HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Kasım 2015 Cuma - 10:00

Karşıyakalı gençlere Avrupa fırsatı

Karşıyaka Belediyesi bünyesinde kurulan Gençliğin Belediyesi Kulübü, gençlerin Avrupa hayallerini gerçeğe dönüştürdü.

Karşıyakalı gençlere Avrupa fırsatı

Proje kapsamında gönüllü hizmet için 2 - 12 aylık sürelerle Avrupa ülkelerine gidecek olan gençlerden ilk ikisi Romanya ve Macaristan'a gönderildi. Öğrenciler; hem farklı kültürlerle tanışıp yabancı dillerini geliştirecek hem de geleceklerine yön verecek önemli tecrübeler elde etme şansını yakalayacak.
 
ROMANYA VE MACARİSTAN'A GİTTİLER
Toplumsal ve sosyal projelerde yer alma ve fikir üretme potansiyeli bulunan gençleri Avrupa'ya göndermek ve farklı deneyimlerin kapılarını aralamak için Gençliğin Belediyesi Kulübü'nü kuran Karşıyaka Belediyesi, projenin ilk meyvesini aldı. Ege Üniversitesi Uluslararası İlişkiler öğrencisi Hakan Bulca, Macaristan’ın Başkenti Budapeşte’de gerçekleştirilen “Gençlerde cinsiyet, sınıf ve engelli ayrımcılığı” konulu eğitim seminerine, İngilizce Öğretmeni Bahar Çaylak da Romanya’nın Predeal kentinde gerçekleştirilen “Sektörlerarası Stratejik Ortaklık” konulu seminere katılmak üzere bu ülkelere gönderildi. Uluslararası düzeyde gerçekleştirilen her iki programda da 8 farklı Avrupa ülkesinden onlarca genç bir araya gelerek ortak projeler üzerine çalışacak.

HER YIL 100 ÖĞRENCİ GİDECEK
Avrupa Birliği ülkelerince sunulan fırsatlar arasından dilediklerine müracaat edebilecek olan gençler, gidecekleri ülkede 2 - 12 ay arasında değişen sürelerle gönüllü hizmette bulunacak. Yurt dışında uzun dönem kalamayacak durumdaki engelli ya da imkanları kısıtlı gençler de 2 - 8 haftalık kısa süreli programlara katılabilecek. Gönüllü gençlerin ulaşım, barınma, sigorta ve harçlık gibi giderleri, projeden karşılanacak. Yalnız başına yurt dışına gidemeyecek durumdaki engelli gençlerin refakatçi masrafları da tamamen projeye ait olacak. Belediye Strateji Geliştirme Müdürlüğü’ne başvurularını iletebilecek olan gençler, 399 43 38 numaralı telefondan detaylı bilgi alabilecek. “Gençliğin Belediyesi” isimli Facebook sayfasından da hem bu projeye ilişkin hem de gençlere sunulan diğer Avrupa fırsatlarına ilişkin gelişmeler takip edilebilecek. Her yıl 100 öğrenci belediye tarafından Avrupa'ya gönderilecek.



“HİZMETTE SINIRLARI AŞTIK”
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Eğitim, kültür, spor gibi farklı alanlarda fırsat eşitliği yaratmaya çalıştığımız Karşıyakalı gençlerimiz için hizmette sınırları aştık. Avrupa Gönüllü Hizmeti Ofisimiz aracılığıyla her yıl onlarca gencimizi Avrupa’ya göndererek, gelecekleri adına önemli kazanımlar elde etme fırsatı sunacağız. Gençlerimiz yeni kültürlerle tanışmak, yeni beceriler kazanmak, yabancı dil bilgilerini geliştirmek ve unutulmayacak tecrübeler yaşamak için bu fırsatı kaçırmasın” dedi.
 
BELEDİYEYE TEŞEKKÜR
Dünyanın farklı ülkelerinden gelen gençlerin ortak sorunlarla ilgili gerçekleştirecekleri çalışmalarda yer aldıkları için büyük sevinç yaşadığını belirten Hakan Bulca “Benim için önemli bir deneyim olacak. Orada yaşadıklarımı burada farklı ortamlarda arkadaşlarıma anlatıp paylaşacağım. Bizlere bu imkanı sağlayan Belediye Başkanımız Hüseyin Mutlu Akpınar’a teşekkür ediyorum” dedi. Bahar Çaylak da yaşadıkları deneyimler ile Karşıyaka’da yeni projeler üreteceklerini kaydetti.
 

 
İki kovanla başladı Türkiye'de tek oldu!
 
Trabzon’daki olaylı maça savcılık el koydu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menderes'te geri dönüşüm zamanı
Menderes Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Ambalaj Atıkları Geri ...
Etkileşimli ekranlar Selçuk'a renk kattı
Selçuk Belediyesi etkileşimli ekranları (Kiosk) aktif hale getirdi. İlçe ...
Başkan Gönenç işçilerle bir araya geldi
Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Belediyesi Park Bahçe ...
 
Atatürk İzmirliler'e Buca'dan seslenecek!
Buca Ata’sını 10 Kasım’da tarihi görsel bir şölen ile anacak. Buca Belediyesi, ...
Bornova’da eğitime destek tam gaz: 3 okula...
Bornova Belediyesi EVKA-3’te üç okulun bulunduğu bölgede, trafiği rahatlatacak ...
Karabağlarlı kadınlara iki eğitim birden
Karabağlar Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin birlikte düzenledikleri ...
 
Üç ayda 12 bin İzmirli Foça'ya aktı: Sıra Mordoğan'da
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yaz başlattığı Foça’ya hafta sonu gemi ...
Selçuk’ta huzurevi bahçesi güzelleşiyor
Selçuk Belediyesi Akıncılar Huzurevi bahçesinde bir süredir devam eden ...
Çiğli'ye yeni araç filosu
Araç filosunu genişleten Çiğli Belediyesi, bünyesine kattığı 7 yeni araçla ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva