HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Aralık 2019 Cumartesi - 09:41

Batur: Gökdelenin ruhsatını iptal ediyorum!

Ege Kadın Buluşması’nın bileşenleriyle bir araya gelen Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Pasaport’ta yapılan gökdelenin ruhsatını, yeni yılın ilk meclis toplantısında iptal edeceğini açıkladı.

Batur: Gökdelenin ruhsatını iptal ediyorum!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 125 derneği tek çatı altında buluşturan Ege Kadın Buluşması platformunun bileşenleriyle bir araya geldi. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda Konak Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi veren Batur, Pasaport’ta yapılan ve 250 metre yükseklikte olacağı iddia edilen gökdelenin ruhsatının, belediyenin ocak ayında yapılacak meclis toplantısında iptal edileceğini açıkladı.

“Söylediğimin arkasındayım”
Konak için belediye başkanlığına aday olduğu dönemde, kentin siluetini bozacak gökdelenlere izin vermeyeceğini söylediğini hatırlatan Başkan Batur, “Maalesef önümüzde ruhsatı kesilmiş bir dosya bulduk. Yerel yönetici olarak kente sahip çıkmamız gerekiyor. Tepkimizi de anında verdik ve içimize sinmediğini, kentin kalbine bıçak gibi saplanacak bu yapıya izin vermeyeceğimizi söyledik. Söylediğimizin arkasındayız. Ocak ayındaki meclis toplantısında ilgili binanın ruhsatını iptal ediyorum. Ben mimarım ve Konak’ta kentin siluetini etkileyecek bir yapılaşma olmayacak. Biz yatırımcıya karşı değiliz. Ancak gökdelenler için bir bölge seçildi; Bayraklı ve Alsancak Stadyumu’nun çevresindeki, Liman Arkası denilen yer. Yüksek yapı yapılacaksa bu bölgelerde yapılsın ama şehrin merkezi olan alan içinde bu tür yapılara izin vermeyeceğiz. Odalarımızdan, kentte yaşayan vatandaşlarımızdan aldığımız güçle bu duruşu sergiliyoruz. Bu duruşu, bu kararlılığımızı da sürdüreceğiz” diye konuştu.

Konak’ın köklü bir tarihiyle büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğunu vurgulayan Batur, tarihi yapıların kent yaşamına kazandırılması için önemli çalışmalar yapıldığını da kaydetti.

Kooperatif kuruluyor
Konak’ta değişim ve dönüşüm için kadınlara yönelik çalışmaların çok önemli olduğunu söyleyen Batur, belediyenin açtığı meslek edindirme ve hobi kurslarına yılda yaklaşık 8 bin kadının katıldığına işaret etti. Basmane Semt Merkezi’nde bulunan Kadın Danışma Merkezi’nde yılda 1500 kadına, avukatlar ve psikologlar eşliğine hukuksal ve psikolojik danışma hizmeti verildiğini, yılda 3 bin 500 kadınına şiddete uğradıklarında yasal haklarının ne olduğunun anlatıldığını kaydeden Batur, “Kısa bir süre önce çok önemli bir adım daha attık. Semt merkezlerimizde kadın emeğiyle gerçekleşen üretimi, tek bir çatı altında toplamak adına Konak Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’ni kurmak için harekete geçtik. Kısa süre içinde bu çalışmamızı tamamlayacağız” dedi.

Yeni yılda, yeni tesisler
Kentte kadını güçlendirmek, çocukların gelişimlerine destek olmak adına ihtiyaç duyulduğu belirlenen her yerde Konak Belediyesi kreşlerinin açılacağını da söyleyen Batur, Tepecik’te, Eşrefpaşa Hastanesi’nin arkasındaki alanda kurulan Engelsiz Yaşam Köyü’nün yılbaşından sonra hizmete gireceğini söyledi. Batur, merkezde 3-6 yaş arasındaki zihinsel engelli çocukların rehabilite edileceğini, gece bakımlarının da yapılabileceğini kaydetti. Toros’ta yapılan çok amaçlı sosyal tesisin yılbaşında hizmete açılacağını belirten Batur, benzer bir tesisin 1. Kadriye Mahallesi’nde kurulacağını da kaydetti.

“Kadınlarımız bizi bu makamlara taşıyor”
Konak Belediyesi’nin seçimin ardından geçen dokuz aylık dönemde gerçekleştirdiği tüm etkinliklerde kentin dinamikleri olan sivil toplum örgütleriyle birlikte hareket ettiğine işaret eden Batur, sözlerini şöyle sürdürdü: “İzmir’e Batı’ya açılan pencere diyoruz. Bu kentin en büyük çatısı da İzmir’deki kadınlarımızdır. Kadınların dinamizmi bizi bu makamlara taşıyor. Sizlere müteşekkiriz. Konak Belediyesi ile Ege Kadın Buluşmaları platformu arasında gerekli işbirliğini de kuracağız. Sizlerle birlikte kadınlarımıza yönelik projeler üretmek, verimli çalışmalar yapmak ve sonuçlar almak çok önemli. Sizlerle çok iyi çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum. Bize düşen ne sorumluluk varsa yerine getiririz, her zaman yanındayız. Belediye olarak sizlerin yanındayız.”

Ege Kadın Buluşması platformu İzmir sekreteri Şengül Baysak ise platformun çalışmaları hakkında bilgi vererek, sürdürdükleri çalışmalar için ihtiyaçları olan konuları sıraladı. Faaliyetlerin Konak’taki her mahalleye yaygınlaştırılması için Başkan Batur’dan destek istedi.

 
Buca’da 'aracısız' halk pazarına yoğun ilgi
 
İzmir'de 7 yıldır çözülemeyen cinayet! Her yılbaşında canları yanıyor
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Munzur 21 Aralık 2019 Cumartesi 19:18

Şu fotoğrafta halkın içinden kim? Şengül baysak kimdir ne anlar fakirin halinden. Bak başkan bunlara yedirip icirmeyi kessen iyi olur. Çaylar kekler kurabiyeler gereksiz toplantılar nereye gidiyor konak belediyesi. Sosyeteden insanlarla koparatif kurup iş yapacakmış vay vay. Sen önce şu masrafları konak belediyesine bir as ondan sonra konuşalım tabi bunu yapmak mangal gibi yürek ister oda sende yok diye tahmin ediyorum. Şu meşhur semt merkezine geçenlerde gittim hasbel kader . Öyle dediğin gibi değil valla çaylar ellerde sigaralar parti veriyordu personel. Yönetici odasında keyf yapıyorlardı şaşırdım ilgi alaka sıfır. Kısa saçlı bir hanım efendi bacak bacak üstüne atmış yüksekten bakıyordu. Ayrıca o sokaklarda gezerken çekirge olmak lazım yerdeki pisliğe çöpe basmadan yürümek imkansız gibi. Böyle atıp tutmadan önce düşünseydin iyiydi.

Yorumu oyla      4      6  
Mehmet79 21 Aralık 2019 Cumartesi 19:14

Sayın başkanım. Konak genelini kurtarın şu mezbelelikten. Size inanıyorum.

Yorumu oyla      5      5  
gürkan 21 Aralık 2019 Cumartesi 15:50

Başkanın şehir merkezi için vizyonu neymiş, merak ettim. Gökdelen olmasın, istemiyorum dediğine göre Basmane-Çankaya-Alsancak ... için bir vizyonu vardır diye düşünmek istiyorum. Var mı? Varsa, bilmek isterdim.

Yorumu oyla      5      5  
Haluk 21 Aralık 2019 Cumartesi 12:27

Zırt erenköy derlerdi eskiden böyle durumlarda. Kaleden sananeki ? Gel görün şov yap git öylemi. Pislik içinde yaşıyoruz pislik. Gel buyur çankaya basmane kale ne halde bir gör. Ayıp insan konuşurken utanır. Doğru basmane semt merkezinde bir avukat var oda işine gelirse bakar kendisi daha çok resim sergilerini gezmekte o avukat hanımın. Psikologlar ise yok bu tamamen yalan yarın gidelim semt merkezine psikolog yok bunu bilin böyle milleti yalanlarla aldatmayın. Nerden biliyorsun bunları diyen olursa yeğenim için gittim ordan biliyorum. Çay partisinden başka birşey yok o dediginiz yerde. Bugün tarihi yapılır bir bir yıkılıyor sen burda masal anlatıyorsun. Kooparatif miş buda yalan siz bu projelerin hiçbirini yapmadan gideceksiniz göreceğiz bunu. Narlidereyi borç içinde bıraktın kaçtın şimdi sıra burda öyle değil mi başkan. Size tavsiyem işinle ilgilenmeniz olur. Yalan yanlış konuşmalar yapmayın. O semt merkezindekilerede özelllikle o avukata terbiye öğretin lütfen.

Yorumu oyla      9      8  
Komedi 21 Aralık 2019 Cumartesi 12:14

Planları yapan belediye, ruhsatı veren belediye, iptal ettik diyen yine belediye. Agora'da gezen turistler çevreyi görünce şok geçiriyorlar, bunlar da suliet diyor.

Yorumu oyla      10      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca’da 'aracısız' halk pazarına yoğun ilgi
Buca Belediyesi ve Buca Kent Konseyi iş birliğiyle gelenekselleşen Üretici ...
İzmir'in leziz şöleni yola çıktı
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından ilk kez ...
Başkent'te Dikili zirvesi
Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Ankara'da ziyaret etti.
 
'Kubilay anması' için Menemen'e çağrı!
Gericilerin 23 Aralık 1930’da vahşice şehit ettiği Asteğmen Mustafa Fehmi ...
Bergama'da engelsiz buluşma
İzmir merkez ve ilçe belediyeleri Engelli Merkezleri’nin katılımıyla Bergama ...
Efes Selçuk Belediye Lojmanlarının yıkımına başlandı
Efes Selçuk Belediye Lojmanlarının yıkım süreci başladı. 2018 yılında ...
 
Karabağlar Belediyesi: Amaç okuma alışkanlığı kazandırmak
Karabağlar Belediyesi’nin çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla ...
Üniversiteli gençler Bornova için tasarladı
Bornova Belediyesi'nin Yaşar Üniversitesi ile birlikte gerçekleştirdiği ...
Kubilay anısına on üçüncü kez koşacaklar
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehit Asteğmen Kubilay anısına ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva