HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Ekim 2022 Çarşamba - 11:20

Bornova'da milyarlık bütçe onay aldı... İduğ'dan 'yatırımlar uzaydan gelmedi' çıkışı!

2023 yılı bütçe görüşmelerini gerçekleştiren Bornova Belediyesi'nde AK Parti ve CHP arasında 'yatırım' polemiği yaşandı. AK Partili meclis üyeleri bütçede yatırıma para ayrılmadığını iddia ederken, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ ise 'Biz bu yatırımları nasıl yaptık, uzaydan gelmedi' diyerek yanıt verdi

Bornova da milyarlık bütçe onay aldı... İduğ dan  yatırımlar uzaydan gelmedi  çıkışı!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Bornova Belediyesi Ekim ayı olağan meclisinin ikinci oturumu gerçekleştirildi. Belediye Nikah Salonu’nda gerçekleştirilen oturuma Belediye Başkanı Mustafa İduğ başkanlık yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti'nin oyları sonrası kabul edilen bütçeye göre Bornova Belediyesi'nin 2023 yılı tahmini bütçesi 1 milyar 180 milyon TL’lik bütçesi oy çokluğu ile kabul edilirken, meclis oturumuna ise plan ve bütçe görüşmelerinde yaşanan tartışmalar damga vurdu.

KAHYA: PERSONEL KALEMİ 662 MİLYON TL
CHP sıraları adına bütçe ile ilgili söz alan Ercan Kahya bütçe ile ilgili bilgileri paylaşırken, “2023 yılı için 1 milyar 180 milyonluk bütçe ile meclisin huzurundayız. Bütçemizi hazırlarken geçmiş yollarda olduğu gibi bütçenin temel ilkeleri olan, gerçeklik, hesap verilebilirlik ve tutarlılık ilkelerinden uzaklaşmamaya çalıştık. Bunu yaparken kaynakların etkin kullanımı ve tasarruf çok önemliydi ve biz bunun için azami çabayı gösterdik. Temel prensipler çerçevesinde hazırlanan bütçemize baktığımızda bir önceki yıla göre bütçemizde yüzde 47 artış gözüküyor.  Göreve geldiğimiz yıla baktığımızda ise 393 milyondan 1 milyar 180 milyona ulaşmış durumdayız. Gelir ve giderlere özet olarak baktığımızda 1 milyar 60 milyonluk bir gelir bütçesi ve 1 milyar 80 milyonluk bir gider bütçesi hazırladık. Denklik olan 120 milyonu ise borçlanma ile sağladık. Gelir bütçesine baktığımızda en önemli kalem 450 milyon ile İller Bankası’ndan gelen gelirler oluşturuyor. Bankalar borcumuz yok dolayısıyla iller bankasından gelen paranın tamamı kesintisiz kasaya giriyor. Gider kalemine baktığımızda 662 milyon TL ile personel giderler en büyük kalemi kapsıyor” ifadelerini kullandı.

ÇELİK: BÜTÇE ARTMIŞ AMA YATIRIMA AYRILMAMIŞ
AK Partili Meclis Üyesi Cesim Çelik, “2023 bütçesi gelir bütçesi 1 milyar 60 milyon, gider bütçesi ise 1 milyar 180 milyon. 2023 yılı bütçe denkliği sağlamak için 120 milyonluk borçlanma ile denklik sağlamıştır. Büyükşehir'in taahhüt ettiği 98 milyonu çıkardığınızda yatırıma ayrılan pay 70 milyonla kalmış. Taahhüt edilen kalemlerin çoğu geçen yıllardan süregelen yapılmayıp bir sonraki yıla giden taahhütleri görüyoruz. Bütçenin az bir kısmı yatırıma ayrılmış. İller Bankası gelirinin arttığını ama bunun yatırıma ayrılmadığını gördük. Bütçe artmış ama yatırıma ayrılmamış” dedi.

Elinizdeki yazı Bornova Belediyesi ile ilgili mi yoksa başka belediye ile ilgili mi” sorusunu sordu. Çekik ise, “Bornova Belediyesi’ne ait” cevabını verdi.

SEVİNÇ:  BİR TAKIM ÖTEMELERE NEDEN OLDU
İYİ Parti Grup Başkanvekili Kemal Sevinç Ülkede ve Bornova’da yaşanan sorunlara dikkat çekerken, “Gelir gider dengelerini açıkladı arkadaşlarımız. Performans programında belediyenin 2022-2024 yılı arasında 6 stratejik başlık belirlenmiş olup 2023 yılı içinde uygulanmak üzere 68 adet faaliyet planlamış belediyemiz. Takdir edersiniz ki dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizi de vuran bir salgın hastalık var. Bununla yaklaşık 2 yıldır mücadele ettik. İlimizde yaşanan deprem sonucu can kaybını yanı sıra mal kayıplarımız da oldu. Bir diğer sıkıntı ise şiddetli yağmurlar sonucu belli bölgelerimizde sıkıntılar yaşandı. Bu üç olayda devlet kayıtlarında da yatırım kayıtlarında da mücbir sebeplere girer. Bunlarda idareler sorunların giderilmesi için çaba gösteriri. Belediyemiz bu sorunlarda bütün imkanlarını kullanarak sıkıntıların en alt noktaya inmesi için çaba göstermiştir. Bununla birlikte projelerde bir takım ötelenmeye neden olur. Tüm bunlar rağmen stratejik planlamalar doğrultusunda belediyemiz çalılaşmalarında devam etmektedir. Bunlar kapsamında İYİ Parti olarak oyumuz olumlu olacaktır” diye konuştu.

İDUĞ: GEÇEN YILKİ BÜTÇEMİZ KADAR PERSONELE PAY AYIRDIK
Eleştiriler ile ilgili söz alan Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, “Her şeye cevap verebilecek bir yönetim anlayışına sahibiz. Pandeminin getirmiş olduğu, Ukrayna Rusya savaşı doğrultusunda yaşanan petrol krizi, dövizde yaşanan artış ve inanılmaz faturaların yükseldiği dönemde Bornova Belediyesi’nin kasasında 150 milyon paranın olmasını ve bununla ilgili faaliyetli çalışmaların yapmasını ben dinlemek isterdim. Biz kamuya fayda sağlamak isteyen bir anlayışa sahibiz. İzmir’de 30 ilçeye bakın. Borçsuz bir tane belediye ve bu yatırımları yapabilen var mı? Biz bu yatırımları nasıl yaptık, uzaydan gelmedi. Biz bunu bütçeyi doğru yöneterek yaptık. Bütün arkadaşlarımızla hep beraber bu anlayışla buraya geldik ve devam ettireceğiz. Geçen yıl 42 milyon borçlanabiliriz dedik, bu sene de dedik. Bu tamamen denklik için. Sayın mülkiye baş  müfettişine teşekkür ederiz. Doğru eleştiriyi kabul ederiz. Gördüklerini yazmışlar. O yüzden Sayın Çelik’e dedim ‘Bornova Belediyesinden mi bahsediyorsunuz’ diye. Diğer belediyelerde durum öyle olabilir. Zor bir yıl. Buna rağmen çok iyi bir noktaya geldik. Yatırımlarımız kötü değil. Bütçenin 662 milyon lirası tamamen çalışanlar için ayrılmış. 2022 yılı bütçemiz 550 bindi. Şimdi 662 lira personel maaşından bahsediyoruz. Bu anlayışın diğer belediyelere de yansımasını istiyoruz. Bornova Belediyesi’nin yaptıklarını diğer belediyelerde uygulanmalı. Yaptıklarımızın diğer belediyeler için de yapılmasını diliyorum” dedi.

GÜRSUL: BİR ÇOK KRİZE VE FELAKETE RAĞMEN…
Gündem dışı konuşmalarda söz alan CHP Grup Başkanvekili Bahar Gürsul, “Ülkemizde yaşanan bir çok krizi ve felakete rağmen şeffaf, tutarlı ve gerçekleşme oranı yüksek bir bütçe sunumu izledik. Bu bütçenin hazırlanmasında emeği geçen herkes teşekküre diyorum. 2023 yılı mali bütçesi ve performansını ilçemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.

 
EBSO seçimlerinde ilk raunt Yorgancılar'ın!
 
Hadise: Belçika’da ırkçılığa uğradım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ahmet Güneştekin'in 'Gâvur Mahallesi' sergisi İzmir'de
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültürpark’ta ressam Ahmet Güneştekin’in “Gâvur ...
Karabağlar'da 'kız çocukları'na psikolojik destek
Karabağlar Belediyesi Atatürk Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu, 11 Ekim ...
Karşıyaka'da miniklere çağrı: Birlikte yönetelim!
Karşıyaka Belediyesi tarafından, ilçe yönetiminde çocuklara doğrudan söz ...
 
Konak’ta 'Güçlü kadın, güçlü anne, güçlü çocuk' konuşuldu
Konak Belediyesi, '11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü'nde ‘Güçlü kadın, ...
İlkine istekli çıkmamıştı... İZBAN ihalesi sil baştan!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD arasındaki tahsis krizinin çözülmesinin ...
Bornova'ya cimnastik gururu!
Bornova Belediyesi sporcusu Sıla Karakuş ve Yaren Cesur, Bolu'da düzenlenen ...
 
Menemen'de 4 saatlik meclis! Milyarlık bütçeye onay... O isme 'Fırıldak Kubi' benzetmesi
Menemen Belediyesi’nin 2023 yılı faaliyet ve bütçe görüşmeleri AK Parti ...
Başkan Soyer Brüksel'de üst düzey temaslarda bulundu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği ...
İzmir’de kız çocuklarına coşkulu kutlama
Kadın Dostu Kent unvanlı İzmir’de 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü coşkuyla ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva