HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Kasım 2022 Pazartesi - 10:41

Başkan Soyer, Menemen’den ateş püskürdü: Birileri İzmir'in ulaşımını felç etmek istiyor!

Menemen'de düzenlenen programda UKOME’nin İzmir’de toplu ulaşım zamlarını iptal etmesini eleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Birileri Büyükşehir’in toplu ulaşımını felç etmek için elinden geleni yapıyor. Kaynak aktardığımız için de doğal olarak zarar ediyor ve o zaman da niye zarar ediyor diye suçluyorlar” dedi.

Başkan Soyer, Menemen’den ateş püskürdü: Birileri İzmir in ulaşımını felç etmek istiyor!

EGEDESONSÖZ - Güvenli, konforlu ve ekonomik toplu taşıma hizmeti sunmak için çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZTAŞIT projesine bir halka daha ekledi. İlk olarak Aralık 2019’da Seferihisar’da, Mart 2022’de ise Kiraz’da çalışmaya başlayan İZTAŞIT araçları, Menemen’de de törenle hizmete girdi. Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, Menemen Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hilmi Kurtoğlu ile muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

İzmir’de son dönemlerde tartışmalara neden olan ‘toplu taşıma’ konusuyla ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Menemen’de dikkat çeken bir çıkışta bulundu.

İZTAŞIT toplantısında konuşan Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşım için yapmak istediği ücret zammının UKOME tarafından defalarca reddedilmesini üstü kapalı bir şekilde ifade ederek ‘zarar’ iddialarına ateş püskürdü.

KAYBEDENİ OLMAYAN BİR PROJE
"Gittiğin Kadar Öde", "A" ve "B" tarifeleri uygulanacak İZTAŞIT araçlarının İzmir'e, Menemen'e çağ atlatan bir proje olduğunu ifade eden Başkan Tunç Soyer, “Toplu ulaşımda tüm Türkiye’ye örnek olmasını dilediğimiz bir proje. Çünkü kazananı çok. Büyükşehir Belediyesi kazanıyor. Menemen esnafı kazanıyor. Toplu ulaşımdan faydalanan vatandaşlarımız kazanıyor. Kaybedeni olmayan bir proje. O nedenle büyümesi, daha çok gelişmesi lazım” dedi.



'ESNAF KOOPERATİF ÇATISI ALTINDA BULUŞTU'
Göreve gelmeden önce de dile getirdikleri gibi İzmir’in her yerinde rahat ve engelsiz bir toplum ulaşım ağı kurmanın kararlılığında olduklarını belirten Başkan Soyer, “İZTAŞIT, tarımda ve kentsel dönüşümde uyguladığımız kooperatifçilik modelinin toplu ulaşıma uyarlanmasıdır. Bu projenin çok yalın bir anlamı var; o da birlikten kuvvet doğar. İZTAŞIT’la çevre ilçelerde ayrı ayrı toplu taşıma yapan minibüsçü esnafımız omuz omuza veriyor ve kooperatif çatısı altında buluşuyor. Uzun yıllardır ayrı olan esnafın birleşmiş olmasından dolayı da teşekkür ediyorum” diye konuştu.



DÖRT TEMEL İLKE
Bu sisteme dahil olacak ulaşım kooperatifleri için dört temel ilke belirlediklerinin altını çizen Soyer; "İlki; İzmirlilerin yaşam kalitesini yükselten araçlarla taşıma yapmaları. İkincisi; ESHOT’un belirlediği fiyat tarifesini uygulamaları. Üçüncüsü; uygun durakların belirlenmesi ve dördüncüsü İzmirlilerin konforunu artırmak adına yüksek kalitede hizmet vermeleri. Vatandaşlarımız Büyükşehir Belediyesi güvencesiyle çok daha yüksek kalitede bir ulaşım hizmetine kavuştu" dedi.

İZMİRLİLERİN VİCDANINA HAVALE EDİYORUM!
İzmir'in toplu ulaşımını felç etmeye çalıştıklarını dile getiren Soyer, “Hayat pahalılığı bu kadar yükselmişken, enflasyon bu kadar tırmanırken birileri de İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin toplu ulaşımını felç etmek için elinden geleni yapıyor. Büyükşehir Belediyesi finansman sağladığı için, toplu ulaşım aksamasın diye kasasından ulaşım şirketlerimize kaynak aktardığı için doğal olarak zarar ediyor. Bu kez de, 'Neden zarar ediyorsunuz' diye suçluyorlar. Gerçekten akıl tutulması. Bir yandan felç etmek için her şeyi yapacaksınız, sonra da neden zarar ediyor diye hesap soracaksınız. Bu durumu milletimizin, İzmirlilerin vicdanına havale ediyorum. Toplu ulaşım hizmetlerini bu zor koşullarda sürdürmek için taşın suyunu sıkıyoruz.” dedi.

'ACIMIZ BÜYÜK'
Dün İstanbul'da yaşanan terör saldırısına da değinen Soyer, “Bugünü bir bayram gibi büyük bir coşku ile kutlama heyecanı içerisindeydik. Ne yazık ki dün puslu havayı sevenlerin çok can acıttıkları, can yaktıkları vahim bir terör saldırısı yaşadık İstanbul'da. Acımız büyük. Rakamlar olarak geçiyor ama her birinin bir can olduğunu, ailesinin olduğunu, birilerinin anası, babası olduğunu biliyoruz. O nedenle acımız çok büyük. Diliyorum yaralı vatandaşlarımız bir an önce taburcu olur. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerine sabır, milletimize başsağlığı diliyorum” dedi.



'BAŞKANIMIZ BİZE SAHİP ÇIKTI'
Menemen Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hilmi Koçoğlu da akaryakıtta artan fiyatlar göz önüne alındığında bu projenin önemine dikkat çekti. İZTAŞIT'ın dev bir proje olduğunu anlatan Koçoğlu, “Hizmeti alan halkımız ucuz, verimli ve kaliteli taşınacak. Esnafımız da sistem içerisine girerek kazancını artırmayı hedefliyor. Yolcu taşımacılığı yapan otobüs ve minibüsçü esnafımız bugünün şartlarında elini taşın altına sokarak İZTAŞIT projesini sahiplendi” dedi. Başkan Tunç Soyer'in kendilerine sahip çıktığını dile getiren Koçoğlu, “İlçede iki grup esnaf topluluğunun birleşmesi ve beraberliğinin sağlanmasıyla yolcu taşımacılığında esnafın tek vücut olması sağlandı. Çok değerli belediye başkanım; bize inandınız, güvendiniz. Sahip çıktınız. Yolcu taşımacılığına, bize çağ atlattınız. İzmir'e, halkımıza en iyi hizmeti vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Ülkemize model olacak bir çalışma. İzmir'deki bu uygulamanın, ülkede örneği yok” dedi.

İZMİRİM KART AVANTAJLARI
ESHOT denetimli İZTAŞIT otobüslerinin devreye girmesiyle Menemen’de de toplu ulaşımda nakit ödeme dönemi sona erdi ve İzmirim Kart ile seyahat edilmeye başlandı. İlçede yaşayan 60 ve 65 yaş grubu yurttaşlar, engelliler, öğrenciler, öğretmenler ile emniyet/güvenlik sınıfı kamu personeli, şehir içi toplu ulaşım araçlarından ücretsiz ve indirimli yararlanabilecek.



26 HATTA 103 OTOBÜS
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile SS 34 No’lu Menemen Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin imzaladığı sözleşme gereğince 26 hatta toplam 103 otobüsle ulaşım hizmeti verilmeye başlandı. 26 kadın şoförün de görev yapacağı İZTAŞIT araçları, sürücüleri ve kooperatif yönetimi, ESHOT Genel Müdürlüğü’nün denetimi altında çalışıyor. ESHOT şoförlerine verilen tüm eğitimler İZTAŞIT sürücülerine de düzenli olarak verilecek. Ulaşım planlamaları İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ve ESHOT Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak. İZTAŞIT araçları Menemen ve çevresinde, İzmir Otogarı, Bornova bağlantılı hatlarda hizmet verecek. Mevzuata uygun araçlarla taşımacılık hizmeti başladığı için minibüslerin kuralsız dur-kalk yapmaları sona erecek, yolcu ve trafik güvenliği artacak.

 
İzmirli meşrubat ve su firması iflas etti!
 
Ebru Şallı'ya 11 milyonluk hediye
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bülent Işık 14 Kasım 2022 Pazartesi 19:04

Imar yetkisi Şehircilik Bakanlığında,toplu ulaşıma zam yetkisi Ukome'de geriye ne kaldı? Geçen yıl 7 lira olan mazot şimdi 26.5 lira.

Yorumu oyla      3      3  
Adil ,Eşit ve En İyi Hizmeti Almak 14 Kasım 2022 Pazartesi 18:08

İzmir BB`si İzmir merkez ilçelerinde belediyenin tüm kaynaklarını kullanarak metro,otobüs,vapur ve tramvaylarla toplu ulaşım hizmeti verirken , İzmir kırsal ilçelerindeki belediye otobüslerini [ Eshot ] tamamen hizmetten çekerek , haberde görüldüğü üzere kırsal ilçe toplu ulaşımını İZTAŞIT [özel halk otobüsü ] adı altında özelleştirmeye devam ediyor. İzmir BB`nin İzmir kırsal ilçelerindeki belediye otobüslerinden 90 dk. aktarma hakkını iptal edildiği 10.02.2016 tarihinde dönemin İzmir BB Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu kırsal ilçeler için bakın ne söylemiş ` Onların Kirası Ucuz ` Peki kirası ucuz yerlerde kimler oturur, sizler karar verin . O günden bugüne kırsal ilçelere aktarma hakkı verilmemesi zihniyeti devam ediyor. İzmir merkez ilçelerde 120 dk.aktarma hakkı devam ettiği sürece İzmir kırsal ilçe toplu ulaşımının İZTAŞIT adı altında özelleştirilmesi yapılsa bile kırsal ilçelerin aktarma hakkı talebinden vazgeçmesini mi bekleyeceksiniz. Konak Belediye Başkanı Sayın Abdül BATUR Göç Sempozyumunda ne söylemiş . Belediyecilik Kanununda `Belediye sınırları içerisinde yaşayan herkes ,belediyenin tüm hizmetlerinden faydalanır cümlesi yer almakta . Biz bu anlayışla çalışmalarımızı yürütüyoruz `Peki İzmir BB`si toplu ulaşımdaki çalışmalarını hangi anlayışla yürütüyor . Çözüm İzmir kırsal ilçe otobüslerinde de 136 km lik İZBAN da ki gibi tarife ve ücretlendirmenin uygulanması.

Yorumu oyla      5      4  
bekir 14 Kasım 2022 Pazartesi 16:55

izmirde aktarma ve aktarma ucretlerine gelir gelmez yaptığınız zamları millet unutuyor siz de şovunuza devam ediyorsunuz sabahları altınyol saat 11'e kadar açılmıyor oturun da bunu çözün bir tek olumlu çözdük dediğiniz ne var? Belediyede maaşa bağladığınız belediyeye bile uğramayan bir dolu yonetım kurulu uyenız dolu, danışmanlar katındaki odalarda masa atacak yer kalmadı sen neyin kafasındasın

Yorumu oyla      4      4  
14 Kasım 2022 Pazartesi 15:09

Ben de Optimum'a tek araçla gidiyorum; o zaman bu mantıkla ulaşım süper.

Yorumu oyla      3      5  
ayrancılar 14 Kasım 2022 Pazartesi 13:25

olsun başkan sende suya geçirip duruyon ilk defa su parası elektirik parasından fazla geldi du parası hep daha az öderdim

Yorumu oyla      9      6  
ayrancılar ilçe izmir 14 Kasım 2022 Pazartesi 13:19

başkan izmirin ulaşımını siz felç ettiniz aktarma aktarma aktarma paptırarak ben ayrancılardan optimuma 2 aktarmayla gidiyorum 705 4 km daha gitse 2. otobüse gerek kalmayacak bu sadece bir örnek birçok yer böyle

Yorumu oyla      6      6  
Vatandaş 14 Kasım 2022 Pazartesi 12:26

Izmır büyük şehir belediyesinin masrafları hayli fazla,çünkü belediye birimlerinde çalışmadan,hiç bir konuda danışılmayan emekli memurların danışman olarak yüksek maaş ödenmesi,Izmır'de ikamet etmeyen yönetim kurulu üyelerine ödenen maaşlar elbette belediye bütçesine yük oluyor onun için belediye hizmetleri her ay güncelleme yapılıp zam yapılması gerekiyor,önemli olan bütçenin desteklenmesi gerekir,halka hizmet olur gider...

Yorumu oyla      8      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuklu gençler Ata'nın huzurunda!
Selçuk Belediyesi'nin düzenlediği organizasyon ile 300 genç Anıtkabir'e ...
Çeşme'de dev satış… Tek kalemde 53 milyon TL!
Çeşme Belediyesi, mülkiyetinde bulunan ve toplam büyüklüğü 2 bin 673 metrekare ...
17 alandan 300 dernek... Bornova'daki STK yerleşkesi faaliyette!
Proje ve çalışmalarını toplumun tüm kesimlerinin görüşlerini alarak, ortaya ...
 
Çocuklardan Oyuncak Müzesi'ne büyük ilgi!
Konak Belediyesi’nin yenileme çalışmalarının ardından yepyeni tasarımıyla ...
Kınık'ta fidanlar toprakla buluştu!
İzmir’in Kınık İlçesinde 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinlikleri ...
Aydın'ın Sultanları evinde dolu dizgin!
Aydın Büyükşehir Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, geriye düştüğü maçta ...
 
Tunç Soyer ziyaret ederken dinamit patlattılar!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, eşi Neptün Soyer, kızları ...
Rekor katılım... Karşıyakalılar ‘Ata’dan Ana’ya' koştu!
Karşıyaka Belediyesi tarafından bir gelenek olarak devam ettirilen ‘Ata’dan ...
Güneştekin köksüz insanların hikâyesini anlatacak
İzmirliler usta ressam Ahmet Güneştekin’in gözünden usta yazar Yaşar Kemal’i ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva