HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Mart 2012 Salı - 19:37

İzmir Büyükşehir’de ‘kemer sıkma’ zamanı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2009 yılı harcamalarına ait 11 farklı konuda Sayıştay tarafından çıkartılan zimmetin yankıları devam ederken Büyükşehir Belediyesi bir dizi ekonomik tasarruf tedbirleri aldı.

İzmir Büyükşehir’de ‘kemer sıkma’ zamanı!

FATİH YAPAR/ EGEDESONSÖZ - Büyükşehir Belediyesi’nde, cezaevinde bulunan Genel Sekreter Pervin Şenel Genç döneminde 23 saate indirilen aylık fazla mesai saatleri yeni uygulamada kuşa döndü. Belediyenin hafta sonu çalışan birimlerinde aylık yasal olarak 23 saati geçen çalışanlar üzeri saatler ‘Pazar’ günü olarak yazıyordu. Bir Pazar gününün 6 saat olduğu sistemde 40 saat mesai yapan bir kişi 23’ünü normal mesai geriye kalan 17 saati de üç Pazar olarak yazıyordu. Yeni uygulamada 23 saatin üzeri mesailer verilmeyecek. Yıllık toplam 270 saat olan yasal mesai hakkının üzerinde yapılan mesailer belediyeye kalmış olacak.
 
PAZAR GÜNÜ ÇALIŞAN HAFTA İÇİ İZİN YAPSIN
Belediye birimlerine yeni uygulama Genel Sekreter Vekili Raif Canbek’in imzasıyla bildirildi. Canbek, kararın tüm birimlerde uygulanmasını talep ederken fazla mesai sınırını aşan kişilerin Pazar günü çalışması halinde izinlerini hafta içi kullanmalarını istedi. Bundan sonra aylık 23 saat sınırını aşan bir kişi Pazar günü mesai yapsa da yazamayacak. Yapması halinde hafta içinde geleceği görevine gelmeyecek ve birim müdürleri tarafından sözlü izinli sayılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Kurumu’nun konuya nasıl bakacağı merak konusu olurken çalışıyor gibi görünen bir kişinin başına ‘sözlü’ izinli gününde bir şey gelmesi belediyede de ayrı bir tedirginliğe neden oldu. Kararın, nasıl uygulanacağı, uygulamanın ne kadar süreciği de şimdilik bilinmeyen konular arasında.
 
SERVİSLERE DÜZENLEME
Belediyede personel taşıma işleri ve servislere de düzenleme getirildi. Daha önce esnek bir şekilde uygulanan sistem katılaştı. Buna göre mesai bitiminde ve başlangıcında servisleri kullanan müdür, amir, şef ve avukatlar dışında diğer çalışan personele uyarı geldi. Belediye çalışanlarının servisleri kullanması ek servis taleplerini arttırırken yeni düzenlemede servislerin sayısını arttırmak yerine kural katılaştı. Bazı bölgelerde nitelikleri tutmayan personelin servise alınmadığı ifade edildi. Öte yandan bazı üst düzey müdür ve şeflerin yakınlarının belediyede çalışmadığı halde servisleri kullanması ve taşıma imkanından yararlanması da personel arasında krize neden oldu. İdari İşler Müdürlüğü’ne bağlı araç havuzundan tahsis edilen araçlar için amir imzası ve kaşesi talebi sıklaştırıldı.
 
ŞİRKET YÖNETİMLERİ DARALDI
Başkan Kocaoğlu’nun talimatı ile şirketlerde görev alan daire başkanları ve müdürler için de kısıtlamaya gidildi. Ayda 5 bin TL maaş alan bir daire başkanı yönetiminde görev aldığı belediye şirketlerinde de maaş alıyordu. Bazı bürokratların birden çok şirket ve yönetimde yer almasına kısıtlama getirildi. Yeni yapılanmada daire başkanı ya da müdür bir şirkette görev alacak.
 
YERİNDE HİZMET
Müfettişlerin belediye içindeki yaptıkları çalışmalar sürerken bir karar daha alındı. İZULAŞ, İZFAŞ, ESHOT gibi kurumlarda kadrosu bulunan fakat başka birimlerde ve özellikle belediye ana kademesinde görev alan personel için çalışma başlatıldı. Hazırlanan rapor üzerine kadrosu belediyede olmayan kişiler geri çağrıldı ve herkes kayıtlı olduğu yerde görevlendirilmeye başlandı.
 
SAHTE DİPLOMA İNCELEMESİ
Büyükşehir Belediyesi, ESHOT Genel Müdürlüğü’ne sahte lise diploması sunarak işe giren kişilerle ilgili inceleme başlatıldı. İzmir Emniyet Müdürlüğü’nün sahte diploma çetesine yönelik yaptığı operasyonla gündeme gelen olaylar sonrası yapılan incelemede yaklaşık 74 kişinin son işe alımlarda sahte diploma ile iş başı yaptığı ve direksiyon başına geçtiği tespit edildi. ESHOT Genel Müdürlüğü’nün birim içinde yaptığı araştırma ve inceleme sonrasında şimdilik 57 kişinin işine son verildiği öğrenildi. İncelemelerin ve görevden alınmaların devam edeceği öğrenilirken sahte diploma ile işe başlayanlar hakkında evrakta sahtecilikte savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu ifade edildi. Daha önce de gündeme gelen sahte diploma ile ilgili müfettişler de inceleme başlattı. Belediyenin son dönemde işe aldığı şoför kadrosundaki 300 kişinin dosyaları araştırmaya alındı. Süreç ile ilgili yapılan sınav, değerlendirme ve mülakatların da belge ve bilgileri talep edildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
belediye personeli 11 Mart 2012 Pazar 18:54

çok doğru bir karar alınmış ama israflarıda bir an önce engelleyin daha ne servisler var boş yere gidip geliyorlar.fazladan ve boşa verilen gece mesailerinide incelesinler bence işe gelmeden gece mesaisi alan adamlar var.ama bunları inceleyecek adam nerede pazar mesaisi vermiyorlar fazla mesai yada gece mesaisi olarak yazılıyor değişen ne bunları engelleyin esas gece işe gelmeden gece mesaisi alan adamları tespit edin ve engelleyin.

Yorumu oyla      12      5  
izenerji 10 Mart 2012 Cumartesi 12:32

izenerji genel muduru alı beyın ınsanlıgı sevgıyı durustlugu aşıladıgı ızenerjıyı onun yoklugunda ıs bılmez mudur yrdmsıcısı h.y ve bana dokunmayan bın yasasın dıyeıp hıc bısey yapmayan mudur yrdmsıcısı s.b. ne hale getırdı. burdan sesımı duyun lutfenn bu soruna el attın ey yetkılıler

Yorumu oyla      14      5  
Belediyeci 7 Mart 2012 Çarşamba 11:49

Eshotta sahte diploma düzenleyen içeride evrakları içeriye veren dışarıda incelendikçe her şey ortaya çıkacak bir yıldır işe girmek için sıra bekleyenlerin haklarını gasp edenlerin cezalarınıda adalet muhakkak verecektir.

Yorumu oyla      18      6  
işçi dostu 7 Mart 2012 Çarşamba 10:59

kendi silahınızla kendinize kurşun sıkıyorsunuz yeter işçiyle uğraşmayın bu işçi oyvermezse o koltuklarda oturamazsınız yazıklar olsun sizin gibi emekçi dostlarına....

Yorumu oyla      23      6  
emekçi dostu geçinen 7 Mart 2012 Çarşamba 10:56

sonkalede gidecek işçilerin oylarıyla gelenler o oylarla giderler sizin yaptığınızı kapitalisler bile yapmaz işçinin mesaisine gözünüzü diktiniz yazıklar olsun siziin gibi sosyal demokratlara seçimde görüşürüz,,,

Yorumu oyla      23      7  
Haydi adalete cevap 7 Mart 2012 Çarşamba 10:22

Paso gibi yılların kazanılmış hakkını geri almak israftan kaçınmaksa üç kuruş maaş alan memurun maaşında düşürün kar edinin daha iyi,memur yol ücreti istemiyor,tahsisli araç ile günde 10 dan fazla görev yapılabilir fakat otobüsle 3-5 iş ancak yapılır.

Yorumu oyla      18      7  
HAYDİ ADALET 7 Mart 2012 Çarşamba 09:44

İSRAFTAN KAÇINMAK OLUMLU BİR TEDBİR, PASOLAR İPTAL EDİLDİ, YOL ÜCRETİ ÖDEMESİ BAŞLADI, KURUMUN TAHSİSLİ ARACINI KULLANAN PERSONEL YOL ÜCRETİ ALMASI NE KADAR DOĞRUDUR.

Yorumu oyla      24      8  
personel 7 Mart 2012 Çarşamba 09:18

yeride ve geç kalmış bir karar

Yorumu oyla      17      10  
emekçi 7 Mart 2012 Çarşamba 09:02

izsuda daire başkanı olmayıp, sözleşmeli memur olup altında arabası olan ve kendi özel aracı gibi heryere, tatile bile araçla giden var.Bu da görülsün bence.

Yorumu oyla      26      9  
DEMOKRAT 7 Mart 2012 Çarşamba 08:19

Büyük Şehirde Memur Arkadaşların Pasoları İptal Edildi.Peki Şu İZSU Personeli Bazı Memurlar Sabah ve Akşam Olmak Üzere BUCA ve KARŞIYAKADAN Nasıl Oluyorda hala SERVİSLER ile İşe Gelmeye devam Ediyorlar.Hem 105 TL.Ulaşım Parası Al,Para Cebinde Kalsın,hemde servis ile işe git gel,Ne Güzel Memleketim Benim.Diğer Memurların Günahı Nedir Acaba çok merak ettim doğrusu.

Yorumu oyla      26      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alaçatı yeni camisine kavuşuyor
Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, hayırsever Muzaffer Baskıcı ...
Ödemiş’te muhalefet; “Sesimiz kısılıyor” dedi!
Ödemiş Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısı dün gerçekleştirildi. ...
Valilik’ten okullara: Büyükşehir'den ne yardım aldınız?
İzmir Valiliği, kaymakamlıklar aracılığıyla ilçe milli eğitim müdürlüklerine ...
 
Kadın Sanatçılar Festivali'ne görkemli açılış
Bornova Belediyesi’nin ikincisini düzenlediği Uluslararası Kadın Sanatçılar ...
Karşıyaka’da kadınlar gününe “özel” konser
Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi, 7 Mart’ta özel bir konsere evsahipliği ...
Onlar anlatıyor tarih canlanıyor
Gaziemir’deki geçmiş yaşantı, belleklerden silinmeden kayıt altına alınıyor. ...
 
Aile içi şiddet mağdurlarına hizmet veren kurumlar elele
Aile İçi Şiddet Mağdurlarına Daha İyi Hizmet Verebilmek İçin Yenilikçi ...
En büyük destek, başkan eşlerinden
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından tam bir festival havasında geçen ...
Sevgi evleri kadın emek fuarında
Konak Belediyesi Semt Merkezlerinde hem üretip hem kazanan kadınlar, hünerlerini ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva