HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Mart 2012 Salı - 20:39

Bayraklı Meclisi'nde gerginlik

Bayraklı Belediye Meclis Toplantısı’nda konuşan AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, “Üç yılda belediyeyi batırdınız. Belediye borç batağına saplandı” dedi.

Bayraklı Meclisi nde gerginlik

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ- Bayraklı Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın sağlık sorunları nedeniyle katılmadığı toplantıyı Başkan Vekili Ertuğrul Sivrioğlu yönetti. Toplantıda, belediye sınırlarında öğrenim gören öğrencilere verilmesi planlanan burs nedeniyle tartışma çıktı. AK Parti Belediye Meclis Üyesi Baki Durmuş’un “burs verilen kişi sayısı bin kişiden 2 bine çıkartılsın. Başka yerlere para ayırıyorsunuz. Buraya da ayırın. Bir kulübe bile basit bir imza ile 80-100 bin TL kaynak aktarılıyor” sözleri ortamı gerdi. Durmuş’un sözlerine sinirlenen CHP Grup Başkan Vekili Remzi Palabıyık, Durmuş’un sözlerinin kendisine yakışmadığını söyledi. Palabıyık’ın sözlerine Meclis Başkan Vekili Sivrioğlu da, “Küçük düşürücü sözler kullanmayın” diyerek destek olunca tartışma çıktı.
 
ARKA BAHÇE BENZETMESİ
Bayraklı Belediye Spor Kulübü’nün kurulduğu 3 yıldan bu yana sportif alanda başarı gösteremediğini ifade eden AK Partili Boztepe, belediye yönetimini kulübü kullanmakla suçladı. Belediyeye ait Dünya Barış Anıtı, Bayraklı Havuz Düğün Salonu başta olmak üzere birçok tesisin kulübe tahsis edildiğini anlatan Boztepe, “Spor kulübü belediyenin arka bahçesi haline geldi. Yönetim kurulunda kim var açıklayın. Oraya bir AK Partili gidip ‘üye olmak istiyorum’ dediğinde kabul edilmiyor. CHP’li muhalefet meclis üyeleri ve bazı isimleri bile üye olarak almıyorlar. Spor kulübü yardım talep ettiğinde 150-200 bin TL para hemen aktarılıyor. Biz öğrencilere verilen bursların sayısını arttıramazsanız bile miktarın 50 TL’den 70-80 TL’ye çıkartılmasını istiyoruz. Sizin için 25 TL’nin bir önemi olmayabilir ama garip, gureba için bir aylık ekmek parasıdır. Öğrencilere vereceğiniz parayı nereden bulacağınızı düşünüyorsanız belediyenin yaptırdığı afişlerden, baskılardan ve konserlerden kesin. Belediye bir çok şarkıcıya, türkücüye para buluyor da öğrenciye mi bulamıyor?. Spor kulübüne tahsis edilen tesislerin çatal bıçaklarını, bardaklarını ve perdelerini bile belediye alıyor” dedi. Belediyenin hizmete başladığı zamanda kasasında 7-8 milyon TL para olduğunu bugün ise bir kuruşun bile kalmadığını söyleyen Boztepe, “ Belediyeyi üç yılda içinden çıkılamaz bir hale getirerek batırdınız. Batırırken bile bari öğrencilere burs verin. Bursların sayısı, miktarı artsa ne zararı olur. Ne zaman bir arsa ve bina satışı olsa hemen ‘belediye hizmet binası yapacağız’ diyorsunuz. Bırakın bu işleri” ifadelerini kullandı.

 
BELGESİ VAR MI?
Boztepe’nin eleştirilerine cevap veren CHP Grup Başkan Vekili Palabıyık, belediye spor kulübünün dışında ilçede bulunan spor kulüplerine ciddi yatırımların yapıldığını, desteklerin verildiğini söyledi. CHP’li diğer Meclis Üyesi Cindi Canpolat da ‘arka bahçe’ söylemine tepki gösterdi. Canpolat, “Belge bilgi varsa bizimle paylaşın. Bu şekilde eleştiriler yaparak meclis üyeleri başta olmak üzere birçok kişiyi töhmet altında bırakıyorsunuz” dedi. CHP’lilerin eleştirilerinin ardından Boztepe, CHP’li Meclis Üyesi Fahrettin Orandı’nın ismini vererek, “Bazı meclis üyeleri oralarda yönetim ve denetim kurullarında görev yaptı. Kimin akrabalarının kulüpte bulunduğunu burada anlatmak zorunda kalmayayım” cevabını verdi.
 
İRLANDALILAR YANLIŞ SÖYLEMİŞ
Boztepe’nin eleştirilerinin ardından söz alan CHP’li Belediye Meclis Üyesi Fahrettin Orandı belediye spor kulübünde görev almadığını söyledi. Orandı, “Ben sadece spor kulübünün üyesiyim Bazı İrlandalılardan bilgi alıyorsun ama o da yanlış bilgi. Spor kulüplerine belediye olarak yardım yapıyoruz. Bize saygınız yoksa Bayraklı’da yaşayan 320 bin insana saygınız olsun” dedi.
Meclis toplantısı öncesinde ayrıca tek kolu olmayan bir vatandaşın belediyeye girmek istemesi üzerine güvenlik görevlileri müdahalede bulundu. AK Partili meclis üyelerinin araya girmesinin ardından salonda oturan engelli vatandaşın durumunu gündeme getiren meclis üyeleri yapılanlara tepki gösterdi. AK Parti grubu, güvenlik görevlilerinin engelli kişiye belediyeye girişi yasaklarken ‘başkan talimatı var’ dediğini ifade etti. Güvenlik kamera görüntülerinin izlenmesini isteyen AK Partililere daha sonra CHP’liler kişiye yardımcı olduklarını fakat belediye başkanına küfür ettiği için salona alınmadığını söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Osman İNCE 28 Mart 2012 Çarşamba 12:52

İnsanların kafasında kalan soru işareti...Danışıklı dövüş denilen bir olay vardır.iki kişi dövüşürken tüm dikkatler buraya çekilir ve yapılması gereken operasyon 3 üncü bir kişi tarafından gerçekleştirilir.Sn hüsnü boztepe resmen çuval dolusu inciri berbat edercesine hasan karabağ a yüklenir ama esasta bilmedende olsa onların açıklarına yardımcı olduğunun farkında değil.yada farkındadır kim bilebilir?Biz kendisine teşekkür ederiz.yardımlarından dolayı...

Yorumu oyla      11      5  
dadas 8 Mart 2012 Perşembe 12:34

erzulumlular olarak sonuna kadar yanındayız abı bayraklı senınle guzel

Yorumu oyla      13      6  
fatih aşcı 8 Mart 2012 Perşembe 12:23

keşke herkes syn bozyepe gibi olabilse dogru sözlü ve ilkeli bir kişiliği olan meclis üyemiz

Yorumu oyla      12      6  
fahri bulut 8 Mart 2012 Perşembe 11:35

meclis toplantılarına sadece belediye calışanları zabıta ve güvenliklerden başka kimse giremiyor vatandaşlar oturumu izlemek için geldiğinde yer yok diye geri cevriliyor hele mahalle muhtarları hep yer buluyor birde belediye calışanlarının aileleri için herzaman boş sandalye ayrılıyor syn okurlar

Yorumu oyla      14      5  
HAKKI TURAN 7 Mart 2012 Çarşamba 13:39

FAHRETTİN ORANDI YALAN SÖYLÜYOR SPOR KULÜP YÖNETİCİLİĞİ YAPTI BENİM BİLDİĞİM HÜSNÜ BOZTEPE BUNU İSPATLAR

Yorumu oyla      13      6  
CANER 7 Mart 2012 Çarşamba 11:17

3 yıllık bir belediyeden daha neler bekliyorsunuz ki; yeni bir belediye olmasına rağmen arkasında hiç bir devlet kurumunun yardımı olmadan emin adımlarla ilerleyen Bayraklı belediyesi bizlerin gözünde örnek bir belediye haline geldi, şuanda bundan iyisinin olacağını hiç zannetmiyorum. Sosyal belediyecilik yolunda başkanın arkasındayız.

Yorumu oyla      15      10  
bayraklılı 7 Mart 2012 Çarşamba 09:10

arkadaşlar bende bir vatandaş olarak oradaydım meclisi takip etmeye gittim ama o özürlü kardeşime yapılan hakareti yapanları kınıyorum birde yalan söylüyorlar başkana küfür etti diye adam iş istemeğe gelmiş kapıdaki onun akrabasıymış onun için sokmuyordu adamcağız bende bu partiye çalıştın ben özürlüyüm beni neden işe almıyorsunuz diyordu sadece bu kadar adamı yaka paça kapının önüne atıverdiler saten başkanda olsa aynısını yapardı işçilerini dövdürenden ne beklersiniz bayraklı bunu hak etmiyor.

Yorumu oyla      17      6  
BUCADAN HAKAN 7 Mart 2012 Çarşamba 03:01

GÜN GELECEK DEVRAN DÖNECEK AKP HALKA HESAP VERECEK

Yorumu oyla      15      11  
mesut 6 Mart 2012 Salı 23:08

yazık oldu Bayraklıya.Bakalım daha neler olacak, yakında belli olur.

Yorumu oyla      15      8  
durmuş sonradan bulmus 6 Mart 2012 Salı 21:00

boztepe sallasana sallasa chp el sallasana ama sen el degil darmadagın ediyorsun birde akpliler bilse kıymetini sen gel yodaş bize senin kiymetini bilen yok akp de

Yorumu oyla      14      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Büyükşehir’de ‘kemer sıkma’ zamanı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2009 yılı harcamalarına ait 11 farklı ...
Alaçatı yeni camisine kavuşuyor
Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, hayırsever Muzaffer Baskıcı ...
Ödemiş’te muhalefet; “Sesimiz kısılıyor” dedi!
Ödemiş Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısı dün gerçekleştirildi. ...
 
Valilik’ten okullara: Büyükşehir'den ne yardım aldınız?
İzmir Valiliği, kaymakamlıklar aracılığıyla ilçe milli eğitim müdürlüklerine ...
Kadın Sanatçılar Festivali'ne görkemli açılış
Bornova Belediyesi’nin ikincisini düzenlediği Uluslararası Kadın Sanatçılar ...
Karşıyaka’da kadınlar gününe “özel” konser
Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi, 7 Mart’ta özel bir konsere evsahipliği ...
 
Onlar anlatıyor tarih canlanıyor
Gaziemir’deki geçmiş yaşantı, belleklerden silinmeden kayıt altına alınıyor. ...
Aile içi şiddet mağdurlarına hizmet veren kurumlar elele
Aile İçi Şiddet Mağdurlarına Daha İyi Hizmet Verebilmek İçin Yenilikçi ...
En büyük destek, başkan eşlerinden
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından tam bir festival havasında geçen ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva