HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Ocak 2020 Cuma - 10:04

Bayraklı’nın kütüphaneleri hayatlarını değiştirdi

Bayraklı Belediyesi’ne bağlı kütüphaneler, okurlara sunduğu binlerce kitabın yanında, çeşitli alanlardaki eğitim kursları ve düzenlediği sosyal etkinliklerle ilçe halkının yaşamına dokunuyor. Kütüphanede sunulan hizmetlerden yararlanan ev kadınları ortaokul ve liseyi dışarıdan bitiriyor, üniversiteye hazırlanıyor, iş sahibi oluyor.

Bayraklı’nın kütüphaneleri hayatlarını değiştirdi

Bayraklı Muhittin Erener Mahallesi’nde oturan 4 ev kadını, semtlerindeki belediye kütüphanesi sayesinde hayata yeniden başladı. Yaşları 27 ile 49 arasında değişen dört kadından ikisi, liseyi dışarıdan bitirerek iş sahibi olurken, iki kadın da açık liseyi bitirmek üzere kütüphanede çalışmayı sürdürüyor. Eğitimlerini sürdürmek isteyen 4 kadın da üniversite sınavlarına hazırlanıyor.

40 yaşındaki Cansu Kılıç, her zaman ayaklarının üzerinde durmayı hayal ettiğini belirterek, “Evde çocuk büyütüyor, erkek eline bakıyordum. Sanki bir erkek bana bakmasa yaşayamam sanıyordum. Bunalımdaydım. Bu düşüncelerle kütüphaneye geldim. Burada önce açık öğretim lisesine kaydoldum. Bayraklı Belediyesi’nin aracılığıyla kütüphaneye gönüllü öğretmenler geldi. Onlardan matematik, tarih, Türkçe, İngilizce ve çeşitli branşlarda dersler aldık. Bu sayede girdiğim sınavlarda başarılı oldum ve liseyi dışarıdan bitirdim. Yine bu kütüphanede belediyemizin verdiği ücretsiz bilgisayar derslerine katılıp sertifikamı aldım. Bu eğitimlerin ardından işe girdim. Hedefime bu kütüphane sayesinde kavuştum” dedi.

Ev hanımı 35 yaşındaki Feride Yıldız da, ilk başta kütüphanede verilen bilgisayar kursuna katıldığını belirterek, “Kursa giderken, açık liseye yazıldım. Buraya gelen gönüllü öğretmenlerden aldığımız derslerim gayet iyi gidiyor. Online testler çözüyoruz. Çeşitli seminerlere katılıyoruz. Liseyi bitirdikten sonra üniversite okumak istiyorum. Hedefim çocuk gelişimi bölümü. Tabi, sınavlara da kütüphanede çalışacağım. Üniversiteyi de burada bitireceğim ve kenti ayaklarım üzerinde duracağım. Bu kütüphane benim ikinci evim. Tüm hanımlara sesleniyorum: Buraya gelin, kendinizi geliştirin” diye konuştu.

Bayraklı Belediyesi’nin kütüphanesine gelerek hayatının değiştiğini dile getiren 49 yaşındaki Fatma Bayer de şunları söyledi: “Açık liseye yazılmıştım. Fakat bana yardımcı olacak birilerini arıyordum. Evimde internet olmadığı için çalışma imkanım yoktu. Okulu bitirmem için online testler çözmem gerekiyordu. Bayraklı Belediyesi kütüphanesinde bu tür eğitimler verildiğini duydum. Ama kütüphanelerin sadece çocukların gidip ders çalıştığı, kitap okuduğu yerler olduğunu sanıyordum. Kütüphaneye geldiğimde çok şaşırdım. Online testler çözdüm, bilgisayar kursuna katıldım. Pek çok kadınla birlikte gönüllü öğretmenlerden çeşitli branşlarda eğitim desteği aldım. Sınavlarda en yüksek puanları alarak liseden mezun oldum. Hayallerimden biri liseyi bitirmekti. Şimdiki hayalim ise üniversitede Gastronomi Bölümü okumak. Bu hayalimi gerçekleştirmek için üniversite sınavlarına da burada hazırlanıyorum.”

Ev hanımı, 27 yaşındaki Sümeyra Çelik de, kütüphane sayesinde hayata bağlandığını ifade ederek, “Kütüphaneye gelmeden önce içe kapanık, bütün dünya ile ilişkisi kesik, sadece ev hanımı olarak görevlerini yapan birisiydim. Kütüphaneye oğluma kitap almak için gelmiştim. Daha sonra yetişkinlerin de buradan faydalanabileceğini öğrendim. Burada düzenlenen kurslara katıldım. Kütüphane vasıtasıyla açık öğretim lisesine başladım. Derslerime burada çalışıyorum. Bilgisayar kursları ve kitap okuma günlerine katıldım. Kendimi burada çok geliştirdim ve bu çocuklarıma da yansıdı. Burada aldığım bilgisayar kursu ile tıbbi sekreterlik kursuna gittim şimdi ise ön muhasebe eğitimi alıyorum. Liseyi bitirdikten sonra üniversiteye gitmeyi hedefliyorum” dedi.

 
Ege 2019’u zirvede kapattı
 
Gaziemir'de şirket tartışması: Sosyal belediyecilik böyle yapılmaz!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak meclisinde gökdelen için referandum teklifi… Batur: Yüzde 80 hayır çıkar!
Pasaport’ta yapılması planlanan ve tartışma yaratan gökdelen projesi için ...
Başkan Tugay’dan 'arazi' çıkışı: İsmini veremeyeceğim kişi...
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay TOKİ’den ihaleyle satın alınan ...
Kemalpaşa Belediyesi can dostları unutmadı
Kemalpaşa Belediyesi, sokak hayvanlarını bu soğuk kış günlerinde yalnız ...
 
Tarımda İzmir rüzgarı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi 2019’a tarım politikasıyla damga vurdu. Büyükşehir ...
Vatandaştan gelen çağrıları Başkan Mustafa İduğ yanıtladı
Sık sık çalışanlarla bir araya gelip, birimlerin işleyişini yerinde inceleyen ...
Batur’dan gökdelen üzerinden Zorlu’ya net mesaj: Bu kentin sahibi biziz!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Pasaport’ta yapılması planlanan gökdelen ...
 
Bergama Deve Güreşi Festivali’ne hazırlanıyor
Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’nun himayesinde gerçekleştirilecek ...
Narlıdere'de anlamlı konser
Narlıdere Belediyesi Türk  Sanat Müziği (TSM) Korosu, Hüseyin Güzeltepe'nin şefliğinde ...
İzmirlilere spor daveti: Hem de ücretsiz
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, İzmirlileri haftanın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva