaren İstanbul Belediyesi’nin hangi vakıflara kaç para kaç metrekare arsa aktarıldığına dair çalışmalara baktım. Oluyor bunlar. Bir protokol yapıyorsunuz, bir vakfa bir arsa konut tarla gibi bir takım şeyleri yasanın size verdiği haklara uyarak yapıyorsunuz. Sana verilen yetkiyi kullanarak yapıyorsunuz. Bunu İstanbul’da, Ankara’da AK Partili belediye meclis üyesi arkadaşlarımız yaptı. Foça Belediyesi de kamu yararı gördüğü şekilde yardımcı olmak gayretiyle yapıyor. Ne yapmamız gerekiyor kim nasıl ne şekilde katkı koyabilecekse koyacaktır. Foça’da da bu talebi değerlendirmişler. İyi ki yapmışlar. Bu tip vakıflar, derneklerle ilgili çalışmalar olacaktır ve tabi ki muhalefet hayır diyecektir” dedi.

Tartışmalı geçen madde ise konuşmaların ardından oylandı. Oylama sonrası söz konusu madde oy çokluğuyla kabul edildi.

MECLİSTE 'GAZİEMİR' TARTIŞMASI
Gaziemir Belediyesi’ne ait Buca’da bulunan arazinin Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi karşılığında Büyükşehir’in de Gaziemir’e bir kültür ve sanat merkezi yapmasını içeren önergeye İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde görüşüldü. Meclis üyelerini onayına sürülen madde salında tartışmalara neden oldu.

İZMİR TARİHİ YAZACAKTIR
Meclis gündemi ile ilgili salonda söz alarak açıklamalarda bulunan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda maddeye oy verenler ile ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Arda,  “Sanat merkeziyle ilgili bir kararda konunun paraya getirilmesini İzmir’in takdirine sunuyorum. Orada İzmirli ve Gaziemirli gençlerin çağdaş eğitimler alacağı, sorgulayıcı özgür gençler yetişecek. AK Parti zihniyetini tanıyoruz. Karşı geldikleri bu Bunu İzmirliler biliyor. Bunun için ak parti muhalefet sıralarında oturuyor, oturmaya da devam edecektir. Burada algı yaratılmaya çalışılıyor. 39 bin metrekare bir tarla imar görüyor 1/1000’lik planları bile yapılmış Gaziemir’in AK Parti tarafından yönetildiği yıllarda bile burasıyla ilgilenilmemiş, bir kuruş ilçeye faydası olmamış. Orada imar görmüş bir alanda, ama konuta açılırsa daha fazla para alınabilir mi. Siz onlardan anlarsınız. Orası belediye hizmet alanı olarak kalacaktır, değeri ortada. Bizim de yapmak istediğimiz ortada. Burada karşı çıkılan şey sanattır, kültürdür, gençliğe yatırımdır. İzmir Büyükşehir Belediyesi Gaziemir’e yatırım yapıyor. Gaziemir Metrosu yapıyor. Daha birinci ayda verdiği sözü yerine getirdi, şu anda güzergah çalışması yapıldı, milyar dolarlık yatırım yapılacak. Belediye; büyükşehir de belediye, Gaziemir’de belediye. Karşılıklı takas anlamında ilçemize bir yatırım kazandırıyorsam tarihi bir an yaşıyoruz. Bu karara olumlu oy verenleri de olumsuz oy verenleri de İzmir tarihi yazacaktır. Bize destek veren Tunç Başkanımız’a belediyemizin bürokratlarına Gaziemirli vatandaşlarım adına sonsuz teşekkür ediyorum. Büyükşehir’in Gaziemir yatırımlarına devam edecektir” ifadelerini kullandı.

BİZ BUNU KABUL ETMİYORUZ
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın konuşmasının ardından söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal ise, Arda'nın siyasi sorunları Meclise taşıdığını belirtti. Hızal, “Başkan örgütüyle yaşadığı sorunları buraya taşıyarak siyaseten prim kazanma derdinde olduğunu düşünüyoruz” dedi. Arda’nın ‘AK Parti zihniyeti’ eleştirilerine de yanıt veren Hızal, “AK Parti zihniyetinden bahsedildi. AK Parti zihniyetinin ne olduğunu 19 yıldır milletimiz biliyor. Sanatta, bilimde ülkemizi nereye taşıdığını görüyoruz. Bazı eleştiriler yapıldı. Abdestinizden şüpheniz yoksa namazınızdan da şüphe etmeyin denildi. Deniz Arda onursal koordinatör… Bunu kim atadı? Bizi bu konuda eleştiren Gaziemir Belediye Başkanı atadı. Biz Gaziemir’de su baskını olduğunda eleştirdik, altyapı olduğunda eleştirdik. Keşke yıllardır çözülemeyen kentsel dönüşümü birlikte çözelim, altyapıyı birlikte çözelim deseydi. Ama anlaşılıyor ki Sayın Başkan yaşadığı siyasi sorunları buraya taşıyor. Biz bunu kabul etmiyoruz” diye konuştu.

NÜKLEER ATIKLARIN TEMİZLENMESİ İÇİN BİR İRADE ORTAYA KOYUN
Hızal'ın arından yeniden söz alan Başkan Arda, “Burası İzmir’in Çernobili olarak bilinen bir yer. Yaklaşık 15 yıl önce toprağın altına gömüldüğü keşfedilmiş nükleer atıklar ve bununla ilgili bilimsel raporlar var. Az önce hayvan hakları ile ilgili konuştuk. Eper samimilerse orada insanlar zehirleniyor. Yağmurlarla birlikte o atıkları oksitleniyor ve insanlar orada zehirleniyor. Çernobille ilgili 15 yıldır ne yaptınız, hiçbir şey. Her yerde konuşuyorum, bir tane orada toplantı yaptınız mı? İnsanlarımız orada ölüyor. Samimiyetse önce oradaki nükleer atıkların temizlenmesi için bir irade ortaya koyun. Aktepe Emrez İzmir’in en büyük kentsel dönüşüm alanı. Biz yine toplantılar yapıyor, dile getiriyoruz. Orada hazine miktar fazlalıkları karşılarına geldiklerinde Büyükşehir ile karşılıklı konuşacaklar. Var mısınız, yoksunuz. Hazine miktar fazlalıklarının bu vatandaşlara bedelsiz verilmesini istiyoruz. Ben sakin bir adamım, sinirlenmem. Sabırla dinler, cevabımı veririm. Bu konuyla ilgili var mı bir çalışmanız? Hiçbir şey yok. Yasa çıktığında bu parselleri devretmeniz gerekiyordu, devretmediniz. Büyükşehir dava açarak bu parselleri aldı. Sarnıç’taki tapu sorunumuz. 16 yıl olmuş, 14 yıldır çözülmeyen bir sorun. Bu tapularla ilgili belediye görevini yapmış, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne teslim edilmiş. Göreve geldiğimde evrak yok denildi. 14 yıl sonra bu evraklar bulundu, bu parseller Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda bekleniyor. Yine gelip ‘Bize oy verin tapularını vereceğiz diyeceksiniz, dönüp gideceksiniz. Ufukta bir erken seçim görünüyor yine geleceksiniz ‘Oy verin’ diyeceksiniz. Pazaryeri yapmak istiyorum, bana 49 yıllığına tahsis edin. Param var ama vermiyorsunuz. Gaziemir’de AK Parti kanadı CHP’ye kaçıyor. Telaşınız, sıkıntınız, stresiniz bundan. Birazdan oy verecek CHP ve İYİ Parti meclis üyelerine bu tarihi kararı verecekleri için çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

SEN YA DA BEN KAVGASI İÇİN SEÇİLMEDİ
Başkan Arda'nın ardından söz alan MHP Grup Başkan Vekili Selahattin Şahin ise, Arda'nın açıklamalarına tepki gösterdi. Şahin, “Sayın Başkanı inşallah TBMM’ye göndeririz, milletvekili olursun. Aynı milletvekili gibi konuşuyorsun” diyerek açıklamalarda bulunan Şahin, Başkan Arda’ya, “Belediye başkanı sensin mübarek. Çözecek sensin. Şimdi bu halde Sarnıç’a pazaryeri yapacaksan ya da tapular… Hep toplantı hep toplantı çözülen bir şey yok. Çözeceksen ‘çözeceğim’ diyeceksin çözemeyeceksen hiç toplantı yapıp insanları toplamayacaksın. Sen de pazarı yap geç. Hiç sorun değil. Orada birçok kaçak yapılmış gecekondu da var. Geçmişte Adnan Menderes Havalimanı da kaçak yapıldı, sonra çözüldü. Sana yapma diyen mi var. Çernobil ile ilgili geçmişte çok şey yapıldı ama çözüm yok. Bu sorun Büyükşehir’i de ilgilendiriyor. Bu kurşun fabrikası 10 yıl oldu taşınalı. Bu sadece hükümetin sorunu değil. Hazine fazlalıklarıyla ilgili şikayet etme hakkı yok. Bugüne kadar kaç bakanı karşıladın. Böyle bir siyaset olmaz. Gaziemir’de de Büyükşehir’de de bizi İzmirli seçti. Sen ya da ben kavgası için seçilmedi. Seçildi, faaliyetlerine davet etmiyor. Burası gitmesin, yok. Böyle bir anlayış olmaz ki. Kendisinin şikayet etme şansı yok. Aktepe Emrez, inşallah başlar. Vallahi insanlar mağdur. İnşallah kentsel dönüşüm başlar da mağduriyet giderilir. Sayın Başkanım senin şikayet etme şansın yok, sen icraat makamındasın” dedi.

GÖKÇE'DEN 'DAİRE' AÇIKLAMASI: HAYATA GEÇİRMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL
'Hayvan Hakları Dairesi' ve 'Esnaf Hakları Dairesi'nin kurulamamasından kaynaklı olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan eleştirilere Başkan Vekili Mustafa Özuslu'nun söz vermesi sonrası yanıt veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe ise konuyla ilgili norm kadrolara dikkat çekti. Gökçe, "Belediyelerimizin tümü norm kadro uygulama esasine göre teşkilatlanıyor. Dairelerin sayısı, isimleri belediyelerinin nüfuslara ve hizmet alanlarına göre belirleniyor. Kurabileceğimiz dairelerin sıraları da isimleri de belirlenmiş vaziyette. Buna Cumhurbaşkanlığı tarafından tek çatı altında düzenlenebilmesi için ayrı bir düzenleme daha getirildi. Daha önce belediyelerin kendi meclislerden seçerek isimler verebiliyordu. Ancak bunda düzenlemeye gidildi ve standartlara gidilmesi yönünde talimatlar var. Burada da ne hayvan hakları dairesi nede esnaf hakları dairesi kurulaması yönünde bir madde bulunmuyor. Yani bunun kurulamaması bizim bütçemiz ile ilgili olan bir durum değil. Keşke kurulabilse. Ancak norm kadro esaslarına göre bu daireleri kurmamız mümkünde değil. Kurulsa dahil kod alamayacağımız için hayata geçirmemiz mümkün değil" dedi.

 
İzmir'de gözaltına alınmıştı... Serbest bırakıldı
 
İtalya'da salgın seyahat kısıtlaması getirdi
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 13 Şubat 2021 Cumartesi 01:11

Susuz yoğurt ezme, Çarşambayı değil izmiri sel alıyor afet geliyorum demez ama tedbir almak görev değil sorumluluk olduğunu ne zaman anlayacak acaba yerel yöneticileri bütün partiler bu konuda sınıfta kaldı gündem ne olarak devam ediyor cumhur ittifak şöyle millet ittifakı böyle karşılıklı salvolar ile zaman diliminde uğraşıyorlar evini ve işyerini defalarca su basan insanlar var ne yapılıyor göstermelik görüşmeler insanlar artık bazıları izmir dışına göç ediyor velhasıl kaçıyor bıktı usandı meclis çalışmalarına devam etsin eminim yarın seçim zamanı bunlar gündeme gelecektir...

Yorumu oyla      8      3  
Neden AASSM? 12 Şubat 2021 Cuma 22:41

İZBB Aylık Meclis Toplantısının Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi Konser Salonunda yapılması kararını protesto ediyorum Orası konser amacıyla yapılıp özel olarak tefriş edilmiş bir salondur. Koca İzmir'de Meclis toplantısının yapılacağı bir salon kalmamış mıdır? Yapılan tartışmalar salonun akustik düzenine zarar verebilir, Lütfen biraz daha özen..

Yorumu oyla      8      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Yetişkin’den Lider'e ziyaret
Başkan Yetişkin’den CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na ziyaret.
Batur: Kılıçdaroğlu’na hem CHP’nin hem ülkenin ihtiyacı var!
Katıldığı bir televizyon programında ülke gündemine ilişkin soruları yanıtlayan ...
Başkan Soyer'den doludan zarar gören üreticiye ziyaret
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, hortum felaketinin yaşandığı ...
 
Bayraklı'da can dostlara yeni yuva
Bayraklı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, depremde yıkılan ...
Başkan Oran: 'Yaralarımızı birlikte saracağız!'
Çeşme’de meydana gelen hortum nedeniyle birçok ev, araba, iş yeri zarar ...
Kalpler Gaziemir için atıyor
14 Şubat Sevgililer Günü’nde kamera karşısına geçen Gaziemir Belediyesi ...
 
Bornova'da parklar yenileniyor
Bornova Belediyesi, parklardaki oyun gruplarında oluşabilecek kazalara ...
Batur’dan müzisyenlere destek
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, pandemi kısıtlamaları nedeniyle zor ...
Başkan İduğ’dan hızır lokması
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Dersimliler Kültür ve Dayanışma ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva