HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Mayıs 2015 Pazartesi - 11:02

Başkan Uğurlu Yörük kıyafetini girdi, birlik mesajı verdi

Kemalpaşa Belediyesi’nin desteği ile Kemalpaşa Yörükler Derneği tarafından düzenlenen Kemalpaşa Yörükler Derneği İkinci Hıdırellez ve Yörük Şöleni’nde konuşan Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, son günlerde yaşanan gelişmelere dikkat çekerek “Bin yıldır Anadolu topraklarında Türkü ile Kürdü ile bir arada yaşadık. Bizi bölmek kimin haddine. Kimsenin buna gücü yetmez” diye konuştu.

Başkan Uğurlu Yörük kıyafetini girdi, birlik mesajı verdi

Ege’deki Yörükleri bir araya getiren ve geleneksel olma yolunda ilerleyen Yörük Şenliği, Kemalpaşa’da yapıldı. Kemalpaşa Belediyesi’nin desteği ile Kemalpaşa Yörükler Derneği tarafından düzenlenen Kemalpaşa Yörükler Derneği İkinci Hıdırellez ve Yörük Şöleni’ni sıcağa rağmen vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Kız alma merasimi ile başlayan, daha sonra  şehir merkezinde oluşturulan kortejle devam eden etkinlik, Adnan Menderes Rekreasyon Alanı’nda gerçekleştirilen resmi törenle başlamış oldu.

AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, AK Parti İzmir Milletvekili Adayları İbrahim Turhan ve Bilal Kırkpınar, CHP İzmir Milletvekili Adayı Kamil Okyay Sındır’ın da hazır bulunduğu programda konuşan Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, son günlerde yaşanan gelişmelere dikkat çekerek “Bin yıldır, Anadolu topraklarında Türkü ile Kürdü ile bir arada yaşadık. Bizi bölmek kimin haddine. Kimsenin buna gücü yetmez. Biz biriz, beraberiz. Biz dünyaya medeniyet saçmış ecdadın çocuklarıyız” diye konuştu.

Bu tür etkinliklerin geçmişi hatırlama ve geçmişten ders çıkarma noktasında önemli rolü olduğuna işaret eden Başkan Uğurlu, “Bu tür programlar bizi, bize bir kez daha hatırlatırken; çocuklarımızın da geçmişini tanımasını sağlıyor. Hıdırellez bildiğiniz gibi Türklerin ilkbahar bayramı ve bu vesileyle de herkesin bayramını kutluyorum. Bizler, Orta Asya Bozkırları’ndaki kıl çadırından bir sel gibi çıkıp tıpkı seyyahlar gibi Anadolu’ya, Ortadoğu’ya Balkanlara ve dünyanın en ücra köşelerine yürümüş bir neslin evlatlarıyız. Bizler, dünyaya medeniye ve ışık saçmış ecdadın çocuklarıyız. Türküyle Kürdüyle hepimiz biriz” dedi.



Türk boylarının Anadolu’ya gelişini kısaca anlatan Başkan Uğurlu, “Alparslan 1071’de Anadolu’yu necip Türk milletine yurt edinirken, yanında Mervan Aşireti’nden 10 bin kürt savaşçı vardı. Bu topraklar bin yıl önce birbirleri için kanlarını dökenlerle yoğruldu. Bu millet İslam coğrafyasının darmadağın olduğu bir dönemde, Batı’dan gelen Haçlı seferlerine göğsünü siper etmiş bir millettir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün meşhur bir sözü var. Atatürk diyor ki, ‘Arkadaşlar, ümitsizliğe düştüğünüz vakit Toros Dağları’na bakın. Orada bir tek dumanı tüten Yörük çadırı görürseniz bilin ki bu dünyada hiçbir güç sizi asla yenemez.’ Biz bu sözün ne kadar anlamlı olduğun biliyoruz” ifadesinde bulundu.
 
YÖRÜK KIYAFETİ GİYDİ
Başkan Uğurlu, hazırlanan program kapsamında Yörük kıyafeti giyerek şehirde tur atarken; davul ve zurna eşliğinde hareket eden konvoyda Başkan Uğurlu vatandaşlarla bol bol selamlaştı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Urla’da 2 günlük enginar bayramı
İki gün süren 1.Uluslararası Urla Enginar Festivali tüm Türkiye’yi Urla’ya ...
Konak’ta zabıta denetimi: Bir engel de sen olma
Konak Belediyesi engelli yurttaşların kent içinde daha rahat ulaşım sağlamaları ...
İzmir’de Hıdrellez coşkusu: Gündoğdu’da Roman ateşi
Baharın müjdecisi Hıdrellez, İzmir’de Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ...
 
Selvitopu: Kültürlerarası köprü olacağız
Ege Bölgesi Malatyalılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nüvit Ateş, Karabağlar ...
Bornova'da dans rüzgarı: 350 dansçı nefesleri kesti
Dünya’nın en iyi dansçıları Bornova’da hayranları karşısına çıktı. Bornova ...
Karşıyaka yollarına sihirli dokunuş
Kent içi ulaşımda düzeni sağlamak, yaya ve araç trafik akışını disipline ...
 
Büyükşehir’den TOKİ teyakkuzu: Evka-5’e jet müdahale
Kayma tehlikesi yaşayan Çiğli TOKİ Evleri bölgesine istinat duvarı için ...
Bornova’da 5 bin 500 öğrenciye eğitim desteği
Bornova Belediyesi’nin binlerce öğrenciye lise ve üniversite hazırlık ...
Ekrem Demirtaş TOBB Genel Kurulu'nu yönetti
Ankara'da 2 Mayıs’ta düzenlenen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haramilerin saltanatını yıkacağız!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva