HABERLER>POLİTİKA
1 Ekim 2022 Cumartesi - 09:51

Başkan Sürekli'den 'Harmandalı' çıkışı: Büyükşehir kayıtsız!

İzmir’in AK kadrosu, ‘30 İlçe Eş Zamanlı’ saha çalışmalarını sürdürüyor. İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; il ve ilçelerin ana kademe, kadın ve gençlik kollarının katılımıyla gerçekleştirilen ‘Gönül Kapısı’ programı kapsamında Çiğli’deydi. Çiğli Engelliler Derneği ile ilçenin yaşlı ve huzur evlerini ziyaret eden Sürekli; “Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizin engelli ve yaşlı vatandaşlarımıza yönelik hassasiyetleri ortada. 21 yıldır, onları bir günlük değil; hayatlarını kolaylaştıracak destekler yarattık. Özel yasalar çıkardık ve pozitif ayrımcılığa anayasal güvence sağladık" dedi.

Başkan Sürekli den  Harmandalı  çıkışı: Büyükşehir kayıtsız!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; engellilerin, kent içinde ve gündelik hayatlarında yaşadıkları sorunları dinleyerek bakanlık çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi. Sonbahar Aşkım Huzur Evi ve Nurel-3 Yaşlı Bakım Evi’ndeki ziyaretlerinde doğum günü kutlamalarına da katılan Sürekli, yaşlılarla uzun süre vakit geçirdi.

Yeri geldi, kapılarında nöbet tuttuk…
Millet olarak, manevi değerlerimize sahip çıkmakta özel bir yere sahip olduğumuzu belirten Başkan Sürekli, şöyle konuştu; “Yaşlılarımıza sahip çıkmak, geleceğe sahip çıkmaktır. Onların tecrübelerinden ne denli uzun süre yararlanabilirsek, yolumuz o kadar aydınlanıyor. Onlar tecrübenin adresi. AK Parti bu bilinç ve hassasiyetle 21 yıldır yaşlı nüfusumuza sahip çıkan adımlar attı. Pandemi sürecinde, en gelişmiş Avrupa ülkeleri onları evlerine terk ederken; biz nasıl daha fazla kol kanat gereriz diye çalıştık. Yeri geldi kapılarında nöbet tuttuk. İhtiyaç ve taleplerini karşılamak için canla başla çalıştık, çalışıyoruz. Evde sağlık hizmetinden, yaşlı yaşam evlerine; Evde maaş ödemesinden ücretsiz ulaşıma kadar onlar için pek çok ilki hayata geçirdik. Huzurevlerimiz, bugün, geçmişle karlılaştırılamayacak kadar konforlu. Üniversitelerimizde yaşlı bakım bölümleri var. 2004 yılında kurduğumuz ‘Yaşlılar Koordinasyon Merkezi’leri, 81 ilimizde ve binin üzerinde ilçemizde hizmetlerini sürdürüyor. “Sosyal politikalarda 2023’ toplantıları devam ediyor. Hedefimiz, yaşlılarımıza daha iyi şartlarda sağlıklı ve huzurlu bir yaşam sunmak. Şimdi Meclisimizin yine gündemindeler. Sorunlarının güncel tespiti için yeniden bir araştırma ve tespit çalışması yürütülüyor. Onlarla bir araya gelmenin, hayatlarına dokunabilmenin manevi huzuru tartışılmaz. Yaşlılarımızın mutluluğu, bu ülkenin mutluluğudur.”

Engellilerden trafik ve asansör yakınması
Çiğli Tüm Engelliler İçin Engelsiz Bir Dünya Derneği yönetici ve üyeleriyle bir araya gelen AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; ilçelerdeki tüm programlarında engelli vatandaşlar ve aileleriyle birlikte olduklarını belirterek şunları söyledi; “AK Parti iktidarının ilk yıllarından başlayarak engellilerimiz için dev adımlar attı. Özel eğitim, istihdam, sosyal yardımlar, evde ve özel bakım hizmetleri, engellilik konusunda temel hakları içeren ilk Engelliler Yasası’nı 2005’te çıkardık. Kamuda çalışan engelli memur sayımız 10 kat arttı. Kendilerine özel bir seçme yerleştirme sınavını hayata geçirdik. Engellilerimize yönelik pozitif ayrımcılık ilkesi Anayasa ile güvence altına alındı. Tüm engelli vatandaşlarımızın hayata aktif katılımı için önlerindeki engelleri kaldırmak üzere çalışmaya devam ediyoruz.”

Dernek üyelerinin şehrin gündelik akışında, karşılarına çıkan sorunlara ilişkin talep ve beklentilerini dinleyen Başkan Sürekli; başta trafik ve İZBAN asansörlerinin çalışmamasıyla ilgili yakınmaların ardından şöyle konuştu; “Engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın hayatlarını daha konforlu hale getirmek, bir devlet politikası gerektirir. Biz bunu 21 yıldır yapıyoruz. Ancak, yerel yönetimlerin, belediyelerinde sorumlulukları var. Yetkileri dahilinde olan çalışmaları yürütmek zorundalar. İzmir’de bunun çok örneğini göremiyoruz ne yazık ki. Trafik herkes için bir çile. Engelli kardeşlerimiz için durum daha vahim tabi ki. İZBAN’daki asansör ve diğer gerekli alt yapı eksikliği için, taleplerin takipçisi olacağız.”

Çiğli’nin dağ gibi ‘Harmandalı’ sorunu varken…
İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; Çiğli Kaymakamı Adnan Çakıroğlu’nu ziyaretinde; Diyarbakır’da 2017 yılında düzenlenen hain saldırıda şehit olan polis memuru Şenali Ocak’ın babası Mehmet Ocak’la da bir araya geldi.

Daha sonra, esnaf ve vatandaşla sohbet eden Sürekli; Çiğli’nin pek çok yerel sorunu olduğunu belirterek bir kez daha Harmandalı Çöp tehlikesine dikkat çekti. CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin halen kayıtsız kaldığı Harmandalı meselesinin sadece Çiğlililerin değil, İzmir’in meselesi olduğunu söyleyen Sürekli; “Harmandalı’nda yaşanması muhtemel sıkıntılara, tehlikelere kaç kez dikkat çektik, sayısını hatırlamıyoruz. Biz yılmadan söylemeye devam ediyoruz. Yöre halkı isyanına devam ediyor. Ama, CHP’li Büyükşehir; ikinci el bir tesisin açılışını yaparken, sorunları kökten çözmüş gibi üst perdeden, asılsız açıklamalar yapabiliyor. İzmir’in koku, çöp gibi sorunlarını çözme noktasında aciz oldukları gibi, ciddiyetten de uzaklar.  Dağ gibi ortada duran bir Harmandalı sorunu var. Ve onlar, zaten kendilerine hizmet veren batık bir tesisi on milyonlarca liraya satın alıp; buradaki ambalaj dönüşümü ile çöp sorunu ortadan kalkacak iddiasında bulunabiliyor. Kargaların bile güleceği bu türlü atraksiyonlar ile dönemlerini tamamlayacaklar. Öyle görünüyor ki; Harmandalı’na da çıkamayacaklar.”   

 

 
Bornova Kitap Günleri kapılarını açtı!
 
Lisanssız üretim yönetmeliğinde değişiklik!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Fıkralarla Türkiye 1 Ekim 2022 Cumartesi 10:30

Çöp tesisine karşı olup, bunları söylemek. Çok acayip!

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Kaya’dan ‘İon Kentler Birliği’ tepkisi: CHP, İzmir’i laboratuvar olarak kullanıyor!
Seferihisar’da düzenlenen İon Kentler Birliği lansmanın hakkında konuşan ...
Türkiye, Rusya'nın ilhak kararını reddetti
Dışişleri Bakanlığı, Rusya’nın, Ukrayna’nın Donetsk, Luhansk, Herson ve ...
Yeni yasama yılı bugün başlıyor
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) yeni yasama yılına bugün başlıyor. ...
 
AK Partili Kaya'dan Soyer'e desteğe tepki: Konu HDP olunca yanında olurlar!
İçişleri Bakanlığı’nın İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne soruşturma izni ...
UKOME ‘zam’ talebini reddetmişti… Ulaşımın temsilcilerinden AK Parti’ye kritik ziyaret!
İzmir’in ulaşım temsilcileri İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki ...
İçişleri Bakanlığı'ndan Başkan Soyer'e üç ayrı soruşturma... CHP'den tepki seli!
İçişleri Bakanlığı, İzmir'in kurtuluşunun 100'üncü yıl dönümü törenlerinde ...
 
İzmir siyasetinde 'Mersin saldırısı' tartışması!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin Mezitli ilçesindeki polisevine ...
CHP'li Kılıç'tan muhtarlar için çağrı: Faturaları devlet ödesin
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, muhtarlıkların elektrik, su ...
CHP’li Purçu Bakanlığı uyardı: Haksız rekabete yol açacak!
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu verdiği soru önergesi ile kuaför ve ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva