HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Mayıs 2022 Salı - 15:30

Başkan Demirezen, o sözlere yanıt verdi: Destek yoksa stant da yok!

Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, ilçede 23. kez yapılan Uluslararası Çiçek Festivali için istenen stantların 2,5-3 milyon lira olduğu gerekçesiyle destek vermeyen Büyükşehir’e sitemde bulundu. Başkan Demirezen, Egedesonsöz’e yaptığı açıklamada, “1 milyon liralık bir işti. Bir kuruş katkı gelmedi, buna rağmen Büyükşehir için stant istediler. Kusura bakmayın; destek yoksa, stant da yok, dedim” ifadesini kullandı

Başkan Demirezen, o sözlere yanıt verdi: Destek yoksa stant da yok!

EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de gündeme gelen Bayındır Çiçek Festivali tartışmalarına, Bayındır Belediye Başkanı AK Partili Uğur Demirezen de katıldı. Egedesonsöz’e değerlendirmelerde bulunan Başkan Demirezen, talep ettikleri stantların, sahnenin 22 yıldır Büyükşehir tarafından karşılandığını, bu sene Büyükşehir’in maddi zorlukları gerekçe göstererek destek vermediğini söyledi. Süreci tüm ayrıntılarıyla anlatan Başkan Demirezen, Büyükşehir’e stant vermediğini doğruladı, “Destek yoksa, stant da yok, dedim. Sözümü inkar edecek değilim” dedi.

STANTLARI İHALEYLE 1 MİLYON LİRANIN ALTINDA FİYATA KİRALADIM
Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, Egedesonsöz’e yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

““Hepimiz gelip geçici makamlardayız. Sonuçta hizmet için seçildik. İlçemde uluslararası bir çiçek festivali yapıldı. İki yıl pandemi nedeniyle yapamamıştık, bu yıl 23’üncüsünü gerçekleştirdik. Büyükşehir Belediyemiz bu festivale tam 22 yıl boyunca destek verdi. Talep ettiğimiz stantlar, daha öncekilerden farklı değildi. Aynı stant, aynı sayı, aynı markaydı. Ölçüleri belli, güzergahı belli, adeti belli, protipi belli. Farklı bir şey istemedik. Destek talebinde bulunduktan sonra 10-15 gün cevap verilmedi. Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay Bey ile iletişime geçtim. Ertuğrul Bey, talebimizi konuştuklarını, Büyükşehir’de böyle bir standın hazırda olmadığını söyledi. Hiçbir yerde hazır bulunan bir şey olmadığını, kiralama yöntemiyle yapıldığını anlattım. Tekrar konuşacağını söyledi ve 3-4 gün sonra beni aradı; talebimizi karşılayamayacaklarını ifade ettiler. Maliyetinin 1 milyon lirayı bulduğunu, maddi zorluklardan dolayı bu talebi yerine getiremeyeceklerini bildirdi. 22 sene Büyükşehir bunu yapmış, bu yıl yapmazsa olmaz; Bayındır, İzmir’in 30 ilçesinden biri, dedim. 2,5-3 milyon  lira olarak telaffuz edilen rakam, aslında 1 milyon liradır. Ben Bayındır Belediyesi olarak ihaleyle 1 milyon liranın da altında bu sorunu hallettim. Benim ilçemin 1 milyon lira değeri yok mu, diye çıkıştım. Ertuğrul Bey, tekrar konuşacağını ifade etti.”

YARI YARIYA OLSUN DEDİM, BU ÖNERİM DE KABUL GÖRMEDİ
“İki gün sonra Ertuğrul Bey dönüş yaptı; 550 stant talep ettiğimizi, bunu karşılayamayacaklarını bildirdi. Teşekkür ettim. Üç saat sonra ben aradım, 250’sini ben yapayım, 300’ünü Büyükşehir yapsın, önerisini getirdim. Bana dediler ki, Urla’ya veriyoruz, Urla’nın tipinde verelim. Urla’da enginar festivali var, standa enginar konulacak. Bizde çiçek festivali var, saksı konulacak, rüzgardan korunaklı olması lazım, belli bir standart gerekli. Bu önerim de kabul görmedi. Konuyu kapattım. Gelelim stant vermeme konusuna… Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer, 30 ilçenin büyüğüdür, ağabeyimizdir.  Diğer belediyelere nasıl davetiye gönderdiysem, Büyükşehir başkanımızı da davet ettim. Tarım Bakanımızın protokolünde kendisine konuşma süresi verdirttim. Başka Bir Tarım Mümkün deyip, EXPO’da şunu yapacağım, bunu yapacağım deyip, Bayındır’a böyle bir davranış sergilenmesi gücüme gitti. Tunç Başkan’ın festivale katılacağı bildirildi. Benden bir de stant istediler. Ben şunu yapmam; sen burada bir lira harcamayacaksın, Büyükşehir gelecek burada stant açacaksın, kendi reklamını yapacaksın! Kusura bakmayın dedim, destek yoksa, stant da yok. Destek vermediğiniz bir organizasyonda Büyükşehir’e stant vermem, dedim. Stant vermeyince, Tunç Başkan o zaman festivale katılmaz şeklinde bir açıklama geldi. O zaman daha büyük ayıp edersiniz dedim. Stant verince mi gelecek, Tunç Başkan, diye sordum. Ben İzmir’in 30 ilçesinden biri değil miyim, dedim. Bu sözümden sonra Tunç Başkanın katılacağını bildirdiler, akredite yaptırdılar ama özel kalem, festivalden bir gün önce arayıp başkanımızın bir başka programı var, gelemeyecek, bilgisini verdi. Katılıp katılmamasına saygı duyarım ama katılmasını beklerdim.”

BAŞKAN SOYER, NE DEMİŞTİ?
Bayındır'daki Çiçek Festivali ile ilgili eleştirilere yanıt veren Soyer, şunları söylemişti: "Aynı anda Enginar Festivali vardı. İki belediye de bize başvuru yaptılar. Stant konusunda talepleri 2,5-3  milyon TL tutarındaydı. Biz de daha ekonomik stantlar var, bunları size verebiliriz, dedik. Bayındır kabul etmedi ancak Urla Belediyesi kabul etti.  İBB de ekstradan 3 milyon TL tutar vermekten  kurtuldu. Güzel bir festival oldu ancak bize de yer ayrılmadı. Olsun, canları sağ olsun. Burada ne kriz var ne başka bir şey. Biz bunu israf etmek olarak gördük sadece. İBB olarak doğru projelere doğru yatırım yapmaya devam edeceğiz."

 
Çerçioğlu'nun yargılandığı davalar birleştirildi
 
Polis, 2 çocuğa kuzu sevinci yaşattı
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vatandaş 13 Mayıs 2022 Cuma 11:31

Bayındırın nüfusunun yarıdan fazlası İBB sayesinde ekmek yiyor..olayı böyle büyütmemeleri gerekiyordu bir vatandaş olarak.Bayındır Belediye Başkanımız bir de Bayındır esnafını dolaşsın bakalım festival yerel halka mı yaramış dışarıdan o stand kurduk diye övündüğü sattığı kişiler mi?standlar senede 4 gün, geri kalan günleri hsp edersen aldığın vergileri de çıkarmak lazım... o yüzden yerel halkı kalkındıran İBB'ye sataşacağına kendi esnafına sahip çıkmalı..

Yorumu oyla      3      3  
hayat 11 Mayıs 2022 Çarşamba 08:36

İzmirin parkları bahçeleri bulvarları Bayındır çiçek koopreatfinden alınan çiçeklerle donatılıyor yıllardır nankörlük yapıp stand konusunu haksızlık yapılmış gibi algı yaratmayın.

Yorumu oyla      4      3  
Esas skandal 10 Mayıs 2022 Salı 21:03

Yıllarca bayındıra destek veren İBB, bayındır belediyesine desek vermemesi esas skandaldır. Hani ayırım yapılmayacaktı?

Yorumu oyla      2      4  
Skandal! 10 Mayıs 2022 Salı 17:52

Yıllarca destek veren belediyeye stand vermiyorum hangi hakla denebiliyor? büyük bir skandal ama çok rahat söylenebiliyor. Senin Bayındır'a katkın nedir ki!

Yorumu oyla      4      5  
Atilla Kamar 10 Mayıs 2022 Salı 17:44

Bu biraz kapris kokusu veriyor. İBB de çiçek almayarak Bayındır çiçek üreticisini dışlarsa ne olacak...

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çerçioğlu'nun yargılandığı davalar birleştirildi
Aydın Büyükşehir Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun da aralarında bulunduğu sanıklar ...
Bergama'da Engelliler Haftası'nda anlamlı sergi
Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Bergama Belediyesi Rahmi Yeşilsoy ...
Başkan Gümrükçü'nün yelken ekibi Marmaris'e ulaştı
İklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla Hopa'dan yola çıkan "Gelecek ...
 
Ödemişli öğrencilerden dev tesise ziyaret
Ödemiş’te “Sıfır Atık” projesi kapsamında Ödemiş Belediyesi, Ödemiş İlçe ...
Başkan Soyer Finlandiya heyetini ağırladı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Finlandiya’nın Ankara Büyükelçisi ...
Kahve kokusu tüm İzmir'i saracak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kolombiya Kahve Festivali, ...
 
Soyer'e anlamlı ziyaret: 'Başkan amca seni seviyorum!'
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda ...
Büyükşehir annelerin yanında
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kadifekale’de yaşayan ve ...
Başkan Sandal: Bütün gücümüzle Kılıçdaroğlu’nın yanındayız!
Sivil toplum kuruluşlarıyla her fırsatta bir araya gelen Bayraklı Belediye ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva