HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Nisan 2016 Cumartesi - 08:41

Buca Kasaplar Meydanı’nda sona doğru

Buca’da 20 yıllık özlemde sona yaklaşılıyor. Yıllar yılı “yapıldı yapılıyor” beklentisiyle kaderine terk edilen Kasaplar Meydanı yepyeni görünümü ve işleviyle Bucalılarla buluşmak için artık gün sayıyor.

Buca Kasaplar Meydanı’nda sona doğru

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından temeli 5 Mayıs 2015 tarihinde atılan meydanda çalışmalar tüm hızıyla sona doğru yaklaşıyor. Buca Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliği ile Buca’da yürütülen projelerle kentin çehresi büyük bir hızla değişirken, Kasaplar Meydanı’nın tamamlanmasıyla birlikte bölgedeki trafik yoğunluğu da büyük ölçüde ortadan kalkmış olacak. Toplam 6 bin 271 metrekarelik alanda uygulanan projede 150 araçlık yeraltı otoparkı, oturma alanları, kafeterya ve gezinti alanları yer alıyor. Buca’nın kalbinde kangrenleşmiş bir yara gibi yıllardır çözülemeyen Kasaplar Meydanı sorununa İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle neşter vurulduğunu belirten Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Buca Kasaplar Meydanı’nda sona yaklaşıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kent dokusunu bozmadan otopark ihtiyacına çağdaş çözümler üretmek amacıyla yaşama geçirmeye başladığı Buca Kasaplar Meydanı Yeraltı Otoparkı ve Meydan düzenlemesi ile kent yepyeni bir cazibe merkezi kazanırken, bölgedeki trafik sıkışıklığı da ortadan kalkacak.




Büyükşehir’e teşekkür
Buca’nın yıllardır çözülemeyen en büyük sorunları arasında yer alan Kasaplar Meydanı’nda yapılan çalışmaları yakından takip eden Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Kasaplar Meydanı’nda yapılan çalışmaların Buca ve Bucalılar için çok önemli olduğunu vurgulayarak, meydanın hizmete açılmasını tüm hemşerileriyle birlikte sabırsızlıkla beklediğini söyledi. Meydanın Buca’ya yepyeni bir vizyon katacağını sözlerine ekleyen Piriştina, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve emeği geçenlere de teşekkür etti.



Bu meydan Buca’ya çok yakışacak
Toplam 6 bin 271 metrekarelik alanda yürütülen çalışmalarda 150 araçlık yeraltı otoparkının inşaatı tamamlanırken, meydan düzenlemesi için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Platform şeklinde yapılan meydan düzenlemesinde tören alanı ve yeşil alanlar oluşturuluyor. Solar gölgelikler, oturma grupları, gezinti alanları, kafeterya, heykel alanı, kuru kum havuzu, yeni su elemanları ile birlikte Buca Kasaplar Meydanı ilçeye yakışır modern bir görünüme kavuşturulacak. Ayrıca meydan girişinde de dijital saat kulesi bulunacak. Büyük bir hızla hayata geçirilen yatırımın 2016 Temmuz ayı olan inşaat bitim tarihinden önce, yaz başında hizmete açılması planlanıyor.

"Göç ve Mübadele Anı Evi" de olacak
Öte yandan Buca Kasaplar Meydanı çevresinde bulunan 3 adet tarihi binadan ikisinin restorasyonu İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanırken, diğer binada ise sona yaklaşıldı. Büyükşehir Belediyesi, bu tarihi binalardan birini "Göç ve Mübadele Anı Evi" olarak düzenleyecek. 111 yıllık tarihi bina, Yunan nüfus mübadelesini yaşamış mübadiller ve onların akrabalarının bugüne kadar yaşattıkları kültürel yaşam öğelerini korumak, sergilemek ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla düzenlenecek.

 
Yere düşen sahibini üzerine kapanarak korudu
 
Girişimci ev kadını sarmaya piyasada büyüdü
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
9 Nisan 2016 Cumartesi 13:20

Daha kaliteli taş döşense daha iyiydi. Ayrıca gölgelik sayısı az. Altı otopark olduğu için ağaç etmekte sıkıntı olabilir ancak fazla beton olacak. Bir şekilde alan yeşillendirilmeli. Sıcak havada kimse buraya gidip oturmaz. Daha düzgün, estetik ve büyük bir havuz, gölgelik, oturma alanı ve yeşil çim serip, patika yollar yapılsaydı daha iyi olurdu. Meydan desen değil, park desen değil ...

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hayırsever işadamında Menderes’e cami
Menderes’te hayırsever iş adamı Hacı Ramazan Büküşoğlu tarafından yaptırılan ...
Karşıyaka büyük mahallesinde 19 günlük su kesintisi!
Karşıyaka’nın Bostanlı Mahallesi’nde 11 Nisan’dan ile 30 Nisan tarihine ...
Uzundere’de kura coşkusu, Başkan’dan dönüşüm mesajları
Büyükşehir Belediyesi Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi’nde uzlaşma sağlayan ...
 
Şirince’nin koruma planına revizyon!
Selçuk’ta Şirince Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı İmar Planı Revizyonu ...
Başkan Kocaoğlu’ndan ‘getto’ uyarısı!
5 üniversite ile Baro’nun ortaklaşa düzenlediği Uluslararası Göç ve İltica ...
Şahin’den ilginç öneri: Büyükşehir o 3 ile bütçe ayırsın!
Menemen Belediye Başkanı Şahin ile Karşıyaka eski Belediye Başkanı Durak'la ...
 
Çiğli’nin faaliyet raporunda şok tespitler!
Çiğli Belediyesi’nin bir yıllık harcamalarının incelendiği denetim komisyonu ...
Esnaftan Başkan Atila’ya hizmet teşekkürü
3. Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Akşakar verilen destekler ...
‘Karşıyaka’nın Arena’sı Ata’nın adını aldı!
Karşıyaka Meclisi’nde ‘Arena’ olarak bilinen kapalı spor salonuna Mustafa ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva