HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Mart 2021 Pazartesi - 15:04

Bornova'da yoğun gündem… 20 araç emekliye ayrılıyor

Bornova Belediyesi'nde Nisan ayı olağan Meclisi'nde esnaf ve çevre adına bazı kararlar almaya hazırlanıyor. Koronavirüs pandemisi nedeniyle zorda olan esnafa bir miktar yardım edebilmek adına katı atık bedeli almaktan vazgeçmeye hazırlanan Bornova Belediyesi ayrıca katı ve sıvı atık bertaraf aracı için kredi talebini ve belediye bünyesindeki 20 aracı hibeye çıkarma maddesini de Meclis üyelerinin onayına sunmaya hazırlanıyor.

Bornova da yoğun gündem… 20 araç emekliye ayrılıyor

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Bornova Belediyesi Nisan ayı olağan Meclis oturumun gündemi belli oldu.

Bir çok konunun görüşüleceği Meclis gündeminde en dikkat çekici maddeler ise esnafa katı atık desteği, 20 aracı hurdaya ayrılması ve ilçe sınırları içerisinde yer alan katı ve sıvı atıkların toplanabilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan hibe alınması Meclis'e gündeme getirilmesi yer aldı.

ESNAFA KATI ATIK MÜJDESİ
Koronavirüs pandemisi nedeniyle birçok işyeri kapanmak zorunda kalırken, gerek hükümet gerekse yerel yönetimler esnaflar için bazı tedbirler alma kararı almıştı. Bu kapsamda çalışmalarını sürdüren Bornova Belediyesi de, pandemi sürecinde kapalı kalan kafe, kahvehane, düğün salonu gibi işletmelerden alınan 'katı atık' ücretinde önemli bir karara imza attı.

İşletmelerin kapalı olduğu 1 Ocak tarihinden 31 Mayıs  tarihine kadar katı atık ücreti almama kararı alan Bornova Belediyesi'nde, ilgili madde Hukuk - Plan ve Bütçe - Esnaf - Çevre ve Sağlık Komisyonu'nda oy birliği ile kabul edildi. Meclis gündeminde yer alan ilgili madde şu şekilde;

 "Dünyayı sarsan Covit 19 salgın hastalığı nedeniyle kapalı halde olan kafe, kahvehaneler ve düğün salonlarının katı atık bertaraf bedelinden 01.01.2021 – 31.05.2021 tarihleri arasında muaf olmalarının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Hukuk - Plan ve Bütçe - Esnaf - Çevre ve Sağlık Komisyonları raporu."

20 ARAÇ İÇİN EMEKLİLİK KARARI
Belediye hizmetlerinde kullanılan araçlarda kiralık formülünden satın alma formülüne dönen Bornova Belediyesi'nde, ömürlerini doldurmuş 20 araç için emeklilik kararı aldı.

Ulaşım Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen ve oy birliği ile kabul edilen maddenin Meclis gündeminde de kabul edilmesi halinde, 20 araç hurdaya ayrılacak. İlgili Meclis gündemi maddesi şu şekilde;

"Belediyemiz hizmetlerinde kullanılmakta olan 20 (yirmi) adet plaka, motor numarası, şase numarası ve modelleri belirtilen araç ve iş makinesi ekonomik ömürlerini doldurmuş, maliyet giderleri fazla, üretimden kalkan ve parça gereksinimlerinin piyasadan temininin güç olduğu, akaryakıt sarfiyatının normalin çok üzerinde olduğu, can ve mal güvenliği açısından risk teşkil ettiği aynı zaman da, Belediyemizin hizmet akışını engellediğinden trafikten çekilerek hurdaya ayrılması ve Makine Kimya Endüstrisine verilmesinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Ulaşım Plan ve Bütçe Komisyonları raporu."

MOBİL ATIK MERKEZİ İÇİN KREDİ TALEBİ MECLİSTEN GEÇTİ
Bornova Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde yer alan alanlardaki katı ve sıvı atıkların toplamında çevre ve insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde toplanabilmesi amacıyla 10 adet mobil atık getirme merkezi almaya hazırlanıyor.

Çevre Gelirlerinin Takip ve Tahsili ile Tahsilat Karşılığı Öngörülen Ödeneğin Kullanımı yönetmeliğince, alınması planlanan 10 adet mobil atık getirme merkezinin alınması  için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan 499 bin TL'lik nakdi yardım alınabilmesi önerisi Hukuk - Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.

Meclis gündeminde yer alan gündem maddesi şu şekilde;
Belediyemiz sınırları içinde oluşan katı ve sıvı atıkların çevre ve insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde bertaraf edilmesine araç - gereç, ekipman ve altyapı eksikliği nedeniyle imkan bulunmamakta olduğundan, 03 Nisan 2007 gün ve 26482 tarihli "Çevre Gelirlerinin Takip ve Tahsili İle Tahsilat Karşılığı Öngörülen Ödeneğin Kullanımı Hakkında Yönetmelik" hükümlerine göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan 10 (on) adet mobil atık getirme merkezi temini için 499.140,00 TL nakdi yardım talep edilmesinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Hukuk - Plan ve Bütçe Komisyonları raporu."

 
Ve harekete geçildi… İzmir'e 'ikinci çevre yolu' geliyor!
 
AB'den Türkiye'ye kritik ziyaret
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar'da tapu kolaylığı
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ile Tapu ve Kadastro 3. ...
Çiğli'den istihdam hamlesi
Çiğli Belediyesi tarafından, istihdama ve kent ekonomisine katkı sağlamak ...
Karabağlar'da Kütüphane Haftası kutlaması
57. Kütüphane Haftası, Karabağlar Belediyesi tarafından Reşat Nuri Güntekin ...
 
Narlıdere'de 'tarihi' restorasyon sürüyor
Narlıdere Belediyesi tarafından, ilçenin tarihi dokusunu korumak ve gelecek ...
Büyükşehir'den üretici ile yeni dayanışma hamlesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi kentteki dayanışma zincirine bir halka daha ...
Buca'da engelleri kaldıran projesi Türkiye'ye yayıldı
Buca Belediyesi Engelsiz Tamir İstasyonu, sınırları aşarak Türkiye genelinde ...
 
Bornova’da yatırımdan taviz yok
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, pandemi koşullarında geçen ...
Flamingoların ölüm nedeni araştırılıyor
Bayraklı sahilinde cansız halde bulunan flamingolar kesin ölüm nedenleri ...
Konak'ta 'muhtarlara nakdi destek' önerisine komisyondan ret!
AK Parti grubu tarafından Konak Belediyesi'nde Meclis gündemine getirilen ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva