HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Eylül 2017 Cumartesi - 10:02

Başkan Uyar: Urla'nın markalaşma çalışmaları sürüyor

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Nevşehir'de "Aracı Şehirler MEWA Bölgesel Forumu'nda Urla'daki markalaşma çalışmalarını anlattı.

Başkan Uyar: Urla nın markalaşma çalışmaları sürüyor

Orta Doğu ve Batı Asya (MEWA) tarafından düzenlenen Uluslararası toplantının “Marka Aracı Şehirler” konulu oturumunda Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, kentteki markalaşma çalışmalarını ve gelişmeleri aktardı. WALD Akademi Direktörü Hülya Alper'in moderatörlüğünü yaptığı oturumda, İstanbul Ticaret Üniversitesi'nden Prof. Dr. Murat Kasımoğlu'nun sunumunun ardından Yerel Yönetim Uzmanı Dr. Hicran Hamza Çelikyay, Ürgün Belediye Başkanı Fahri Yıldız ile Agadir Belediye Başkanı Salah El Malouki de sunum yaptı.

KENTTEKİ MARKA DEĞERLER
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, ilçenin tarihinin marka değerinde büyük yeri olduğunu vurgulayarak “Antik çağlara dayanan Urla sırasıyla Pers, İskender, Roma ve Osmanlı İmparatorluklarının hakimiyeti altında yaşamıştır. Bu tarihlerde oluşturulan güçlü tarih ve kültürel varlıklara sahibiz” dedi. Antik Kybele Teknesi, Karantina Adası, dünyanın ilk zeytinyağı işliği olan Antik Klazomenai, Nohutalan Kilisesi, Sübyan Mektebi, Mermerli Çeşme gibi yapılardan örnekler veren Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, kentin büyük bir doğal güzelliği ve coğrafi konuma sahip olduğunu da belirtti.

PLAJLAR, DOĞAL ALANLAR
Urla'da mavi bayraklı plajların yanısıra, su sporlarının da yapıldığını anlatan Başkan Uyar, gezi rotalarıyla da doğa tutkunlarının Urla'yı tercih ettiğini vurguladı. Tarihinde önemli düşünür, sanatçı, şair ve yazarın Urla'da yaşadığını da belirten Belediye Başkanı Sibel Uyar, “Neyzen Tevfik'ten Yorgo Seferis'e, Necati Cumalı'dan Tanju Okan'a birçok değerimiz kentimizin tarihinde yeri vardır. Bu değerlerimizi yaşatmak ve korumak için çabalarımız sürüyor. Birçok yarışma ile kültürel değerlerimizi gelecek kuşaklara aktarmayı sürdürüyoruz” dedi. Başkan Uyar, sanat ve eğitimde de ilçenin çok önde olduğunu vurgularken şunları söyledi:

“Başta İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitemiz olmak üzere Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Urla Yerleşkesi, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Urla Yerleşkesi sınırlarımızdadır. Bu kurumlarımızla birlikte ilçemiz nitelikli bir göç almaktadır. “

KIRSAL KALKINMA
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapılan çalışmalarla kırsal alanlardaki kalkınmaya büyük önem verdiklerini de Başkan Uyar yerli ve yabancı katılımcılara anlattı. Uyar, tarımsal üretimin yeniden artmasında bu çalışmaların yararlı olduğunu kaydetti, kadın üreticilerin ise bu alanda ayrıca teşvik edildiğini vurguladı.

Bu çalışmalara paralel olarak Gastronomi turizminin gelişmesi için çalıştıklarını da anlatan Başkan Uyar, “Mutfak kültürümüzün markalaşması ve gastronomi turizmine yoğunlaştık. Kent Konseyi, kooperatifler, dernekler, üniversiteler ile birlikte ortak çalışmalar yapıyoruz. Uluslararası Enginar Festivali bu kapsamda üreticimize büyük bir teşvik kaynağı oldu. Son festivalimizde 3 günde ilçemize 1 milyon ziyaretçi geldi. Enginar üretimimiz ise yüzde 42 arttı” dedi.

Başkan Uyar, çilek üretimi için de tarımsal alanlarda yeni bir projenin başlatıldığını kaydederken, Bademler Köyü'nde yatırım çalışmaları başlayan Doğal Yaşam Köyü'nün de tarım turizmine katkı koyacağını sözlerine ekledi.

 
Gurur tablosu: İzmir'in Süt Kuzusu 5 yılda 10'a katladı
 
İzmir'de 8 ay yaşam mücadelesi vermişti... Alkollü sürücüye şok ceza!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gurur tablosu: İzmir'in Süt Kuzusu 5 yılda 10'a katladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2012 yılında başlattığı “Süt Kuzusu Projesi” ...
Mehmet KARABEL yazdı... Bir Türkiye’ye, bir dünyaya bir de Seferihisar’a bakın…
Mehmet KARABEL yazdı... Bir Türkiye’ye, bir dünyaya bir de Seferihisar’a bakın…
İZSU'dan Yeni Foça'daki arıza için açıklama
Yeni Foça Atık Su Arıtma Tesisi'ndeki tanklardan birinin tahliye borusundaki ...
 
Bayındır’da 'bal gibi' kurs
Bayındır Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire ...
İzmir Körfezi'nde şenlik var!
Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde ilk kez düzenlenen 3 günlük İzmir Körfez ...
Piriştina’dan çat kapı ziyaret: Başkan’a bağlama resitali
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Mustafa Kemal Mahallesi'nde Yusuf ...
 
İzmir'de otomobilsiz gün!
İzmirliler, “Otomobilsiz Kent Günü” çerçevesinde motorlu taşıt trafiğine ...
Karşıyaka'dan Türkiye'de ilk: Geri sayım başladı!
Karşıyaka Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Evrensel Çocuk Müzesi ...
Ve onay geldi... Tramvay Çiğli'ye uzuyor!
Çiğli’deki ulaşımı büyük ölçüde rahatlatacak olan 11 kilometrelik tramvay ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva