HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Kasım 2022 Pazartesi - 11:50

Başkan Tugay’dan saldırı sonrası 'istihbarat' vurgusu ve 'saksı' yorumu: Kaldırılsa da başka yol bulurlar!

Taksim-İstiklal Caddesi’nde meydana gelen ve 6 vatandaşın hayatını kaybettiği terör saldırısı ile ilgili olarak işlek caddelere konulan saksılar konusu gündeme geldi. Bombanın işlek caddede bulunan saksıya konulmasının terör saldırıları ile ilgili risk oluşturduğu iddiası ortaya atılırken Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, konunun istihbarat temelli değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Tugay açıklamasında “Olayı saksı, çöp kovası, bank noktasına getirmek çok yanlış… Bunları kaldırsanız da başka yolları buluyorlar. Esas konu bu insanlar, buralara gelmeden önce önlemleri alabilmek” dedi.

Başkan Tugay’dan saldırı sonrası  istihbarat  vurgusu ve  saksı  yorumu: Kaldırılsa da başka yol bulurlar!

EGEDESONSÖZ- Şehirlerin işlek caddelerinde bulunan peyzaj ve bankların terör tehdidine karşı risk oluşturduğu konusu Taksim-İstiklal Caddesi saldırısı sonrası yeniden gündeme geldi.

İzmir’in en işlek caddelerinden birisine sahip olan Karşıyaka-Çarşı’da ne tür önlemler alınması gerektiği ile ilgili Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay değerlendirmelerde bulundu.

BULVARI KALDIRSAK DA BAŞKA YOL BULURLAR
SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan Başkan Tugay, şehir peyzajından önce olayın kendisi ile ilgili istihbarat süreçlerine dikkat çekti. Tugay açıklamasında “Biz güvenlik ile ilgili bu olaydan sonra daha fazla dikkat edip, kendi açımızdan yapabileceklerimiz konusunda daha fazla çaba içinde olacağız. Ancak güvenlik konusu belediyenin yetkisinde olan bir konu değil. Güvenlik polis, jandarma ve İçişleri Bakanlığı ile ilgilidir. Bizden bu konuda istenen her türlü işbirliği konusunda yüzde 100 yanlarında olacağız. Saksıdan, banktan olmaz yolun kenarında konacak yer bulunur. Yapacak insan yine yapar. Bebek arabasında bebek varmış gibi gösterip uzaktan kumanda ile de patlatıyorlar. Bir şekilde kamuflajlı bu işler oluyor. Olayın sorusu bu insanlar bu düzenekleri kurarken, örgütlenmeyi yaparken buraya gelirken daha önce bilgi alınamıyor mu, istihbaratımız yeterli değil mi? Türkiye MOBESE kameraları olmak üzere, istihbarat olmak üzere çok güçlü bir ülke. Sürekli telefonların dinlendiğini, sınırlardan itibaren insanların izlendiğini biliyoruz. Bunların yakalanması lazım... Saksı, bankla uğraşamayız. Mutlaka başka yol bulurlar, bu insanlar cani. Biz kendi açımızdan, Karşıyaka’da olsun, başka yerde olsun bir risk oluşturabilecek her türlü önlemi alırız. MOBESE’ler bize bağlı değil, Emniyet Müdürlüğü’ne dahil ve Türkiye’de suç işleyenlerin hepsini takip edebilen bir sistem. Belediyelerin kendi kameraları kendi tesislerinde olabiliyor. Sokağa kamera koyma yetkisi belediyede değil. Olayı saksı, çöp kovası, bank noktasına getirmek çok yanlış… Bunları kaldırsanız da başka yolları buluyorlar. Esas konu bu insanlar buralar gelmeden önce önlemleri alabilmek” dedi.

TERÖR SALDIRILARI SONRASI OY TERCİHLERİ DEĞİŞMİŞTİ
Saldırının seçimin hemen öncesine denk gelmesini dikkat çekici bulduğunu belirten Başkan Tugay, “Üst üste, topluca insanları hedef alan terör saldırıları oldu ve insanların seçim tercihi, oy oranları değişti. Ben bu sözleri kullanırken bu bir komplodur demek istemiyorum. Çünkü bunu ispat edemem ancak yaşananlar bunlardı. Çok fazla olayın olmadığı dönemde üst üste bombalamalar olmuştu ve seçim yapıldığında oy oranları değişti. İnsanlarımızın kendini güvende hissetmediği ortamda psikolojileri etkileniyor ve kararsızlıkları farklı yöne evriliyor. Ülkemizde bir güvenlik sorunu mu var, bunu merak ediyorum. Böyle bir şey varsa bunu sorumlusu kim, bunu da konuşmak lazım. İstanbul’da şehrin en işlek caddesinde bomba patlıyorsa bunun sorumlusu da olması lazım. 46 kişi gözaltına alındığı söyleniyor. Bunlarla ilgili önceden tedbirimiz yok muydu, önceden saptayamadık mı? Ülkemizin güvenliği ile ilgili sorumlu siyasi makamların bu işte sorumluluğunu yerine getirmesi gerekir. Biz artık gerçekten demokratik, insan haklarına saygılı, kendi güvenliğini sağlamış bir ülke olmak istiyoruz. Bunun için de 20 yıllık iktidarın üstüne düşen sorumluluğu yerine getirmesi lazım” dedi.

 
İZSU'dan Karşıyaka mesaisi... Taşkınlar son bulacak!
 
İzmir'in kritik noktasında kesintisiz ulaşım başladı!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tuna 14 Kasım 2022 Pazartesi 16:52

sen tedbirini arttır fırsat bırakma baska yol bulurlarsa ona da tedbir ne gerekiyorsa alırısn

Yorumu oyla      2      3  
35.5 14 Kasım 2022 Pazartesi 13:15

ulan kendini patlatıyor bu manyaklar. ne saksısı... tövbbest.

Yorumu oyla      3      4  
14 Kasım 2022 Pazartesi 13:13

Terör eylemi olur, bank deriz; deprem tatbikatı diye yere eğilip, elimizi başımıza koyarız. Kimsede demiyor ki bu terörist elini, kolunu sallayarak İstanbul'a nasıl geldi diye.

Yorumu oyla      3      4  
KARŞIYAKA STADI 14 Kasım 2022 Pazartesi 12:55

Stat konusundaki tutumunuzu ve duruşunuzu doğru bulmuyorum. Stad yapılacak yerin hemen arkasında oturuyorum.O bölgeye araçlarımızla zor giriyoruz.Maç günleri orası nasıl olur hayal edebiliyormusunuz? O bölgeye stad yapmak çok doğru gelmiyor.Sizden önceki Belediye Başkanı HÜSEYİN BAŞKAN bu konuda dik bir duruş sergilemişti en azından.

Yorumu oyla      8      3  
Karşıyaka Sevdamız 14 Kasım 2022 Pazartesi 12:51

Sn.Başkan ile yaptığınız programı dinledim.Karşıyaka'mıza daha tuttuğunu koparan ve projeler konusunda daha aktif birinin Belediye Başkanı olmasını yeni dönemde temenni ediyorum. Bir önceki başkan Sn.Hüseyin Mutlu Akpınar'ı göreve davet ediyorum.

Yorumu oyla      8      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZSU'dan Karşıyaka mesaisi... Taşkınlar son bulacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, aşırı yağışlarda yaşanabilecek ...
Büyükşehir'in evde bakım hizmeti yüzleri güldürüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi kentte kimseyi yalnız bırakmıyor. Sosyolog, ...
Bayraklılı sporculardan büyük başarı!
Spora verdiği destekler ve elde ettiği başarılarla İzmir’de fark yaratan ...
 
Başkan Soyer, Menemen’den ateş püskürdü: Birileri İzmir'in ulaşımını felç etmek istiyor!
Menemen'de düzenlenen programda UKOME’nin İzmir’de toplu ulaşım zamlarını ...
Selçuklu gençler Ata'nın huzurunda!
Selçuk Belediyesi'nin düzenlediği organizasyon ile 300 genç Anıtkabir'e ...
Çeşme'de dev satış… Tek kalemde 53 milyon TL!
Çeşme Belediyesi, mülkiyetinde bulunan ve toplam büyüklüğü 2 bin 673 metrekare ...
 
17 alandan 300 dernek... Bornova'daki STK yerleşkesi faaliyette!
Proje ve çalışmalarını toplumun tüm kesimlerinin görüşlerini alarak, ortaya ...
Çocuklardan Oyuncak Müzesi'ne büyük ilgi!
Konak Belediyesi’nin yenileme çalışmalarının ardından yepyeni tasarımıyla ...
Kınık'ta fidanlar toprakla buluştu!
İzmir’in Kınık İlçesinde 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinlikleri ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva