HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Şubat 2023 Cuma - 18:43

Başkanvekili Pehlivan'dan CHP Grubu'na 'hizmet' çıkışı: 22 yılda yapılmayanın 2 katını yapacağız!

Menemen Belediyesi Şubat ayı olağan meclis oturumunda hizmet vurgusu yapan Başkanvekili Pehlivan, "Hedefimiz Menemen'i Türkiye'nin en zengin belediyesi yapma yönünde bir irade ortaya koyduk. Bununla ilgili bir çok noktayı başardık. Önümüzdeki dönemde de ihaleler ile her türlü koyduğumuz vizyonumuz ile perçinleyeceğiz. 22 yılda yapılmayan hizmeti görev sürecimizde 2 katını yapacağız diyorum" dedi.

Başkanvekili Pehlivan dan CHP Grubu na  hizmet  çıkışı: 22 yılda yapılmayanın 2 katını yapacağız!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Menemen Belediyesi Şubat ayı olağan meclis oturumu gerçekleştirildi. Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen oturuma  Başkanvekili Aydın Pehlivan Başkanlık yaptı.

PEHLİVAN: 1 TL BORCUMUZ KALMADI
Mecliste söz alan Başkanvekili Aydın Pehlivan, personellerin geçmişten kalan ikramiyelerinin tamamının ödendiğini belirtirken, “Göreve geldiğimiz günden itibaren belediyedeki emekçi kardeşlerimizin 1 gün maaşını geç yatırmadık. Ancak ikramiyeleri ile ilgili sarkmalar olabiliyordu. Yaklaşık 20 milyon TL’lik birikmiş ikramiyelerin tamamını hesaplarına geçirdik. Belediyemizin emekçi dostlarımıza 1 TL bile borcu kalmamıştır. Bu süreçte destek veren tüm meclis üyesi arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Göreve geldiğimizden beri onları önemsiyoruz ve rabbimiz nasip etti tüm borçlarımızı ödedik. Çalışan emekçi kardeşlerimiz bundan sonra maaşlarını ve ikramiyeleri gününde almaya devam edecekler” dedi.

Söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Demircioğlu ise, “Öncelikle teşekkür ederim. Siz kısa bir söylemle geçtiniz ancak Menemen’in uzun süredir sorunu olan ikramiyeleri çözdünüz. Gayrimenkullerle ilgili süreçlerle ilgili de sözünü vermiştiniz. Tahsilatların başlamasının ardından bu sözünüzü tutmanızdan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

KARAKURT: SİZİN HABERİNİZ OLMADAN KUŞ UÇAMAZ
Açıklamalar sonrası geçmiş mecliste gerçekleştirdiği konuşma ile ilgili söz alan CHP'li meclis üyesi Deniz Karakurt "Geçen mecliste imar rant dosyası açıklamıştık. Bununla ilgili sözümüz kesilmeye başlandı ancak dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım. Konuyla ilgili bir süreç başlattınız mı merak ediyorum. Ben bu süreçte çalışmalarıma devam ettim, birkaç belediye çalışanı ile görüştüm. Büyük bir problem olduğunu ve herkesin bundan haberdar olduğunu bilmiyordum bende süreç içinde gördüm. Tabii ki idari işlem mutlaka başlatılmıştır ancak geçtiğimiz süreçte yine aynı kişiye yetki verildiğini gördüm. Türkiye'de insanların kaderini belirleyen 2 kişi var. Birinci Cumhurbaşkanımız, diğeri de bizim belediye personelimiz. Cumhurbaşkanımız yetkiyi verdiğinizi görse gıpta ederdi. Bu konu önemli bir konu ben bunu başsavcımıza ve kaymakamımıza ilettim. Ben son kez sesleniyorum. Müdahil olmayan arkadaşlarımız elbette var. Bu birimin bağlı olduğu yer sizin başkanlığınız. Siz haberdar olmadan kuş uçması mümkün değil. Korkmayın koltuklar gelip geçicidir. Korkmayın. Parti olarak arkanızdayız,  avukat olarak arkanızdayım. Korkmayın. Damarlarınızdaki asıl güce güvenin" dedi.

YILMAZ: MECLİS ÜYELERİNE HACİZ İHBARNAMESİ GÖNDERİLMEYEBİLİRDİ
CHP Grup Başkanvekili Ali Yılmaz, "Personelimizin ikramiyesinin ödenmesinden dolayı CHP grubu adına teşekkür ederiz. Borçlar tabii ki ödenmeli. Bunlardan parti olarak memnuniyet duyuyoruz. Bu borçlar ödenirken keşke Menemen’in malları satılırken değerinde satabilseydik, yüzde 42 indirim ile satmasaydık. Seyrek arazileri ile ilgili dava açılmıştı. Belediye meclis üyeleri kamu adına halk adına denetim yaparlar. Bizde karar ile ilgi dava açtık. Bizlere avukatlık ücreti diye bir icra takibi geldi. Belediye meclis üyelerine kurulmuş hukuki bir tuzaktır. Hak aradı diye cezalandırılıyor demektir. Menemen Belediyesi avukat bulamıyor, Nevşehir'den avukat tutuyor, o da hukuki haklarını kullanıyor… Bu yapılmayabilirdi. Meclis üyelerine haciz ihbarnamesi göndermesi kabul edilebilir değildir" ifadelerini kullandı.

DEMİRCİOĞLU: İTİBARSIZLAŞTIRARAK...
Yeniden söz alan AK Partili Demircioğlu, "Zoraki teşekkür ettiniz borçlarla ilgili. Cumhurbaşkanımız ile sizi benzetti Deniz hanım. Evet gerçekten benziyorsunuz. Cumhurbaşkanımız da göreve geldiğinden beri verdiği sözleri yapmaya çalıştı, muhalefet ile mücadele etti. Sizde aynı şekilde muhalefette CHP var ve verdiğiniz sözleri yerine getirmeye çalışıyorsunuz. Seyrek arazileri ile ilgili de tutarlılık yok. İhaleye çıkılan haftada 2 basın açıklaması yaptınız ve hepsinde buraya biçtiğiniz değer farklıydı. Bir ihaleye çıkıldı siz devletin milletin malını itibarsızlaştırdınız. İnsanları korkutmaya, mevcut yatırımcıları ürkütmeye çalıştınız. Katılan olmadı. Sonra tekrar ihaleye çıktık ve arsalar satıldı" dedi.

PEHLİVAN:  ALICI BULAMADIK
Son olarak söz alan ve açıklamalara yanıt veren Başkanvekili Aydın Pehlivan, "Seyrek arazileri ile temcit pilavı gibi uğraşıyorsunuz. Arazilerin yarısı... Geri kalan yarısı EGOKOP aracılığı ile yapılmış alan. Deniz Hanım oranın avukatıydı. Oranın o dönemden SİT olduğunu biliyor muydu? Buna rağmen binaları yaptırdılar içleri rahat mı? Oranın SİT alanı olmadığını belirtmek istiyorum. 5 tane kaya mezarın bulundu alan. Toplamda 1 milyon metrekarelik alan içinde 5 tane kaya mezarı son çırpınış olarak kullanıyorlar. Bu satışlar halkın hizmetine yönelecek satışlar. İlk ihale 3 milyon 100 bin TL ile 3 milyon 500 bin TL arasında değişirken dönüm fiyatı, Resmi Gazete'de yayımlanmış ihalede, Türkiye genelinde açılmış ihalede tek bir katılımcının olmadığı bir ihale sürecinden bahsediyoruz. Algı oluşturmayın. Siz Menemen halkını saf mı zannediyorsunuz? İkinci ihalede toplam 75 taşımaz ile 580 dönümlük arazimizin... Ben kıymetli hemşehrilerime sesleniyorum. 1 milyon 180 bin dönümlük alanın 580 dönümünü satışa çıkardık. Bunun 252 dönümü satıldı. Hani çok ucuz ya... Hani peşkeş çekiliyor ya... Türkiye'ye açılmış ihalede alıcı bulunmuyor. Toplam 917 dönüm arazimiz orada duruyor. Bunun karşılığında 1 milyon 695 dönümü Menemen'in tapulu haline getirdik. Sizlerde siyaset yapabilmek adına yalanla, iftira ile bir yere varamazsınız. Menemen Belediyesi ilgili  hukuk, yazılı yasaların, yayınlanan yönetmeliklere göre yönetilir. Sizler gidip her türlü suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Hedefimiz Menemen'i Türkiye'nin en zengin belediyesi yapma yönünde bir irade ortaya koyduk. Bununla ilgili bir çok noktayı başardık. Önümüzdeki dönemde de ihaleler ile her türlü koyduğumuz vizyonumuz ile perçinleyeceğiz. 22 yılda yapılmayan hizmeti görev sürecimizde 2 katını yapacağız diyorum. Bu konuda önümüzdeki süreçte sizleri bilgilendiriyoruz oluruz" dedi.

 

 
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
 
Seyyar satıcı dehşet saçtı: 4'ü zabıta 7 yaralı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KARBEL AŞ'de TİS sevinci... İşçiler enflasyona ezdirilmedi!
Karabağlar Belediyesi'nin, KAR-BEl AŞ'deki toplam 930 çalışanı enflasyon ...
Başkan Soyer'den Romanlara: Yerelde çözüm üreteceğiz
Roman yurttaşların oluşturduğu sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle ...
Başkan Batur'dan Kılıçdaroğlu'na destek: Aslanlar gibi arkasındayız!
Konak Belediyesi’nin Tüm, Yerel-Sen İzmir 2 No’lu Şube ve Genel-İş İzmir ...
 
Aydın'da karla mücadele sürüyor!
Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Aydın’ın yüksek rakımlı bölgelerinde ...
Başkan Erdoğan’dan ‘mülteci kampı’ iddialarına yanıt: Planlamamız yok!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko’nun Karaburun’daki tek spor merkezi ile ...
İZSU'nun çevreci yatırımına onay!
İZSU'nun Foça Gerenköy açmak istediği güneş enerji santrali Çevre, Şehircilik ...
 
30 milyon euroluk imza... Narlıdere Metrosu'nda sona doğru!
Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattı projesinde kullanılmak üzere İzmir ...
İktisat Kongresi yolunda son zirve!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 15-21 Şubat 2023 tarihleri arasında ...
Büyükşehir'de 'vizyon' toplantısı: Bu sadece başlangıç!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Akdeniz Akademisi’nin yeni ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva