HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Kasım 2015 Cuma - 10:20

Buca’da eski başkanla 6 bürokrata soruşturma!

İçişleri Bakanlığı Buca’da eğlence merkezi haline gelen 138 numaralı sokakta yer alan SİT alanındaki yapıların imar ve ruhsat mevzuatına aykırı olarak kaçak tadilatlarına göz yumduğu gerekçesiyle eski Belediye Başkanı Ercan Tatı ve 6 bürokrat hakkında soruşturma izni verdi. İçişleri Bakanı Selami Altınok’un onayının ardından yedi isim savunma yapacak.

Buca’da eski başkanla 6 bürokrata soruşturma!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İçişleri Bakanı Selami Altınok, Buca’da bulunan Vali Rahmi Bey Mahallesi Menderes Caddesi 138 numaralı sokaktaki alkollü mekanlar ve eğlence merkezleri nedeniyle eski Belediye Başkanı Ercan Tatı ve bürokratlar hakkında soruşturma izni verdi.
 
İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu’na bağlı mülkiye müfettişleri ilçeden gelen şikayetleri değerlendirdi ve yapılan başvuruları incelemeye aldı. Müfettişler, adeta mantar gibi çoğalan eğlence merkezlerinin bulunduğu eski öğretmen evleri olarak bilinen bölgede yer alan binaların alkollü-alkolsüz kafe ve bar olmasını araştırdı.
 
Yapılan incelemede, 138 sokakta bulunan tüm binalar ve şikayete konu yerler incelendi. Müfettişler, tek katlı yapıların imar ve ruhsat mevzuatına aykırı olarak SİT alanında kalmasına rağmen kaçak tadilatlarla işyeri olarak faaliyet göstermesine göz yumduğunu tespit etti.  Bu tespitin ardından Buca eski Belediye Başkanı Ercan Tatı, Eski Belediye Başkan Yardımcıları Tayfun Emre, Muzaffer Kater, eski Yapı Kontrol Müdürleri Mahmut Bulut, İpek Aksoy ve Adnan Arsoy hakkında soruşturma izni verildi.  Hakkında inceleme yapılan Ruhsat ve Denetim Müdürü Feray Yavuzkurtlar için ise izin çıkmadı. Müfettişler, usulsüz ruhsat verildiği ve bazı işletmelerin kaçak çalıştığı iddiasının somut olmadığını belirtti.
 


ŞİMDİ NE OLACAK?
Mülkiye müfettişlerinin raporunun ardından Bakan Altınok’un soruşturma izni ile birlikte yeni bir süreç başladı. Eski Belediye Başkanı Tatı ve altı isim savunma yapacak. Müfettişler, raporu Cumhuriyet Savcılığı’na gönderecek ve burada Tatı ve soruşturma izni verilenler ifade verecek. Savcılık, hazırlanan raporu onaylaması halinde konu yargıya taşınacak ve isimler hakkında dava açılacak. Tatı ve altı isim imar kanununa muhalefet, SİT alanı içinde kalan yerlerde izinsiz tadilat, ruhsat mevzuatına aykırılık gibi konulardan yargılanacak.
 
KİMİN NE YAPTIĞI BELLİ DEĞİL
İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı inceleme ve soruşturmayı yakından takip eden isimler arasında yer alan Avukat Esen Yücel,  “Ben de orada oturan bir vatandaşım. Hızlı bir şekilde eğlence ve alkollü mekanların sayısı arttı. İnsanlar artık orada yaşayamaz hale geldi. Bir yanda seyyar satıcı ve Suriye’den gelenler diğer yanda kontrolsüz çalışan işletmeler. Çıldırmamak elde değil. Devletin yetkili makamları vatandaşın hakkını savunmak zorundadır. Gece yarısı saat üçte bile insanlar mekanlarda çalışıyor. Kimin ne yaptığı, nasıl bir çalışma sisteminin olduğu belli değil. Kimse açma ve kapama saatlerine uymuyor. Böyle bir mantık olamaz” dedi.

 
Flaş! G-20 öncesi IŞİD operasyonu: 20 gözaltı
 
‘Kurşun yağmuru’ndan 160 gün sonra 46 adım attı
YORUMLAR
Toplam 32 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
10 Kasım 2015 Salı 08:27

Bunlara Ruhsat Veren Peşkeş Çeken Her Kimin İmzası Var İse Cezalarını Çeksinler. Bucanın Tarihi Dokusuna Çok Zarar Verdiler.

Yorumu oyla      19      6  
Esen YÜCEL 9 Kasım 2015 Pazartesi 19:00

138 Sk.gi dik kesen 159/1 sokak cikmaz sokaktir . O sokakta oturan 80 yasinda Emekli ogretim uyeleri ve doktorlar var. doktor 24 saat nobetten geliyor uyuyacak, dinlenecek ya da ertesi gun nobete mesaiye gidecek, sinava girecek ogrenciler var. Ders calisacak. 159 sokakta bir kiz yurdu var. Arka duvari mekana bitisik. Ertesi gun sinav vize. Mekandakilar lay lay lom hem de ruhsatsiz icki Veren bir yer. Sizin eglence ve ozgurluk anlayisiniz buysa . Bizde de de bu anlayisiniza gecit yok. Sokagi bu hale getirenlerde bir nebze utanma duygusu var mi acaba ?? Hic sanmiyorum. Herhalde bu manzara karsisinda iftihar ediyorlardir !

Yorumu oyla      23      6  
Murat Yıldır 9 Kasım 2015 Pazartesi 10:51

sokağın artık eski haline dönmesi İMKANSIZ sadece bir düzen ve kural kargaşası var bu halledilirse sorun çözülür.

Yorumu oyla      14      18  
Diaver 8 Kasım 2015 Pazar 22:48

Esen Beyin yanındayız.Güzelim öğretmenler sokağını gençlerin eğlence merkezi yaptı.Allahın izniyle buraları çok yakında kapatacağız.Esen bey biz de o sakağı şikayet etcez.Allah sizin gibileri eksik etmesin.Oradki mekanlar hemen yıktırın.Emeğiniz için teşekkürler Esen bey.

Yorumu oyla      27      6  
Serdar Sağlam 8 Kasım 2015 Pazar 21:39

Bu sokak Bucanın eksiğiydi Levent başkan bunu görür elbet.Oylarımız daha güzel bir Buca içindi ve buna destek olunsun lütfen.Bu kadar güzel marka başka sokakta yok.Biri çıkıp bu sokağı kapattıramaz.Levent başkan bu sokağı ışıklandırmalı trafiğe kapatmalı.

Yorumu oyla      15      19  
Berkay Şahin 8 Kasım 2015 Pazar 21:35

Esen bey ne istiyo bu sokaktan,gençlerin imkanlarını kısıtlamayın.Bucanın başkanı Levent başkan Esen bey değil.Gençlerimizi Alsancaktan kopardı bu sokak semtlerine bağladı

Yorumu oyla      15      19  
Mete Ülger 8 Kasım 2015 Pazar 21:32

Levent başkan gençleri sever o da genç.İnanıyorum bu işi o çözecek,bu sokağa destek verecek.Keşke bu sokağın aynıları kazansa Buca,emin olun ilçemize katkısı olur.İmza kampanyasına katılıyorum,bir an önce başlatılsın.Levent başkana güveniyorum.

Yorumu oyla      13      18  
Esnaf Muammer 8 Kasım 2015 Pazar 18:56

Yani birileri istedi diye bu sokaktaki mekanlardan ekmeğini kazananları ekmeksiz bırakmak mı?Hem de CHP li bir belediyedede.Zma Piriştina bu yapabilir.Esen beyde kendini değil bucayı ve bucalıları düşünsün lütfen ..bu ne ya...Keşke bu tarz mekanlar daha da çoğalsa.Ercan başkanın ve emeği geçenlerin sayesinde yaşanabilir bir bucaya sahip olduk.diğerleride bunu koruması geliştirmesi lazım.

Yorumu oyla      17      19  
Emekli ogretnen 8 Kasım 2015 Pazar 16:57

Yillardir kafelerin arka sokaginda oturuyoruz. Musterileri bir turlu,sahipleri,calisanlari bir turlu. Her turlu saygisizlik kural tanimazlik bunlarda.huzurumuz kacti buna sebep olan Ercan Tatiyi kiniyorum.Esen beyi mahalleli olarak destekliyoruz.yanlis yapa n cezasini ceksin.

Yorumu oyla      25      13  
sirinyerli 8 Kasım 2015 Pazar 15:45

Ben öğretmen evlerinin barlar sokağı olmasını istiyorum.bu arz talep dir .arz i da belediyenin yasal zemine oturması lazım. Belediyenin işi bu zaten.yıkılması diye dava açan şahsın gayesi de yiktak değil zaten çünkü .oğlu iki yıldır meclis üyesi yıkılması isteselerdi bu olayın üstüne giderleri. Bunların niyeti ticari sanirim

Yorumu oyla      20      19  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyakalı gençlere Avrupa fırsatı
Karşıyaka Belediyesi bünyesinde kurulan Gençliğin Belediyesi Kulübü, gençlerin ...
Menderes'te geri dönüşüm zamanı
Menderes Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Ambalaj Atıkları Geri ...
Etkileşimli ekranlar Selçuk'a renk kattı
Selçuk Belediyesi etkileşimli ekranları (Kiosk) aktif hale getirdi. İlçe ...
 
Başkan Gönenç işçilerle bir araya geldi
Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Belediyesi Park Bahçe ...
Atatürk İzmirliler'e Buca'dan seslenecek!
Buca Ata’sını 10 Kasım’da tarihi görsel bir şölen ile anacak. Buca Belediyesi, ...
Bornova’da eğitime destek tam gaz: 3 okula...
Bornova Belediyesi EVKA-3’te üç okulun bulunduğu bölgede, trafiği rahatlatacak ...
 
Karabağlarlı kadınlara iki eğitim birden
Karabağlar Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin birlikte düzenledikleri ...
Üç ayda 12 bin İzmirli Foça'ya aktı: Sıra Mordoğan'da
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yaz başlattığı Foça’ya hafta sonu gemi ...
Selçuk’ta huzurevi bahçesi güzelleşiyor
Selçuk Belediyesi Akıncılar Huzurevi bahçesinde bir süredir devam eden ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva