HABERLER>POLİTİKA
11 Şubat 2012 Cumartesi - 18:31

İl Başkanı Bayır’ın Karabağlar zaferi

Delege seçimleri süreci devam eden CHP’de Karabağlar ve Gaziemir’de partililer sandığa gitti.

İl Başkanı Bayır’ın Karabağlar zaferi

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ- Geçtiğimiz hafta kavgaların çıktığı, tartışmaların yaşandığı disipline kadar giden seçimlerin yapıldığı Karabağlar’da bu kez üç mahallede sandık başına gidildi. İlçenin geriye kalan önemli mahallelerinden biri olan Basın Sitesi’nde iki liste yarıştı. İl Başkanı Tacettin Bayır’ın desteklediği mavi liste ile Belediye Başkan Yardımcısı Muslu Yılmaz’ın koordine ettiği kırmızı liste yarıştı.
 
İl Başkanı Bayır’ın destekliği listede İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Hülya Berberoğlu, Sözcülüğünü Karşıyaka eski Belediye Başkanı Cihan Türsen’in yaptığı Parti içi Demokrasi Hareketi’nin öncülerinden ve o dönem İl Başkanı Bayır ile birlikte harekete imza veren isimlerden Erkan Büyükkaya, İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi, Hisar Balıkçılık ve Deniz Spor Malzemeleri Şirketi'nin sahibi Rasim Saraçoğulları gibi isimler yer aldı. Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’ün desteğini alan Belediye Başkan Yardımcısı dünürü Muslu Yılmaz tarafından organize edilen kırmızı listede ise Belediye Meclis üyesi Suat Erdil, İl eski Disiplin Kurulu Üyesi Kamuran Mut, Basın Sitesi Muhtarı Necati Ergül, Eczacı Ahmet Gülen Akaltun ve İlhan Dikmenoğlu gibi isimler yer aldı. Yapılan seçimde İl Başkanı Bayır’ın desteklediği mavi liste zafere ulaşırken Kürüm’ün desteklediği liste kaybetti. Bayır seçimlerde 30 oy fark attı.
 
TANINMIŞ İSİMLER
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’ün de bulunduğu Bahçelievler Mahallesi’nde ise tek liste çıktı. Kürüm delege listesinde yer alırken yine Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Marangoz, Harita Mühendisleri Odası İzmir Şube Yönetim Kurulu Üyesi, Konak eski İlçe Başkanı Mustafa Kaynarca, Büyükşehir Belediyesi Esnaf Masası Temsilcisi, İzmir Şekerciler ve Pastacılar Odası Başkanı Hamdi Yapıcı, Mahalle Muhtarı Ahmet Davulcu gibi isimler delege oldu.

 
Karabağlar’da tek listenin çıktığı Arap Hasan Mahallesi’nde CHP eski İl Sekreteri Hüseyin Mutlu Akpınar, İl Genel Meclis Üyesi İsmet Dutar ve Erhan Erdil gibi isimler delege listesinde yer buldu.
 
GAZİEMİR’DE ‘KATILIM’ SANCISI
Gaziemir’de Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ve İlçe Başkanı Elif Becek’in desteklediği listeler ile muhalefetin listeleri karşı karşıya geldi. İlçe, delege seçimleri tarihinin en düşük katılımlı seçimlerini yaptı. Bugün yapılan 6 mahallenin 3’ün de yeterli çoğunluk sağlanamadığı için seçimler ertelendi. İl Başkanı Tacettin Bayır, ilçeye gelirken ilçe Koordinatörü İl Başkan Yardımcısı Barış Erel ve partililerden bilgi aldı. Bayır, düşük katılıma tepki gösterdi. Partililerin sandığa gitmediği yerde iki listenin çıkmasının gerçekten düşündürücü olduğunu söyleyen Bayır, partinin ilçede daha çok kişiye ulaşması gerektiğini dile getirdi.
 
DEMİRSOY’UN MAHALLESİNE KATILIM OLMADI
İlçede partililerin sandığa gittiği Atıfbey, Dokuz Eylül ve Yeşil mahallelerinde yeterli çoğunluk sağlanamadı. Çoğunluğun sağlandığı mahallelerden Gazikent’teki seçim iki kişinin katılımı ile direkten dönerken Irmak ve Sevgi mahallelerinde çift liste yarıştı. Yeterli çoğunluğun sağlanamadığı fakat iki listenin bulunduğu Atıfbey Mahallesi’nde muhalefetin listesi beyaz listenin başında İlçe eski Başkanı Yüksel Demirsoy yer aldı. Demirsoy, ilçenin desteklediği mavi listenin en sonlarında yer bulabilirken seçimler gerçekleşmedi. Atıfbey’de muhalefetin listesinde Belediye Eski Meclis Üyesi Gülen Özcan da yer buldu. İlçenin desteklediği mavi listede ise Belediye eski Başkan Yardımcısı Meclis Üyesi Savaş Kapucu, İlçe Yöneticisi Metin Aktaş, Ebru Akaya ve Belediye Meclis Üyesi Fevzi Çağlı gibi isimler yer aldı.

 

Yine yeterli çoğunluk sağlanamadığı için ertelenen Yeşil Mahallesi’nde ise muhalefetin beyaz listesinde Halil Arda, Bülent Zenginobuz, Kadir Özalp, Levent Çağlarsu, Serap Çavdar, Ali Akaya gibi isimler yer alırken ilçenin desteklediği listede ise Besim Özman, Erol Sırtı, Erkan Uyar, Murat Sönmez ve Volkan Özçolak gibi isimler bulunuyordu.

SEVGİ’DE “İLÇE” KAZANDI
İlçe Yönetimi’nin desteğini alan ve Sevgi Mahallesi’nde kazanan listede Ercan Conkbankir, Trafik Kazasında hayatını kaybeden Meclis Üyesi Hasan Toyun’un eşi Gönül Toyun, Meliha Yaman Yurdagül, Eski İl Genel Meclisi Üyesi Sevim Akyurtlaklı, Eski Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Maraba, Büyükşehir Meclis Üyesi Tahsin Çuhadar kazanan listede yer buldu. Aynı mahallede kaybeden listede ise Aydın Tülü, Naci Öktem, Vahap Uludağ, Osman Uzunbay, Belediye Meclis Üyesi Meliha Yaman Yurdagül, İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Meclis Üyesi Ömer Peker, Recep Özseçkin, Fatma Keskin, Coşkun Daşdemir gibi isimler yer aldı. Tülü ve Yurdagül iki listede ye aldı. Öte yandan Irmak Mahallesi’nde de muhalefetin listesinde Belediye Meclis Üyesi Hasan Demirdöğen, Refik Zenginobuz, İl Genel Meclis Üyesi Yusuf Vangöl gibi isimler yer aldı. İlçenin desteğini alan mavi liste kazandı.

BAŞKAN ŞENOL'U ŞİKAYET ETTİ
Bir dönem, İlçe Eski Başkanı Yüksel Demirsoy'un disipline gönderdiği ve partiden atmak için uğraştığı isimlerden biri olan Levent Çağlarsu İlçe binasında Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ile tartıştı. Kısa süreli karşılıklı laf atmanın ardından Başkan Şenol, ilçeden ayrıldı. Öte yandan Çağlarsu, ilçe binasına gelerek incelemelerde bulunan İl Başkanı Tacettin Bayır'a Belediye Başkanı Şenol'u şikayet etti. Şenol'un kendisine hakaret ettiğini ifade eden Çağlarsu, Bayır'a, "Başkanın burada belediye başkanını yanında durmazsanız düşmanı oluyorsunuz. Ya yandaş olacaksınız ya da düşman. Bu konuya müdahale edin" dedi. İl Başkanı Bayır da, "O zaman olayla ilgili tutanak tutun ve kendisini şikayet edin. Bu konuyu partinin geneline mal edemezsin. Belediye başkanı ile aranda olan şahsi bir meseledir. Fevri bir olay partiyi ilgilendirmez" cevabını verdi.

SEÇİMLERDE BİLE BU KADAR AKTİF DEĞİLDİ
Delege seçim sürecini Egedesonsöz'e değerlendiren İl Başkanı Tacettin Bayır, partinin çok hareketli bir yapıda olduğunu söyledi. İl genelinde 800'ü aşkın sandık kurulduğunu ve partililerin yoğun katılım gösterdiğini ifade eden Bayır, "Genel olarak 3-4 olayın dışında başka yerlerde sorun çıkmadı. Gayet düzeyli bir seçim geçiriyoruz. Örgütte bir demokrasi özlemi olduğunun yaşayarak gördüm. Bundan önce sandık bile kurulmayan yerlere sandıklar kuruldu partililer tercihlerini yaptılar. Parti örgütü yerel ve genel seçimlerde bile olmadığı kadar hareketli. Bu seçimler partinin tabanında bir hareket yarattı" dedi.

PARTİ TABANI DEĞİŞTİ
İzmir'de partinin 110 bin üyesi olduğunu bunun delege seçimleri öncesinde 5 bin 400'ünün başka partilere de üye olduğu için ataıldığını ifade eden Bayır, "Yeni sistemin kabul etmediği yaklaşık 18 bin 500 üyesi başka illerde kayıtlı olduğı için bulunduğu yerlere gönderdik. Yani bu üyelerin İzmir'de hiçbir faydaları yoktu. Genel başkan değişiminden sonra partiye üye kayıtları da arttı. Böylece bizim üye sayımız yine 113 bine ulaştı. Parti tabanında  üye bazında bir değişim ve hareket yaşandığı için katılımlar da yüksek oluyor. İlçelerde sandığa gitme oranları bazı yerlerde yüzde 92'yi buldu" diye konuştu. Olaylı geçmesi beklenen Buca Efeler Mahallesi ve Konak Güzelyalı Mahallesi'nde taraflar ile görüştüğünü hiçbir sorunun çıkmayacağını ifade eden Bayır, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Muğla Milas'a yapacağı ziyaret öncesinde İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nı kullanması nedeniyle karşılama yapacaklarının dile getirdi. Bu yüzden iki mahalleye de gitmesinin zor olacağını sözlerine ekleyen Bayır, "İki mahallenin seçimi aynı saatte. Belki Efeler'e uğrayabilirim. Çünkü 'gerekirse seçimi ben yaparım' demiştim" ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gaziemirli 13 Şubat 2012 Pazartesi 02:04

gaziemirde muhalefetin dört mahallede çıkardığı oy toplamı 90 nı bulmuyor.ne kadar uğraşsalarda menfaatleri için bu partiyi yıpratamayacaklar.bükemediğiniz eli öpmeyi öğrenin artık.eger biz partililer sizin doğru yaptığınıza inansaydık sizin kazanmış olurdu.

Yorumu oyla      12      5  
Hüseyin Günay 12 Şubat 2012 Pazar 17:23

Gaziemir'de CHP'nin iktidarda olmasına rağmen hala seçimlerde çoğunluk sağlanamıyorsa, muhalif liste çıkaran arkadaşların ne kadar haklı olduğu ortaya çıkıyor. TBMM'de sesleri kesildiği için kürsü işgal eden milletvekillerinin olduğu CHP'de ne yazıkki ilçelerde kendi partililerin sesini kesmek için yapılanlar ne yaman çelişkidir.

Yorumu oyla      14      9  
İsimsiz beye cevaptır 12 Şubat 2012 Pazar 17:22

Siz yanlışı mı örnek alıyorsunuz doğruyu mu? Dedikleriniz ne kadar doğrudur bilemem ama yanlıştan emsal olmaz derler. Ben diyorum ki muhtar politize olmuş, siz diyorsunuz filan kurumda örnekleri var. Allah size akıl fikir versin. Basın Sitesi muhtarına da mahallesine hizmet etmesini öneririm. Bir partinin peşinden giderek mahalleliye hizmet olmaz..

Yorumu oyla      13      7  
Kime, neye hizmet ediyorlar? 12 Şubat 2012 Pazar 10:09

Muhtar seçildikten sonra sağcısı solcusu olmaz, olamaz. Çok sağlam solcudur, süper sağcıdır, mega fişmekandır.. Nedir bu ya? Milletvekili veya ilçe başkanından bahsetmiyoruz. Muhtar bu ya. O mahallede sadece bir kesim insan mı oturuyor? Sadece onlara mı hizmet veriyor. Eğer öyleyse, yazılanlar doğruysa çok yazık Basın Sitesi muhtarına ve ekibine. Mahalleli hizmet beklesin, muhtar gitsin ideoloji yapsın. Yazık ki ne yazık...

Yorumu oyla      17      9  
12 Şubat 2012 Pazar 09:47

Yök başkanının, Meclis başkanının, diyanet işleri başkanının velhasıl tarafsız lığı anayasaya işlenmiş insanların siyasi olmasını demokrasine yediriyonda muhtarmı gerdi seni şaşkın. Muhtarın aday olmasımı seni kahretti, yazık yazık. emniyet müdürleri vekil adayı olunca hoşuna gidiyodu dimi, bizden bizden diye.

Yorumu oyla      14      9  
menderesli 12 Şubat 2012 Pazar 03:50

bugün il başkanı bayır menderes te hakın rahmetine kavuşan eski belediye başkanı mahmut şentürk'ün cenazesine katılmştı lakin bakıyorumda bu kadar hava kime

Yorumu oyla      16      6  
iyi bir partili 12 Şubat 2012 Pazar 02:08

sayın il başkanım nedir bu muhtarlara verilen önem siz onları ödülendiriyor delege yapıyorsunuz ama partide çalışanlar dışarda muhtar muhtarlını bilcek delege delegelini bilicek sayın bayır sizin yaptınız fakirden alıp zengini ödülendirmek diye düşünüyorum.yazık partiyi bitiren sizlersiniz parti sevgisini parti çalışmasını yok ettiniz.bu izmirin millet vekilleri nerede?bu izmirin ilçe başkanları nerede?her şey sayın Bayır'a mı bırakıldı?

Yorumu oyla      15      11  
yasada aday olamıyorlar ama 12 Şubat 2012 Pazar 01:19

Siyasal Partiler Kanuna göre delege olamazlar eğer yasa değişmediyes suç duyurusu sonucunda gerekli seçim kurulu bu delege seçiminden muhtarları düşürür

Yorumu oyla      12      9  
ali AĞA 12 Şubat 2012 Pazar 01:11

Aliağa, mavi mavi masmavi gözleri boncuk mavi, bilmem anlatabildim mi?

Yorumu oyla      13      6  
MUHTAR DEĞİLLER SİYASETÇİLER 12 Şubat 2012 Pazar 01:07

MUHTARLARIN SİYASET YASAĞI YOKMU ADALET BAKANLIĞI NEZDİNDE İÇİŞLERİ BAKANLIĞI YETKİLİLERİ EĞER YASAK İSE MÜDAHALE EDERLER BELEDİYELERDE ÇOCUK ÇOLUK GELİN DAMAT ÇALIŞANLARI VAR MUHTARLARIN

Yorumu oyla      13      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Zeybekci'den CHP'lilere şok sözler!
Denizli Ak Parti Milletvekili Nihat Zeybekci, yerel bir televizyonda katıldığı ...
Moroğlu'ndan Billur Tuz işçilerine destek
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Çiğli Atatürk ...
MHP Torbalı kahvaltıda buluştu
Milliyetçi Hareket Partisi Torbalı ilçe başkanlığı üyelerini kahvaltıda ...
 
MİT yorumu: Kişiye özel yasa olmaz!
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Twitter'daki hesabı aracılığıyla, ''Demokrasinin ...
DP'liler 100 bin adet 'Gençliğe Hitabe' dağıttı
Ülke değerlerine sahip çıkmak için farkındalık yaratmak istediklerini ...
CHP'li Güler'den AK Parti'nin kadın vekillerine tepki!
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, ...
 
Erdoğan’a ikinci müdahale için başbakanlıktan açıklama
Erdoğan'ın sağlık durumuyla ilgili söylentiler dün akşamdan beri özellikle ...
İşte Kılıçdaroğlu’nun büyük gafının sırrı!
Türkiye'nin kritik saatler geçirdiği anlarda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ...
Başbakan Erdoğan yine ameliyat oldu bilmecesi
Başbakan Erdoğan’ın cumartesi, pazar ve pazartesi gününe kadar olan programları ...
 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva