HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Nisan 2016 Cuma - 09:47

Şahin’den ilginç öneri: Büyükşehir o 3 ile bütçe ayırsın!

Menemen Belediye Başkanı Şahin ile Karşıyaka eski Belediye Başkanı Durak'la çıktığı turu kendi ilçesinde bitirdi. Şahin ilçe binasında yaptığı konuşmada CHP'nin Türkiye'nin partisi olabilmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Manisa, Denizli, Balıkesir'e bütçe ayırması gerektiğini söyledi.

Şahin’den ilginç öneri: Büyükşehir o 3 ile bütçe ayırsın!

Yaklaşık bir ay süren ziyaretlerin sonunda, CHP Menemen İlçe Örgütü'nde partilileriyle buluşan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ve Karşıyaka eski Belediye Başkanı Cevat Durak; CHP Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak, ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve partililer tarafından karşılandı.

İzmir'in 30 ilçesinde belediye başkanları ve CHP ilçe teşkilatlarına yaptıkları ziyaretlerde, partililerinden gördükleri yoğun sevgi dolayısıyla büyük mutluluk yaşadıklarını belirten Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; "Ülkede birlik beraberliğin bittiği, terörün had safhaya geldiği, 'senci, benci, oncu' gibi düşünüldüğü bir süreçte bu ülkenin kötü gidişatına 'dur' diyecek, firene basacak olan yegane kurum CHP'dir. Bunu herkes böyle bilsin. Onun için de öncelikle biz kendi içimizde sevgiyi kazanmak zorundayız. Bu partinin sevgiye ve diyaloga ihtiyacı var. Cevat Durak ile bu yola çıkarken, elbette ki bu partideki sevgi ve diyalog eksikliğini görerek yola çıktık" dedi.

"İZMİR BÜYÜKŞEHİR MANİSA, DENİZLİ, BALIKESİR'E BÜTÇE AYIRMALI"
Son yerel seçimlerde İzmir'de CHP'nin 29 ilçedeki iktidarının 22 ilçeye düştüğünü hatırlatan Başkan Şahin, "30 ilçenin tamamında iktidar olmayı bekliyordum. Ama, 'Birisi benim yanımda değil' diye aday tercihleri yaparsanız, 22 ilçeye kadar düşersiniz. Eğer bunlara bugünden bir neşter vurulmazsa, o zaman 16, 15 hatta 14 ilçeye kadar düşebilirsiniz. Bu tehlikenin oluşabileceğini görüyoruz, yola çıkış nedenimiz de sadece budur. Oylarımızı yüzde 60'a çıkararak öncelikle İzmir, sonra Manisa, Balıkesir, Denizli ve Türkiye'de iktidar olmaktır" diye konuştu.

CHP'nin Türkiye'nin partisi olabilmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Manisa, Denizli, Balıkesir'e bütçe ayırması gerektiğini de söyledi.

"AKP İLE ARAMIZDAKİ UÇURUMDA KAPANMA VAR"
Karşıyaka eski Belediye Başkanı Cevat Durak da İzmir'de CHP ve AK Parti arasındaki oy farkının 3-4 puana düştüğüne dikkat çekip, "Yıllarca partide emek vermiş, koşmuş bir insanım. Yüzde 49 oy oranı ile geldim, bunu yüzde 65'e çıkardım. Ocak 2014'de bizim puanımız yüzde 82'ydi. Muhalefeti bitirmiştik Karşıyaka'da. Aday değişiminden dolayı biraz eksik kalıp, yüzde yüzde 70,56'lara geriledik. Ancak şimdi Karşıyaka'da oylarımız yüzde 58'lere düştü. Ciddi bir gerilememiz var. İzmir genelinde potansiyel olarak AKP ile aramızdaki uçurumlarda kapanma var. Bu doğrultuda genel başkanımıza giderek içimizdekini anlattık. Biz de yeniden bir yapılanmanın nasıl olacağı şeklinde bazı görüşmeler yaptık ve yola çıktık. Son olarak bugün Menemen ilçemizdeyiz. Çıkış yolumuz şuydu, her ilçeye gidip diyalog eksikliğini giderelim. Parti içerisinde hem iletişimi hem de halkla buluşmamızı yani birbirimize dokunmamızı sağlayalım diye yola çıktık ama gördüğümüz manzara bizi üzdü" dedi.

Ziyaretlerinde belediye başkanları ve partisinin ilçe başkanlarına Menemen'e özgü toprak testi ve Menemen yoğurdu hediye ederek ilçesinin tanıtımına da katkıda bulunan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, CHP Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak'a iki testi birden verdi.

 
Fırıncılar Odası’nda gündem Durmuş’un dönüşü!
 
Nasır’dan dönüşüm formülü: Uyumlu çalışma
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İZMİR'Lİ 8 Nisan 2016 Cuma 15:38

Yanlış anlamadıysam,İZMİR bu 3 ile maddi destek sağlayacak!!!Eğer fikir gerçekten buysa vay vay vay!!!Sayın Şahin zaten Hükümet İzmir'e teşvik vermeyerek yatırımları engelliyor hatta var olanları da kaçırmak için elinden geleni yapıyor.Örnek BMC...Manisa ve Balıkesir zaten 3.derece olan en YÜKSEK teşviği alarak yatırımları kapıyorlar.CHP önce İzmir'de Vizyon PROJELER üretmeye baksın..

Yorumu oyla      11      5  
İzmirli 8 Nisan 2016 Cuma 15:24

İzmir, nasıl olacak da Büyükşehir olan illere yardım edecekmiş. Bütçe ayıracakmış. Aklınıza turp sıkayım. Bir de bunu Tahir gibi kıdemli başkan söylüyor. Bu bir kere yasal değil. Hani hükümet İzmir'e para vermiyordu. Madem 3 il'e bütçe ayıracaksınız, paranız çok o zaman...

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli’nin faaliyet raporunda şok tespitler!
Çiğli Belediyesi’nin bir yıllık harcamalarının incelendiği denetim komisyonu ...
Esnaftan Başkan Atila’ya hizmet teşekkürü
3. Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Akşakar verilen destekler ...
‘Karşıyaka’nın Arena’sı Ata’nın adını aldı!
Karşıyaka Meclisi’nde ‘Arena’ olarak bilinen kapalı spor salonuna Mustafa ...
 
Buca Kaynaklar’a gençlik kampı geliyor!
İlçede köy turizmini geliştirecek çalışmalara ağırlık veren Buca Belediyesi, ...
Çiğli'de 'kanserde farkındalık' semineri
Çiğli Belediyesi ve Çiğli Bölgesi Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği ...
Menderes’te büyük tarım zirvesi!
Menderes Kaymakamlığı öncülüğünde Menderes Belediyesi’nin de katkılarıyla ...
 
Körfez’e 3.arabalı vapur: ‘Kubilay’ da suya indi…
Büyükşehir Belediyesi’nin körfez ulaşımına sunmaya hazırlandığı arabalı-yolcu ...
IFAJ üyeleri sordu, Başkan yanıtladı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, dünyanın farklı noktalarından ...
Urla'da 'RES' isyanı!
Urla’nın Ovacık Mahallesi'ne 1162 metre mesafede kurulmak istenilen Rüzgar ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva