HABERLER>EGE
1 Eylül 2011 Perşembe - 16:43

Beş yıldızlı ama Somali'den beter

Milas’a bağlı Boğaziçi Köyü’ndeki bir turistik tesise bayram tatilini geçirmek üzere gelenler, yaşanan olumsuzluklara isyan etti.

Beş yıldızlı ama Somali den beter

MUĞLA - Milas Kaymakam Vekili ve Yatağan Kaymakamı Hasan Tanrıseven gerekli incelemenin başlatıldığını söyledi. Tesisleri bugün de terketmeye devam eden turizmciler "Buradaki şartlar Somali'yi andırıyor, tuvaletimizi yapmak için bile ormana gidiyorduk" şeklinde sitemde bulundular.
 
Otelde kalan tüm tatilcilerin de tesisten ayrıldığı öğrenilirken Kaymakam Tanrıseven, "Tatilciye kabus yaşatanlardan turizmci olmaz, bayram tatilini geçirmek üzere sevinç içinde ilçemize gelen konuklarımızın yaşadığı sıkıntıdan büyük üzüntü duydum. Turizmde hizmet ve tesis kalitesini hızla arttırmaya çalışırken bu tür olaylara yönelenler gerekli hukuki cezayı görecek" dedi.
 
BODRUM'DA 5 YILDIZLI TESİS SKANDALI
Muğla’nın Milas İlçesi’ne bağlı Boğaziçi Köyü’ndeki beş yıldızlı turistik tesise Ramazan Bayramı tatili için internet ve tur şirketleri aracılığıyla rezervasyon yaptırarak geçen cumartesi gününden itibaren gelmeye başlayan tatilciler otelde hizmet sunulmadığı, suların akmadığı, yemeklerin kötü olduğu ve görevlilerin hakaret ettiğini ileri sürüp dün jandarmaya gidip şikayetçi oldu. Paralarının iadesini isteyen tatilciler olumsuz cevap alınca otel yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine konuyla ilgili açıklama yapan Milas Kaymakam Vekili ve Yatağan Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Kültür ve Turizm Bakanlığı’dan iki müfettiş ile Sağlık Gurup Başkanlığı, Tarım İlçe Müdürlüğü, Çevre İl Müdürlüğü, Milas Vergi Dairesi ve jandarmanın tesiste bugün inceleme yapacağını belirtti. Kaymakam Tanrıseven, şunları söyledi:
 
"İddia edilen bu ortamda turizm olmaz, tatilciye kabus yaşatanlardan turizmci de olmaz. Bayram tatilini geçirmek üzere ilçemize gelen konuklarımızın yaşadığı sıkıntıdan büyük üzüntü duydum. Turizmde hizmet ve tesis kalitesini hızla arttırmaya çalışırken bu tür olaylara yönelenler gerekli hukuki cezayı görecek, tatilini yarıda kesip memleketlerine dönmek zorunda kalan konuklarımızdan özür diliyorum, bu tür olayların yaşanmaması için ne gerekiyorsa yapılacak. İncelemeler sonunda kusurlu görülenlere gerekli cezalar verilecek."
 
Eşi ve çocuklarıyla birlikte tatile gelen bugün tesisi terk etmek zorunda kaldığını belirten 38 yaşındaki Hüseyin Dursun "4 gündür 5 yıldızlı otelde değil sanki esir kampındaydık. Yiyecek içecek yok, olanlardan para isteniyor, sular akmıyor, odalar da yatılacak gibi değil, yanımızda fazladan getirdiğimiz nevresimlerle yatabildik. Tuvaletlere giremediğimiz için ormana gidiyorduk. Buradaki şartlar Somali’yi andırıyor, Hizmet istediğimizde, ’Sizi burada zorla mı tutuyoruz, isterseniz gidebilirsiniz’ dediler. Paramızı geri istedik, ’vermeyiz’ dediler. Tesisten ayrıldım jandarma ve savcılığa suç duyurusunda bulunduktan sonra İstanbul’a geri döneceğiz."
 
TESİS İŞLETME BELGESİ YOK
Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Milas Kültür ve Turizm Danışma Sorumlusu Mehtap Yıldız, yaklaşık 3 ay önce kendilerine gelen yazılı şikayet üzerine söz konusu tesiste inceleme yaptıklarını ve tesisin hiç bir belgesinin bulunmadığını belirtti.
 
Yıldız, şunları söyledi:"Burası sadece ikinci konut amacıyla yapılmış ev ve villaların bulunduğu bir sitedir. Turizm tesisiyle ilgili her hangi bir belgesi olmadığı gibi Bakanlık yada yerel idarelerden alınan turizm işletmeciliği belgesinin de bulunmadığını tespit ettik. Bununla ilgili faaliyetini sürdüren şirket yöneticileri ve tesisi internet üzerinden pazarlayan şirketler hakkında ’internet dolandırıcılığı’ ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na konuyu yazıylı olarak bildirdik. Bu şahıslar mevzuatlardaki boşluklardan yararlanıyor ve resmi makamların uyarılarını dikkate almıyor. Böyle olunca da bu tür sıkıntılar yaşanabiliyor."
 
NEDEN, TRAFO PATLAMASIYMIŞ
Tesisin pazarlamasını yapan şirketlerden bir yönetici ise konuyla ilgili bugün yazılı açıklama yaptı. Açıklamada yaşananların nedeni olarak trafo patlaması gösterildi. Açıklamada şöyle denildi:
 
"Türkiye genelinde yaklaşık 600’e yakın otel ile işbirliği içerisinde çalışan firmamızın satışını gerçekleştirdiği tesislerden birisinde talihsiz olaylar yaşanmıştır. Bu tesisin tek satıcısı tarafımız olmayıp Türkiye’de faaliyet gösteren tur firmaları gibi şirketimiz de bu tesisin satışını gerçekleştirmektedir. Firmamız tıpkı diğer şirketler gibi otel ile misafir arasında tatil organizasyonları planlayan aracı bir kurumdur. Lakin bu tur acentalarının hiçbirinin ismi deşifre edilmemesine rağmen şirketimizin internet sitesi deşifre edilmiştir. Şirketimizin yaşanan olaylarla ilgili hiçbir kusuru yoktur. Otelden kaynaklanan trafo arızası ve ardından yaşanan su problemi, hizmet problemi ortaya çıkmıştır. Bize konunun intikal etmesinden itibaren mağduriyet yaşayan misafirlerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi için kapsamlı çalışmalar yapılıp, tarafımızdan yaşatılan bir sorun olmamasına rağmen, misafirler ile görüşülüp gerekli çözüm önerileri kendilerine sunulmuştur."
 
Öte yandan 5 yıldızlı turistik tesiste yaşananların bir süredir devam ettiği, tesisi internet aracılığıyla pazarlayan şirketlerin sayfalarına tatilcilerin olumsuz yorumlarda bulundukları görüldü.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bodrum’da gazetecilere ‘VIP’ skandal
Katar Emiri Şeyh Hamad Bin Halife El Tani, 128 metrelik Katara isimli ...
Aşırı hız şarampole yuvarladı: 5 yaralı
Kütahya'da, aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkan otomobil, şarampole uçtu. ...
Ramazan komşuya da yaradı
Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkması hem turizmcileri hem de Yunan ...
 
Baba kızın hazin sonu
Milas’ta Rus turistleri taşıyan otobüsle karşı yönden gelen otomobilin ...
Yine motor yine kaza: 1 ölü 2 yaralı
Manisa'nın Turgutlu İlçesi'ne bağlı Sarıbey Köyü yakınlarında arka arkaya ...
Bodrum'da tatilciler ayaklandı!
Bodrum’da 5 yıldızlı bir turistik tesiste çeşitli tur şirketleri ve internet ...
 
Ağlatan bayramlaşma!
Uşak'ta geçtiğimiz cumartesi günü Akse Çamlığı mevkiinde öldürülmüş olarak ...
Muğla'da acı kaza: 1 ölü!
Bayram tatilinde Giresun'dan memleketi Muğla'nın Milas İlçesi'ne gelen ...
Vali Coş Aydın'a veda etti
Valiler Kararnamesi ile 26 aydır görev yaptığı Aydın'dan Adana Valiliği ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva