HABERLER>POLİTİKA
12 Şubat 2012 Pazar - 09:44

Birgül Ayman Güler'den çarpıcı açıklamalar!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, merkezi ve yerel siyasi gündemi değerlendirdi. Güler, delege seçimlerinde etnik siyaset yapmanın yanlış olduğunu belirtti.

Birgül Ayman Güler den çarpıcı açıklamalar!

CAN ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ- Chp Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, partisinin yerel ve siyasi gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İzmir’de devam eden delege seçimlerinden- parti içi liderlik tartışmalarına kadar tüm konularda samimi değerlendirmeler yapan Güler, parti içi tartışmaların nedenleri ve İzmir belediyeciliği hakkında da tespitlerini aktardı. İşte Birgül Ayman Güler ile yaptığımız o röportaj:
 
“ETNİK SİYASET YAPAN, CHP’YE İHANET EDER”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Güler, partiyi yerel seçimlere taşıyacak kadroların belirleneceği delege seçimlerinin faydalı geçtiğine değindi. İzmir’de başarılı bir seçim dönemi yaşadıklarını söyleyen Güleri, etnik kökene ve inançlara dayalı yürütülen tartışmaların kabul edilemez olduğunu söyledi. Güler “Bu yıl yapılan delege seçimlerinin bizim için çok ayrı bir yapısı var. CHP, uzun zaman sonra ilk kez delege yazmak yerine delege seçme uygulamasına gitti. Delege seçimi mahallelerdeki sandıklar esas alınarak yapıldı. Genel merkez de bu konuda ısrarcı oldu. İzmir çok başarılı bir il olarak gösterilebilir. Hemen her mahallede sandık kuruldu ve güvenli seçim yapıldı. Yaşanan tartışma ve çekişmelerin sıfır olması lazım. En rahatsız edici olanı etnisite ve inanç üzerinden meselenin konuşulmasıdır. Genel merkez ve MYK’nın açık bir tercihi var. Biz inanç ve etnisite temelli bir siyaset yapmıyoruz. Etnik siyaset yapmak BDP’nin işi, inanç siyaseti yapmak ise AKP’nin işi. CHP’nin siyaseti laiklik ve yurttaşlık temeli üzerinedir. Bu tarz tartışmalar ile bazı grupların kendisini var etmeye çalışması, CHP çatısı altında yapılacak en büyük yanlıştır, ihanettir. Bu asla kabul edilebilecek bir davranış olamaz. Az da olsa gözümüzün hemen seçebileceği bir yanlıştır. Hele bunun İzmir’de yapılıyor olması asla kabul edilemez. Delege seçimlerinde; eski Genel Başkan Deniz Baykal ve eski Genel Sekreter Önder Sav’ın da listeler oluşturarak seçim kazanmak istedikleri konuşuluyor. İki eski yöneticinin de tarz listeler oluşturmak adına mahalle mahalle çalıştıklarına inanmıyorum. Bunun gerçek dışı olduğunu düşünüyorum. Her iki ismin de yöneticilik için talepleri olmadığını biliyoruz. Kendini şucu/bucu diye var etmeye çalışanların, gerçekte ne yapmaya çalıştıklarını iyi analiz etmek partililerin görevidir” dedi.
 
“İL YÖNETİMİ BAŞARILI, KOCAOĞLU İÇİN ZAMANIMIZ VAR”
Güler, çok tartışılan İl Başkanı Bayı ve yönetimine de sahip çıktı. İl Başkanı için bir değişikliğin söz konusu olmadığına değinen Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, yeniden adaylık konusundaki sözlerini de değerlendirerek ‘ön seçim’ hatırlatması yaptı. Güler “Delege seçimlerini yaşadığımız süreçte, tartışmaları en aza indirmek konusunda İl Yönetimini çok başarılı buluyorum. MYK’da, il yönetiminin görevden alınması yönünde hiçbir tartışma geçmedi. Birçok haberi hayretle okuduk. MYK’da, İzmir İl Yönetimi’nin başarısız olduğu değerlendirilmedi ve görevden alınması hiç gündeme gelmedi. Bazıları bir çalışma yapmış olabilir ancak genel merkezin böyle bir inisiyatifi yok. Kimin daha iyi yapacağı yada farklı kişilerin de bu görevi yapabileceği her zaman konuşuluyor, sır değil ancak resmiyeti noktasında bir adım yok. Başkanlık konusunda fikirlerini açık ve samimi şekilde ortaya koyan Aziz Kocaoğlu’nun adaylık meselesi için henüz erken. Açıklamaları çok samimi ve direk ailevi konular. CHP açısından gündemde yerel yönetim seçimleri yok. Muhtemelen, sonbahar da yerel seçimleri gündeme alırız. Şuan için yerel siyasetten çok genel siyasetle ilgiliyiz. Bu meseleyi o zaman konuşmalıyız. Parti tabanı, aday belirleme süreci için ön seçimi istiyor. Tüzük kurultayında ilke olarak ön seçim karara bağlanacak. Herkesin talep ettiği bu. Hep söylenir ama uygulanmaz. İki sene sonrası için konuşmak çok kolay değil. MİT Müsteşarının ifadeye çağrıldığı bir Türkiye’de, TBMM’de, muhalefetin susturulduğu bir ülkede bunu tahmin etmek zor. Bu görevler tartışmalı görevlerdir. Bir belediye başkanını seven veya ondan nefret edenlerin oranı yüzde yüz değildir” diye konuştu.
 
“35 PROJE ÇAĞIMIZIN EN BÜYÜK YALANI”
CHP’li Güler, AK Parti’nin 35 projesi ile ilgili de görüşlerini dile getirdi. AKP’nin İzmirli vatandaşları kandırdığını ifade eden Güler “AKP’nin 35 projesi bana göre çağın yalanıdır. İzmir’in 35 tane projeye ihtiyacı var dediler. Bunu İzmir’in plaka numarası ile bağdaştırdılar. 35 Proje’nin sembolik bir laf olduğu buradan bile belli. Plaka numaramız 80 olsaydı ne yapacaklardı? Gerçekten sembolik bir projedir ve AKP’ye ait değildir. Mesela Çandarlı Körfezi Projesi, 1993 yılında yapılmıştır. O yıl AKP var mı? Elinizi kim tuttu, on yılda neden yapmadınız? AKP, kendisi doğmadan yapılan proje çalışmalarını derleyip toparladı ve şimdi sahip çıkarak 35 sayısına ulaştı. İzmir milletvekilleri olarak bu konuda bir çalışma yapıyoruz. Yakında açıklayacağız. İlk çalışmamızda, 14 projenin yatırım programında yer aldığını saptadık. Diğer projelerin, özellikleri, kapsamı, ciddiyeti konusundaki değerlendirmelerimizi açıklayacağız. Diğer projeler yatırım programında yok. 2023’e kadar ucu açık. Başlayıp, ertesi gün işçinin olmadığı projeler var. Bunların ne zaman hayata gireceği konusunda bilgi yok ancak müthiş bir laf ebeliği var. İzmir on senedir yerel yatırımlarla büyümeye çalışıyor, siz kılınızı kıpırdatmadınız. Kentin metrosuna sahip çıkmadınız ancak İstanbul ve Ankara metrolarının yapımını üstlendiniz. İzmir’i hep cezalandırdılar ama şimdi gelip ‘Uçuracağız’ diyorlar. Güvenimiz yok” dedi.
 
“İZMİR BELEDİYECİLİĞİ DERS OLARAK OKUTULMALI”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Güler, partili yerel yönetimlerin, AKP hükümeti tarafından baskı altına alındığını öne sürdü. Yatırım sözü veren merkezi yönetimin, cezalandırma yoluna gittiğini belirten Güler “CHP’nin İzmir’deki yerel yönetimleri, AKP tarafından kuşatılmıştır. Yapılacak olan her yatırım ve hamlede mutlaka bir bakanlık engel çıkartır. En ufak sorunda müfettişler İzmir’e gönderilir ancak diğer kentlerde bu uygulamalar gerçekleşmez. Ayıp! Sen oy vermediği için bir belediyeyi ya da İl Özel İdaresi’ni cezalandıramazsın. Ben sizi uçuracağım diyen bir merkezi yönetim, yerel yöneticilerimizi cezalandırıyor. Bu tür oyunlar kafaları bulandırabilir ancak kolay kolay kandıramaz. Eksik olan tek şey, merkezi yönetimin bizden olmaması. AKP elindeki gücü, cezalandırmak için kullanıyor. İzmir belediyeciliği özgün bir belediyecilik. Balçova’daki semt evleri, Karşıyaka’daki kadın danışma merkezleri, Karabağlar’daki parklar, Narlıdere, Bergama kermesleri ve kültür merkezi, Ödemiş’teki çöp toplama sistemleri, engelli kahvehanesi, bilim evi... İzmir’deki belediyeciliği akademisyenler gelip incelemeli. Merkezi yönetimin baskıcı tutumu da olmasa muhteşem işler çıkacaktır. İzmir özelinde söylemiyorum ancak teorik olarak; siyasi parti ile belediye örgütü önemli bir problem alanıdır. Biri siyasi diğeri idari önderdir. Roller birbirine karışırsa yani belediye siyasi önderlik yaparsa işler karışır. Aynı şekilde örgüt de siyasi örgüt rolünü bırakıp, iş yerleştirme veya proje takibi noktasına gelirse işler yine karışır. İlişkinin bu roller çerçevesinde tanımlanması gerekiyor. Bu sorun her parti için var. Bu meselenin çözülmesi lazım”
 
“KASET TRAVMASI BİZİ ÇOK SARSTI”
Güler son olarak, liderlik tartışmalarına ve tabandaki parti içi siyasi çekişmelere değinerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Genel Başkan arayışımız yok. lider tartışmamız yok. Kılıçdaroğlu, son kurultaydan güven tazeleyerek çıkmıştır. Bir önceki genel başkanın görevden nasıl ayrıldığını düşünün. Kendi rızası veya seçmen kararı ile değil. Adi bir kaset komplosu ile görevinden ayrıldı. Çok büyük bir travma ve bununla hesaplaşmak kolay değil. Hükümet, kaset komplosunun faillerini ortaya çıkartamadı. Baykal’ın aklanmasını beklerken böyle bir travma içine girdik. CHP lidersiz kalamazdı. Kendi içimizden birini liderliğe taşıdık ancak merkezi yönetim darmadağın oldu. Yeniden yapılanma içine girdi. Böyle bir şeyi AKP yaşasaydı kaybolur giderdi. Bütün bu çalkantıların içinde ayakta kalmayı başardık. Doğal olarak bir sürü yarım kalan hedef var ve birlikte çalışma istekleri gerçekleştirilemedi. Bunlar bu tartışmaları körükleyebilir. Türkiye’de faşizan bir iktidar var. Bunun diğer adı dikdatörlüktür. Biz bununla başa çıkmaya çalışıyoruz. Çok ağır koşullar bunlar ve buna ilişkin tartışmalarımız da çok. Birimiz ‘bu faşizmdir’ diyoruz, diğerimiz ise ‘yargı siyasallaşmış’ diyoruz. Birisi hafif, diğeri ağır bir değerlendirme. Kendi içimizde yaşadığımız, kaset komplosundan bu yana gelen büyük sarsıntılar ve karşı devrimci- dikdatörlüğe karşı da direneme zorunluluğumuz var. Bizim üstlendiğimiz çok kahramanca bir iş. Kırıp dökmeden problemlerimizi çözme çabasındayız”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
seyfettin 13 Şubat 2012 Pazartesi 12:25

sn miiletvekilinin sözlerine katılmamak mümkün değil ancak belediyede yapılan yolsuzluklarmı ders olarak okutulsun. söylermisin sn milletvekili siz ihiç izmirin semtlerini gezdinizmi. insan izmir belediyeciliği ders olarak okutulsun dendiği zaman insan biraz sıkılı utanır. hangi misyonu veya vizyonu ders olarak okutululsun

Yorumu oyla      12      5  
ahmet 13 Şubat 2012 Pazartesi 12:09

Cemil Kavaklı sen Ankarada 3 gün yaşamamışsın.Yazıyosun bari bilmediğin yerlerle ilgili yazma çok komik oluyorsun .

Yorumu oyla      11      5  
13 Şubat 2012 Pazartesi 08:22

İzmir belediye değil ticarethane... vatandaşını soyan çete...

Yorumu oyla      13      11  
zekerya özkeser 13 Şubat 2012 Pazartesi 01:15

vaatlereinnanıyorsanızbekleyingörelimgavurizmiri

Yorumu oyla      11      5  
Cemil Kavaklı 12 Şubat 2012 Pazar 21:08

Atalarımız boşuna dememiş “davulun sesi uzaktan hoş gelir diye” Ankara’da yaşayan İznşr milletvekillerine vaziyet öğle görünüyor herhalde. Sanırım Sayın CHP’li milletvekili yaşadığı yer olan Ankara belediyesinin hizmetleriyle İzmir belediyesinin hizmetleriyle karıştırıyor. Biz burada İzmir’de bitmişiz “dereye su gelene kadar kurbağanın gözü çıkmış” modunda yaşıyoruz zamanında biten doğru dürüst yapılan işe hasretiz ablacığım. İzmir’de yaşamadığınız için durumun vahametinden bihabersiniz.

Yorumu oyla      22      13  
ahmet 12 Şubat 2012 Pazar 20:42

Mesut Yıldırım sen nerede yaşıyorsun yaşadığın yerin İzmir olduğundan emin misin hani Eskişehir de Bursa da hatta Denizli de yaşıyor olabilir misin hoş bu şehirler İzmir'i fersah fersah geçti de

Yorumu oyla      22      10  
ali 12 Şubat 2012 Pazar 20:36

evet ders olmalı..böyle kötü bir belediyecilik başka yerde yok..

Yorumu oyla      24      15  
İzmirli 12 Şubat 2012 Pazar 17:27

Gerçekten kesin ders olarak okutulmalı ve İnönü Caddesi'nden itibaren başlanmalı...

Yorumu oyla      29      15  
Mesut Yıldırım 12 Şubat 2012 Pazar 15:02

Birgül hanım gerçekleri söylemiş. Aklı başında objektif düşünen hangi İzmirli başta büyükşehir olmak üzere hangi hizmetlerden şikayet edebilir. Bütün dünyaya örnek olacak belediyecilik hizmetleri Türkiye de nerede İzmir’de. Siz hiç İzmir’de belediye hizmetlerinden şikâyet eden kimse duydunuz mu? Ha birkaç kendini bilmez şikâyet ediyor o ayrı. Siyasetle, parti içi hizip kavgaları ile ilgilenmeyen sadece halka hizmete zaman harcayan belediye başkanları nerede İzmir’de

Yorumu oyla      28      21  
12 Şubat 2012 Pazar 13:39

sayın vekil izmir belediyelerin başarısınımı yoksa başarısızlığınımı yoksa örgüten kopukluğunumu ders olarak okutulmalı hangisinde başarılılarki bunu nasıl söylersiniz izmir demek türkiye demekdeyil türkiye demek izmirdeyil yani ders olarak okutulan tarihe damgasını vurmak lazımki ders olarak işlensin bunu ders olarak işlemesini hiç bir yanı yoki sonra izmir başkanları tarihi bir devrimi yapmışlar yok öle birşey sadece parti içi kavga senin adamın benim adamımım yani okadar başarılı falandeyiler

Yorumu oyla      25      19  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP olağanüstü kurultay tarihini değiştirdi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, daha önce 1 Mart'ta yapılacağı ...
Kılıçdaroğlu: Dokunan yanmaya devam ediyor
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KCK soruşturması kapsamında MİT ...
İl Başkanı Bayır’ın Karabağlar zaferi
Delege seçimleri süreci devam eden CHP’de Karabağlar ve Gaziemir’de partililer sandığa gitti.
 
AK Partili Zeybekci'den CHP'lilere şok sözler!
Denizli Ak Parti Milletvekili Nihat Zeybekci, yerel bir televizyonda katıldığı ...
Moroğlu'ndan Billur Tuz işçilerine destek
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Çiğli Atatürk ...
MHP Torbalı kahvaltıda buluştu
Milliyetçi Hareket Partisi Torbalı ilçe başkanlığı üyelerini kahvaltıda ...
 
MİT yorumu: Kişiye özel yasa olmaz!
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Twitter'daki hesabı aracılığıyla, ''Demokrasinin ...
DP'liler 100 bin adet 'Gençliğe Hitabe' dağıttı
Ülke değerlerine sahip çıkmak için farkındalık yaratmak istediklerini ...
CHP'li Güler'den AK Parti'nin kadın vekillerine tepki!
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva