HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Ocak 2020 Cuma - 10:18

Gaziemir'de şirket tartışması: Sosyal belediyecilik böyle yapılmaz!

Gaziemir Belediyesi meclis toplantısında Buca ve Gaziemir'deki bazı taşınmazlardaki hisselerle, bazı tesislerdeki işletme haklarının belediye iştiraki Seydaş AŞ'ye devri konusunda konuşan AK Parti Grup Başkan Vekili Uğur İnan Atmaca, "Halk sizi belediye başkanı olarak seçti ama siz yönetim kurulu başkanı olmak istiyorsunuz" dedi.

Gaziemir de şirket tartışması: Sosyal belediyecilik böyle yapılmaz!

Gaziemir Belediyesi meclis toplantısında Buca ve Gaziemir'deki bazı taşınmazlardaki hisselerle, bazı tesislerdeki işletme haklarının belediye iştiraki Seydaş AŞ'ye devri konusunda tartışma yaşandı.

 Başkan Halil Arda yönetiminde gerçekleştirilen meclis toplantısında başkanlık önergeleri bölümünde Seydaş A.Ş'nin şirket sermayesinin 50 bin liradan 500 bin liraya çıkarılması ve bazı taşınmazların şirkete devri gündeme geldi. 

Mecliste söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Uğur İnan Atmaca, belediye taşınmazlarına ait hisselerin belediye şirketi de olsa bir başka şirkete devrinin kamu vicdanını yaralayacağını savundu. 

"Sosyal belediyecilik böyle yapılmaz."  ifadelerini kullanan Atmaca, "Halk sizi belediye başkanı olarak seçti ama siz yönetim kurulu başkanı olmak istiyorsunuz. Kurumun milyarlarca liralık hissesini bir şirkete devredemezsiniz. Ayrıca şirkete 500 bin lira aktarmak istiyorsunuz. Bu para vatandaşın parası, bunu bir şirkete devredemezsiniz." dedi.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ise amaçlarının kamu hizmeti vermek olduğunu ifade ederek, "Bu şirket, ne olduğu belirsiz bir şirket değil. Tek sahibi Gaziemir Belediyesi olan bir şirketten bahsediyoruz. Yüzde 100 bize ait olan bir şirket." diye konuştu. 

Kamusal alanları genişletme hedefiyle çalıştıklarını ifade eden Arda, şöyle devam etti:

"İçiniz rahat olsun, her işimizi hukuka uygun yapıyoruz. Tasarruf yapıyoruz, yeni yatırımlar yapıyoruz. Gaziemir'in emanetini yüreğimde taşıyorum. Bu hukuki bir işlem. Satmak için yapmıyoruz, şirketi temsil eden, yöneten benim. Hizmet için çalıştığımı zaten herkes görecek."

Arda, belediye şirketinin de Maliye Bakanlığı denetimine açık olduğunu, istendiği zaman denetlenebileceğini de kaydetti.

Önergeler, oy çokluğu ile plan- bütçe ve hukuk komisyonlarına havale edildi. 

Belediye çalışanlarıyla sendika temsilcileri arasındaki arbede
Uğur İnan Atmaca, toplantıda, belediye çalışanlarıyla sendika temsilcileri arasında yaşanan arbedenin açıklığa kavuşturulmasını ve provokasyon olup olmadığının araştırılmasını istedi. 

Belediye Başkanı Halil Arda ise arbedede pazar yeri çalışmalarının fotoğrafını çeken belediye basın danışmanı Emre Döker ile basın birimi çalışanı Gürkan Çetinkaya'nın saldırıya uğradığını söyleyerek, "Böyle provokasyon mu olur, 30 kişinin arasına 2 kişiyi mi göndereceğim? Keşke olayda o gün kolu kırılan arkadaşımıza geçmiş olsun dileğinizi iletseydiniz." dedi. 

Toplantıda, Denetim Komisyonunda görev alacak meclis üyeleri de belirlendi. (AA)

 
Bayraklı’nın kütüphaneleri hayatlarını değiştirdi
 
2019 yılının enflasyon oranı belli oldu!
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
köylü 4 Ocak 2020 Cumartesi 17:33

Seni başımıza musallat eden genel merkezin ALLAH.......versin!!!!

Yorumu oyla      4      5  
belediyecilik bu mu 3 Ocak 2020 Cuma 23:24

Yahu Belediye başkanının bir kaç kisiden oluşan yandaş meclis uyeleri ne cevap verecek.Vatandaşın arasına katıldığılda Belediye başkanının yaşattıklarında hala yanında duracaklar mı?Yoksa yine nasıl olsa belediye başkanı yazdı listelere diyip arkasında mı duracak.Meclis uyeleri mahallenin ve partisini düşünmek mi?yada çıkarları için kim belediye başkanı olursa olsun ben gemimi yürütmeye mi bakarım demek mi?chp li bir kaç meclis uyelerinin dışında digerleri surekli Belediye Başkanının arkasında meclis uyeligi bu demek değil.Kongrede veya diğer kanallardan vizyon tartışmasına gireceğinize kuruldaki meclis uyelerinin vizyonuna bakın derim.kamu mallarını sirketin bunyesine gecirmeniz usulune uygundur yaptiginiz seyler tabiki;sonucta sosyal belediyecilik yapilmiyor birilerinin egosu tatmin oldugu icin ileride neyi onayladikları onemli.sonrasi icin başları ağrımasın diye.yazık yazık yerel iktidarda chp li belediye var ama yaptıklarına bakarsanız akp belediyesi gibi vatandaşın cebindeki parayi düşünmeyen bir belediye başkanı var şirketlerde yonetim kurullarında butçe artışı yapma parmak izli kapilar v.s cebimdeki para sirketlere belediye binasinin santiye alanına cevirmelerine gidiyor.bu kadar kin tutmayın sayın belediye başkanı.herkes sizi uyariyorsa bir tek siz haklı olamazsınız.4 yıl sonra belki gaziemirde bile olamazssiniz ama hep kotu anılacaksınız isci dostu diye soyleyip isci cikaran sozlesmeli personelin bir çoğunun isine son veren ama bir kac meclis uyesinin (sizin yandaşınızın ) Yakınının sözleşmesini yenilediğiniz,halkla içiçe oldugunuzu soyleyip ancak parmak izli kapilardan vatandasin bile gecemedigi bir belediye başkanı olarak anilacaksınız.Bu kin alkışlanmadınız diye mi yoksa sokaklarda duyulan chp li olmayan geçmiş donem belediye başkanının (kendi partisinden destek gormedigi)ancak size yerel secimlerde destek verdigi icin belediyeyi beraber yonetip Gaziemiri kotu reklamlar ve yanlis politikalarla yonetiginiz icin mi

Yorumu oyla      9      5  
sosyal belediyecilik 3 Ocak 2020 Cuma 22:57

Yine Gaziemir yine Belediye başkanı.Çok merak ediyorum belediye başkanının ne yaomaya çalıştığını.Psikolojide sürekli aynı şeyi söylemek aslında olmadığı anlamına gelir.Nasıl iyi insanlarız diyorsanız sürekli olarak;ama iyi insan olmadığınızdandır.Meclis chp li üyi

Yorumu oyla      8      5  
Vatandaş 3 Ocak 2020 Cuma 17:44

Seçimlerde kimse işinden olmayacak dememiş miydiniz? Sonuç: onlarca kişi işinden oldu. Söz verip sözünde durmamak bu kadar kolay mı? Şimdi de kalkmış şirketi ben yöneteceğim bana güvenin diyorsunuz. Sizce artık size güvenilir mi? Şahsen ben güvenmiyorum. Bence siz de kendinize güvenmeyin.

Yorumu oyla      8      5  
Seyfi Demirsoy 3 Ocak 2020 Cuma 14:54

Seydiköylüyüm Gaziemir Sevdalısıyım diyen adam geldiğinden beri seydiköylülerle uğraşıyor. Biz iyi insanlarız, bugünde yarında yanındayız diyen adam soğukkanlılıkla başkanlık taktiri diyerek insanları işsiz bırakıyor, biz temiz insanlarız diyen adam insanlara sözlü iftiralarda bulunuyor, biz dürüst insanlarız diyen adam kamu mallarını ne olduğu belirsiz şirkete aktarıyor sonrası malum. Sen iyi bir oyuncusun arda, seçim zamanı kapı kapı dolaşırken kandırdın insanları. Kimsenin ekmeğiyle oynamayacağım dediğini kendi kulaklarımla duydum, ekmekle oynamanın telafisi yok bu hayatta. Çok AH alıyorsun halil arda.

Yorumu oyla      12      5  
Emlakçı 3 Ocak 2020 Cuma 14:51

Halil arda senin gaziemirle olan derdin ne anlayamadık sen o koltuğa oturunca her şeyin sahibi olmadın sen oraya insanların oyu ile ve Halil ibrahimin rüzgarıyla geldin. seni benim dediğim olur ben bilirim demen için seçmedi bu halk gerçi yanında üç beş meclis üyende hiç bir işe yaramıyor sen de dersen tamam diyen sözde sosyal demokratlarla birlikte bu gaziemire hiç bir faydanız yok . Gaziemirin mallarını şirkete devredemezsin gaziemirli buna izin vermez.

Yorumu oyla      12      5  
Halk 3 Ocak 2020 Cuma 13:02

Halil arda halka hizmet için gelmemiş kendi egosunu tatmin etmeye gelmiş artı bunu anladık......kendine gel halil arda şirkete geçirmek istediğin bu yerleri belediyeye ait oluncada işletebilirsin.....sen gaziemire ait olan bu yerleri amacı belli olmayan sahipleri gaziemirli olmayan bu şirkete geçiremezsin....önceki belediye başkanını kötüledin ama halil ibrahim bu şekilde gaziemirin taşınmazlarına dokunmadan bir sürü hizmet yaptı...sen bir çivi bile çakamadan gidecen...

Yorumu oyla      14      5  
Bilinmeyen 3 Ocak 2020 Cuma 12:44

Halil Arda sen o şirketi neden kurdun neden malları aktarıyorsun sonra ne yapacaksın herkes biliyor, sana bu soruyu soranlarda biliyor, şakşakçılarında biliyor, adalet hukuk nutukları atanlarda biliyor en önemlisi Allah biliyor. Bir gün ortaya çıkacak sen en kötü Almanyaya gidersin de kalanlar bu sefer neyi savunacak merak ediyorum.

Yorumu oyla      14      5  
Ben 3 Ocak 2020 Cuma 12:33

Hep Ben ben ben başka laf çıkmadı ağzından ne meraklıymışsın ben olmaya! Sen hiç sen olmamışsın bu hayatta belli

Yorumu oyla      15      5  
Tasarruf 3 Ocak 2020 Cuma 12:07

İzmir BB ‘si Fuar İzmir’i ÖZELLEŞTİRSİN.

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı’nın kütüphaneleri hayatlarını değiştirdi
Bayraklı Belediyesi’ne bağlı kütüphaneler, okurlara sunduğu binlerce kitabın ...
Konak meclisinde gökdelen için referandum teklifi… Batur: Yüzde 80 hayır çıkar!
Pasaport’ta yapılması planlanan ve tartışma yaratan gökdelen projesi için ...
Başkan Tugay’dan 'arazi' çıkışı: İsmini veremeyeceğim kişi...
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay TOKİ’den ihaleyle satın alınan ...
 
Kemalpaşa Belediyesi can dostları unutmadı
Kemalpaşa Belediyesi, sokak hayvanlarını bu soğuk kış günlerinde yalnız ...
Tarımda İzmir rüzgarı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi 2019’a tarım politikasıyla damga vurdu. Büyükşehir ...
Vatandaştan gelen çağrıları Başkan Mustafa İduğ yanıtladı
Sık sık çalışanlarla bir araya gelip, birimlerin işleyişini yerinde inceleyen ...
 
Batur’dan gökdelen üzerinden Zorlu’ya net mesaj: Bu kentin sahibi biziz!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Pasaport’ta yapılması planlanan gökdelen ...
Bergama Deve Güreşi Festivali’ne hazırlanıyor
Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’nun himayesinde gerçekleştirilecek ...
Narlıdere'de anlamlı konser
Narlıdere Belediyesi Türk  Sanat Müziği (TSM) Korosu, Hüseyin Güzeltepe'nin şefliğinde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva