HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Mayıs 2022 Salı - 22:23

Başkan Vekili Koçer'den 'rozet' vurgusu: Asla çıkmamalı!

Çiğli Belediye Meclisi'nde görüşülen 2021 Mali Yılı Kesin Hesabı, tüm meclis üyelerinin onayından geçti. Bu durum meclis üyeleri açısından, Çiğli'nin yararına yapılan çalışmaların siyaset üstü tutulduğunun göstergesi olarak değerlendirildi.Dilek ve temenniler kısmında gündeme gelen "parti rozeti takma" hakkında yaşanan anlaşmazlık kısa sürede tatlıya bağlanırken, konuya ilişkin konuşan Başkan Vekili Ali Rıza Koçer, "Hiçbir arkadaşım rozetini asla çıkarmamalı o rozetiyle halkın arasına girmeli. Rozet takılı olduğunda da eşit hizmet yapıldığı gösterilmeli" dedi.

Başkan Vekili Koçer den  rozet  vurgusu: Asla çıkmamalı!

Ceren KORKMAZ / EGEDESONSÖZ - Çiğli Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı ikinci oturumu Belediye Başkanı Utku Gümrükçü yokluğunda Başkan Vekili Ali Rıza Koçer’in idaresinde gerçekleşti. Gündemde Çiğli Belediyesi’nin 2021 Mali Yılı Kesin Hesabı görüşmeleri ve "parti rozeti" taşıma konusu yer aldı. 

AK Partili ve Cumhuriyet Halk Partili Meclis üyelerinin uyumu içerisinde geçen mecliste Çiğli Belediyesi’nin 2021 Mali Yılı Kesin Hesabı oybirliği ile geçti.

KİRİŞ: BÜTÇE AÇIĞIMIZ VAR AMA...
CHP’li Meclis Üyesi Barbaros Kiriş, bütçe gerçekleşme oranının yüzde 82.9 olduğunu belirterek “İlk göreve geldiğimizde bütçe gerçekleşme oranı yüzde 60 geçen sene ise gerçekleşme oranı yüzde 65’ti bu sene ise yüzde 82.9 oldu. Tabii gelir gider dengesinde cari açığımız var. Pandemiden dolayı bazı öngöremediğimiz malzemelerin alımından dolayı bu açık var. Ama genel anlamda bütçe ve harcamalar dengeli... Bu anlamda Sayın Belediye Başkanımızı kutluyoruz” ifadelerini kullandı.

BOZTEPE: KAVGA İSTEDİLER AMA KURSAKLARINDA BIRAKTIK
AK Parti Grup Başkan Vekili Hüsnü Boztepe, 3 yıl boyunca uyum içinde çalıştıklarını söyledi ve "Hatta İzmir’de ve Çiğli içinde geçmiş yıllarda olan kavgaları bekleyenlere bunun olmadığını ve olmayacağını göstermekten mutluluk duyuyorum. Onlar istediler ki CHP ve AK Parti arasında kavga çıkar... Onların bu isteğini kursaklarında bıraktık. Bu yıl bütçe yüzde 82.9 gerçekleşmiş tahmin ediyorum ki önümüzdeki sene bu yüzde 90’ı bulur. Bu iyi bir rakam. Biz artık ayağımızı sağlam yere bastığımızı düşünüyorum. Pandemi bitti, artık Çiğli’ye hizmet etme zamanı... Bundan sonra ağlama duvarı, bahaneler yok. 2 yıl sonra bu kentte tekrar bir seçim olacak ve istiyoruz ki bu kentte ayağı yere sağlam basan projeler olsun. Parkları yenileyerek projeler değil, ses getiren projeler yapalım. Büyükşehir’le de uyum içinde çalışıyorsunuz biz de her ne gerekiyorsa, her göreve hazırız. Hangi bakanlığa gitmek istiyorsanız sizinle beraber gitmeye de hazırız. Kesin hesabın Çiğlimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

KİRİŞ: CİDDİ TASARRUF YAPMIŞIZ
Boztepe’nin sözlerine istinaden tekrar söz alan Kiriş, “Geçen sene ki bütçe gerçekleşme oranı yüzde 65.47’di ama bütçe açığımız 88 milyondu. Şimdi bu 55 milyona kadar düştü. Yani bu şunu da gösteriyor, Demiryollarının vs arkasına sığınmıyoruz, ciddi bir tasarrufta yapmış oluyoruz ve önümüzdeki sene bu bütçe açığını daha da düşürürüz” dedi.

ASLAN: ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM BÜTÇE 400 – 500 MİLYON OLABİLİR!
AK Partili Meclis Üyesi Nedim Aslan gelecekteki dönem bütçenin yüzde 20’lik bir artış göstereceğini tahmin ettiklerini belirterek, “Bizim tahmin ettiğimiz bütçe 328 milyon ancak gerçekleşen 320 milyon lira... Bu bizim gelirimizden kaynaklı bir durum. Gerçekleşme oranı da ciddi bir oran. Tabii seçim sonrası zor bir dönemle karşı karşıya kaldık. Özel ve istisnai bir salgın dönemiydi, ekonomik olarak da insanların daraldığı bir dönemdi... Her şeye rağmen devasa bir bütçemiz var. Gider anlamında 375 milyon gibi ciddi, makul ve iddialı bir rakam var. Pandeminin de dünyadaki kötü şartlarında artık bitmesiyle beraber bu rakamların önümüzdeki dönem yüzde 20’lik bir artışla 400 – 500 milyon lira bütçe olacağını tahmin ediyoruz. Biz bu yatırımların Çiğli halkının hissedebildiği, görebildiği etek kemiğe bürünmüş halde halka sunulması arzumuz, temennimizdir. Umuyoruz önümüzdeki süreçte de yapılan harcamaların karşılığını Çiğli halkı dibine kadar görür” şeklinde konuştu.

KOÇER: BAHANE ÜRETMİYORUZ
Başkan Vekili Ali Rıza Koçer ise bu konuşmaların ardından oy birliği olarak geçmesi gerektiğini düşündüğünü ifade ederek “Neden oy çokluğu dedik, oy birliği demedik. Biz bu dönem iki şeye önem verdik; tasarruf etmek ve bütçemizi arttırmak. Mevcut gelir neyse arkadaşlar geçmiş dönemde gelir artırımına gitmemiş, bazı vatandaşlar yıllarca vergi ödememiş, biz geldiğimizde 189 bütçeyken 300 küsüre nasıl çıktı? Tüm çalışanların katkılarıyla... Evet, hedefimiz bu bütçeyi 400-500’e çıkarmak... Hüsnü Boztepe bahane üretmeyin diyor, üretmiyoruz. Gerçekten bazen sıkışıyoruz. Yapacak bir şey yok. Tasarruf edip bütçeyi artıracağız. 1 yılımız kaldı dolu dolu geçireceğiz. Ben sizden rica ediyorum oybirliği yapalım” dedi.

BOZTEPE: SİZ BİZİM RİCAMIZI KIRMADINIZ BİZ DE KIRMIYORUZ
Boztepe, tarife cetvellerinde ciddi indirim yapıldığının altını çizerek bu maddenin oy birliğiyle geçmesini onayladı ve şunları ekledi: “Kesin hesap diğer bütçenin kesin hesabıdır, size burada katılıyorum. Burada Sayın Başkanı temsil ediyorsunuz, biz de sizi kırmayalım dedik. Bundan dolayı kesin hesabı oy birliğiyle geçirelim. Sizin öncülüğünüzde, Başkanımızın öncülüğünde ve Barbaros Bey’de sağ olsun CHP’li meclis üyeler dahil oturduk görüştük. Ve dedik ki bu rakamlar Çiğli halkına yüksek... İşte bu yüzden zaten... Kimsenin menfaati yok, Çiğli halkının menfaati var. Siz bizim ricamızı kırmadınız biz de kırmıyoruz. Çiğli halkı da bilsin ki çok ciddi rakamlarda indirim yapıldı."

ASLAN: İDEOLOJİK YAKLAŞMIYORUZ
Dilek ve temenniler bölümünde söz alarak, Çiğli Meclisi'nde siyasetten öte bir anlayış olmasından duydukları mutluluğu ileten AK Partili Meclis Üyesi Nedim Aslan, Çiğli'nin süregelen sorunlarını hatırlattı. Aslan konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Siyaset yapmanın türlü türlü şekilleri vardır. Siyaset yapmak hamasidir. Gerçekten halkın yararına yaparsınız... Az önce de bunun örneğinin gördük, birçok siyasi parti iktidar olan partinin sırf siyaseten olsun diye her şeye istemezük mantığıyla yaklaşabilirler... Bu siyasetin doğasında olan bir şey... Geçmiş dönemlere de baktığımızda şu mecliste gördüğümüz uyum Çiğli adına büyük bir şans, büyük bir kazançtır. Hem yereldeki, hem de geneldeki iktidarın güç birliği yaparak Çiğli'ye katkı koymak adına çeşitli projelerin altına imza atıyor... Hiçbir zaman İzmir Büyükşehir Belediyesi Çiğli'ye gereken önemi vermemiştir. Bunu nereden bakarsanız bakın görürsünüz. Birçok kopyala yapıştır projeler vardır. Bu projelerden bir tanesi de Çiğli'deki battı çıktı projesidir. Şu projenin Çiğli'ye hiçbir katkısı yok. Katkısı var diyen bir adım öne çıksın. Sadece yapan insanlar için katkısı vardır. Eskiden Anadolu Caddesi daha verimli bir caddeydi. Yan tarafından bir yol geçiyor geçebilene aşk olsun. Çiğli'nin yakasını bir araya getirmiyor bu proje... İZBAN, kenti bölmüş, Karşıyaka'da yerin altına alınıyor ama Çiğli'de çöp. Dilimizde tüy bitti, Çiğli'ye bu kadar üvey evlat muamelesi yapmaya gerek yokki. Bunu bir siyasi parti mensubu olduğum için değil, Çiğlili olarak söylüyorum... Çiğli'nin ne etinden ne sütünden istifade edemiyoruz. Burada hizmeti kimin getireceğinin önemi de yok. Buraya gereken hizmet yapılsın. Ne yapılacaksa Çiğlili için yapılacak. Bir şey konuşuyorsak Çiğli halkı için konuşuyoruz. Burada da ideolojik yaklaşmıyoruz. Maksadımız amacımız Çiğli'nin hak ettiği hizmetlerle buluşmasıdır."

KOÇER: O ROZET ÇIKMAMALI!
Çiğli'de yapılan çalışmalar üzerinden açıklamalarda bulunan AK Partili Meclis Üyesi Mahmut Polat'ın "rozet" vurgusu yaparak "Meclise gelindiğinde parti kimliği çıkacak, rozeti çıkacak bulunduğun yaşadığın beldenin meclis üyesi olacaksın..." demesi hakkında konuşan Koçer, "Siyasetçiler söyler... Rozetimi bıraktım diye... Yahu rozetini niye bırakıyorsun? AK Partili arkadaşlarım, AK Partili olmaktan gurur duyar, halk da ona AK Partili diye oy veriyor. Rozetini takıyor, halkın arasında dolaşıyor... Rozet takıldığı zaman particilik yapılmaz. Ben siyasete girdiğim günden itibaren, hayatın her alanında parti rozetimi asla çıkarmadım. Burada otururken de çıkarmadım, Kaymakam'ın yanına giderken de çıkarmadım, Vali'nin yanına giderken de çıkarmadım. Ben hizmetlerimi getirken bu rozetten gurur duyuyorum. O yaptığım hizmetin bir göstergesidir bu. Zaten halk biliyor benim CHP'li olduğumu. Bir laf vardır; Allah'ın bildiğini kuldan niye saklıyorsun ya? Rozetimi çıkardım... Niye sen rozetinden utanıyor musun kardeşim? Rozet takılı olduğu zaman senin herkese eşit hizmet götürme şansın yok mu? Hiçbir arkadaşım rozetini asla çıkarmamalı o rozetiyle halkın arasına girmeli. Rozet takılı olduğunda da eşit hizmet yapıldığı gösterilmeli. Bazen vatandaş geliyor el pençe divan duruyor, yahu diyorum; 'Niye böyle duruyorsun, sen bana oy verdin, en büyük sensin, ben senin vekilinim, niye böyle duruyorsun?' Bu bakış tüm Türkiye'de var. Bunu yıkmamız lazım. İş yaptığımızda teşekkür ediyorlar, niye ediyorsun? Bizim görevimiz bu! Biz hizmet etmek için seçildik. Bunun ülke bazında yayılması lazım. Onun için o rozet çıkmamalı" dedi.

Koçer'in açıklamalarının ardından Polat'ın sözlerine açıklık getirmek için konuşan Boztepe, "Türkiye Cumhuriyeti'ndeki siyasi partilere üye olunurken bir akit imzalanıyor, hiç kimse kendi siyasi partisinden utanmıyor. Utanacak kişiler bizi ilgilendirmez. Eğer ki sen yöneticiysen, Çiğli Belediye Başkanısın. Sen CHP ilçe başkanı değilsin, eğer ki sen Çiğli'de işçi alımlarına AK Partiliyi, MHP'liyi, HDP'liyi ayırıyorsan, zaten sen orada siyasetin tillahını yapıyorsun, rozetini çıkarmamışsın, particilik yapıyorsun demek... Biz bunu söylüyoruz. Hiç kimse kendi siyasi partisinden utanmaz. Rozet bırakmak dediğimiz farklı bir şey..." ifadelerini kullandı.

BOZTEPE: DOĞRUYA DOĞRU, EĞRİYE EĞRİ DİYORUZ!
Bunun üzerine konuşan Koçer, "Diyelim ki senin rozetin takılı olduğu zaman, halkın arasına girdiğinde..." dedi ve Boztepe araya girerek, "Sayın Başkan biz burada delege seçimi yapmıyoruz, ilçe kongresi yapmıyoruz, bizim söylediğimiz Çiğli'ye hizmet ederken... Bunu zaten Türkiye'deki hemen hemen bütün siyasetçilerin söylemesi lazım. Söylemezse hainlik ediyordur. Ben hizmet aşamasındayken şu sokak CHP'nin sokağı, şu sokak AK Parti'nin sokağı dersem... Bu konuda diyorum, yoksa öbür türlü tabi ki siz rozetinizi şerefle haysiyetle taşıyacaksınız. Aynı şekilde birçok gazeteler manşet attılar, AK Partili bir kişi yakasında rozetle kaymakamına gittiği zaman manşet olduğunu da biliyoruz... Yoksa biz hizmet anlamında söylüyoruz rozeti. Yoksa öbür türlü, kongrenize çıkacaksınız bizi eleştireceksiniz, biz de size aynı şekilde ama ben burada doğruya doğru, eğriye eğri diyorum... Niye Çiğli için. Biz burada siyaset yapmadık, bu halk için bir şey yaptık. Bu anlamda söylüyoruz. Eğer ki bir kişi siyasi parti üyesiyse asla utanmayacak. Bu hangi parti olursa olsun..." diye konuştu. 

Koçer ise, sonuç olarak aynı şeyi ifade etmeye çalıştıklarını belirtti meclis oturumunu sonlandırdı.

 
ABD'den Türkiye'ye Suriye ve Ukrayna teşekkürü
 
Lidere Konak raporu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balçova Belediyesi’nden Ankara çıkarması!
Cumhuriyet Halk Partisi Balçova İlçe örgütü tam kadro Genel Başkan Kemal ...
Büyükşehir'in en özel bahçesi açıldı!
“Herkes Farklı Herkes Eşit” sloganıyla engelsiz bir kent için çalışan ...
Bayraklı'da 'devlet' polemiği! Sandal'dan AK Partili Aktaş'a: Kim sana emanet etti de savunuyorsun?
Bayraklı Belediyesi Başkanı Serdar Sandal başkanlığında Bayraklı Belediyesi'nin ...
 
Karabağlar'da 'faiz' gerginliği... Selvitopu: Kriz olmasaydı borcumuzu sıfırlardık!
Karabağlar Belediyesi’nin kesin hesabı, mecliste tartışmalara neden oldu.  ...
Pehlivan 'bütçe' eleştirilerine tepki gösterdi: Gerçek dışı bilanço!
Yaklaşık 25 dakikada, jet hızıyla tamamlanan Menemen Belediye Meclisi'nin ...
Konak'ın kesin hesabına oy çokluğu... Gelir - gider arasında 100 milyonluk fark!
Konak Belediye meclisi, 2021 Mali Yılı Kesin Hesap görüşmesini tamamladı. Hazırlanan ...
 
Demokrasinin geleceği Selçuk'ta konuşuldu
Selçuk Belediyesi’nin ev sahipliğinde Sıfır Ayrımcılık Derneği tarafından ...
Başkan Demirezen, o sözlere yanıt verdi: Destek yoksa stant da yok!
Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, ilçede 23. kez yapılan Uluslararası ...
Çerçioğlu'nun yargılandığı davalar birleştirildi
Aydın Büyükşehir Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun da aralarında bulunduğu sanıklar ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva