HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Haziran 2023 Perşembe - 19:28

Bir davet de Başkan Tugay’a… ‘AK Parti’ye geçersem ne değişecek?’

Karşıyaka Meclisi’nde AK Partili Meclis üyeleri Başkan Cemil Tugay’ı AK Parti’ye davet ederken Başkan Tugay “Ben benim, belediye de aynı belediye. Ne olacak da, ne değişecek de bu belediye çok süper işler yapmaya başlayacak?” yanıtını verdi.

Bir davet de Başkan Tugay’a… ‘AK Parti’ye geçersem ne değişecek?’

Metehan UD/ EGEDESONSÖZ – Karşıyaka Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu gerçekleşti. Başkan Cemil Tugay’ın yönetimindeki oturumda meclis üyelerinden ve başkanlıktan gelen önergeler ilgili komisyonlara gönderilirken başkanlıktan gelen önergelerden ise meclis üyelerine sunuldu.

Meclis’teki dikkat çeken gündemlerden biri de tapu kayıtlarında Şemikler Mahallesi’nde (belediye kayıtlarında Mavişehir Mahallesi) 25562 ada 2 parselde yer alan mülkiyeti belediyeye ait taşınmazla ilgili satış kararı alınması oldu.

BAKANLIK’LARDAN YANIT
İmar planlarında ‘PTT alanı’ olarak kayıtlı bu parselle ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile yazışma yapan Karşıyaka Belediyesi bu parsel için ‘kamulaştırma’ ve ‘hukuki el atma’ yapılmayacağı cevabını alınca satış kararını gündeme aldı.

Meclis üyeleri satış kararını Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderdi. Komisyonlardan gelen önergelerin de meclise üyelerine sunulmasının ardından meclise Plan ve Bütçe Komisyonu’nun toplanması için ara verildi.



SATIŞ KARARINA OY ÇOKLUĞU
Karar komisyondan oybirliği ile geçerken yeniden başlatılan Meclis’te komisyonun kararı meclis üyelerine sunuldu. Karar AK Partili Meclis üyelerinin şerhiyle meclisten geçti.

BAŞKAN TUGAY'IN KONUŞMASI HATIRLATILDI
Dilek ve temennilerde söz alan AK Partili Meclis üyesi Ahmet Uğur Baran, ilk olarak Başkan Tugay’ın 7 ay önceki meclis toplantısında yaptığı konuşmayı dinletti. Kayıtta Başkan Tugay’ın “7 ay sonra kimin ne yapacağını göreceğiz. İşin özeti bu. Türk halkı kendisine bu zulmü yapan, bu pahalılığı, bu işsizliği, bu problemleri yaşatanlara cevabını verecektir. O zaman bu konuları görüşeceğiz.” ifadeleri yer aldı.



'MİLLETİMİZ İSTİKRARI SEÇTİ'
Baran “7 ay sonra kimin ne yapacağını göreceğiz ve görüşeceğiz’ demiştiniz. 7 aylık maratonun sonuna geldik. Milletimiz seçim sürecinin sonunda hem mecliste hem de cumhurbaşkanlığında güveni, istikrarı, SİHA’ları, TCG Anadolu’yu, terörle mücadeleyi, TOGG’u, Kaan’ı, şehir hastanelerini, mazlumlara umut olan Recep Tayyip Erdoğan’ı ve Türkiye yüzyılını seçmiştir. Milletimiz temelsiz vaatler, HDP ile yapılan gizli ortaklık, birbirine benzemezlerin koalisyonu gibi birçok başlığa geçit vermemiştir. Milletimiz başta Muharrem İnce olmak üzere Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı duranların yaptığı baskıyı görmüş ve Türkiye’deki gerçek diktatörlüğün merkezini anlamıştır. Milletimiz Atatürkçülerin ekmeğini yiyip, ekmek yediği kapıya ihanet edercesine ‘Kemalizm ırkçılıktır’ diyenlerin kendisine reva görüldüğünü görmüş, gerçek Atatürkçülüğün sözde değil icraatla olduğunu sandıkta göstermiştir. Anlayacağınız milletimiz kendisine zulmü reva görenleri değil kendisinden olanlar seçmiştir  Bu seçimde kazanan Türk milleti olmuştur. Pensilvanya ve Kandil merkezli yayın organlarının yakarışlarına baktığımızda kazanan Türkiye olmuştur.” dedi.

BAŞKAN TUGAY'A SÜRPRİZ TEKLİF
Yerel seçime 1 yıldan az kaldığını hatırlatan “Zaman hızla akıp geçiyor. Temel atmadığınız, açılış yapmadığınız, maaş ödeyemediğiniz, her gün Karşıyaka’nın kaybolan yıllarına dönüşüyor. Bahsettiğim tüm eksiklerinize rağmen sizi sever ve sayarız. Seçim sürecinde Karşıyaka’yı bırakıp ilçe ilçe gezdiniz. İktidar belediyesi olursanız borçlarınızın silineceğine inandınız. Şurada kaldı 8-9 ayımız. İktidar belediyesi olmadan başkanlıktan ayrılmanıza gönlümüz razı değil sayın başkanım. Bu nedenle gelin son 9 ayınızı AK Parti çatısı altında geçirin böylelikle hem siz siyasi yaşamınız bitmeden iktidar partisi belediye başkanı olma emellerinize erişmiş olun hem de Karşıyakalılar hizmetle tanışsın. AK Parti’nin kapıları herkese açık olduğu gibi size de açıktır” dedi.

TUGAY'DAN YANIT
Davete yanıt veren Başkan Cemil Tugay da  “Biz hükümetimizle hangi noktada uyuşmazlık yaşadık? Onu ben bilmiyorum. Karşıyaka’ya hizmet gelsin diye bir şeyler rica ettik, yazılar yazdık. Karşıyaka’nın hangi menfaatine olan projeye hayır dedik. Bugüne kadar hükümetin hangi yatırımına olumsuz bir bakış açımız oldu. Hadi ben geçtim AK Parti’ye. Ben benim, belediye de aynı belediye. Ne olacak da, ne değişecek de bu belediye çok süper işler yapmaya başlayacak? Ben belediye başkanlığı koltuğunda otururken herkese eşit bir şekilde hizmet vermeye çalıştım.” ifadelerini kullandı.

'BUNDAN SONRA HİZMET ODAKLI BAKMALIYIZ'
Seçim sonuçlarına da değinen Başkan Tugay “Seçimlerde Erdoğan yüzde 52, Kılıçdaroğlu yüzde 48 oy aldı. Yani iki kişiden biri Erdoğan’a biri Kılıçdaroğlu’na oy verdi. İnsanların bu kadar ayrışması, seçim sonrası öfkeyle galibiyet coşkusu yaşaması doğru mudur? Değildir. Ben Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tebrik ederim. Görüş ayrılıklarımız var ve AK Parti’ye oy verenlerin demokratik görüşlerine saygı duyuyorum. Bundan sonra hizmet odaklı bakmamız lazım. Benim o sözlerdeki eleştirilerim ekonomik şartlardaki olumsuzluğa ve Karşıyaka’ya yeterli hizmet gelmemesi ile ilgiliydi. Hükümet değişince olumsuzlukların düzeltilmesi için bir şeyler yapacağımız umudundaydı. Asla ve asla AK Partili bir arkadaşımızdan başka bir milletin evladı gibi bahsedemem. Bundan sonraki dönemde Karşıyaka için, İzmir için, tüm Türkiye için her beraber çalışmayı diliyorum. Sorunlarımızdan kurtulmak hepimizi mutlu eder. Takım tutar gibi parti tutmuyoruz. Ama bu ülkenin tüm vatandaşları bizim kardeşimizdir. Onların iradelerine saygı duyuyoruz. Aynı saygıyı seçimi kaybetse de 48 oy almış olan partililerimize de gösterilmesini bekliyoruz. Siyaset bir hizmet yarışıdır, biz de hizmet yarışı için mücadelemize devam edeceğiz.” diye konuştu.

 
Kütahya'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi
 
Nafia Kuş, altın madalya kazandı
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 2 Haziran 2023 Cuma 23:22

bir şey değişir herşey değişir sen yeterki geç

Yorumu oyla      2      3  
Cumhuriyetli 2 Haziran 2023 Cuma 14:52

çok sağlam dalga geçmiş.

Yorumu oyla      2      3  
izmirli 2 Haziran 2023 Cuma 09:52

chp nin önce kendisini düzeltmesi lazım. Tepeden inme başkan ve milletvekilleri ile buraya kadar. Önseçim olmadan, parti teşkilatı bir grup insanın tekelinde oldukça chp başarısızlığa mahkumdur. Karşıyaka başkanı gibi tepeden inme seçilen ve siyasi gücü olmayan bir başkanın iş yapmasını başarılı olmasını beklemek sadece hayaldir. Kendi içinde demokrasi olamayan parti , teşkilat kuramayan ülkede neyi başaracak. Tacettin Bayır ın dediği gibi odun koysam seçilir diye belediye başkanı yapılanların ne yaptığı ortada.

Yorumu oyla      2      3  
Ali Cengiz Kurt 1 Haziran 2023 Perşembe 20:39

Milletimiz istikrarı değil maalesef daha da yoksulluğu seçti.

Yorumu oyla      3      5  
Alo 1 Haziran 2023 Perşembe 20:08

Başkan 10 ay var dişe dokunan birşeyler ,birşeyler birşeyler lütfen

Yorumu oyla      5      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli'yi karıştıran olayda Gümrükçü'den ilk hamle!
Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer ile Uğur Mumcu Mahalle ...
'AK Parti'ye katılın' önerisine Batur'dan net yanıt: Sosyal demokrat olarak öleceğim!
Konak Belediyesi Haziran ayı Meclis toplantısı Başkan Abdül Batur yönetiminde ...
Bornova’da Koç ve Oyak planlarına onay!
Yaşar Üniversitesi’nin kampüsünün yanı başında yer alan Koç İnşaat ve ...
 
Menemen'de 17 dakikalık meclis!
Her zaman tansiyonu yüksek ve en erken 2 saatte tamamlanan Menemen Belediye ...
Narlıdere’de ayın personeli hediyesini meclis toplantısında aldı
Narlıdere Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. ...
Aydın Büyükşehir Belediyesi, Çine’nin yollarını yeniliyor
Aydın Büyükşehir Belediyesi, hizmet odaklı ve katılımcı belediyecilik ...
 
Saldırıya uğrayan muhtar detayları anlattı!
İzmir'in Çiğli ilçesinde bir parkta yapılan çevre düzenlemesi nedeniyle ...
Nazım Hikmet, Kültürpark'ta anılacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, dünyaca ünlü şair Nâzım Hikmet'in aramızdan ...
Klasik otomobil severler buraya.... Buca'da festival zamanı!
İzmir Klasik Otomobilciler Derneği (İZKOD) Buca Belediyesi iştiraki BUCAMAR’ın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva