HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Kasım 2021 Perşembe - 17:22

Buca'da gündem 'yolsuzluk' operasyonu: CHP'den 'şov' çıkışı

Buca Belediyesi'ne geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen operasyon hakkında konuşma yapan AK Partili Meclis Üyesi Burçin Kevser Tourchıan, ". Raporlara yansıyan gerçekler sizin karşınıza soruşturma olarak çıktı. Lütfen yolsuzluk, rüşvet yada adını ne koyarsanız bunlarla ilgili daha ayağı yere basan açıklamalar diliyoruz" ifadelerini kullandı. İddialar hakkında konuşan CHP'li Meclis Üyesi Taner Kazanoğlu ise, " Buca Belediye önünde büyük yolsuzluk… Belli bir şovla gelinmiş. Bu hukuki değil, bir sonuca odaklı belediyede bir algı yaratmak için televizyon çalışması gibi" dedi.

Buca da gündem  yolsuzluk  operasyonu: CHP den  şov  çıkışı

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ- Buca Belediyesi Kasım ayı olağan Meclis oturumu gerçekleştirildi. Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç'ın yokluğunda Başkan Vekili İlhan Dal'ın başkanlığında gerçekleştirilen oturuma Belediye meclis toplantı salonu ev sahipliği yaptı.

Sakin geçen Meclis'in gündeminde ise Buca Belediyesi ihalelerinde yolsuzluk olaylarına karıştıkları öne sürülen, aralarında belediye personelinin de bulunduğu 15 şüpheli hakkında verilen gözaltı kararı vardı.

TOURCHIAN: BİZ BUNU DEFALARCA SÖYLEDİK
Gündem dışı konuşmalarda söz alarak geçtiğimiz günlerde Buca Belediyesi'ne yönelik başlatılan soruşturma hakkında konuşan AK Partili Burçin Kevser Tourchıan, "Geçtiğimiz günlerde buca belediyesi basına çokta hoş olmayan konular ile gündeme geldi. Bu daha önce belediye ihalemizi alan şirket  dahil 14 kişinin göz altına alınmasıydı. Hukuki süreç devam ediyor ancak dikkat çeken detaylar var burada. Burada mevzu bahis olan 2 yıllık soruşturma söz konusu. Dosya içinde maslak raporları bilirkişi raporları var. 2 yıllık bir teknik takipler var. Biz burada kimseyi suçlu ilan edecek değiliz. Buca da 2 yıllık yapılan araştırma çok kıymetli bulgular. Burada soruşturma yapılan konular ihaleye fesat karıştırma, zimmet ve akaryakıt hırsızlığı suçları ve bundan kaynaklı 17.5 milyon TL Buca'nın zarar uğratılması. Biz 2 yıldır bu konulardan bahsediyoruz. Biz sadece bunu ihale yoluyla yapması çöp kamyonu alın demedin, başka şeylerde dedik. Biz defalarca dedik ki 2019 yılı Sayıştay raporunda bu yazıyor dedik. 2019 yılı denetim raporlarına gelirsek bizzat komisyonda olan bir olarak ben yazdım. Bu araçların hepsi tam kapasite çalışıyor gözüküyor dedim ancak bu mümkün değil. Burada belirli araçlar sistematik olarak her ay arıza yapmış gözüküyor ancak bu mümkün değil dedik. Yaptırım yükümlülüklerini neden yapmadınız dedik. Biz sürekli bunları dedik ancak bugün geldiğimizi nokta buca belediyesi CHP'de diye sadece sizin için üzüntü değil emin olun bizim içinde üzüntü verici. Bizde burada meclis üyeliği yapıyoruz.  Başkan sürecin takipçisi olacağını ve 'arkadaşlarımızın suçsuz olduğuna inanıyorum' dedi ancak biz gerçekten ayakları yere basan bir çözümler ve açıklama bekliyoruz. Dışarıda dolaşan ve kulağımıza gelen onca şey ancak bunların ne kadar doğru olabileceği de aşağı yukarı belli. Raporlara yansıyan gerçekler sizin karşınıza soruşturma olarak çıktı. Lütfen yolsuzluk, rüşvet yada adını ne koyarsanız bunlarla ilgili daha ayağı yere basan açıklamalar diliyoruz" dedi.

DAL:  300 YILLA YARGILANANLARINDAN ÖZÜR DİLENDİĞİNİ GÖRDÜK
İddialar hakkında söz alan Başkan Vekili İlhan Dal 'güvenilebilir yargı' vurgusunda bulunurken, Konu hukuka intikal etmiş durumda. Bizim temennimiz tarafsız ve bağımsız bir yargılama yapılması. Biz buna inanmak istiyoruz. Biz 15 yılda 300 yılla yargılana insanların sonra özür dilenerek serbest bırakıldığını gördük. Ancak suçlu varsa bunlar için gereğinin yapılması ancak bunu yapanlara hepimizin güvenmesini temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı.

GÜNDOĞDU: YAPANLARIN  YAKALANMASINI DİLİYORUZ
AK Parti Grup Başkanvekili Ekrem Gündoğdu ise hukukun vereceği karara saygı duyacaklarını belirtirken, "Bu konuda üzücü bir olay.B iz 2009 yılından beri bunu gündeme getiriyoruz. İlk dile getirdiğimiz durumda Denizli Büyükşehir Belediyesi ile buca belediyesinin karşılaştırmasını yaptık. 2009 da bunları dile getirdiğimizde Denizli Büyükşehir Belediyesi 10 milyona temizlik ihalesi yaparken biz 20 milyona yaptık. Bu zamanla Buca'nın borç kamburu haline geldi. Hep şaibenin olduğu yerden geliyor. Düzgün yönetilemediğinden dolayı geliyor. Biz sürekli dedik araç ve akaryakıtı takiplerinin düzenli yapılmadığını dile getirdik. Biz bağırdık araçlarımızı alalım diye. Bundan sonra yargının verdiği karara saygılıyız. Yapanların  yakalanmasını diliyoruz" diye konuştu.

KAZANOĞLU: ALGI OPERASYONU OLARAK GÖRÜYORUZ
Söz alarak konunun hukukta olduğunu ancak gösterilen tutumu 'şov' olarak nitelendirdiğini belirten CHP'li Meclis Üyesi Taner Kazanoğlu ise, "Eğer bir ahlaksızlık varsa sona kadar gideriz. Bu arkadaşların içinde suçlu varsa cezasını kesinlikle çeksin. Ancak ben bunu biraz algı operasyonu olarak görüyorum. Sabah televizyonlarda gördük Buca Belediyesi'ne baskın gibi bir algı operasyonunu ir hukukçu olarak kabul etmem mümkün değil. Belediye Başkanımız da bu konuda bir açıklama yapmış durumda. Ceza alan kadar herkes suçsuzdur. Bu konun burada çok tartışılmasını doğru bulmuyorum ancak , bunların hepsini ikametgahları belli olan insanlar. 2 senedir devam eden soruşturma olduğunu söylendi. Bu arkadaşlar daha medeni bir şekilde gözaltına alınabilirdi. O görüntüyü hangi vicdanınız kabul ediyor. Buca Belediye önünde büyük yolsuzluk… Belli bir şovla gelinmiş. Bu hukuki değil, bir sonuca odaklı belediyede bir algı yaratmak için televizyon çalışması gibi.  Her suçlu cezasını görsün. Buradaki vatandaşın 1 kuruşuna tenezzül edildiyse bunlar cezasını çeksin. Suç varsa cezası olsun ancak bu şekilde deşifre ederek bu işin kazananı yok" dedi.

 
Döviz büroları kepenk kapattı
 
Başkan Kılıç’tan Lider’e ziyaret!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İnşaat gereçlerini çalan hırsızlar yakalandı
İzmir'in Tire ilçesinde inşaat aletleri hırsızlığına yönelik operasyonda ...
Ödemiş’te kilit parke taş seferberliği
Ödemiş Belediyesi, merkez ve kırsal mahallelerde kilit parke taş çalışmalarına ...
Başkan Çerçioğlu Germencik Pazarı'nı ziyaret etti
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Germencik Belediye ...
 
Akçaköy'de Başkan Çerçioğlu'na sevgi seli
Vatandaşların hayatlarına dokunan yatırımlarını kentin dört bir tarafında ...
Çeşme'de bisiklet şöleni
21 ülkeden 1.500 amatör ve profesyonel bisikletçinin pedal çevireceği ...
Bergama'da çocuklar tiyatro ile buluşuyor
18’i merkezde, 119’u kırsalda olmak üzere 137 mahalleye sahip Bergama’da ...
 
Müjdat Gezen belgeselinin galası İzmir’de yapıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Müjdat Gezen belgeselinin ...
Karşıyaka'da Çiçek Festivali hazırlığı
Sosyal ve kültürel etkinlikleriyle kent yaşamına renk katan Karşıyaka ...
Başkan Soyer'den İngiltere'de değişim mesajı
Dünya Belediyeler Birliği Encümen Üyesi, Sürdürülebilir Kentler Ağı Küresel ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva