HABERLER>GÜNCEL
13 Temmuz 2021 Salı - 09:37

Buca'nın efsane başkanı Şeboy'dan cezaevi uyarısı: Sakın oraya AVM yapmayın!

Boşaltılan ve yıkılıp yeni bir projeyle değerlendirileceği konuşulan Buca Cezaevi'nin olduğu yere AVM yapılacağı iddialarını değerlendiren Buca'da 15 yıl Belediye Başkanlığı yapan Cemil Şeboy, "AVM'yi aklınızdan bile geçirmeyin. Orada halkın yararına güzel bir şey yapın, 2014'te hazırladığım projeyi hayata geçirin" dedi

Buca nın efsane başkanı Şeboy dan cezaevi uyarısı: Sakın oraya AVM yapmayın!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - 1959 yılında açılan ve 2021'de boşaltılan Buca Cezaevi'nin bulunduğu 85 dönümlük alan nasıl değerlendirilecek? Adalet Bakanlığı'nın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na tahsis ettiği alanla ilgili AVM projesi olduğu iddiaları, Buca'da 15 yıl Belediye Başkanlığı yapan Cemil Şeboy'un tepkisine yol açtı. 1994-2009 yılları arasında belediye başkanlığı yaptığı ilçenin bu değerli arazisinin kesinlikle AVM için kullanılmaması gerektiğini belirten Cemil Şeboy, "Sakın ha, oraya AVM yapmayın" dedi ve ekledi: "2014'te benim Buca Cezaevi için hazırladığım projeyi uygulayın, tüm İzmir'i ve Bucalıları sevindirin."

BAKAN GÜL'ÜN AÇIKLAMASINI DEĞERLENDİRDİ

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün İzmir ziyaretinde Buca Cezaevi için söylediği, "İzmir'e yakışan İzmirlinin ihtiyaç duyduğu şekilde bir yapı yapılacak. Dolayısıyla orayı İzmir'e yakışır bir hale getirmek için çalışıyoruz. Sayın Binali Bey başbakanımız da yakından takip ediyor. Biz cezaevine son verdik. Çünkü 4-5 bin civarında kişi kalıyordu ve şehrin içerisindeydi. Biz de dedik ki Buca'ya İzmir'e yakışır şekilde bir yaşam alanları olsun. Artık konu Çevre ve Şehircilik Bakanlığında, güzel İzmirimize katkı sağlayacak neyse, ona göre planlayacak. Güzel kentimize hayırlı olsun" şeklindeki sözlerini yorumlayan Cemil Şeboy, Buca Cezaevi'nin kaldırılması için yıllarca çok büyük mücadeleler verdiğini, sonunda cezaevinin oradan kalkacak olmasından büyük mutluluk duyduğunu anlattı, "Oraya AVM yapılmasına şiddetle karşıyım. Yaşayan bir şehir olan Buca'nın AVM'ye ihtiyacı yok" dedi. "Özgürlük Parkı" adını verdiği projeye göre, alanın bir kısmının bulvara yol bağlantısı olarak kullanılması gerektiğini belirten Şeboy, şunları söyledi:

ŞEBOY'UN PROJESİNDE NELER VARDI?

"Alanın bir kısmı, Uçanyol'a bağlantı yolu olarak değerlendirilmeli. O binalar çok iyi bir şekilde yeni projelerle kullanışlı hale getirilmeli. Orada iki büyük blok var, cezaevi döneminde koğuş olarak kullanılmış.. O bloklardan birinde sinemalar, kafeler, kültür sanat etkinliklerinin yapılacağı salonlar olmalı. Diğeri, demir parmaklıklar da kalacak şekilde, çok lüks bir otel haline getirilmeli. Yıllarca o cezaevinde yatarak çile çekmiş insanlar, gelsinler otelde keyif çatsın. Ayrıca yeraltı otoparkı olmalı. Yeşil alanı bir hayli fazla olmalı. Tören alanımız, süs havuzlarımız, açık otoparkımız ve koğuşların birinde de Cezaevi Müzesi olmalı."

24 SAAT YAŞAYAN BUCA'NIN AVM'YE İHTİYACI YOK

AVM'ye neden karşı olduğunu da anlatan efsane Başkan Cemil Şeboy, şu değerlendirmelerde bulundu:

"AVM'yi asla kabul etmem, çünkü Buca, 24 saat yaşayan bir ilçe. 700 müteahhidimiz var bizim. Çok sayıda küçük esnafımız var. Şirinyer, Öğretmenevleri, Ufuk Mahallesi, Heykel, Dokuz Çeşmeler, Üçkuyular, daha pek çok yer, Buca'nın merkezidir. 24 saat yaşayan bir şehir olarak, esnafımız, bu hareketlilikten, canlılıktan para kazanıyor. O yüzden AVM'yi istemiyorum. Bakın Balçova'ya, AVM'ler yüzünden şehir merkezinde iş yapan esnaf kalmış mı? Benim başkanlık yaptığım dönemde de cezaevi alanını AVM olarak değerlendirmek isteyenler oldu, hepsini püskürttüm.  Önümüzdeki süreçte orası AVM olursa, kahrolurum."

 
Karabağlar’da semt merkezlerinin sayısı artıyor
 
Telefonu vermeyince defalarca bıçakladı
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
antirant 13 Temmuz 2021 Salı 17:52

Bucanın en büyük sorunları göç,düzensiz yapılaşma,trafik,mezarlık,okul ve hastane yetersizliği,denetimden yoksun kafeler,madde bağımlılığı varken akpli M.Atilla Kaya ve chpli Erhan Kılıç cezaevi ile çok ilgililer.Bu birliktelik bizi düşündürüyor.Kokusu çıkar.

Yorumu oyla      4      3  
Bülent ışık 13 Temmuz 2021 Salı 16:05

Bucalı rumuzlu yorumcu asıl memleket neresi ? AVM için başka ilçelere gitmesinmiş görende AVM 'den çıkmıyor sanır. Şirinyer 'den izban'a binince Esbaş 'ta in orada AVM var.

Yorumu oyla      7      4  
İzmir'li 13 Temmuz 2021 Salı 15:54

İzmir gibi büyükşehirlerimiz artık yaptıkça değil,yıktıkça güzelleşiyor.Tarih sizi iyi anması için yeşil alan olarak kalmalı.

Yorumu oyla      5      3  
bucalı 13 Temmuz 2021 Salı 15:04

Efsane başkan doğru söylüyor. .fakat yaptıklarına mevcut başkanlar sahip çıkamadı..

Yorumu oyla      4      4  
bucalı... 13 Temmuz 2021 Salı 14:57

Bucanın avm si yok neden hep başka ilçelere gidelim. ayrıca zaten buraya belediyede ve yerel yöneticiler de coktan kararını verdi burası ticari alan olacak...

Yorumu oyla      2      12  
öz bucalı 13 Temmuz 2021 Salı 14:32

Nasıl olduysa chp ve akp ilk defa birleşmiş.Ticari Alan yapacaklarını söylüyorlar.yani bornova forum'un değişik versiyonu.Diğer yandan avm'ye karşıyız diyorlar.tamamen aldatmaca.Millet bahçesi yapacağız diyemiyorlar.Buca trafiği ve esnafı zaten bitik.rant peşinde koşanları bucalı unutmaz!

Yorumu oyla      6      4  
TLG 13 Temmuz 2021 Salı 13:33

Başkan ın projesi yerinde otel, sinema kafe vs. mantıklı

Yorumu oyla      3      5  
İşçi 13 Temmuz 2021 Salı 13:19

Yeşil alan kalarak, çocuklara güzel parklar yapılabilir. Yetişkinler için de ayrıca park olabilir. Her türlü beton yapıya (otel de dahil) karşıyım. Öneriler sunulsun, oylama yapılsın

Yorumu oyla      6      3  
ali 13 Temmuz 2021 Salı 11:42

başkana katılmamak mümkün değil. rant insanların gözünü döndürüyor. şayet yapılırsa buca'ya ihanet olur. izmir millet bahçesini hak etmiyormu!

Yorumu oyla      5      3  
Ne oteli, ne müzesi! 13 Temmuz 2021 Salı 10:13

Zaten düdük kadar yer, tüm betonarme yapılar yıkılmalıdır. ABD'de olan parklardan yapmak çok zor olmasa.

Yorumu oyla      8      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tepki çeken proje halkın kantarında
İzmir gündemini uzun süre meşgul eden ve gerek yöre halkını gerekse çevrecilerin ...
Polis aracına ateş açıp, kılıçla direndi
Bursa'da sokakta devriye görevinde bulunan polis aracına, bir binanın ...
Silahlı saldırıya uğrayan taksici, motosikletliye çarptı
Adana'da kimliği belirsiz bir kişinin tabancalı saldırısında ayağından ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Ortaokulda başlayan sevda masalı
Mehmet KARABEL yazdı... Ortaokulda başlayan sevda masalı
Seçimi ikinci kez kazanan Baro Başkanı Yücel: İktidardakiler beni severse problem var demektir!
İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel, hukuk dışı gördükleri şeylere doğayı ve ...
Gemi söküm tersanesinde feci kaza: 1 ölü 1 ağır yaralı!
İzmir'in Aliağa ilçesindeki gemi geri dönüşüm bölgesi içinde, gemi sökümü ...
 
İzmir Mavi Treni 15 ay sonra yeniden yola çıktı
Koronavirüs tedbirleri kapsamında geçen yıl mart ayından bu yana ara verilen ...
Çarşı Grubu davasında flaş karar!
Yargıtay'ın beraat kararlarını bozmasının ardından Gezi Parkı olaylarına ...
İzmir'de otobüs ile TIR çarpıştı: 3 yaralı!
İzmir'in Tire ilçesinde otobüs ve TIR'ın çarpışması sonucu 3 kişi yaralandı.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva