HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Nisan 2016 Cumartesi - 09:33

Bornova Meclisi’nden anlamlı karar!

Faaliyet raporunun kabul edildiği mecliste, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde şehit düşen Jandarma Er Mustafa Nerkis'in adı, Kazımdirik Mahallesi’nde Gediz Caddesi ile 183/1 Sokak arasında kalan parka verildi.

Bornova Meclisi’nden anlamlı karar!

Bornova Belediyesi’nin 2015 Yılı Faaliyet Raporu, Bornova Belediye Meclisi’nde kabul edildi. Başkan Olgun Atila, 2014 yılı faaliyetleriyle ilgili bir sunum yaptı. 2014 yılında göreve başlarken, Bornova için ayakları yere sağlam basan, geleceği öngören ve gelişimini Bornova’nın gücünden ve değerlerinden alan bir vizyon ortaya koyduklarını ifade eden Başkan Olgun Atila, “En başından beri Güzel ve aydınlık bir geleceğin ayrıştırıcı değil, birleştirici olmaktan geçtiğini söyledik. Her konuda ortaya koyduğumuz yaklaşım ve icraatlarımız da bu çerçevede şekillendi. Irk, cinsiyet, etnik köken ve dini kimlik noktalarında ayrım yapmadan, dışlayıcı değil, kucaklayıcı bir tavır sergiledik. Büyük Önderimiz Atatürk’ün ve O’nun eseri Cumhuriyet’in ışığı, yolumuzu aydınlattı” diye konuştu.

İki yıl boyunca şeffaf, hesap sorulabilen ve hesap verebilen bir yönetim anlayışı içinde çalıştıklarını  ifade eden Başkan Atila, “Bornovamızın tüm paydaşlarıyla ‘toplumsal fayda ve ortak akıl’ ilkesini ön plana alarak çalıştık. Toplumun gerçek sesini oluşturan STK’larımızla, meslek odalarımızla, sanayi sitelerimizle, amatör spor kulüplerimizle, üniversitelerimizle işbirliği yaptık.

Onların sesini dinledik. Çünkü “Doğru” icraatın ancak katılımcı bir yönetim anlayışıyla olacağının bilincindeyiz. Bu bilinçle çalıştık ve çalışmaya devam edicez. Tasarım, İnovasyon, Turizm” eksenini ufuk çizgimiz olarak belirledik ve bu vizyonla hareket ettik. Gelinen noktada yaptığımız tüm çalışmalarımızın olumlu sonuçlarını görmekte, bu sonuçların Bornovalı hemşehrilerimizin yaşantılarına yansıdığını gururla izlemekteyiz” dedi.

Merkezinde insan olan hizmet anlayışı
Fiziksel, sosyal ve kültürel alanda önemli çalışmalara imza attıklarını ifade eden Başkan Olgun Atila, Doğanlar’daki Yeni Şehir Stadı ve Altındağ Spor Kompleksi’nin İzmir’in en önemli spor yatırımları arasında yer aldığını söyledi. Merkezinde insan olan hizmet anlayışından asla ödün vermediklerini vurgulayan Atila, Dost Market, Dost Kart ve Down Kafe gibi projelerle tüm Türkiye’ye örnek olduklarını belirtti.

İdeolojik kimliklerini bir kenara bırakıp el ele verebilen bir meclis ile çalışmanın gururunu yaşadığını söyleyen Başkan Olgun Atila, sunumuna şu sözlerle son verdi: “Demokratik bir toplumun en önemli göstergelerinden olan bu tavrı sergileme olgunluğuna sahip bir belediye meclisimiz var. Bu anlamda tüm paydaşlarımıza; meclis üyelerimize, Kaymakamımıza, muhtarlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, üniversitelerimize, kent konseyimize, esnaf odalarımıza ve gece gündüz demeden halka hizmet eden tüm çalışma arkadaşlarıma verdikleri emekler için teşekkür ediyorum. Sözünü ettiğimiz birleştirici yapının en önemli mimarlarından olan ve katkıları ile Bornovamıza ve bizlere güç veren İzmir Büyükşehir Belediyemize ve Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu’na şükranlarımı sunuyorum”

Bornovalı şehidin adı parka verildi
Bu arada 2015 yılı faaliyet raporunun kabul edildiği mecliste, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde şehit düşen Jandarma Er Mustafa Nerkis'in adı, Kazımdirik Mahallesi’nde Gediz Caddesi ile 183/1 Sokak arasında kalan parka verildi. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, meclise katılan Şehidin ailesine şükran belgesi takdim etti. Şehidin Babası Mustafa Nerkis, Annesi Ayşe Nerkis ve kızkardeşi Münevver Nerkis’e başsağlığı ve sabır dileyen Başkan Atila, kararı oy birliği ile alan tüm meclis üyelerine teşekkür etti.

Takdimin ardından tüm şehitlerimiz anısına saygı duruşunda bulunuldu.

 
Sındır: Kocaoğlu’nun sözleri zafiyet ortaya çıkarır!
 
Ege'de sığınmacıları taşıyan tekne battı: 5 ölü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk Belediyesi'ne E-TR onuru!
Selçuk Belediyesi, kamu kurum ve kuruluşlarının e-devlet uygulamalarını ...
Konak’ta şeffaf ve adil denetim dönemi
Konak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nce hayata geçirilen ‘kameralı kayıt’ ...
Buca Kasaplar Meydanı’nda sona doğru
Buca’da 20 yıllık özlemde sona yaklaşılıyor. Yıllar yılı “yapıldı yapılıyor” ...
 
Hayırsever işadamında Menderes’e cami
Menderes’te hayırsever iş adamı Hacı Ramazan Büküşoğlu tarafından yaptırılan ...
Karşıyaka büyük mahallesinde 19 günlük su kesintisi!
Karşıyaka’nın Bostanlı Mahallesi’nde 11 Nisan’dan ile 30 Nisan tarihine ...
Uzundere’de kura coşkusu, Başkan’dan dönüşüm mesajları
Büyükşehir Belediyesi Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi’nde uzlaşma sağlayan ...
 
Şirince’nin koruma planına revizyon!
Selçuk’ta Şirince Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı İmar Planı Revizyonu ...
Başkan Kocaoğlu’ndan ‘getto’ uyarısı!
5 üniversite ile Baro’nun ortaklaşa düzenlediği Uluslararası Göç ve İltica ...
Şahin’den ilginç öneri: Büyükşehir o 3 ile bütçe ayırsın!
Menemen Belediye Başkanı Şahin ile Karşıyaka eski Belediye Başkanı Durak'la ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva