HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Kasım 2022 Pazartesi - 17:18

Başkan Tugay'dan stadyum için ültimatom: Ya muvafakat ya eylem!

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, ilçede yapılacak olan stadyum projesi ile ilgili tıkanma yaşandığını belirterek “stadyum projesini yapan mimar yüksek meblağda para istiyor. ‘ben burada hak sahibiyim, söz sahibiyim. Ben muvafakat vermiyorum’ diyor. Bu mimar zaten bakanlığa 55 tane stat yapmış. Buradan gelecek paraya ihtiyacı yoktur. Muvafakat vermesini bekleriz. Vermezse ondan sonra başka bir türlü eylemlilik içinde olacağım” dedi.

Başkan Tugay dan stadyum için ültimatom: Ya muvafakat ya eylem!

EGEDESONSÖZ- Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, yapımı yılan hikayesine dönen Karşıyaka Stadyumu ile ilgili son durumu anlattı.

Gelinen evrede İletilen projenin ‘avan proje’ olduğunu belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, stadyum projesini yapan mimara bağlı olduklarını ve mimarın yüksek meblağda para istemesinden kaynaklı olarak sürecin tıkandığını kaydetti.

AVAM PROJE İLE HİÇBİR BELEDİYE İHALE YAPAMAZ
Stadyum süreci ile ilgili açıklama yapan Başkan Tugay, “Bakanlık yapıyordu da biz mi yapmayın dedik. Bakan bey ile bizzat görüştüm. Bakan bey dedi ki ‘bizim buraya bütçe ayırmamız mümkün değil’ Bunu yapmayacağız demek. Biz devir alamadık. Devir verilmedi. Protokol yapılmadı. Protokolün yapılmasını istemediler. Orada bir aldatmaca var. Biz bakan bey ile görüştüğümüzde biz burayı yapamayız, bütçe ayıramayız dediklerinde Karşıyaka'nın belediye başkanı olarak, taraftarı olarak bu kronik sorunu çözülmesi için çözüm üretilmesi için çalıştım. Büyükşehir belediyemiz yapsın dedim ben. Biz kulüp başkanımız ile Tunç Başkan’a gittik ve ‘tamam ben yaparım’ dedi. Mesele sonra başladı. Oranın bir taslak projesi var. Bu projeyi yapan mimar diyor ki ben burada hak sahibiyim, söz sahibiyim. Ben muvafakat vermiyorum diyor. Sonra yüksek bir para istiyor. Bizde diyoruz ki ekonomik olarak zor şartlarda bu işe giriyoruz ve bunu ödeyemeyiz, siz muvafakat verin bizde bunu gereğini yapalım ve kendi projelerimiz ile yamalayıp ihaleye çıkalım dedik. Avam proje ile hiçbir belediye ihaleye çıkamaz. Ben bir bardak alacağım diyorsunuz, bu bardağın nitelikleri ile ilgili hiçbir tanım yapmıyorsunuz. Bunu TOKİ yapıyor ancak neye göre yaptığını bilmiyorum. Fiyatı neye göre belirliyorlar bilmiyorum. Müteahhitler ile aralarında bir diyalog var ve ona göre yapıyorlar. Kanunda bardak ile ilgili ihaleye çıkıldığında tüm detaylarını belirlemeniz lazım ve ona göre fiyat belirlenmesi yapılması lazım deniliyor. Ben onu anlayabilmiş değilim. Avam proje ile ihaleye çıkılmaz ancak TOKİ sürekli ihaleye çıkıyor. Müteahhit uygulama projesi yaparken kendi lehine kararlar alırsa ne yapacaksınız? Ekstra yük getirmeyeceğini kim garanti verebilir?” şeklinde konuştu.

MUVAFAKAT VERMEZSE BAŞKA TÜRLÜ BİR EYLEMLİLİK İÇİNDE OLACAĞIM!
Stadyumun mimarının daha önce 55 tane stat projesi yaptığını belirten Başkan Tugay “Şu anda mimar muvafakat  göndermedi ve olay kilitlendi. Şu anda dışarıda uygulama projeleri hazırlatıyorum tamamen ücretsiz olarak. Bu hafta tekrar toplantımız var ve sürekli bir araya gelip detayları görüşüp ihaleye çıkılabilecek proje haline getiriyoruz. O hale geldiğinde mimarın muvafakat verilmesini talep edeceğim. Bu mimar zaten bakanlığa 55 tane stat yapmış. Buradan gelecek paraya ihtiyacı yoktur. Muvafakat vermesini bekleriz. Vermezse ondan sonra başka bir türlü eylemlilik içinde olacağım. Sürecin buraya geleceğin düşünemedim. Mimarın muvafakatı meselesini bu kadar sorun yapılacağını hiç düşünmemiştim. Geçen mecliste AK Partili meclis üyesi ‘siz de mimarın parasını verin’ dedi. Bunu ben kendi cebimden vermiyorum. Belediyenin bütçesinden hiçbir şey yapmamız mimara neden bu kadar para vereyim? Devletin bu stada hiç mi katkısı olmayacak? Alsın bu izni. Stadın altına beton dökülmeseydi mimarın müelliflik gibi bir durumda olmayacaktı. Yapı kayıt belgesi verildiği için bunlar yansıyor” dedi.

SÜRECİN TIKANMASI SİYASİ!
Sürecin tıkanmasını siyasi bir durum olarak yorumlayan Başkan Tugay, “Bunun siyasi bir karar olduğunu düşünüyorum. Siyasi olarak bunu yapılmadığın düşünüyorum. Amaç burada stat yapılmasın. Bilinçli bir kilitleme olduğunu düşünüyorum. Büyükşehir burada kendi üstüne düşen kısmını yapmaya hazır. Bizde Karşıyaka Belediyesi olarak üstümüze düşen ne varsa yapmaya hazırız. Çarşı projelerimiz bittiğinde tüm makinelerimiz stat inşaatında çalışmaya hazır şekle gelecek. Üzerimize düşen ne varsa yapacağız” ifadelerini kullandı.

 
İzmir’de şüpheli çanta paniği!
 
Kıskançlık cinayetinde tahrik indirimi!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 14 Kasım 2022 Pazartesi 23:10

Konu proje müellefliği ile ilgili ise Başkanım, 2014 yılında Akp bizzat o hakka son verdi. Mimarın öyle bir hakkı olduğunu düşünmüyorum. Danışmanlarınız mevzuatı bir daha incelese?

Yorumu oyla      4      3  
ABY 14 Kasım 2022 Pazartesi 20:30

Karşıyaka'nın göbeğine, kalbine stad yapılmamalıdır. Stad daha önce Sn.Aziz Kocaoğlu'nun önerdiği şekilde Örnekköy'e yapılmalıdır. Şehrin ortasında,deniz kenarında beton yığınına ihtiyaç yok. Yapacaksanız halkın kullanımı için halka açık spor alanı yapın, geçlerin halkın kullanacağı tesisler, yeşil alanlar yapın. Karşıyaka ya kötülük yapmayın.

Yorumu oyla      5      3  
Vatandaş 14 Kasım 2022 Pazartesi 17:46

Aman izmir'e olumlu ve verimli projeler yaparsanız halk hizmet alır,maalesef iktidar ve sizler kısır çekişmeleri arasında kalıyor izmir halkı devam ediniz beyler başkanlar vekiller nereye kadar gider acaba...

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Belediye düğmeye bastı… Balıkçı barınağı yenileniyor!
Menderes Belediye Gümüldür’deki balıkçı barınağının yenilenmesi ve yakın ...
Çalışmalar kesintisiz sürüyor... Buca'ya 100 araçlık yeni otopark!
Buca Belediyesi kent genelinde sürdürdüğü sokak düzenlemesi çalışmalarından ...
Dünya Balıkçılık Günü Çeşme’de kutlanacak
Çeşme Belediyesi, Dokuz Eylül Rotary Kulübü işbirliğinde, Çeşme Rotary ...
 
İzmir'in kritik noktasında kesintisiz ulaşım başladı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ordu Bulvarı’ndan Anadolu Caddesi’ne bağlantı ...
Başkan Tugay’dan saldırı sonrası 'istihbarat' vurgusu ve 'saksı' yorumu: Kaldırılsa da başka yol bulurlar!
Taksim-İstiklal Caddesi’nde meydana gelen ve 6 vatandaşın hayatını kaybettiği ...
İZSU'dan Karşıyaka mesaisi... Taşkınlar son bulacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, aşırı yağışlarda yaşanabilecek ...
 
Büyükşehir'in evde bakım hizmeti yüzleri güldürüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi kentte kimseyi yalnız bırakmıyor. Sosyolog, ...
Bayraklılı sporculardan büyük başarı!
Spora verdiği destekler ve elde ettiği başarılarla İzmir’de fark yaratan ...
Başkan Soyer, Menemen’den ateş püskürdü: Birileri İzmir'in ulaşımını felç etmek istiyor!
Menemen'de düzenlenen programda UKOME’nin İzmir’de toplu ulaşım zamlarını ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva