HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Ocak 2020 Perşembe - 18:55

Başkan Tugay’dan 'arazi' çıkışı: İsmini veremeyeceğim kişi...

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay TOKİ’den ihaleyle satın alınan belediye hizmet alanının kendilerine bedelsiz verilmesi gerekirken para istendiğini söyledi. Tugay, “Biz okul, cami alanlarından para istemiyoruz. Hepsini verdik. İsmini deklare edemeyeceğim bir kişi ‘burayı ben alayım, size vereyim, siz de bana karşılığında belediyeye ait mülk verin’ teklifi getirdi. Bu benim açımdan kötü bir şeydir” dedi.

Başkan Tugay’dan  arazi  çıkışı: İsmini veremeyeceğim kişi...

EGEDESONSÖZ-  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından satışa çıkartılan Karşıyaka’daki belediye hizmet alanının 21 milyon TL’ye belediye tarafından satın alınması tartışmalara neden oldu. Karşıyaka Belediyesi’nin meclis toplantısının gündemine gelen konuyla ilgili Belediye Başkanı Cemil Tugay açıklamalarda bulundu.

Başkan Tugay, “ Biz burayı istemiştik. Kurumsal olarak iki yıl önce TOKİ’ye sorduğumuzda ‘21 milyon parayı yatırın, size verelim’ dediler. Parayı bizden peşin istediler. TOKİ, burasıyla birlikte iki yeri daha satışa çıkarttı. Emlak sitelerinde biz satışları gördük. TOKİ’nin resmi internet sitesinde bile satış ilanları yoktu. Burada bir plan, değişik şeyler vardı.  Hatta ismini deklare edemeyeceğim bir kişi ‘burayı ben alayım, size vereyim, siz de bana bunun karşılığında belediyeye ait mülkü verin’ dedi. Yani takas talebinde bulundu. Bu teklif sizin için ne ifade eder bilemem ama benim açımdan kötü bir şeydir. Demek ki burası birisi tarafından satın alınacaktı.  Bize, ihale için gittiğimizde  ‘bunun için para yatırıldı, siz gelmeseydiniz birileri alacaktı’ dediler. Biz burayı TOKİ’den satın almak istemedik. Bize hibe edilmesini istedik. Belediye olarak kamuya alanlar verdik. İçişleri Bakanlığı’nın Vilayetler Evi’nin bulunduğu alan, Bostanlı Karakolu, Çarşı Camii gibi yerler Karşıyaka Belediyesi’nindir. Okullar, camiler, devlet kurumlarına tahsis ettiğimiz yerler var. Ne yazık ki bu tür şeyler yaşıyoruz” dedi.

AK Parti Meclis Üyesi Adem Öztürk, TOKİ’nin yaptığı satışla ilgili konuşurken belediyenin ihaleye girmesini gereksiz bulduklarını söyledi. Öztürk, “Karşıyaka eski Belediye Başkanı Şebnem Tabak döneminde “belediye hizmet alanı” planı değiştirildi. Biz bunun örneklerini gördük. Bir hastaneye yani Medikal Park Hastanesi’ne satıldı. Bunu biz yapmadık. Çevre Şehircilik Bakanlığı da yapmadı. Biz Karşıyaka’nın bir kuruşunun peşindeyiz.  Karşıyaka Belediyesi’nin satın aldığı ihaleye zaten belediyeden başka giren yoktu.  Çıkıp ‘rantçılar’ diyorsunuz. Açıklayın. Kim bu rantçılar?” ifadelerini kullandı.

CHP’li Meclis Üyesi Murat Aydın, TOKİ’nin ihaleyi gizlice yaptığını belirtirken Karşıyaka Belediyesi’nin ısrarla durumu takip ettiğini söyledi. Aydın, “Bu bir siyasi duruştur, tavırdır. Bizim duruşumuzun ne anlama geldiğini herkes bilir. Biz belediye olarak bu satışı yakından takip ettik. Belediye burayı almasaydı başka şeyler yapılacaktı” dedi.

CHP’li diğer Meclis Üyesi Nilüfer Bakoğlu da, “Biz yıllarca buralardaki sosyal donatı alanlarını, rekreasyon alanlarını belediye olarak talep etmiştik. Her zaman bunun karşılığında para istediler. Ne yazık ki Mavişehir’de bu tür alanlar toplu konut alanlarına çevrilecekti. Biz belediye olarak bu alanı satın almasaydık sonu yine böyle olacaktı. Daha önce sosyal donatı alanları ticaret alanlarına çevrildi. Biz bunları yaşadık” diye konuştu.

AK Partili Meclis Üyesi Adem Öztürk’ün ilçedeki plan değişiklikleriyle ilgili eski Belediye Başkanı Cevat Durak’ı hedef göstermesi üzerine söz alan CHP’li Meclis Üyesi Ahmet Diker, “Bugün oturduğumuz belediye binasını yaptı. Sattı ama bina işini halletti. Bugün burada oturduğumuz koltukların bulunduğu belediye binasını Cevat Durak yapmıştır. Bu binada herkes toplandıysa Cevat Başkanın sayesindedir” açıklamasında bulundu. 

 
Yargıtay'dan şike davası kararı!
 
Konak meclisinde gökdelen için referandum teklifi… Batur: Yüzde 80 hayır çıkar!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
karşıyakalı 2 Ocak 2020 Perşembe 22:26

Adem Öztürk'e Medical Park'ın sahibini hatırlatmak lazım. Öyle eleştirileri akparti saflarında yapabilmek cesaret ister çünkü bence partisiyle bir görüşsün. Ayrıca ticari yarar sağlamış olabilir ama karşıyaka gibi sağlık konusunda eksiklik çeken bir yer için elzemdi.

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemalpaşa Belediyesi can dostları unutmadı
Kemalpaşa Belediyesi, sokak hayvanlarını bu soğuk kış günlerinde yalnız ...
Tarımda İzmir rüzgarı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi 2019’a tarım politikasıyla damga vurdu. Büyükşehir ...
Vatandaştan gelen çağrıları Başkan Mustafa İduğ yanıtladı
Sık sık çalışanlarla bir araya gelip, birimlerin işleyişini yerinde inceleyen ...
 
Batur’dan gökdelen üzerinden Zorlu’ya net mesaj: Bu kentin sahibi biziz!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Pasaport’ta yapılması planlanan gökdelen ...
Bergama Deve Güreşi Festivali’ne hazırlanıyor
Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’nun himayesinde gerçekleştirilecek ...
Narlıdere'de anlamlı konser
Narlıdere Belediyesi Türk  Sanat Müziği (TSM) Korosu, Hüseyin Güzeltepe'nin şefliğinde ...
 
İzmirlilere spor daveti: Hem de ücretsiz
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, İzmirlileri haftanın ...
Göçün filmi '89 yazı' Çiğli’de
Bulgaristan'dan zorunlu göçün 30. yılı nedeniyle, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ...
İZBAN, bir yılda Türkiye’yi taşıdı
2019 yılında 81 milyon 500 bin kişiye hizmet veren İZBAN, bir anlamda ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva